Hur man ändrar ett gemensamt bankkonto till en enda

Det finns ett antal anledningar att du kan ha ett gemensamt bankkonto med någon. Till exempel, kanske du delar ett konto med en betydande annan eller affärspartner. Andra gånger beslutar grupper av rumskamrater eller syskon att öppna ett gemensamt konto för gemensamma utgifter. Oavsett vad ditt fall kan vara, om du avslutar ett förhållande med någon form av partner eller går ditt separata sätt från en grupp människor, vill du ändra ditt gemensamma bankkonto till en enda. Oroa dig inte om du inte är på ett bra ställe med en ex-signifikant annat eftersom du inte nödvändigtvis behöver se dem för att ändra kontotens status. Var noga med att betala av några skulder och dela de återstående pengarna rättvist innan du tar bort dig själv eller någon annan från kontot.

Steg

Metod 1 av 2:
Få kontot redo att byta
  1. Bild med titeln Ändra ett gemensamt bankkonto till ett enda steg 1
1. Betala tillbaka eventuella skulder på kontot. Betala av några kassakrediter, kreditlån och hemlån som du är skyldig på kontot. Det här är det enda sättet du får ändra ägarens ägarstatus.
  • I grund och botten måste kontot vara "i kredit" innan du kan ändra det till ett enda konto. Det betyder att du inte är skyldig banken några pengar genom det kontot och att balansen är $ 0.00 eller högre.
  • Bild med titeln Ändra ett gemensamt bankkonto till ett enda steg 2
    2. Avbryt alla automatiska betalningar om du stänger kontot. Var noga med att avbryta automatiska betalningar som hyra, telefonplaner, räkningar, och allt annat du betalar från kontot. Detta kommer att undvika övertagningsavgifter eller andra extra avgifter på det konto som kan leda till att balansen sjunker i den negativa zonen.
  • Kom ihåg att konfigurera alternativa betalningar från ett annat konto eller för att betala dina räkningar personligen, så du lämnar inte av misstag några betalningar.
  • Detta är bara nödvändigt om du inte använder kontot för att betala räkningar längre.
  • Om du skiljer sig från en partner och du båda har kort för kontot, se till att prata med dem och komma överens om att ingen av dig kommer att använda korten längre. Detta gäller både affärspartners och relationspartners.
  • Bild med titeln Ändra ett gemensamt bankkonto till ett enda steg 3
    3. Dela några pengar i kontot rättvist om du skiljer sig från en partner. Dela pengarna lika mellan båda om det verkar rättvist. Dela pengarna baserat på hur mycket varje person har bidragit om det är rättvisare att dela det på det sättet.
  • Till exempel, om du bidrar med 2/3 av de månatliga insättningarna till kontot, kan du hålla med din partner att bara ge dem 1/3 av pengarna i kontot.
  • Om du splittrar pengarna med en affärspartner, kan dela pengarna lika mycket att göra det. Om du splittrar med en relationspartner kan det vara mer meningsfullt att dela pengarna genom bidrag.
  • Om du inte kan hålla med din ex-partner om hur man delar ut pengarna efter en delning, måste du tyvärr låta domstolarna lösa det för dig innan du kan fortsätta.
  • Bild med titeln Ändra ett gemensamt bankkonto till ett enda steg 4
    4. Dela pengar på kontot med bidrag om du delar det med en grupp. Beräkna hur mycket pengar i kontot har bidragits av varje person om du delar kontot med en grupp, som syskon, vänner eller rumskamrater. Ge varje person deras andel av pengarna i kontot innan du ändrar kontotens ägarstatus.
  • Om du till exempel delar kontot med 2 av dina syskon och du gjorde ett lika månatligt bidrag, kan du bara dela pengarna 3 sätt.
  • Metod 2 av 2:
    Ta bort någon från kontot
    1. Bild med titeln Ändra ett gemensamt bankkonto till ett enda steg 5
    1. Besök närmsta gren av din bank. De flesta banker kräver att du begär att någon från ett konto har tagits bort. Du brukar inte gå med den andra personen eller personer på kontot om du bara vill ta bort dig själv. Gå med båda parter om du vill ta bort den andra personen och behåll kontot i ditt namn.
    • Tänk på att specifika förfaranden för att ändra status för ett konto varierar från bank till bank. Du kan hitta mer specifik information på din banks hemsida eller genom att ringa kundservicelinjen.
    • Var noga med att ta med ditt foto-ID när du går till banken.
  • Bild med titeln Ändra ett gemensamt bankkonto till ett enda steg 6
    2. Fyll i ett formulär för att begära att någon från kontot avlägsnas. Prata med en bankmedarbetare och låt dem veta att du vill ta någon av ditt gemensamma konto. Komplett och underteckna formuläret de ger dig.
  • Du måste bara fylla i grundläggande information som kontonummer och kontoinnehavarens namn och adresser.
  • Vissa banker har denna blankett tillgänglig för att ladda ner online. Du kan försöka hitta den på din banks hemsida och skriv sedan ut den och fyll i den hemma om den är tillgänglig.
  • Om du inte vill ta med den andra personen med dig, till exempel om du är på dåliga villkor med din ex-signifikanta andra, kan du bara begära att ta bort dig själv från kontot.
  • Bild med titeln Ändra ett gemensamt bankkonto till ett enda steg 7
    3. Återställ formuläret till banken för att ändra kontot ägarstatus. Dubbelkontrollerar att du fyllde på all nödvändig information på formuläret och har de nödvändiga signaturerna. Ge formuläret tillbaka till en bankmedarbetare och vänta på att de stänger ditt konto.
  • Ibland kommer bankerna att låta dig maila eller faxa begäran i. Om du är kortfattad, kan du fråga en anställd i banken om det här är ett alternativ.
  • Tips

    Varje bank har olika förfaranden och krav. Det bästa sättet att ta reda på hur exakt du kan ändra ett gemensamt konto till en enda är att ringa din bank och fråga eller bara gå in i en gren och prata med någon personligen.
  • Som ett alternativ till att ta bort någon från ett gemensamt bankkonto kan du bara tömma det och stäng det. Då kan du öppna ett nytt singelkonto om du vill.
  • Varningar

    Håll alltid med om hur du delar upp pengar på kontot innan du ändrar kontoens ägarstatus.
  • Kom ihåg att avbryta eventuella automatiska betalningar från kontot för att undvika överdrivning eller ackumulering av avgifter efter att du har splittrat pengarna och betalar skulder till kontot.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande