Hur man matar en ekorre

Ekorrar är vanliga djur om du bor i landet eller staden. Att ge dem mat är till hjälp för deras arter, speciellt om du bor i ett område som inte har många träd eller buskar som de kan äta av. Om du vill mata ekorren i din gård, kan du skapa ett litet matningsområde med en mängd olika mat att välja mellan för att ge dem ett hälsosamt mellanmål och få dem att inse att du inte är ett hot mot deras livsmiljö.

Steg

Metod 1 av 2:
Välja en matningsmetod
  1. Bild med titeln mata ett ekorre steg 1
1. Använd en hängande matare för att locka träd ekorrar i din gård. Häng mataren av en robust gren 10 fot (3.0 m) i luften. Använd metalltråd eller en tjock sladd för att fästa din matare till ett träd. Se till att det hänger högt i luften så ekorrar känner sig säkra nog att använda den.
  • Detta är ett bra alternativ om du ofta märker ekorrar som hänger i träden i din gård.
  • Bild med titeln mata ett ekorre steg 2
    2. Placera mat i skålar för mark ekorrar. Ställ några grunda skålar på marken 10 fot (3.0 m) bort från vegetation. Ekorren måste känna sig trygga att äta ut ur skålarna, så se till att du lägger dem ut i den öppna nära vegetationen och träd så att de kan springa bort om de behöver.
  • Du kan också lämna skålar av vatten ut för ekorrar under sommartiden.
  • Bild med titeln mata ett ekorre steg 3
    3. Scatter mat i din gräsmatta för ekorrar att hitta. Sprida ut en blandning av nötter och frön i områdena under träd och genom vegetation i din gård. Se till att maten är ca 10 meter (3.0 m) bort från några stora träd så att ekorren känner som att de kan springa i fall av fara.
  • Om du lämnar mat ut i din gård så här, kan du också locka fåglar.
  • Bild med titeln mata ett ekorre steg 4
    4. Håll mat i dina händer för att göra ekorrar som kommer nära dig. När du märker en ekorre som äter från dina matare, håll ut en jordnöts till dem så de kommer närmare dig. Håll din kropp fortfarande och gör inga plötsliga rörelser så att du inte skrämmer ut ekorren.

    Dricks: Om en ekorre kommer nära dig, låt den ha jordnötsen direkt så det lär sig att lita på dig. När de blir mer bekväma med dig, kan du få jordnöts närmare mot din kropp för att göra ekorren klättra på ditt knä.

  • Metod 2 av 2:
    Plockar mat för att mata ekorren
    1. Bild med titeln mata ett ekorre steg 5
    1. Välj nötter för ett klassiskt matval. Vilda ekorrar älskar att äta nötter, som ekollon, jordnötter, pekannötter, valnötter och hasselnötter. Nötter kommer inte att gå dåligt om de inte blir våta, så du kan lämna dem i din matare tills de alla blir ätit.

    Dricks: Jordnötter är inte den mest näringsrika muttern, så försök att använda en mängd istället för alla jordnötter.

  • Bild med titeln mata ett ekorre steg 6
    2. Välj några frön för en fin variation. Ekorrar älskar att äta solrosfrön och fågelfröblandningar som innehåller en mängd olika fröalternativ. Plocka upp några frön och blanda dem med nötterna eller hålla dem separata för att ge ekorren ett hälsosamt mellanmål.
  • Du kan köpa birdseed mixes på de flesta trädgårdsförsörjningsbutiker.
  • Bild med titeln mata ett ekorre steg 7
    3. Lägg till färska frukter och grönsaker ovanpå nötterna och frön. Klipp upp några äpplen, morötter, chard, spenat eller plommon och placera dem på toppen av muttrarna och frönblandningen. De färska frukterna och grönsakerna blir det första ekorren äter, så de borde inte förstöra.
  • Frukt och grönsaker är speciella godis för ekorrar, så det kommer att locka dem i din gård.
  • Du kan också hänga frukter och grönsaker av ditt träd för att locka ekorrar i en hängande matare.
  • Bild med titeln mata ett ekorre steg 8
    4. Lämna ost ute under vintern för att ge ekorrar extra fett. Även om ekorrar inte normalt skulle äta ost i naturen, ger fettet i det ekorren något extra för att lägga undan under vintermånaderna. Ställ ut några skivor mozzarella, cheddar, provolon eller schweizisk ost för att göra ekorren i ditt område väldigt glad.
  • Du kan även mata ekorrar av en ostsmörgås om du har det.
  • Bild med titeln mata ett ekorre steg 9
    5. Använd spannmål för att ge ekorrar en snabb behandling. Eftersom de flesta spannmål är gjorda av spannmål är det inte ett dåligt mellanmål för en ekorre att ha. Försök att hålla sig borta från super sugary spannmål, och istället sätta ut några strimlade vete, majsflingor eller druvmuttrar.
  • Sockret i spannmål kan också ge ekorrar en extra ökning av energi.
  • Bild med titeln mata ett ekorre steg 10
    6. Ställ ut lite hund eller kattmat om du har extra. Sällskapsdjur är laddad med näringsämnen som är bra för att hålla ekorrar friska. Om du har kvar torr hund eller kattmat, sätt några i din matare eller gräsmatta för att göra några ekorrar väldigt glada.
  • Undvik att ge ekorrar våt sällskapsdjur, eftersom det är mindre näringsrikt och kan vara dåligt för sin hälsa.
  • Tips

    Var tålmodig som ekorren i ditt grannskap lära känna dig och förstå att du inte är ett hot.

    Varningar

    Foder aldrig en ekorre godis eller bearbetad mat. Detta är dåligt för sin hälsa och kan göra dem sjuka.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande