Hur skilsmässa så lugnt som möjligt

Ingen skilsmässa är söt och sällan är det så vänligt som hoppas på. Många förluster upplevs när man slutar ett förhållande, till exempel förlusten av ett hem, säkerhet, ekonomi, komfort, intimitet, etc., bara för att nämna några. Det finns dock några strategier som skiljer par kan lära sig för att göra sin avvikelse från förhållandet som fredligt och stressfritt som möjligt. Genom att hitta framgångsrika strategier för att hantera förlusten och smärtan kan båda parterna hitta en effektiv väg för att underlätta processen och hamna med ett fridfullt resultat.

Steg

  1. Bild med titeln vet om du är i ett parasitiskt förhållande Steg 09
1. Hantera den emotionella aspekten av upplösning framför allt. Skilsmässa är en tid med stor känslomässig smärta och enorm förändring. Du kan ha gjort ditt yttersta för att rädda äktenskapet, bara för att få det att resultera i en bestämd slut. Om du har svårt att arbeta genom förändringar och känsla av känslomässig förlust, är det viktigt att söka rådgivning från en neutral part, eftersom det hjälper dig att hantera förlusten av förtroende, respekt och tillgivenhet inom relationen. Att lära sig coping strategier hjälper dig att överleva smärtan och förlusterna. Emotionella problem du kan stöta på:
  • Det kan bli mycket traumatiskt att acceptera att du har blivit avvisad eller ersatt. Det lämnar dig som om du har blivit avvisad och påverkar din självkänsla, speciellt där du är partner som har blivit kvar.
  • Känslor av ilska och förbittring måste diffunderas för att du ska återkräva ditt liv som en enda person igen.
  • En känsla av tomhet när man tittar på framtiden kan överväldiga dig. Oroar sig för att någonsin dela ditt liv med någon igen är naturligt genomgripande men kan suddas din förmåga att återhämta sig.
  • Känner sig sårad, ibland mycket djupt och inte vill öppna upp till någon annan om någon av dina känslor. Din känsla av förtroende kan splittras.
  • Bild med titeln skilsmässa så lugnt som möjligt steg 02
    2. Syfte att se den positiva sidan för att hantera advokater och domstolarna. Även om denna del av skilsmässa förfaranden kan vara stressande, ger en gång över det påtagna fördelarna med skilsmässaprocessen. Partners är nu lagligt separerade från sina uppgifter för att vara ansvariga för varandra. Dessutom är säkerheten till tillgångar som härrör från den rättsliga processen kan lösa den rörighet som känslomässiga bilagor skapar. Som en del av att hantera de juridiska aspekterna av skilsmässa, kommer följande överväganden att hjälpa en mer fredlig process för dig:
  • Känn dina juridiska rättigheter. Det är viktigt att känna till dina rättigheter och hur man ska genomdriva dem i förhållande till fastighetsavveckling, underhåll och vårdnad. Kunskap kan hjälpa till att hålla dig lugnare och mer tillfreds om vad som händer med dig.
  • Hitta en advokat du klickar med. Bosätta sig inte för den första om den advokaten inte känner rätt. Ibland kan skilsmässans stam vara mer än matchad av din irritation med din advokatens antics, så var noga med att du är nöjd med den här personen innan du håller med om att behålla dem. Ju mer aggressiva och "ta allt" Attityden i din advokat, desto mindre vänliga avvecklingsprocessen kommer att vara, så bära det i åtanke när man väljer en.
  • Tänk på en ömsesidigt advokatfri skilsmässa. Erkänna att en dålig skilsmässa advokatens intresse ligger smidigt, lugnt suger dig till ett krig. Skilsmässor är i stort sett boilerplatta-A google av "skilsmässa" återvända "skilsmässa för dummies" Som den första träffen.
  • Tyvärr om du har barn skilsmässa kan vara för komplicerad för "gör det själv" närma sig. Goda skilsmässa advokater är inte intresserade av att suga dig in i krig. De gör mer pengar på lång sikt genom att ge snabb, kvalitetsservice som lämnar dig nöjda med dem och villiga att hänvisa dem till dina vänner, familj och till och med totalt främlingar. När du läser upp hur skilsmässa är en bra idé, kom ihåg den boken som "Skilsmässa för dummies" skrivs för en nationell marknad. De är inte statliga specifika. Om du och din make kan nå ett avtal om varje enskild aspekt av din skilsmässa kan du upprätta ditt eget pappersarbete med hjälp av ett formulär som finns på internet men du bör åtminstone betala för en timmes tid att få dem att granska det. Detta kan spara tid genom att ha dem påpeka mindre misstag som kan hindra domaren från att underteckna ditt dekret. Om du har barn är situationen ännu mer komplicerad eftersom det finns många ytterligare krav som staten kan ålägga dig att en advokat kan se till att det finns och gjort egendom. Betala en advokat för en timme av sin tid att granska ditt dokument är mer meningsfullt än att spendera 2 timmar på tingshuset bara för att få domaren berätta att det är en fel i ditt dekret och att hon inte får berätta vad det är för det skulle ge juridisk rådgivning och hon kan inte göra det.
  • Bild med titeln skilsmässa så lugnt som möjligt steg 03
    3. Undvik bitterhet när tillgångar måste delas. Detta skapar en stor olycka eftersom varje partner känner sig rånad och det genererar att argumentera för vem som har rätt till vad. De flesta par kämpar för att komma överens om vem som ska få vad. Par som helst bör fokusera på skapa ett nytt liv, Ny miljö med inga varaktiga minnen av det avbrutna äktenskapet. Denna uppfattning kommer att hjälpa dem att inte kämpa över saker som kommer att ta tillbaka minnen och smärta av det en gång som hölls äktenskap.
  • Har alla fakta och siffror i handen för att hjälpa din advokat att bygga ett sund ekonomiskt fall och att övertyga din make utan argument och antaganden som är inblandade. Använda sig av kvitton, dokumenterade bevis och andra tillförlitliga informationskällor för att säkerhetskopiera dina önskemål. Detta kan innefatta att skriva ut en fullständig ekonomisk historia av ditt äktenskap som speglar de resurser du har, uppskattat värde av delad egendom, enskilda tillgångar och skulder. Även om detta kan låta beräkna, är det inte mer än att vara faktiskt och fakta är ditt bästa tillvägagångssätt för att hålla känslor nere.
  • Ge din make möjlighet till vad du ska ta från huset. Du kan vara mycket förvånad över hur liten diskussion krävs för att dela upp en hushåll När du frigör tar. För många par blir det klart att det alltid var "hans och mina" eller "hennes och mina" divisioner i huset och det är bara när man hävdar att dessa tydliga divisioner används som vapen för att sår varandra. Ta bort den chansen genom att helt enkelt erbjuda din make chansen att ta vad de vill. Deras egen ansvarsansvar och skuld kommer att göra några av sorteringen för dig!
  • Kasta ett mynt för saker du har betalat hälften för. Det kommer även ut i slutet. Är dina tillhörigheter så värda angst annars?
  • Bild med titeln skilsmässa så lugnt som möjligt steg 04
    4. Besluta om hur familjelivet ska organiseras när barn är inblandade. "Vem har vårdnad", "Hur kan man besöka rättigheter för åtkomstföräldrar ordnas", " Hur kan föräldraansvar delas mellan två parter", är alla viktiga problem som måste lösas. Det är inte friskt för barnen när föräldrar använder dem som vapen mot varandra. Barn är inte skyddade från konflikt och bitterhet som rasar mellan arga föräldrar. Sätt barnen först och undvik att skapa situationer där barn blir emotionellt fångade av deras lojalitet mot båda föräldrarna.
  • Se upp för överföring av känslomässigt missbruk från en missbrukare till barnen. Inte heller det själv eller tillåter den andra makan att göra det. Tecken inkluderar "Du skulle välja att leva med mig om du älskade mig." Det är klassiskt manipulation Och när det görs till barn är det oväntat och placerar barnen i en bindning som de inte kan vinna vad de säger eller väljer.
  • Använd en konsult eller medlare för att hjälpa till med att bestämma förvaringsarrangemang om du inte känner att du kan göra det själv. Om förvaringsarrangemanget måste överenskommas av en domstol, eller du hamnar i domstol ändå, kommer en domstol som kan se föräldrarna som redan försöker ha svårt att bli imponerad av lagarbetet och överväganden som ges till barnens behov först och främst.
  • Var beredd att försöka få några system innan du bosätter sig på den som fungerar för er båda. Du kan inte veta vad som ska fungera bäst förrän du har gett olika arrangemang en chans. Ta hänsyn till barnens intryck också.
  • För den största fredliga övergången, bör båda av er vara beredda att dela major beslut om barnens välfärd och fortsätta att interagera med varandra i förhållande till barnens liv.
  • Bild med titeln skilsmässa så lugnt som möjligt steg 05
    5. Hantera lämpligt med justering i samhället. Oftast skilsmässa par måste lämna en gemenskap av vänner och kollegor att gå med i en annan. Delade vänner från det tidigare äktenskapet behöver ofta välja vem "sida" de är på. Hantera förluster på ett moget sätt, vet att några av dessa vänskap, som äktenskapet var aldrig menade att vara. Detta kan vara en stor förlust för många som hade värderat de relationer som bildades och en känsla av att tillhöra att de en gång delades. Men att vara realistisk om relationerna kan hjälpa till att släta vägen för dig.
  • Undvik att förvänta dina vänner att ta sidor. Om du inte talar om din ex-make, har de mindre mark att göra det heller. Om du försäkrar dem att skilsmässan var vänligt och att de två är fortfarande vänner, ibland kan det lindra spänningen med vänner (förutsatt vad du säger är sant). Likaså, ta inte upp din make alls - det här bryter förbindelsen för både dig och dina vänner och tillåter alla att gå vidare.
  • För mer idéer om hur dina vänner ser situationen, läs Hur man är en bra vän till båda parter i en skilsmässa.
  • Bild med titeln skilsmässa så lugnt som möjligt steg 06
    6. Lär dig att återfå din känsla av du som en individ. Denna del är märkt genom att se dig själv som en individ igen snarare än att vara en del av ett intimt par. De intensiva reaktionerna av förnekelse, ilska, förhandlingar och sorg måste ersättas med känslor av acceptans.
  • Ge dig själv tid. Inledningsvis kommer du förmodligen att känna sig fragmenterad, sårbar, bruten, låg i självkänsla och olika andra känslor beroende på ditt kön, oavsett om du initierade skilsmässan eller inte, och det som har hänt genom skilsmässa. För vissa kan det finnas en absolut känsla av lättnad! Oavsett känslorna, som kommer till villkor med ditt nya liv kräver tid och bildandet av nya rutiner och vanor.
  • För att behålla din egen inre fred, undvik självskylt. Förhållanden kräver två personer och samtycke och engagemang för båda. Om du försöker skylla själv för vad som har hänt, då kommer du att känna dig skyldig, arg och hjälplös. Skyll är en värdelös känsla och när det är relaterat till slutet av ett äktenskap, orsakar det helt enkelt att du är skada. Acceptera att äktenskapet har slutat och att det finns nya saker att göra i livet, inklusive att hitta en ny känsla av syfte.
  • Ta upp yoga, meditation eller en kampsport för att ge dig chansen att utveckla ditt inre fokus och som en källa till lindring av stress.
  • Bild med titeln skilsmässa så lugnt som möjligt steg 07
    7. Avståndet själv från Allaspects av det trasiga förhållandet. Gå vidare för att återupptäcka din egen individualitet. Detta kallas den centrala separationen, scenen när personen börjar känna sig hela igen. I detta skede måste du ha tydligt definierade regler i ditt huvud om ytterligare interaktion med din make, för att fortsätta att behålla freden. Några av dessa regler kan innefatta (de är upp till dig):
  • Behandla framtida interaktioner i a professionell, affärsliknande sätt. Du behöver fortfarande prata för barnens skull? Agera som om du är i ett affärsmöte på jobbet, med barnens välbefinnande är verksamheten till hands.
  • Avsluta varje konversation med din ex-make som blir en skrikande match eller där du ständigt avbryts. Förklara att du kommer att prata igen när alla har lugnat ner. Gör det klart i framtida möten som ska din make avbryta eller explodera, du kommer att sluta det mötet också.
  • Använd aldrig barn för att reläera information till din ex-make. Använd e-post eller inlägg för detta. Undvik texter - de är för personliga, intima och för anslutna.
  • Depersonalize all din kommunikation. Håll dina poäng enkla (det kan hjälpa till att skriva ner diskussionsställen först) och håll allt neutral.
  • Skära slipsarna. Tala inte med din ex-make för råd, hjälp, expertis eller något av det slag om du inte har något val i ett arbetskontext. Hitta nya platser för råd, till exempel din revisor, Läkare, advokat, betalade hemhjälpare, eller någon annan i din makas yrke eller arbetslinje.
  • Om du behöver mer pengar för barnen, arbeta ut det som ett affärsförslag med din ex-make och inte be, gråta, manipulera eller visa dig som ett offer.
  • Tips

    Ibland kan råd av vänner och proffs vara till hjälp och andra gånger, det kan göra saker värre. Var beredd att fortsätta använda din egen bedömning om vad som sannolikt kommer att leda till de mest fredliga och vänliga resultaten.
  • Hitta en advokat som är omtänksam, stödja och kooperativ. Å andra sidan, inse att din advokat kanske inte verkar så här till din make och din makas advokat kanske inte verkar så här. Advokaterna är där för sina kunder, inte den andra sidan - det är hur mångsidiga system fungerar. Om det vänder sig till en riktig stör, kan du behöva ta din snart-till-ex-maka åt sidan och diskutera advokatens taktik och sedan rapportera tillbaka till respektive advokat och be dem att tona ner sin angripande hållning. Detta kan sedan lätta spänningen för er båda.
  • Kom ihåg att prata saker, för att prata är bättre än våld.
  • Varningar

    Om du känner dig självmord under en skilsmässa, få hjälp omedelbart. Det här är en svår tid men det är aldrig värt att döda dig själv.
  • Om kommunikationen blir dödläge under en skilsmässa, kan saker gå från en önskan att vara rimlig och vänlig att vara ganska otäck och pigheaded. Det är lätt att få fast i denna negativa spiral som ett resultat av dina egna negativa känslor. Gör ditt bästa för att gå bortsett från den otäcka taktiken men. Ett sätt att hjälpa kan vara att anställa en medlare, särskilt i förhållande till att dela ekonomin och egendom. Denna neutrala person kan ta bort mycket av känslan, utmattning och ilska och kan flytta mellan er två utan att ta sidor.
  • Saker du behöver

    • En bra advokat
    • Ditt eget utrymme att ta dig tillbaka igen igen
    • Listor över tankar, idéer och diskussionspunkter
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande