Hur man skapar integritet i en college sovsal

College kan vara en rolig, spännande upplevelse, men när du bor i ett litet studentrum kan det ta lite tid att vänja sig vid att leva med rumskamrater. Dela ett rum med människor som du kanske inte vet mycket bra betyder inte att du måste offra din integritet, men. Om du är ärlig med dina rumskamrater och gör några ändringar i rummet, kan du fortfarande ha privat tid när du behöver det.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera dina rumskamrater
  1. Bild med titeln Skapa privatliv i en college sovsal steg 1
1. Ställ in gränser med dina rumskamrater. Om du vill ha privatliv i ett rum som du delar med andra, måste du etablera markregler så att alla vet vad de kan förvänta sig. Du kan till exempel diskutera vad politiken för att ha besökare i rummet är med dina rumskamrater och om gästerna över natten är acceptabla. Det är också en bra idé att diskutera om du kan låna varandra, till exempel kläder och datorer.
  • Var ärlig med dina rumskamrater om den typ av integritet som du behöver vara bekväm och var noga med att lyssna på de gränser som dina rumskamrater behöver. Alla borde känna sig hemma i rummet.
  • Om du just har träffat dina rumskamrater kan det vara svårt att ta upp ämnet för privatliv och rumsgränser med dem. Du kanske säger, "Jag är glad att leva med dig och lära känna dig, men min integritet är väldigt viktigt för mig. Tror du att vi kunde prata om hur vi ska hantera det i rummet?"
  • När det gäller att ha över natten besökare i rummet, kan du och dina rumskamrater komma överens om att de är tillåtna så länge du informerar varandra före tiden.
  • Om du är villig att tillåta varandra att låna saker från varandra, är det vanligtvis bäst att hålla med om att du måste få tillstånd först.
  • Bild med titeln Skapa privatliv i en college sovsal steg 2
    2. Exchange scheman. Om du vill ha privat tid i ditt sovsal, hjälper det till att diskutera varandras scheman med dina rumskamrater. Du vill veta när de kommer att vara i klass eller arbete, och de kommer förmodligen vilja kända detsamma om dig. På det sättet, om du behöver lite tid, vet du när rummet kommer att vara gratis.
  • Om du och dina rumskamrater vanligtvis är ute av rummet samtidigt för klasser, arbete och andra aktiviteter, kanske du vill skapa ett schema som låter dig ha en viss tid i rummet varje vecka. Till exempel kan du komma överens om att gå till biblioteket för ett par timmar på måndagskvällar så att din rumskamrat får rummet, medan de är överens om att gå till gymmet för ett träningspass på onsdagskvällar så att du kan ha lite ensam tid.
  • Du kanske också vill diskutera om du och dina rumskamrater tenderar att stanna upp sent eller vakna tidigt så att du kan respektera en andras schema.
  • Bild med titeln Skapa integritet i en college sovsal Steg 3
    3. Skydda dina tillhörigheter. Förhoppningsvis kan du lita på dina rumskamrater så att du inte behöver oroa dig för dina saker. Men om du bara har träffat dem, kanske du inte är säker på att de respekterar din integritet. Det är därför du bör se till att aktivera lösenord på din telefon, dator, tablett och andra elektroniska enheter som du behåller i rummet. Om du har andra föremål, som kläder, smycken eller böcker, att du inte vill att de ska ha tillgång till heller, kanske du vill investera i en bagage eller fotlås som du kan låsa.
  • Se till att du inte delar dina elektroniska lösenord med någon. Skriv inte dem på papper som du håller i rummet, antingen.
  • Om du har en bagage eller fotlås med ett lås, håll nyckeln i din plånbok eller bokväska så du vet att det alltid är med dig.
  • Metod 2 av 3:
    Dividera rummet
    1. Bild med titeln Skapa privatliv i en college sovsal Steg 4
    1. Ordna rummet för integritet. Medan sovsalar är vanligtvis inte så stora, det finns sätt att ordna möblerna så att du och dina rumskamrater har några sekretess. Om du delar rummet med bara en rumskompis, kan du ta en sida av rummet för att ställa upp ditt utrymme. Om du delar rummet med tre eller fyra rumskamrater, kan du ta ett hörn av rummet för dina möbler.
    • I ett tvåpersonaldorm kan du använda rummets möbler för att dela upp utrymmet. Placera byråerna, garderober eller bokhyllor sida vid sida i mitten av rummet, med din vända mot din sida av rummet och din rumskamrat är inför dem. Det kommer att skapa ett hinder som ger dig varje lite mer integritet.
    • Kontrollera om din skola kommer att loft din säng för dig. Genom att läfta din säng kan du skapa ett utrymme under det du kan lägga skrivbordet eller skapa en sittgrupp där du har lite mer integritet.
    • I en två personer sovsal, med en person loft sin säng och placera sitt skrivbord under det, och den andra lämnar sin säng på golvet, med sitt skrivbord med utsikt över det, gör att du kan hålla olika sovande och studera scheman utan att störa varandra.
  • Bild med titeln Skapa privatliv i en college sovsal steg 5
    2. Ställ in en vikningsskärm. När du vill ha lite mer integritet än ditt sovsals layout tillåter en vikningsskärm en idealisk lösning. Du lägger det helt enkelt framför din sida av rummet för att ge dig själv en privat tid. Eftersom det viks upp, behöver du inte lämna det hela tiden, så du kan fortfarande vara social med dina rumskamrater när du är i humör.
  • En vikningsskärm fungerar särskilt bra om du har löst din säng och skapat en studie eller sittgrupp under det. Öppna skärmen framför området, och det är nästan som om du har ditt eget privata rum.
  • Du kan hitta vikningsskärmar eller rumsdelare på butiker som mål eller Walmart. Om du är på en budget kan du även göra din egen med gamla fönsterluckor och gångjärn.
  • Bild med titeln Skapa privatliv i en college sovsal steg 6
    3. Hänga gardiner. Tyg kan också fungera bra som en rumsdelare när du vill ha sekretess från din rumskompis (er). De flesta högskolor tillåter dig inte att skruva eller bult gardinstänger och kablar i taket, men så bör du välja ett lättviktigt material för gardinerna, såsom bomullsvakt, organdy eller bomullsgas, som du kan fästa vid tak med lätt att ta bort trycktappar.
  • Du kan hänga tygpanelerna i mitten av rummet för att helt dela upp rummet, eller bara på vissa områden, som framför området under din lofted säng.
  • Om du vill kunna öppna och stänga tygdelaren, använd gardinbacks för att samla panelerna tillbaka när du öppnar rummet.
  • Metod 3 av 3:
    Få integritet med tillbehör
    1. Bild med titeln Skapa privatliv i en college sovsal Steg 7
    1. Öppna ett popup-tält. Om du vill ha privatlivet från tid till annan, är ett popup-tält bra alternativ för ditt sovsal. Till skillnad från traditionella campingtält som kräver insatser att montera, står dessa tält på egen hand så att du kan lägga upp det var som helst i ditt rum. När du vill ha en privat tid måste du bara klättra inuti. Resten av tiden kan du välja att lämna tältet monterat - eller ta ner det, vik upp det och stash det under din säng.
    • Vissa popup-tält är utformade för att passa runt en säng, så du kan integrera när du sover eller bara sitter på din sängläsning. Andra popup-tält placeras på golvet, så du kan ha privat utrymme någonstans i ditt sovsal.
    • Tälten har vanligtvis zip-out-fönster som du kan öppna när du känner att det är mer socialt eller behöver bara lite luft.
  • Bild med titeln Skapa privatliv i en college sovsal Steg 8
    2. Använd en sömnmask. Om du och dina rumskamrater inte är på samma schema, är en sömnmask ett måste. Dessa masker blockerar ljuset, så om dina rumskamrater stannar upp för att studera eller skriva ett papper, kommer du inte att bli störd. Det hjälper dig också att sova under dagen om du måste dra en all-nighter. Genom att kunna sova mer flexibla timmar kan du kanske hitta lite mer privat tid i rummet också.
  • Sömmasker kommer i olika material, som bomull och silke. Prova några olika alternativ för att se vad som är mest bekvämt för dig.
  • Vissa masker är infunderade med aromaterapi dofter som faktiskt kan uppmuntra sömn. Om du har problem med att sova medan din rumskompis fungerar kan det hjälpa dig att somna.
  • Som en vänlig gest, kanske du vill köpa en sömnmask för din rumskompis så att de kan sova runt ditt schema också.
  • Bild med titeln Skapa privatliv i en college sovsal Steg 9
    3. Använd buller-avbryta hörlurar. Om du inte vill lyssna på din rumskompis telefonsamtal eller slåss med sina betydande andra, är buller-avbryta hörlurar det bästa sättet att ge dem så integritet. Du kan bära dessa hörlurar när du vill studera eller arbeta för klassen och inte behöva oroa dig för att vara distraherad av vad din rumskamrat gör det.
  • Bullerisolerande och brus-avbryta hörlurar är inte samma. Bullerisolerande hörlurar fysiskt blockera ljud genom att skapa en tät tätning mellan örat och hörlurar för att minimera mängden ljud som du hör. Buller-canceling hörlurar kan använda en tätning för att hjälpa till att blockera buller, men de avbryter också elektroniskt ut omgivande ljud för effektivare ljudblockering.
  • Det är en bra idé att försöka på de hörlurar som du överväger, om möjligt. Du vill se till att de är bekväma när du bär dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är en bra idé att prata med dina rumskamrater innan du hänger gardiner, skapa en skärm eller konstruera ett tält så att de vet att du ska göra det. På det sättet behöver du inte oroa dig för att de blir förolämpade.
  • Om du vill att dina rumskamrater ska respektera din integritet måste du respektera deras. Gå inte snooping i sina tillhörigheter eller använda sina saker utan tillstånd.
  • Om du känner att din integritet inte respekteras i ditt sovsal, prata med din R.A., bostadskontoret, eller någon annan skoladministration. Du borde alltid känna dig bekväm och säker i ditt rum.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande