Hur man klarar av rumskamrater i din lägenhet

Att bo med främlingar, eller till och med vänner, kan vara utmanande - speciellt om det är din första gången som bor hemifrån.Medan du kan presentera en "familjens atmosfär till en lägenhet full av främlingar är det viktigt att inse att nya gränser gäller.

Steg

  1. Bild med titeln Live med en college rumskamrat som är ditt totala motsatta steg 9
1. Respektera varandras egendom. Detta kan låta grundläggande, men det finns vissa friheter som människor kan ta med sin egen familj att de inte kan med andra.Medan din mamma hade ett öppet skafferi och dina syskon inte har något emot att dela sina kläder, det kan inte flyga i ett lägenhetsarrangemang.Vissa människor bevakas med sina ägodelar, och med rätta. Upprätta gränserna tidigt - är det acceptabelt att låna kläder, bläddra igenom varandras musiksamling, använd någon annans persondator, etc.
  • Bild med titeln Gör den perfekta middagen för datum natt steg 13
    2. Bestäm om att dela mat eller laga mat separat. Gemensamma måltider eller middag för en?Det finns fördelar med båda strategierna.
  • Dela mat kan hjälpa dig att spara pengar eftersom du delar upp priset på dietklammer.Men om du inte är en stor ätare kan du hitta dig själv över din vikt.Också, bosätta sig på en diet som alla håller med om kan vara svåra.
  • Matlagning för dig själv kan vara bekvämare eftersom du bara måste behaga dig själv. Om dina rumskamrater har pojkvänner eller flickvänner som ofta hänger runt lägenheten, kommer du inte att göra dig oroa dig för att du stöder matplanen för en "signifikant annan".Du kan också äta på ditt eget tidsplan och köpa vilken mat du vill ha oavsett andras budgetar. Det är inte att säga att du inte kan dela vissa livsmedel men.Ofta delar lägenhet rumskamrater mat häftklammer som mjölk, socker och bröd.Om du går ut ur något, är det trevligt att ha en förståelse med dina rumskamrater som du får låna något av deras tills du fyller på ditt lager. Om du alla lagar mat separat, och vid olika tidpunkter, kan du överväga att ordna en veckovis sit-down-måltid tillsammans.Ämne tillsammans är en av de enklaste och mest tillfredsställande sätten att ta med människor närmare.
  • Bild med titeln Rengör ett hus Steg 9
    3. Städa upp efter dig själv.Om du gör en röra, lämna inte den för någon annan att ta hand om.
  • Bild med titeln Rengör ett hus Steg 19
    4. Ta din tur till städad, sopa och mop de gemensamma utrymmena. Om du delar en plats har du alla lika ansvar att hålla det rent.
  • Bild med titeln Gör ditt rum ser trevligt steg 3
    5. Se till att du gör din rättvisa andel av hushållsarbeten, som att ta ut sopor och återvinning, rengöring av tvättrummet och tömma kylskåpet av ruttna mat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var försiktig med att välja dina rumskamrater. Att bo med vänner kan antingen vara en mycket givande upplevelse eller en mycket försöksupplevelse, beroende på din relationshistoria. Några av fördelarna med att leva med vänner är att veta om de är pålitliga.Du har en uppfattning om sin ekonomiska historia och om du kan lita på dem att betala lägenheten hyra i tid. Med vänner är du mer benägna att ha gemensamma intressen och även vanliga vänner, som kan göra din lägenhet mer välkomnande för besökare.Men att veta varandra väl ger högre förväntningar, vilket ibland kan leda till besvikelse.Ofta är det bättre att dela en lägenhet med bekanta - människor du vet nog att lita på - snarare än nära vänner.Att se varandra varje dag kan gate på varandras nerver och en gång stark vänskap kan snabbt surt.Du kan också hitta din vänskap lider eftersom du slutar spendera tid tillsammans utanför lägenheten.
  • Lita på dina instinkter när det gäller att leva med främlingar.Denna typ av bostadsarrangemang är ett bra sätt att expandera ditt sociala nätverk, och det ger dig också mer oberoende att göra din egen sak - främlingar är mindre benägna att oroa sig för dina comings och goings. Men om deras sociala färdigheter eller integritet är tvivelaktiga, välj en annan lägenhet eller en annan rumskompis.Be om personliga referenser innan du fattar ett slutgiltigt beslut om en potentiell rumskamrat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande