Hur man kurvor en poolboll

Ett böjd poolbollskott, även kallad ett masséskott, är användbart för att böja cue bollen runt en boll som är i vägen. För att kurva din boll effektivt, höja cue staven och slå bollen under centrum. Om du vill att bollen ska bollva till vänster, slå den på vänster sida, medan du slår en boll på höger sida kommer att kurva den till höger. Genom att spendera tid att träna, kommer du att visa upp din kurva skott på nolltid.

Steg

Del 1 av 2:
Ställa in skottet
  1. Bild med titeln Curve a Pool Ball Steg 1
1. Använd det krökta skottet för att kurva bollen runt en annan boll som är i vägen. Om du försöker slå en boll i en ficka och en annan boll blockerar sin direkta väg, är det här den perfekta tiden att kurva din cue boll. När din cue boll har en liten kurva i den, kommer det att gå runt bollen som är i vägen och förhoppningsvis slå den rätta.
  • Bild med titeln Curve a Pool Ball Steg 2
    2. Applicera krita till cue pinne för att skapa nödvändig friktion. Göra försiktigt krita på din cue-pinne, se till att spetsen har ett fint lager. Kriten kommer att se till att din cue pinne inte glider av sidan av cue bollen innan du har haft en chans att göra ditt skott.
  • Om din krita har ett djupt spår i det från tidigare cue pinnar, kolla efter att du har applicerat krita för att se till att krita faktiskt nått spetsen och inte bara kanterna på pinnen.
  • Bild med titeln Curve a Pool Ball Steg 3
    3. Höj cue pinne till minst 30 graders vinkel. Eftersom det här skottet använder en nedåtriktad strejk måste du hålla cue-pinnen mycket mer av en vinkel än vanligt. Försök hålla cue-pinnen på en 30-, 35- eller 40-graders vinkel för att kurva bollen mest effektivt.
  • Den exakta vinkel som behövs beror på placeringen av bollarna från varandra och runt bordet, så leka med vinklarna tills du hittar en metod som fungerar för dig.
  • Om din cue pinne inte är förhöjd, kommer du inte att kunna slå den nedre delen av cue bollen så effektivt.
  • Bild med titeln Curve a Pool Ball Steg 4
    4. Vila spetsen av cue pinne mellan fingrarna för ett stadigt mål. När du är håller cue pinne Gör dig redo att slå bollen, ge dig mer kontroll över ditt skott genom att placera spetsen av cue in mellan tummen och pekfingret, vilket skapar en "V". Dina fingrar ska röra vid poolbordet för att ge dig mer stabilitet.
  • Håll cue staven med ett löst grepp istället för en tät en för att ge dig mer noggrannhet och makt i ditt skott.
  • Det finns flera andra sätt att placera spetsen av cue staven mellan fingrarna för att ta sikte, så hitta en som passar din stil.
  • Del 2 av 2:
    Slå bollen
    1. Bild med titeln Curve a Pool Ball Steg 5
    1. Slå cue bollen på den sida du vill ha det att kurva. Om du vill att din cue boll ska böja runt en boll och till höger, slå cue bollens högra sida. För att göra cue bollkurvan till vänster, slå sin vänstra sida. Vilken sida av cue bollen som du slår är den riktning den kommer att kurva.
  • Bild med titeln Curve a Pool Ball Steg 6
    2. Styr kurvan genom att slå på eller under CUE Balls centrala axel. Den centrala axeln är en imaginär linje som går runt i mitten av bollen. Om du träffar bollen ovanför den här linjen är din boll mer sannolikt att gå i en rak linje istället för en kurva.
  • Testa olika kurvor genom att ändra hur långt upp eller ner på bollen du slår den, vistas under centralaxeln.
  • Bild med titeln Curve a Pool Ball Steg 7
    3. Slå nedåt för att du ska slå botten av bollen. Eftersom du håller cue pinne i en förhöjd vinkel, blir det lättare att göra en nedåtgående rörelse. Undvik att försöka jämföra cue staven när du siktar. Istället ta ner den på bollen i en rak linje.
  • Bild med titeln Curve a Pool Ball Steg 8
    4. Använd tillräckligt med kraft så cue bollkurvorna runt bollen i vägen. Medan du inte ska slå bollen så svårt att den skadar bordet eller gör bollen popup, måste du använda mer kraft än du skulle för ett vanligt skott. Öva att lägga lite mer på dina bilder för de bästa resultaten.
  • Om du inte använder tillräckligt kraft kan bollen kurva runt bollen som är i vägen, men det kanske inte har tillräckligt med fart för att slå bollen du siktar på.
  • Bild med titeln Curve a Pool Ball Steg 9
    5. Spendera tid att träna för att bli bättre på skottet. Curving en poolboll kanske inte kommer naturligt de första paret gånger du gör det. Håll övningen, kom ihåg att höja din cue-pinne och slå på vänster eller höger sida av bollen beroende på vilken riktning du vill att den ska kunna kurva. Genom att spendera tid på att arbeta på skottet lär du dig att göra det bra.
  • Ställ in träningsscenarier genom att sätta en boll nära en ficka, sätter cue bollen längre tillbaka och bollen som är i vägen placerad i mitten av de andra två bollarna.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande