Hur man är en bra vän till båda parter i en skilsmässa

Om två av dina vänner får en skilsmässa, kan du hitta dig i en besvärlig position. Allt du förmodligen kommer inte att hänga ihop längre och du kan känna dig i mitten av ett dragkedja. Det betyder fortfarande inte att du inte kan försöka ditt bästa för att vara lojala och sant mot dina vänner efter en splittring. Håll vara en bra vän till båda parter i en skilsmässa genom att stödja, vilket gör din position klar och inställning av realistiska förväntningar.

Steg

Metod 1 av 3:
Erbjuder ditt stöd
  1. Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 1
1
Lyssna Till båda dina vänner. Att stödja en vän genom skilsmässa är en stor hinder, men du kan erbjuda värdefull hjälp bara genom att lyssna. Hör dem när de behöver gå över vad som hände för den tusen tiden. Det kommer att komma en tid när de inte behöver diskutera det så mycket, men för nu bara vara där med öppna öron.
  • Tänk på att lyssnar inte betyder att han är överens. Du kan höra dina vänner ut utan att godkänna sina åsikter eller badmouthing den andra vänen.
  • Fastställa gränser. Det är viktigt att lyssna på båda parter, men det är också viktigt att du inte korsar en linje. Du kanske vill begränsa den tid du vill prata om skilsmässan, eller du kan be dem att inte prata negativt om varandra för dig.
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 2
    2. Visa att du förstår deras position. Var och en av dina vänner behöver validering på sin egen väg. Visa empati baserat på deras individuella personligheter och preferenser. Det kan innebära att du erbjuder en axel att gråta på eller säga tröstande saker som "Jag kan se att du skadar."
  • Erbjuder validering och support efter behov, men går inte in på shaming eller alienering av uttalanden gjorda om den andra makan.
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 3
    3. Uppmuntra dem att fatta sunda beslut. Att gå igenom en skilsmässa är en beskattningsönskning för sinnet, kropp och ande. Hjälpa dina vänner att få igenom den svåra tiden genom att uppmuntra dem att Ät rätt, få gott om övning, sova, och utföra självvård.
  • Erbjuda att göra en näringsrik middag med dem en gång i veckan. Eller följa med dem till gymmet för en träningsklass.
  • Avskräcka dina vänner från att använda alkohol, droger eller andra ohälsosamma vanor för att klara av skilsmässan.
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 4
    4. Få dem att skratta. Skratt är verkligen en form av medicin. När din vän behöver upplyftande, var där för att heja dem med ljushjärtade skämt eller andra former av humor. Om du inte är mycket av en komiker, kan du också arbeta bra.
  • Du kan också skicka dem online-skämt, memes eller YouTube-videor som gnistor skratt.
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 5
    5. Hjälpa till. Ett viktigt sätt att stödja dina skilsmässa är att ta hand om sina barn eller göra uppgifter runt hemmet. När de anpassar sig till att vara singel, kan de båda behöva en sitter eller annat hjälp. Erbjud dina tjänster när du är fri.
  • Du kanske säger, "Varför jag inte älskling, så du kan ha lite ensam och gå till den yogaklassen du gillar?"
  • Metod 2 av 3:
    Förtydligande din position
    1. Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 6
    1. Gör det klart att du inte tar sidor. Använd de första flera dagarna och veckorna av skilsmässa processen för att göra din position klar. Oavsett hur civila de är med varandra, kan dina vänner förväntar dig att döma den andra maken. Håll neutral, oavsett vad.
    • Du kanske säger något som, "Charlotte, jag vill fortsätta att vara vänner med både dig och Greg. Jag är ledsen, men jag tar inte sidor."
    • Du kan också välja att ta en paus eller spendera mindre tid med båda parter tills de räknar ut detaljerna i deras separation. Även då är det möjligt att oavsett hur väl avsikt som du är, kan en part uppfatta att du inte tar några sidor på att ta den andra sidan.
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 7
    2. Skapa en fungerande spelplan. Sitta ner med båda makarna och komma överens om vissa regler så att båda vänskapen kan trivas. Det kan tyckas konstigt, som en annan aspekt av skilsmässa bosättningen, men det är nödvändigt. Att tydligt beskriva lämpliga beteenden kan förhindra att du fångas i mitten av ett krig.
  • De regler du ställer in beror på dina unika omständigheter. Några förslag är dock inklusive sektioner om att inte tala dåligt om varandra, inte förväntar sig vänner att spionera, och inte dra rang (i.e. säger "de var mina vänner först!").
  • Om det är ologiskt att förvänta sig att båda makarna ska vara närvarande, skapa ett online-dokument som du kan maila till båda.
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 8
    3. Omdefiniera vänskapen. Om alla var gemensamma vänner, så kommer hur din vänskapsverk sannolikt kommer att ha förändrats. Det är okej, ändra bara med det. Tänk på vad du uppskattar och värdesätter om båda vännerna. Vilka typer av saker gör du tillsammans?
  • Har separata möten med varje vän och pratar om hur din vänskap kommer att gå vidare.
  • Prova att hålla dina vänskapshändelser-fokuserade ett tag. Centrera dina hangouts runt aktiviteter eller evenemang. På det sättet kommer de att vara mer fokuserade på vad du gör i ögonblicket istället för på skilsmässa.
  • Till exempel kan du se en av makarna regelbundet på landsklubben och spela tennis tillsammans. Du kan vara inblandad i samma gemenskapsorganisation med den andra. Använd dessa "typiska" rutiner som en riktlinje för hur du kan fortsätta vänskapen i framtiden.
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 9
    4. Bestäm hur man hanterar sociala evenemang. Du och makarna måste också komma överens om ett protokoll för sociala evenemang. Om du är värd för en händelse, kommer båda att kunna delta och agera hjärtligt? Tänk på hur du vill hantera deras närvaro på olika sociala funktioner.
  • Om båda makarna kan agera civilt, kan du bjuda in dem båda och sitta dem långt ifrån varandra.
  • Om båda makarna inte kan agera civilt, kan du föreslå att den person som är mest kopplad till evenemanget närvaras. Till exempel kan makan som hjälpte dig med en fundraiser att bli inbjuden till välgörenhetsbollen.
  • Kom ihåg att du inte är deras domare. Även om du vill att båda parter ska delta, är beslutet upp till dem. Låt dem veta att den andra personen kommer att vara där, och låt dem bestämma om de kan hantera det på egen hand.
  • Metod 3 av 3:
    Vara realistisk
    1. Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 10
    1. Förvänta backlash från ena sidan eller den andra. Oavsett hur ganska du försöker hantera denna fråga, finns det en stark chans att en make kommer att känna sig upprörd och förråds av din fortsatta lojalitet mot den andra. Känn dig inte skyldig på push-backen.
    • Välj bara ditt engagemang för att bibehålla både vänskap och arbeta hårt för att bevara relationerna. Även då vet att en sida inte längre vill vara vänner på grund av ditt förhållande med deras ex. Respektera deras beslut om det är fallet.
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 11
    2. Få stöd för dig själv. Att dras mellan två skilsmässiga vänner kan vara stressiga. Var noga med att nå ut till objektiva vänner och familjemedlemmar att prata eller umgås. Spendera tid med andra kan fungera som frisläppande från skilsmässa spänning.
  • Dessutom har du förmodligen ägnat mycket tid och energi att vara där för dina vänner. Du behöver också någon att vara där för dig.
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 12
    3. Ge det lite tid. Var tålmodig med dina vänner och försök att inte förvänta dig för mycket från dem tidigt. Generellt kan skilsmässor vara röriga. Som en tid passerar kan friktionen minska. Du kan till och med börja känna att din tid spenderas med var och en av dem är "precis som gamla tider."
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 13
    4. Känna igen när det blir för mycket. Att ha två goda vänner föraktar plötsligt varandra kan vara hektiska. Du kan märka att du känner dig mer spänd, stressad eller irriterad. Om även efter mycket tid har passerat fortsätter du att känna dig drog mellan de två, kan du bestämma dig för att ta ett steg tillbaka.
  • Naturligtvis vill du inte överge dina vänskap. Men du måste också känna igen när spänningen är för mycket för dig. Det kan vara dags för dig att få lite avstånd tills saker avkylas.
  • Du kan få avstånd genom att be en annan vän att fylla i för dig vid en händelse eller för dina barnpassning. Du kan också genomdriva dina gränser om reglerna.
  • Du kanske berätta för dem, "Om du två inte kommer sluta dra mig i mitten av saker, måste jag få något avstånd. Jag vill vara här för dig, men allt detta stressar mig också."
  • Bild med titeln vara en bra vän till båda parter i ett skilsmässa steg 14
    5. Se en terapeut. Om stressen börjar påverka din funktion på jobbet eller skolan eller du tycker att du har problem med att sova, kan det hjälpa till att prata med någon. En professionell terapeut kan hjälpa dig Ange bättre gränser med dina skilsmässa vänner. Den här personen kan också hjälpa dig att utveckla en självvårdsrutin för att bättre hantera stress.
  • I den ursprungliga sessionen kan du förklara, "Två av mina goda vänner är skilsmässa och jag känner mig fångad i mitten. Hur kan jag vara en bra vän för dem båda utan att förlora mitt sinne?"
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande