Hur man hittar en bra rumskamrat

Att hitta en rumskamrat kan vara hård och ibland känner sig överväldigande. Oavsett om du letar efter en plats att leva eller söka någon att leva med dig, är det viktigt att hitta en kompatibel match. Annonsera med specifik information så att du kan hitta någon som delar dina intressen och livsstil. Möt med en mängd olika rumskamrater innan du fattar ett beslut. Tänk det över försiktigt innan du gör ett slutgiltigt val. Med en liten noggrannhet kan du hitta en utmärkt rumskamrat.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta potentiella rumskamrater
  1. Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 1
1. Annonsera online. Webbplatser som Craigslist, Padmapper och Roomie Match kan hjälpa dig att hitta rätt rumskamrat för dig. Sådana webbplatser tillåter dig att bygga en profil eller skicka en annons som söker en rumskompis för att möta dina behov.
  • Craigslist är en av de största och oftast använda platserna. Som det är gratis är det ett bra sätt att nå en bred publik.
  • Platser utanför Craigslist, som rum är.com, ofta med avgifter. Men de låter dig också skapa en mer anpassad profil och söka efter rumskamrater baserat på specifika attribut.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 2
    2. Fråga vänner för ledningar. Som dina vänner känner dig bra, låt dem veta att du söker en rumskamrat. Låt dem veta att skicka några ledare till dig. Som dina vänner känner till dina vanor och livsstil kommer de sannolikt att kunna peka dig i riktning mot en kompatibel match.
  • Kom ihåg att de egenskaper som gör goda vänner skiljer sig från de som gör bra rumskamrater. Ett oorganiserat partidjur kan vara roligt att umgås med, men kan vara svårt att leva med. På andra sidan myntet kan en lugn och organiserad person komma på nerverna om du är typen för att ha vänner över sent på kvällen.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 3
    3. Börja titta tidigt. En dålig rumskamrat kan göra livet otroligt stressigt. Ju tidigare du börjar leta efter en rumskompis, desto bättre. Börja söka en rumskompis en månad eller två i förväg.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 4
    4. Ge så många detaljer som möjligt. Till synes små detaljer kan göra en stor skillnad för att locka rätt match. När du skriver ditt inlägg, inkludera så många detaljer som möjligt om din livsstil och vanor. Om du söker en rumskompis för en lägenhet som du bor i, se till att du erbjuder detaljer om lägenheten och grannskapet.
  • Inkludera grunderna, till exempel storleken på lägenheten. Ange sedan alla apparater Lägenheten har och känslan av grannskapet.
  • Inkludera detaljer om eventuella personliga vanor som kan påverka den levande situationen. Till exempel, om du arbetar nattskift, se till att du väljer en rumskamrat som är en sund sovhytt och kommer inte att vara störd av att du kommer och går på udda timmar.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 5
    5. Dela dina intressen i en annons. Medan du inte behöver vara bästa vänner med din rumskompis, är det alltid en perk att hitta någon du klarar av. Inkludera lite om dig själv och dina intressen. Detta hjälper dig att locka en likemindad rumskamrat.
  • Till exempel, säg något som, "Jag älskar sport och följ alltid fotbollsäsongen. Jag är också i matlagning och bakning, så jag kommer att vara i köket mycket."
  • Del 2 av 3:
    Intervjuer potentiella rumskamrater
    1. Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 6
    1. Mötas i person. Godkänna aldrig en levande situation utan att möta personligen först. Du vill se till att det finns bra kemi och personen verkar inte osäker eller ovänlig. Mötas på en neutral plats, som en kafé, och prata om dina förväntningar på saker som sysslor, räkningar, och så vidare.
    • Om du visar din lägenhet, träffas på en neutral plats först innan du tar över den potentiella rumskamraten. Det är en bra idé att ha en vän eller familjemedlem i lägenheten med dig för säkerhet.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 7
    2. Fråga om en potentiell rumskamratens livsstil. Vissa rumskamrater är helt enkelt inte kompatibla. Tänk på dina personliga levnadsvanor och fråga om den andra människans vanor. Se till att de två av er har en liknande livsstil så att du inte kommer att kollidera för mycket.
  • Prata om din allmänna livsstil. Älskar du hög musik och har människor över? Om så är fallet får du inte släcka den med en lugn och introverad rumskamrat.
  • Hobbyer och lugna aktiviteter kan också ibland vara ett problem. Till exempel, om din nya rumskompis tittar på mycket tv, kan det här köra upp kabelräkningen.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 7
    3. Lär dig personens rengöringsvanor. Sysslor är en vanlig anledning rumskamrater kämpar, så se till att fråga dina potentiella rum om de är en snygg person. Du bör också bekänna dina egna rengöringsvanor. Om du ibland släpper maten i diskbänken över natten, var till exempel på förhand om detta.
  • Om du besöker en lägenhet för att eventuellt flytta in, var uppmärksam på om det är rent. Om du märker mycket damm, smuts och smutsiga rätter, kanske det inte är det perfekta stället att leva.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 8
    4. Ta reda på varför de letar efter en ny plats. Om du har någon att flytta in med dig, fråga dem varför de letar efter en ny plats. Detta kan vara ett bra sätt att identifiera röda flaggor. Om någon har ett rimligt behov av att flytta, som att du vill vara närmare jobbet, är det ett gott tecken. Men människor som citerar saker som rumskamrat drama kan vara svårt att leva med.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 9
    5. Se till att de kan täcka kostnaderna. Frågar om en potentiell rumskamrats inkomst och se till att den överstiger din hyra och räkningar. Du vill inte lämnas utlåning din rumskompis pengar varje månad för uthyrning.
  • Förutom en anständig inkomst, se till att deras arbete är stadigt. Om din rumskompis arbetar ett tempjobb, till exempel, kanske de inte kan göra hyra om några månader.
  • Del 3 av 3:
    Gör det slutliga valet
    1. Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 10
    1. Kontrollera några referenser. Det är helt lämpligt att fråga en rumskamrat för referenser. Be om antalet gamla hyresvärdar och några tidigare rumskamrater. Ring dessa människor upp för att se till att din rumskamrat var respektfull och betalade några räkningar i tid.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 11
    2. Gör en bakgrundskontroll. Om du inte har känt någon för ett tag, är det alltid bra att dubbelkontrollera att de är säkra. Be om att köra en grundläggande kreditkontroll och kriminell bakgrundskontroll, vilket enkelt kan göras online. Du kan också få en potentiell rumskamrat, få sin kredit kontrollerad och presentera dig med pappersarbetet.
  • Om någon objuder starkt på en bakgrundskontroll, kan det vara en röd flagga.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 12
    3. Välj någon som liknar dig. Om du har en handfull goda kandidater, välj rumskompat som liknar dig. Välj någon som är livsstil, rengöringsvanor och personlighet nära din egen. Rumskamrater med kompatibla personligheter tenderar att komma överens med det enklaste.
  • Bild med titeln Hitta en bra rumskamrat Steg 13
    4. Få ditt avtal skriftligt. När du registrerar dig för att leva med någon, få allt skriftligt. Förutom det ekonomiska ansvaret för uthyrning och räkningar, har de lösa avtal om att ha vänner över, fester och sysslor. Att ha ett rumskamratavtal för att referera till kan förhindra argument på vägen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du är mer benägna att hitta den perfekta rumskompisen om du annonserar och låt sökande komma till dig (mot svar på en annons själv för ett ledigt rum).

    Varningar

    Ge inte ut personlig information till potentiella rumskamrater innan du har träffat dem. Det är säkrast att träffas i en allmän plats först, inte i ditt hem och visa dem ditt hem först efter att du har pratat med dem tillräckligt länge för att få en känsla av deras karaktär.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande