Hur man delar ett vardagsrum i ett sovrum

Små bostadsutrymmen gör det svårt att hitta privatliv, men de presenterar också en möjlighet för dig att bli kreativ med ditt livsarrangemang. Att använda möbler eller färgglada gardiner för att dela ett rum kan lägga till livet i ditt utrymme samtidigt som det serveras ett användbart syfte. Eller du kan komma in i ett mer involverat DIY-projekt för att skapa separation samtidigt som du visar din stil. Fira din kärlek till filmer genom att installera en projektorskärm, ta lite liv i din lägenhet med en grön vägg, eller göra ett musikälskare med en vinylregister. Med dessa alternativ kan du hålla ditt vardagsrum och sovrum separat medan du ger din hem personlighet.[[Kategori: Heminredning

Steg

Metod 1 av 2:
Få kreativ med möbler
  1. Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 1
1. Använd en lång möbel, som en bokhylla eller byrå, för att dela upp rummet. Att placera en möbel vid foten eller längs sidan av din säng ger dig lite integritet. Det har också den extra fördelen att lägga till lagringsutrymme till antingen ditt sovrum eller vardagsrumsutrymme.
  • För att maximera privatlivet, leta efter möbler som är nästan lika långa som dina tak.
  • Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 2
    2. Placera huvudet på din säng bredvid en panelad rumsdelare. Något så enkelt som några paneler av skärm, trä eller bambu kan vara ett snabbt och effektivt sätt att dela upp ett rum. Du kan köpa panelerade delare på hårdvaru- och hemvaruhandlare.
  • Använd en divider som-är, eller anpassa den för att göra din divider till en bit heminredning.
  • Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 3
    3. Placera baksidan av en soffa mot foten av din säng. Med detta arrangemang ser du inte ditt sovrumsutrymme medan du sitter på soffan, vilket skapar separation utan att behöva ytterligare möbler. Du kan göra utrymmena ännu mer visuellt distinkt med hjälp av ett område matta i varje utrymme, eller genom att välja olika färgscheman för sovrummet och vardagsrummet.
  • Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 4
    4. Använd ett plaggställ för att visa din modesinne och skapa en delning. Häng en bar från taket, eller köp en klädsel eller plaggställ från en hemvaruaffär för att visa det bästa av din garderob. Du kan också visa tillbehör som skor och hattar och lägga till en stående spegel för att fylla i din bildskärm till en fristående garderob.
  • Använd ett färgschema som passar din inredning för att få displayen att se mer avsiktlig.
  • Slutför utseendet med matchande klädhängare.
  • Metod 2 av 2:
    Skapa DIY-partitioner
    1. Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 5
    1. Använd alla naturliga divisioner Rummet har redan. Om du har en nook, eller till och med en stor garderob, placera din säng inuti. För extra integritet, lägg till en gardin, hyllplan eller partition för att dölja sängen från resten av utrymmet.
  • Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 6
    2. Häng en gardinpartition över rummet. Använd antingen en takmonterad gardinstång eller flygplankabel för att hänga gardinen över längden på rummet. Säkra fästena eller ändarna på kabeln med ankare i gipset, speciellt om gardinen är tung.
  • När du har installerat gardinen kan du justera den för att vara delvis öppen eller helt stängd, vilket gör det till en av de mest justerbara alternativen för integritet.
  • Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 7
    3. Installera en projektorskärm. Häng en projektorskärm från taket mellan din säng och ditt bostadsyta. Beroende på vilken typ av projektor använder du, antingen montera den på ditt tak, eller placera den på en robust yta det korrekta avståndet från skärmen. Följ tillverkarens instruktioner.
  • Projektorskärmar fungerar inte bra i starkt upplysta utrymmen, så välj en plats för det borta från Windows, om möjligt.
  • Vissa projektorskärmar är synliga från båda sidor, så leta efter den här funktionen om du vill njuta av dina filmer från både vardagsrummet och sovrummet.
  • Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 8
    4. Salvage dörrar och fönster för att skapa en unik partition. Titta på dina lokala sparsamhetsbutiker eller loppmarknader för att hitta kasserade dörrar och fönster. Anpassa dem för att passa med din dekorstil med en färgfärg, eller lämna dem som-är för ett mer rustikt utseende.
  • Var försiktig när du säljer för att kontrollera för brutet glas eller splinter. Du kanske måste sanda ner gammalt trä.
  • Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 9
    5. Använd fraktpallar för att göra en rumsdelare. Detta kan vara lika enkelt som att stå en eller två fraktpallar vertikalt bredvid din säng, eller du kan anpassa dem till din smak. Lägg till färg, eller hänga foton, utskrifter och affischer från panelerna. Hur som helst, utformningen av fraktpallar låter ljusa in i ditt sovrumsutrymme samtidigt som du ger dig privatliv.
  • Som med räddade trädörrar och fönster, var noga med att sanda ner grovt trä så att du inte får splinter.
  • Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 10
    6. Häng gamla vinyl LPS från taket för att göra en gardin. Fäst gamla poster genom att borra fyra hål runt kanterna och trådsträngen eller metallringar genom hålen. Häng dem från taket. Lämna posterna som de är, eller måla dem för att lysa upp ditt utrymme.
  • Bild med titeln Dela ett vardagsrum i ett sovrum steg 11
    7. Skapa din egen gröna vägg. Använd ett hyllsystem eller häng växter strategiskt från taket för att skapa en partition samtidigt som man tar med sig planet i ditt hem. Välj växter som fungerar bra för ditt utrymme och lär dig hur man ska ta hand om växter.
  • Tips

    Om du hyr, kolla med din hyresvärd innan du gör permanenta eller semipermanta förändringar.
  • Du kan använda en planlösning för att skissa ut ungefär där du vill ha allt att gå. Detta kan hjälpa dig att visualisera var dina möbler kan passa utan att du flyttar runt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande