Hur går det efter en skilsmässa vid 40

År kan ha gått sedan du senast daterad, så hur hoppar du tillbaka i? Det är viktigt att du är helt redo att gå vidare från din skilsmässa innan du gör, både logistiskt och emotionellt. Sätt dig där ute genom att vara öppna för datuminbjudningar och inte blyga bort från att använda teknik för att hitta potentiella partners. När du är ute på ett datum, visa den person du är intresserad av flirta och ha kul. Om datumet går bra och du klickar med personen, fråga dem på ett andra datum för att ytterligare utforska deras potential.

Steg

Del 1 av 3:
Flytta förbi din skilsmässa
  1. Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 1
1
Läka från ditt äktenskap och skilsmässa först. Hoppa inte in i dating om du inte är helt redo att gå vidare från ditt tidigare äktenskap. Du borde känna Klar för att datera igen Efter att ha haft tid att tänka, lura, växa och fortsätt. Om du är i mitten av en ful skilsmässa, kan det vara bäst att vänta tills logistiken i din skilsmässa är färdig.
  • Om du tänker på din ex och vad de är upp till, är du förmodligen inte redo att hittills än.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 2
    2. Följ dina känslor, inte en kalender. Det finns ingen hård och snabb regel för när du ska vara redo hittills efter en skilsmässa. Du kanske behöver 2 månader eller mer än ett år för att känna dig bekväm och redo att hitta någon ny. Känner inte att du måste följa några "regler" runt när det är acceptabelt hittills.
  • Till exempel, känns inte som att du måste vänta ett år efter att din skilsmässa slutför sig för att börja leta efter datum. Använd din bästa bedömning när du är redo att datera igen.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 3
    3. Omgiv dig med stödjande personer som hjälper dig att gå vidare. Tillbringa tid med människor som stöder din önskan att flytta förbi din skilsmässa och hitta kärlek igen.Om din skilsmässa skapade en delning i dina vänskap, kom ut och träffa några nya vänner. Att vara runt nya människor kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad på framtiden snarare än att fixa på det förflutna.
  • Bli involverad i aktiviteter som intresserar dig som ett sätt att göra något roligt och få nya vänner. Gå med i en vandringsklubb, träffa personer med husdjur, eller gå med i en vegetarisk grupp.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 4
    4. Se till att dina barn är redo innan du börjar datera igen. Om du har barn var din skilsmässa troligen svårt för dem. Tanken med dig dating kan aldrig ha korsat sina sinnen! Det är viktigt att se till att dina barn förstår vad du gör och hur det påverkar dem. Prata med dem öppet. Om de verkar vara extremt upprörd eller motståndskraftig mot idén, kanske du vill sakta ner lite.
  • När du börjar datera, introducera inte dina barn till varje datum. Detta kan vara förvirrande för dem. Presentera dem bara för människor som du överväger ett seriöst förhållande med.
  • Försök att planera dina datum för när dina barn bor över natten på en väns hus eller besöker en familjemedlem.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 5
    5. Upp ditt självförtroende och energi genom att ta hand om din kropp. När du försöker gå vidare från en smärtsam skilsmässa är självvård väldigt viktig. Att ta hand om dig själv hjälper dig att behålla en positiv utsikt och må bra om dig själv. Att förbereda dig för att börja datera igen är också en stor motivation för att komma tillbaka på spår med din hälsa, ta hand om din kropp och må bra när du gör det!
  • Börja en vanlig övning rutin och göra hälsosamma val när du äter.
  • Glöm inte att få gott om sömn (7-9 timmar) varje natt så att du känner dig uppdaterad och varning.
  • Del 2 av 3:
    Hitta potentiella datum
    1. Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 6
    1. Leta efter partners som delar liknande intressen. Att vara 40 sätter dig i en mycket annan tankegång för att datera än när du träffade på 20. Medan motsatser lockar, vill du åtminstone dela några stora saker gemensamt. Till exempel, om du är religiös, leta efter andra singlar som också är religiösa.Om du har en hobby som är viktig för dig, kanske du vill hitta någon som delar den hobbyen.
    • Till exempel, om din religiösa tro är en viktig del av ditt liv, överväga att leta efter potentiella partners genom din kyrka eller tempel.
    • Om du älskar att gå till gymmet, håll ögonen öppna för intressanta singlar medan du tränar eller tar en aerobics eller yoga klass för att träffa nya människor.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 7
    2. Söka partner som kan relatera till din nuvarande livsstil. Leta efter personer som är i en liknande livsfas som du. Om du till exempel har barn kan du föredra en partner som har barn själva, eftersom de kan relatera till dig på den nivån. Om du är väl etablerad i din karriär kanske du vill söka en partner som också lägger mycket betydelse för sitt livslängd.
  • Till exempel, om du är advokat eller läkare med ett mycket hektiskt schema, kan du mäta bäst med någon som också har en krävande karriär.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 8
    3. Använd teknik för att hitta datum. Online dating webbplatser, telefonappar och dating tjänster är alla lönsamma alternativ. Vissa dating apps är till och med skräddarsydda för vissa demografi som människor som är skilda, de som delar religiös tro eller människor som gillar liknande hobbyer. För de bästa resultaten, var öppen och ärlig om vem du är online och skicka bilder av dig själv som är korrekta och aktuella.
  • Utforska datingwebbplatser som match.com, eharmony och kristendomen.com. Prova dating apps som plentlyoffish, bumble, happn och okcupid.
  • Var säker när du daterar nya människor. Tillbringa flera veckor att maila med dem, prata i telefon eller video chattar innan du träffar dem personligen.
  • Mötas offentligt för de första datumen tills du lär känna dem. Ta med ditt eget transportsätt så att du kan lämna om du vill.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 9
    4. Leta efter datum på realistiska platser. Även om det är möjligt att möta en kvalitetsutsikter i en bar, är det troligen osannolikt. Försök leta efter potentiella partners på platser där de vanligtvis samlas. Till exempel, hoppa över nattklubben och överväga en vinprovningshändelse istället. Passera på pizza-leden och äta middag på en exklusiv restaurang. Undvik Starbucks Drive-Thru och ta ett bord på en sit-down kafé.
  • Leta efter lokala mötesgrupper som samlas för aktiviteter som du är intresserad av.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 10
    5. Ta en klass eller fortsätt en passion. Kolla in klasser som är tillgängliga lokalt för något du är intresserad av, som att måla eller dykning. Inte bara kommer du att spendera tid på att göra något nytt som intresserar dig, men du kan träffa andra ensamstående personer där. Dessutom är det mycket lättare att chatta med en utsikter när du redan har något att prata om det!
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 11
    6. Använd en furry vän för att träffa människor. Ta din hund en promenad på den lokala parken och chatta upp någon som verkar intressant. Åtminstone får du lite kvalitetstid med din furry-vän. Om du inte har ett husdjur, överväg att få en! Om du får ett husdjur är inte ett alternativ, överväga volontärarbete på ett lokalt djurhem. Du kan träffa en andra djurälskare som också råkar vara singel.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 12
    7. Var öppen för inbjudningar du får för datum. Att komma tillbaka till dating betyder inte att du måste ständigt leta efter potentiella partners överallt du går. Du får till exempel fånga någons öga, och de kan fråga dig. Även om du aldrig har tänkt på att datera den personen innan, eller om du är avvaktad, stäng inte av dig själv till idén!
  • Till exempel, kanske en enda medarbetare frågar dig om en drink efter arbete. Du har aldrig ansett dem som en potentiell partner innan, men det betyder inte att du inte kan utforska idén.
  • Del 3 av 3:
    Går ut på datum
    1. Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 13
    1. Klä för att imponera. Du kan vara lite ur spelet och inte komma ihåg hur man ser eller presenterar dig själv. Bära kläder som passar bra och det ser bra ut på din kropp. Behåll ordentlig hygien (t.ex. duscha regelbundet, grooming ditt hår och inte ha en stark kroppsluk). Det här är enkla sätt att presentera dig själv och ge ett bra första intryck.
    • Överväg att göra några ändringar i din garderob om dina kläder är gamla, slitna eller inte ordentligt passa dig. Om du inte har råd med nya kläder, gå igenom din garderob och utvärdera vad du har. Försök blanda och matcha olika bitar eller skräddarsy kläder för att passa dig bättre.
    • Be en vän för några råd om du har svårt att utvärdera dig själv.
    • Om du är på en budget, försök leta efter kläder på sparsamhetsbutiker.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 14
    2. Förbinder sig att ha kul. Medan dating kan vara nerve-wracking, sikta på att ha kul. Du har möjlighet att dela nya erfarenheter med någon och möjligen skapa en ny anslutning. Välj datumaktiviteter som du ser fram emot eller vill försöka. Till exempel, prova en dansklass, gå på en vandring, eller prova en ny restaurang i stan.
  • Även om saker inte fungerar, uppskattar din förmåga att prova nya saker och driva dig utanför din komfortzon.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 15
    3
    Flört med ditt datum. Om du är lite rostig på flirta, är det dags att börja träna! Visa den person du daterar att du är intresserad av subtilitet flirta med dem. Detta kan inkludera försiktigt röra armen eller axeln, vilket gör ögonkontakt och ler på dem och efterliknar sitt kroppsspråk. Det här är enkla sätt att visa att du vill ansluta.
  • När du gör ögonkontakt, lås du blicken i 2-3 sekunder och kolla sedan bort. Du vill göra ögonkontakt, men stirra inte på dem.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 16
    4. Undvik att prata för mycket om din skilsmässa. Medan du kanske vill berätta för den person som du är skild, spendera inte ditt datum som pratar om ditt ex, ditt äktenskap eller skilsmässan. Detta kan signalera till den person som du inte är redo att gå vidare eller att du är fångad i dilemman angående din skilsmässa.
  • Till exempel kan du säga något enkelt, som ", jag är skild. Allt är färdigt och jag är redo att gå vidare med mitt liv."
  • Känner inte att du måste nämna din skilsmässa. Det är okej att inte säga någonting förrän den andra personen frågar.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 17
    5. Berätta ditt datum om du har barn. Var i förskott med ditt datum och låt dem veta att du har barn tidigt i dating. Berätta ditt datum om dina barn och din roll i sina liv. Ta upp det faktum att du har barn tidigt, till exempel före det första datumet eller på första dagen.
  • Om du har barn från ditt tidigare äktenskap, var försiktig med hur du involverar dem i ditt datingsliv. Många människor inkluderar inte sina barn i sitt datingsliv tills de blir lite allvarliga med en partner.
  • Inkludera inte dina barn i ditt datingsliv bara för bekvämlighetens skull. Försök att hålla dem separata tills du är övertygad om att du har hittat någon du är seriös om att vara med.
  • Bild med titeln Datum efter en skilsmässa vid 40 steg 18
    6. Erbjuda ett andra datum om du vill se dem igen. Om du åtnjöt ditt datum och skulle vilja se personen igen, skapa ett andra datum strax efter det första datumet (eller i slutet av datumet). Detta kommunicerar ditt intresse och visar den person du vill fortsätta anslutningen. Nu när du känner dem bättre, skräddarsy datumet kring en aktivitet eller intresse som du båda delar.
  • Till exempel, om du båda njuter av utomhus, bjuda in dem på en vandring. Om du båda tycker om att laga mat, ta en matlagningskurs tillsammans.
  • Konversation och online-profil hjälp

    Konversationsämnen för första datum (efter 40)

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Online dating profil för efter 40

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Varningar

    Var försiktig när du daterar online. Vissa människor på internet är brottslingar som bara försöker leta efter offer. Den som du daterar på Internet betyder inte att de är automatiskt vem du är tänkt att vara med.
  • Om du röker, överväga att ge upp det. Det kan vara en avstängd för ett bra antal potentiella datum. Denna vana kan påverka dina chanser att hitta ett datum som kanske vill stanna hos dig. Läsa Hur slutar du röka omedelbart Att hitta sätt att hjälpa dig att bli av med denna uncool vana.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande