Hur man njuter av nyårsafton under covid 19 pandemic

Nyårsafton är traditionellt tid att samla med en massa människor, dela lite mat och dryck och kyssa din förälskelse vid midnatt. Tyvärr är det just den typ av saker du inte kan göra medan Covid-19 är fortfarande runt. Även om du ville, kommer de flesta av staplarna, händelserna och klubbarna att stängas den här gången, så du är bäst av att stanna hemma och hitta andra sätt att fira. Lyckligtvis finns det massor av enkla alternativ när det gäller att föra in det nya året i stil. Läs vidare för att hitta den inspiration du behöver för att njuta av nyårsafton lite annorlunda i år.

Steg

Metod 1 av 11:
Värd en liten fest med de människor du bor med.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. Medan en stor fest är ute av frågan kan du fortfarande fira med andra! Om du har rumskamrater eller du bor med din familj, prata med dem om att kasta en exklusiv fest bara för boende i hemmet. Behandla det som ett tillfälle att klä upp, äta en utsökt måltid och kasta på några låtar. Du kan spela spel, koppla av eller titta på ett nyårsafton på TV. Detta är ett bra sätt att tillbringa natten firar med dina vänner eller familj.
  • Tyvärr är det fortfarande inte säkert att gå ut och festa med en massa vänner och familjemedlemmar. Det är helt bra att fira med de människor du bor med så länge som alla har varit ansvariga och ingen har några symtom, men!
  • Behandla det som en vanlig fest. Dekorera hemmet med streamers och klä upp på samma sätt som du normalt skulle. Detta kommer att gå långt för att få det att känna att det är en vanlig händelse.
  • Om du har barn kan du få några rekvisita och ha kul att ta fancy "Photo booth" selfies, eller blanda upp några mocktails så att de kan fira med dig.
Metod 2 av 11:
Ha en virtuell firande med vänner och familj.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. Det säkraste sättet att festa det på nyårsafton är att göra det digitalt. Prata med vänner och familj om att hoppa på zoom eller google hangouts för natten så alla kan Njut av natten tillsammans. Bli upphetsad, klä upp och rostat bröd till en underbar natt bland vänner eller familj. Du kan få alla att stämma in i samma virtuella nyårsappshändelse för att räkna ner tillsammans.
  • Du kan göra ett temafest och uppmuntra alla att komma in i sin bästa kostym eller klä, eller fråga alla att klä upp som deras favoritfilmskaraktär.
  • Du kan spela ett festspel medan du väntar på den digitala bollen. Något som "har aldrig någonsin" eller "2 sanningar och en lögn" är ett bra sätt att dela lite skratt tillsammans.
Metod 3 av 11:
Stämma in till en levande händelse på TV.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. De flesta av de stora nyårsaftonerna går digitalt i år. Times Square kan stängas, men de är fortfarande värd för en virtuell firande om du vill gå till det mest ikoniska alternativet på nyårsafton. London planerar att vara värd för en virtuell firande också. Ställ in i din lokala nyhetsstation om du vill se vad ditt lokala samhälle är upp till för nyårsafton. Oddsen är höga de har något planerat.
  • Om du kommer att saknas på några lokala fyrverkerier, kan du alltid ställa in en livestream av fyrverkerier. Många större städer är fortfarande värd för fyrverkeri, även om människor inte kommer att vara fysiskt att delta.
Metod 4 av 11:
Bryta ut konfetti och streamers hemma.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. Oavsett hur du planerar att fira, gör det med ett slag. Sätt upp några streamers runt huset för att komma in i det festliga humöret. Plocka upp några festpoppers och dra strängen för att släppa ut ett slag när du slår midnatt. Om du försöker bli mer medveten om bullret är konfetti ett bra alternativ. Dessa lilla noisemakers kommer verkligen att gå långt för att få ditt nyårsafton att känna sig spännande.
  • Du kan också gå med några roliga kazoor, maracas eller cowbells beroende på hur långt du vill ta det med bullret.
  • Detta kommer att vara särskilt roligt om du firar med barn! Barn tenderar att verkligen älska noisemakers.
Metod 5 av 11:
Steg utanför för att njuta av fyrverkerier i ditt område.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. Många större evenemang avbryts, så andra invånare kan kompensera för det. Om du bor i en storstad eller i ett område där fyrverkerier är särskilt populära, kommer de lokala invånarna sannolikt att sätta av en seriös ljusutställning runt midnatt. Gå ut på din veranda eller gå upp till taket om du har ett däck. Njut av en varm dryck på den kalla natten och titta på showen.
  • Du kan tända några fyrverkerier av dig själv om det är lagligt där du bor och du är ansvarig. Bara se till att du bara lyser av 1 fyrverkeri i taget, håll en hink vatten i närheten för att lägga ut potentiella felaktigheter och tända fyrverkerierna från ett ansvarsfullt avstånd.
Metod 6 av 11:
Gå till en avkopplande semester hemma.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. Ingen sa dig ha att göra något stort för nyår. Kasta på några pyjamas, njut av något sött och spendera natten avkopplande hemma. Om du bor med rumskamrater, barn eller en betydande annan, kan du välja några filmer att titta på tillsammans. Om du bor ensam, binge din favorit show eller spricka öppna en bra bok.Detta är ett utmärkt sätt att ta trycket för att göra något fancy av och ta med året med lite positiv självkärlek.
  • Du kan bryta ut några brädspel att leka med din familj eller rumskamrater. Om du bor ensam kan du alltid få några vänner tillsammans för några online-videospel.
  • Ett annat alternativ är att behandla nyårsafton som ett tillfälle att starta 2021 rätt. Gå igenom din garderob och dra de saker du inte bär ut för att ge det till välgörenhet. Kasta på en intressant podcast eller lite musik och städa ditt hem. Gå till sängs redo att vakna till en ny start hemma!
Metod 7 av 11:
Häng ut med dina grannar från din veranda.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. Många av dina grannar kommer förmodligen att spendera nyår hemma också. Fråga dina grannar om de skulle vara intresserade av att ha en "blockfest" där alla socialiserar sig från deras veranda. Alternativt kan du bunt upp och hänga ute och bara säga hej till grannar som de dyker upp för att få lite frisk luft eller titta på fyrverkerierna. Detta är ett bra sätt att få lite social tid i med folket i ditt område.
  • Det här är också en bra idé om du bor i ett tätt befolkat område där det är bundet att vara mycket ljud och fyrverkerier som går ut i bakgrunden!
Metod 8 av 11:
Unna dig en fin middag och dryck.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. Fira i stil genom att köpa dig något gott. Om du älskar att laga mat, spendera några timmar att skapa något riktigt utarbetat före midnatt. Om du inte gillar att laga mat, beställa från din favoritrestaurang och njut av dig lite. Unna dig en fin flaska whisky eller ett fall av din favorit hantverk öl. Få de goda sakerna i år! Karantän har varit svårt på alla och du förtjänar det.
  • Kom ihåg att du förmodligen sparar en massa pengar i år med alla barer, festivaler och konserter som avbryter eventuella händelser som du normalt skulle vara intresserad av. Om du har råd med det, behandla dig själv och splurge lite.
Metod 9 av 11:
Ta en bil runt staden.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. Om du känner dig cooped upp, hoppa i din bil eller komma på din cykel. Ta en tur runt ditt lokala downtown-område och ta sevärdheterna i. Många butiker och bostäder bör fortfarande ställas upp från jul, och en vacker nattkryssning runt staden är ett bra sätt att komma ut. Det kan också finnas genomgående händelser med levande musik eller ljusutställningar beroende på var du bor.
  • Ibland hjälper det att bara komma ut. Karantän har inte varit lätt, och gå ut och se vad som händer i din stad kan vara ett bra sätt att spendera några timmar.
  • Om du bor i ett landsbygdsområde, kan du gå ut och göra några stargazing.
Metod 10 av 11:
Inleda ett bättre år med en positiv resolution.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. A god upplösning är ett bra sätt att starta 2021 ut till höger. Tänk på något du verkligen vill ändra i ditt liv. Du kan begå att träna hemma oftare, eller göra ett löfte att nå ut till dina vänner oftare medan alla fortfarande är fast i karantän. Vad du än väljer, försök att välja något realistiskt att du rimligen kan åstadkomma medan du fortfarande är social distans och karantän.
  • Du kan också göra en aktivitet ut ur detta om du är värd för en virtuell fest eller firar med din familj. Be alla att ställa ner sin resolution eller diskutera dina planer för det nya året som en grupp.
Metod 11 av 11:
Ha en socialt distanserad, liten personlig insamling.
  1. Bild med titeln Njut av nyår
1. Medan det fortfarande inte rekommenderas, kan du vara värd för en liten träffning om du vidtar försiktighetsåtgärder. Bjud bara en handfull människor, berätta för alla att ta med egna drycker och mat och upprätthålla 6 meter (1.8 m) mellan dig medan du hänger ut. Samla ute om möjligt för att minimera oddsen att någon blir sjuk. Håll dina masker på medan du hänger och njuter av det nya året tillsammans.
  • Risken att sprida viruset i en liten samling som detta varierar beroende på var du bor (vissa samhällen har högre nivåer av Covid-19 än andra), hur länge samlingen varar (längre sammankomster kommer att öka din risk) och hur ansvariga deltagarna har varit om social distansering före samlingen.
  • Gör inte detta om du eller någon du vet har haft några symtom på Covid-19. Detta inkluderar feber, hosta, smaklöshet eller lukt, andningssvårighet, trötthet, ont i halsen eller kroppsår.

Tips

Varningar

Om du ser någon på nyårsafton, självkarantän i minst 14 dagar för att säkerställa att du inte av misstag sprider viruset i händelse av att du är asymptomatisk.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande