Hur man ändrar en skilsmässa framställan

En skilsmässa framställan är ett dokument som är inlämnad för att starta upplösningen av ett äktenskap. Ibland måste petitionen ändras (a.k.a. ändrad) för att ändra originalet. Skilsmässa framställningar kan ofta ändras en gång utan problem, och ändras vanligtvis för att redovisa förändrade omständigheter eller för utlämnade rättsliga argument. Den ändrade framställningen kan slutföras med formulär, eller du kan skapa ditt eget dokument. Om det behövs kan du också behöva delta i en utfrågning för att övertyga en domare som de borde låta den ursprungliga framställningen ändras.

Steg

Del 1 av 4:
Med tanke på en advokat
  1. Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 3
1. Sök efter en bra familjerättsadvokat. I en skilsmässa kommer du och din make att vara en del av ett rättsligt förfarande för att avsluta ditt äktenskapsförhållande. Familjerätt advokater handlar regelbundet med skilsmässa fall, så om du ska anställa en advokat, bör du anställa en ansedd som har hanterat liknande fall i det förflutna. Att välja en bra familjerättsadvokat, överväga följande:
  • Hitta en advokat som kan utöva lag i staten, och i domstolarna behöver du dem. Till exempel, om du arkiverar skilsmässa i South Carolina, hitta en advokat som är licensierad för att träna lag i södra Carolina.
  • Fråga dina vänner och familj för advokatrekommendationer. Fråga dem om eventuella erfarenheter som de kan ha haft, och be om den absoluta sanningen.
  • Sök på internet för välrenommerade skilsmässa advokater. Överväg att använda din State Bars hemsida - offentliga webbplatser som Lawhelp.Org- och online kataloger som advokater.com, lawinfo.com och hittalaw.com.
  • Kontrollera online recensioner, som ofta skrivs av tidigare kunder som antingen har haft positiva eller negativa erfarenheter. Dessa online-recensioner kan vara mycket hjälpsamma och ärliga, så gör du några Internet-sökningar för att försöka lära dig om advokater du överväger.
  • Bild med titeln starta ett brev steg 1
    2. Ta ett beslut. När du har undersökt familjerätt advokater och har några idéer, begränsa din lista och kontakta dina bästa val. Fråga dina bästa val för ett samråd så att du har möjlighet att förklara situationen du befinner dig i och de tjänster du behöver. Ett samråd kommer också att ge dig möjlighet att bestämma hur du tror att du skulle arbeta med advokaten.
  • När du har träffat advokater och undersökt sin bakgrund och expertis, bör du fatta ett slutgiltigt beslut om vem du ska anställa. Välj en advokat som gör att du är bekväm, det verkar veta hur man hanterar ditt ärende, och som känner sig självsäker i sin förmåga att representera dig på ett effektivt sätt.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 14
    3. Undvik dåliga advokater. Medan det finns många advokater i världen är inte alla av dem särskilt bra. Undvik att anställa en advokat som:
  • Begär dig i motsats till tvärtom-
  • Tryck snabbt på att göra ett anställningsbeslut snabbt-
  • Vägrar att berätta om deras bakgrund och referenser - och
  • Föreslår att de kommer att hantera ärendet på ett oetiskt sätt.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 9
    4. Titta på låginkomstalternativ. Många stater erbjuder juridiska tjänster till låginkomstpersoner genom juridiska självhjälpsprogram, rättshjälporganisationer, juridiska kliniker och genom glidande avgiftsavtal. Om du har problem med att hitta en advokat har du råd med, prova ett av dessa alternativ.
  • Ett självhjälpsprogram gör det möjligt för dig att ställa frågor om advokater och paralegaler om din skilsmässa. Detta är ett bra alternativ om du bara har ett par snabba frågor som du behöver svar på. Du kommer ofta att ringa eller prata med en advokat online och de kommer att försöka hjälpa dig. För att hitta dessa program, kontakta din lokala domstol eller barförening.
  • En juridisk hjälporganisation är en ideell som erbjuder juridiska tjänster till låginkomstpersoner som kvalificerar sig. Om du är berättigad, hjälper en advokat dig genom skilsmässa processen utan kostnad. Det här är en bra resurs om du behöver en heltidsadvokat i motsats till att behöva bara några frågor som svaras.
  • Juridiska kliniker är program som inrättats av lokala lagskolor för att hjälpa till att träna i morgondagens advokater. Här kommer lagstudenter att hjälpa ett antal individer under överinseende av faktiska advokater. För att ta reda på om din lokala lagskola har en klinik som kan hjälpa dig med din skilsmässa, kalla lagskolan eller titta på deras hemsida.
  • För mer information, kolla på den här artikeln om att anställa en advokat när du har en låg inkomst: Hyr en advokat när du har låg inkomst.
  • Bild med titeln noteras steg 4
    5. Överväga att representera dig själv. Om du inte känner dig bekväm att anställa en advokat, har du inte tillgängliga medel för att göra det, eller om du och din make är överens om de ändringsförslag du gör, kanske du vill överväga att representera dig själv under hela ändringsförfarandet. Även om det är säkert, om du har möjlighet att anställa en advokat, bör du starkt överväga att göra det. En advokat har en unik uppsättning färdigheter som kan hjälpa dig att navigera i rättssystemet och kan hjälpa dig att önska att du vill ha av ändringsprocessen. Om du slutar representera dig själv kan du alltid be en advokat att granska vissa dokument eller ge dig begränsad rådgivning.
  • Del 2 av 4:
    Förberedelse av din skilsmässa petition ändring
    1. Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 1
    1. Bestäm om du kan ändra din skilsmässa framställan. I allmänhet kommer du att kunna ändra din ursprungliga framställan fritt så länge som din make inte har svarat på det ursprungliga klagomålet. Också om detta är ditt första ändrade klagomål, i motsats till din andra eller tredje, kommer en domare vanligtvis att låta dig fritt göra ändringen. Men om din make har svarat på ditt ursprungliga klagomål, eller om du har gjort tidigare ändringar av ditt framställan, kan du behöva övertyga en domare för att du ska kunna göra ändringarna under en domstolsförhandling.
    • Till exempel, enligt Texas-lagen, kan du fritt ändra ditt klagomål när som helst före sju dagar före den sista hörseln i ditt fall, så länge som ändringen inte orsakar en överraskning för din make. Om du vill ändra ditt klagomål inom sju dagfönstret, eller om din make hävdar överraskning, behöver du domstolens tillstånd att lämna ett ändringsförslag, som vanligtvis innebär en utfrågning.
    • Enligt Kalifornien lag kan du fritt ändra ditt klagomål en gång utan domstolens tillåtelse så länge som din make inte har svarat på originalet.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 20
    2. Kontakta din make. När du förstår de allmänna ändringslagarna i ditt tillstånd, bör du kontakta din make för att diskutera det eventuella ändringsförslaget. Diskutera ändringen innan du fyller i formuläret och arkiveringen kommer det förhoppningsvis att leda till en mindre motsatt ändringsprocess (E.g., Det kan negera din makas förmåga att hävda överraskning). Vidare, om din make inte motsätter sig ändringen, kan du inkludera den informationen i den ändrade petitionen, vilket kommer att öka chanserna för en domare som registrerar sig på den.
  • Men om din make inte kommer att komma överens om ändringen, kan du dock behöva gå till en domstolsförhandling och övertyga domaren att skriva ut om ändringen.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 4
    3. Begär ett ändringsformulär. Vid denna tidpunkt är du redo att hämta en ändrad klagomål för att fylla i. De flesta domstolar kommer att lägga sina former online för alla att komma åt. Kontrollera din lokala domstols hemsida för att se om den önskade blanketten är tillgänglig online. När du gör det, vill du ha formen med titeln "skilsmässa framställan," "upplösning," eller "Skilsmässa Petition Ändringsförslag."
  • Om din lokala domstol inte tillåter online-åtkomst, kan du alltid gå till domstolen personligen och fråga dem om rätt form. Någon på tingshuset kommer att kunna peka dig i rätt riktning.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik entreprenör Steg 2
    4. Fyll i ändringsformuläret. När du har fått rätt form måste du fylla den exakt och helt. I allmänhet kommer ett ändringsformulär att begära alla samma uppgifter som ditt ursprungliga klagomål finns, men kommer att be dig att göra de nödvändiga förändringarna i framställningen. Du måste inkludera de specifika skälen till och hur du ändrar den ursprungliga skilsmässa petitionen.
  • Du kan behöva ändra din ursprungliga framställningar för att inkludera ämnen du glömde att inkludera första gången, till exempel spousalstöd, barnomsorg eller en adressändring eller telefonnummer.
  • Till exempel, om din ursprungliga skilsmässa ansökan hävdade att endast hushållsmöblerna var gemenskapens egendom, och nu vill du ändra framställningen att inkludera en tv som gemenskapens egendom, kommer du helt enkelt att lista alla dessa saker i ditt ändringsförslag.
  • I ett annat exempel, om du glömde att inkludera en efterfrågan på spousalstöd i din ursprungliga framställan, kanske du vill ändra framställningen för att inkludera denna efterfrågan.
  • Del 3 av 4:
    Arkivera din ändrade skilsmässa framställan
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 13
    1. File ditt ändringsförslag med clerk av domstolar. Efter att ha slutfört det nödvändiga ändringsformuläret, ta det till den lokala domstolen där du lämnade in ditt ursprungliga klagomål. Du kommer då att lämna in ditt ändringsförslag med clerk av domstolar.
    • Domstolarnas kontorist kommer att lämna in din ursprungliga ändringsformulär och ger dig ett antal kopior.
  • Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 19
    2. Betala någon nödvändig avgift. När du skickar din ändrade skilsmässa petition, kan du behöva betala en arkiveringsavgift. Varje stat kommer att ha en annan politik för avgifter, så var noga med att du är beredd att betala avgiften i ditt samhälle. Om det finns en avgift och du inte har råd med det, fråga clerk av domstolar om att få ett avgiftsbelopp.
  • Till exempel, i Kalifornien, finns det ingen arkiveringsavgift för arkivering av ändrade framställningar.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 5
    3. Servera din make med de ändrade dokumenten. När ditt ändringsförslag är inlämnad måste du anställa en professionell tredje part för att betjäna ändringen på din make. Du får inte tjäna din make själv.
  • För instruktioner om framgångsrikt betjäna en annan part, se ThisArticle: https: // shv.maniqui-es.com / servering-court-papers.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 20
    4. File ditt bevis på service. När din make har serverats, be processservern att slutföra och returnera en "Tjänstebevis" form. Fil det dokumentet med clerk av domstolar där du lämnade ditt ändrade klagomål.
  • För en extra avgift kommer vissa processservrar att lämna bevis på serviceformen för dig.
  • Del 4 av 4:
    Delta i din Ämnesförändring
    1. Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 13
    1. Begär ett hörapparat när du skickar din ändring. Om ditt tillstånd inte tillåter dig att fritt ändra skilsmässa framställningar och du måste gå igenom en hörselprocess för att få ditt ändringsförslag, kommer du att begära ett hörapparat när du skickar din ändrade petition med clerk av domstolar. Denna utfrågning kommer bara att lösa ändringsfrågan och det kommer inte att lösa hela skilsmässan.
    • När du har planerat en hörsel, kommer du att tjäna den informationen på din make tillsammans med den ändrade skilsmässa petitionen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 12
    2. Delta i din hörsel. På dagen för din hörsel, anlända till din lokala tingshus tidigt och klä på lämpligt sätt. En gång i rättssalen, vänta på ditt fall och sedan gå framför domaren. I all sannolikhet kommer din make och / eller deras representant att vara närvarande i närvaro. Du och din make kommer båda att ha möjlighet att berätta för domaren varför ändringen ska tillåtas (eller otillåtna).
  • I allmänhet kommer du att vilja berätta för domaren att den ursprungliga petitionen har ett misstag som, om det inte korrigeras, skulle väsentligt påverka det potentiella resultatet av skilsmässan. Du måste berätta för domaren varför du gjorde misstaget och hur du planerar att fixa det. Berätta också för domaren varför ändringen inte kommer att lägga din make i nackdel.
  • Din make kan komma överens om att ändringen ska tillåtas. Om detta händer är domaren sannolikt att det tillåter det eftersom båda parter är överens. Om din make bestrider ändringen, kan de försöka säga till domstolen att ändringen är en överraskning och kommer att skada det fall de har byggt till denna punkt. Dessutom kan din make hävda att den information du vill inkludera var lätt tillgänglig för dig innan du lämnade in din ursprungliga framställan, och därför borde det ha tagits med det och du borde inte ha möjlighet att gå tillbaka och försöka igen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 1
    3. Vänta på domarens beslut. Efter att du och din make har haft möjlighet att åberopa ditt fall, kommer domaren att fatta sitt beslut om frågan. Om du inte gör något som helst, kommer en domstol vanligtvis tillåta ändringen. Om domaren håller med din position får du göra ändringsförslaget.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande