Hur man arrangerar sovsalar

Dorm rum kan vara ganska knepiga att organisera eftersom de ofta är mycket små och brukar innehålla flera personer. Tack och lov kan du göra processen oändligt lättare genom att ordna dina möbler på sätt som passar dina behov.

Steg

Metod 1 av 3:
Dela upp i rummet
  1. Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 1
1. Mät ditt rum och möbler. Om ditt sovsal är särskilt trångt, använd ett måttband för att få längden, bredden och höjden på både rummet själv och var och en av dina större möbelprodukter. Att göra detta kan hjälpa dig att bättre visualisera det maximala mängden utrymme du har.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 1
    2. Placera din och din rumskompis möbler i olika områden. Om du delar din sovsal med en annan person är det enklaste sättet att dela upp utrymmet genom att placera dina möbelprodukter i olika områden i rummet. Om din sovsal har en anständig mängd utrymme, försök dela upp rummet i lika stora halvor. Om din sovsal är ganska liten kan du behöva skapa mer unika mönster ut ur dina möbler genom att göra saker som:
  • Flytta dina sängar till olika hörn av rummet och bygga ditt utrymme ut därifrån.
  • Placera dina sängar i mitten av rummet och använda väggarna som ett gemensamt utrymme.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 2
    3. Segment rummet med stora möbelprodukter. Om du har stora möbler som byråer, garderober och bokhyllor, tryck inte bara på dem mot väggen. I stället ordna dem i hela rummet så att de skapar provisoriska gränser. Du kan använda den här metoden för att helt enkelt dela ett område, som att placera en hylla mellan din säng och skrivbord, eller om du kan omge ett område med möbelprodukter för att skapa ett miniatyrrum.
  • Många sovsalar har stora, skola-tillhandahållna möbelprodukter som enkelt kan omvandlas till provisoriska väggar.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 3
    4. Skapa tillfälliga delare med skärmar. Skärmar ger samma nivå av segmentering som stora möbelprodukter, men du kan enkelt omorganisera dem för att passa dina nuvarande behov. Du kan köpa specialdesignade papper och kartongskärmar i de flesta rabatt- och möbelaffärer, eller du kan återställa gamla brädor och paneler i fristående delare.
  • Vissa skärmar ser ut som fristående paneler medan andra kopierar designen av traditionella japanska shoji-skärmar.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 4
    5. Gör privata områden inom ditt rum med gardiner. Dorm Rums är sällan utformade med integritet i åtanke, så du måste skapa din egen. Gardiner ger bra täckning runt platser som din säng, och du kan även använda dem för att dölja personliga saker som din tvättstuga eller hygienprodukter.
  • I stället för professionella gardiner, försök köpa billig tyg i sparsamhetsaffärer eller hantverksbutiker.
  • Du kan hänga dina gardiner genom att fästa dem på en gardinstång eller binda dem för att haka på väggen med sträng.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 5
    6. Få en loftbädd för att skapa ett extra område. På vissa högskolor kan du begära en loftbädd istället för en vanlig golvbädd. Detta öppnar mycket utrymme under sängen som du kan använda som en privat studie eller något liknande. Om du har en rumskamrat, försök att placera sängen under ditt loft för att dela upp rummet mer effektivt. Om din högskola inte erbjuder loftbäddar, se om de har stackbara eller våningssängar istället.
  • Om du vill öka integriteten i detta område, fäst stora gardiner till basen av din säng så att de hänger över det öppna utrymmet. För stapelbara eller våningssängar, försök att hänga en extra gardin från taket för att skapa 2 privata utrymmen.
  • Om du får en stapelbar eller våningssäng, var medveten om att du måste göra ett avtal med din rumskamrat om vem som sover på toppen och vem sover på botten.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 7
    7. Fråga vänner och medstudenter för fler idéer. Om du kör lågt på idéer, vänner, familjemedlemmar och andra studenter kan ge massor av användbara tips för att organisera och dekorera din sovsal. I synnerhet försök att fråga folk som bodde i sovsalar som var lika i storlek eller design till din.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa delade eller gästutrymmen
    1. Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 6
    1. Ordna dina möbler runt rummet, för att öppna mittgolvet. Samtidigt som du anordnar dina möbler i mitten av rummet kan hjälpa till att segmentera det, så kan också göra området trångt och uninviting. Som ett alternativ, försök att placera dina möbelposter spola mot väggen så att de öppnar mitten av rummet, vilket gör att det verkar vara större och vänligare.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 7
    2. Skapa ett gemensamt område centrerat runt ett stort objekt. Även i en liten sovsal kan du skapa ett område som liknar ett vardagsrum med hjälp av ett centralt föremål som fokuspunkt. Om du äger en TV eller liknande underhållningsenhet, placera den i ett gemensamt område så att gästerna har en plats att flocka till. Om du inte gör det, försök placera stolar, soffor och liknande föremål runt ett stort bord så att gästerna naturligtvis sitter där.
  • Förutom att skapa en plats där du kan spendera tid med vänner, kommer ett gemensamt område att hålla människor från att komma in i dina fler privata utrymmen.
  • Om ditt rum är för litet för att ha permanent sittplatser, försök att investera i fjärilstolar eller liknande möbelprodukter som du kan vika och lägga undan vid behov.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 8
    3. Dekorera ditt gemensamma område, för att göra det mer inbjudande. För att ge ditt gemensamma område lite mer energi, försök att täcka golvet med en färgstark matta. Sätt roliga kuddar på var och en av sätena. För att göra utrymmet bekvämare för dina gäster, försök att utrusta det med funktionella möbler som kaffe eller slutbord.
  • Mäta golvutrymmet du vill täcka för att se till att mattan passar. Begränsa inte dig själv för att bara välja en liten matta-en större matta kan verkligen knyta ihop ett litet studentrum.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 9
    4. Använd din säng som sittgrupp i, särskilt små sovsalar. Om du inte har tillräckligt med utrymme i ditt rum för att skapa ett distinkt gemensamt område, försök att göra något liknande runt din säng. Även om det kommer att ta bort lite av din integritet, med din säng som en soffa kommer att ge dina vänner en plats att sitta när de är över utan att ta upp extra utrymme.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 10
    5. Tryck möbelprodukter tillsammans för att få rummet att känna sig mer välkomnande. Möbler tar upp mycket utrymme, men kombinerar stora föremål tillsammans kan skapa en mer öppen, inbjudande miljö. Om du har en rumskamrat, försök att trycka dina sängar eller skrivbord tillsammans för att göra delade sovande och studieområden. Om du bor ensam, tryck dina byråer, hyllor och liknande föremål för att skapa mer utrymme för gästerna.
  • Om du har en rumskompis, skriver du dina sängar och skrivbord tillsammans tillbaka till baksidan, hjälper du dig att behålla någon integritet.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta ytterligare lagringsområden
    1. Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 11
    1. Store objekt under stora möbelprodukter. När utrymme är begränsat, försök att använda dina nuvarande möbelprodukter så effektivt som möjligt. Om du har en upphöjd säng, se om du kan lagra tunna föremål under det. Om du äger bord, stolar eller andra förhöjda föremål, försök placera skrymmande föremål under dem.
    • Små och tunna områden är perfekta för gamla uppdrag och dokument du behöver spara.
    • Stora områden ger gott om utrymme för skrymmande klassar och bokväskor.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 12
    2. Använd dina möbelprodukter på flera sätt. Om du har lite extra pengar, försök att köpa ett smart möbelpost utformat med 2 eller fler ändamål i åtanke, till exempel en fotstöd som fördubblas som en förvaringsbehållare. Om du inte har några pengar som ligger runt, se om du kan använda dina nuvarande möbelprodukter på flera sätt, till exempel att konvertera ett bord till ett skrivbord vid behov.
  • Om du har begränsat utrymme, försök att konvertera toppen av skrymmande möbelprodukter till skrivbord, tv-ställen och liknande.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 13
    3. Häng föremål på väggen för att utnyttja vertikalt utrymme. Ju mindre ditt sovsal är, desto viktigare blir ditt väggutrymme. Om ditt högskola tillåter det, fäst flytande hyllor eller kläder på väggen med naglar eller skruvar. Om du inte har behörighet att ändra väggen, lägg upp lätta föremål som korkbrädor med hjälp av limremsor eller klibbig tack.
  • När det används ordentligt, ger väggarna gott om lagringsutrymme för klassmaterial, läroböcker och liknande föremål.
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 14
    4. Köp ytterligare förvaringsbehållare. Ibland är det enda sättet att få mer lagringsutrymme genom att köpa specialartiklar utformade för små rum. Även om tunga lagringsenheter kan vara utanför din budget, försök att titta på rabatt och skolförsörjningsaffärer för prisvärda saker som:
  • Hängande hyllor
  • Customizable Grid Shelves
  • Staplable eller hopfällbara behållare
  • Dörrorganisatörer
  • Sko eller handväska
  • Bild med titeln Ordna Dorm Room Furniture Steg 15
    5. Ordna din sovsal för att hålla rummet clutterfri. Att bo organiserad kan vara ganska svårt när du är upptagen med att skriva uppsatser och slutföra projekt. Men du bör ta tid att rensa din sovsal av oönskade rodnad och ordna de återstående föremålen på lättförståeliga sätt. Att göra det hjälper dig att öppna upp extra utrymme och hålla reda på de saker som verkligen betyder något.
  • Om du har en rörig rumskompis, försök att isolera sin rodnad till ett specifikt område i rummet, så att du kan hålla dina saker snyggt och städat.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande