Hur skilsmässa en ovillig make

En omtvistad skilsmässa, där parterna inte håller med om en eller flera viktiga punkter, är i grunden inte en annan process än en obestämd skilsmässa. Du behöver faktiskt inte din make samtycke till skilsmässa dem, men om du och din make kan komma till ett avtal istället för en domare som imponerar en på dig, kommer du förmodligen att vara lyckligare. Skillnaden mellan att bestrida skilsmässan och inte bestrida den kommer ner till hastighet. Parterna röst inte oenigheter i en obestämd skilsmässa, vilket gör det snabbare. Därför bör en make i mitten av en omtvistad skilsmässa fokusera på sätt att minimera konflikten och hur man hittar bra råd för att styra dem genom konflikten, vilket gör det så snabbt och smärtfritt som möjligt.

Steg

Del 1 av 4:
Frågar de rätta frågorna till en eventuell familjery
  1. Bild med titeln Skilsmässa i Delaware Steg 9
1. Ta reda på hur länge de har praktiserat skilsmässa och familjerätt. Bara för att laggraden på väggen utfärdades under ett visst år betyder inte att de har samma mängd relevanta erfarenheter. Advokater kan ändra specialiteter och låt sina licenser förfallna. Det gör aldrig ont för att dubbelkontrollera.
  • Du vill också veta hur många fall de tar till rättegång, speciellt om du eller din make arkiverar för en felbaserad skilsmässa.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 13
    2. Be dem att skissera processen till dig. Du vill ställa den här frågan att få en känsla av vad dina skyldigheter och tidsåtagande kommer att vara, och deras personliga fallhanteringsstil.
  • Var noga med att ta reda på hur du kan nå dem när det behövs, och hur ofta kan du förvänta dig att höra från dem.
  • Detta är också ett bra tillfälle att fråga om medlingens roll i din skilsmässa, och om denna advokat känns bekvämt med mediatorer om preliminära förhandlingar ska bryta ner. Medling kan hjälpa till att lösa en dödsfall, men om det misslyckas kan det uppgå till ett mycket dyrt slöseri med tid.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 17
    3. Se till att du vet vem som ska hantera ditt ärende. Speciellt hos större företag är den som intervjuar kunden inte alltid samma person som kommer att hantera ditt ärende. Se till att du är bekväm med vad som helst som svaret är innan du fortsätter.
  • Experter kostar mycket pengar, så det här är en bra punkt att fråga dem om de förutser behovet av ett expertvittne (eller två) under ditt fall.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 14
    4. Fråga om avgifter. Efter att du och advokaten har gått över ärendet, fråga om de förväntade avgifterna. Kostnaden för en skilsmässa varierar i stor utsträckning, så du kan inte använda kostnaden för en tidigare skilsmässa eller en vänners skilsmässa som en guide. Var noga med att fråga:
  • Om en behållare är nödvändig. En hållare är en summa pengar som kontraktligt förpliktar din advokat till dig. Det fastställer advokat-klientrelationen.
  • Hur ofta dina advokaträkningar. Vissa advokaterräkning varje månad, en viss faktura endast i slutet av ärendet, och vissa utarbetar långsiktiga betalningsplaner.
  • Oavsett om ditt ärende debiteras av timmen eller på en fast avgiftsstruktur.
  • Del 2 av 4:
    Arkivering för rätt typ av skilsmässa
    1. Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 2
    1. Välj den typ av skilsmässa som passar din situation. Det finns två breda kategorier av skilsmässa, fel och inget fel. Även om det inte alltid var fallet, erbjuder alla 50 stater nu ingen fel skilsmässa. En skilsmässa som tilldelar fel till en part är praktiskt taget garanterad att bestridas, och oavsett om du är framställaren eller svaranden, behöver du en advokat.
    • Grunderna för en felbaserad skilsmässa är saker som berusning, äktenskapsbrott, övergivande och grymhet. När fel tilldelas i skilsmässa, följer det vanligtvis att partiet inte har rätt till mer av de äktenskapliga tillgångarna. Om inte din make är bra med att ha skuld tilldelat dem (och måste ge upp en större andel), kommer de att tävla skilsmässan. Grunderna varierar beroende på stat, så använd en advokat för att undersöka de omständigheter som gäller för dig.
    • Inga felskilsmässor är iboende mindre omtvistade än skilsmässor som tilldelar fel till en part. När felet är otilldelat, är äktenskapets uppdelning vanligtvis chalked upp till "oförenliga skillnader."Även om denna typ av skilsmässa kan bestridas eller obestridas, har en part inte automatiskt rätt till mer av tillgångarna.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 8
    2. Samla bostadsinformation. Oavsett vilken typ av skilsmässa du förföljer, måste du samla viss information. Processen för att initiera alla typer av skilsmässor är likartade, och det finns en bra guide till hela skilsmässaprocessen vid filen utan fel skilsmässa. Fastställande av behörighet (domstolens rätt att genomdriva sina domar på dig) är vanligt för alla skilsmässor, så du kan gå vidare och få några dokument tillsammans som bevisar ditt hemvist. Om du gör det kommer att påskynda processen, spara din advokat tid och spara pengar. Du kommer behöva:
  • Din makas adress.
  • Din adress.
  • Länet där du och din make bor. Om din make bosätter sig ur staten, använd ditt bostadshus.
  • Om du inte har all den här informationen, kontakta din advokat för att bestämma den bästa åtgärden. De kan kanske ta reda på några av det med hjälp av regeringens databaser, som ditt lokala kontor för inspelare och gärningar.
  • Oavsett var du bor nu måste du upprätta bostad där du filar. Vanligtvis måste du ha bott där i minst sex månader till ett år. Om du inte har det kan du vänta eller fila på din makas bostadsort.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 12
    3. Få din ekonomiska information tillsammans. Varje skilsmässa kommer att innebära en viss uppdelning av tillgångar, så det är bäst att fortsätta och samla in all information som kan tendera att bevisa din och din makas ekonomiska villkor. Den informationen kan inkludera:
  • Skattedokument.
  • kontoutdrag.
  • Uttalanden från mäklarfirmor.
  • Gärningar eller hypotekslån till fast egendom.
  • Biltitlar eller registreringar.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 13
    4. Samla in preliminära bevis. Om du måste fila för en felbaserad skilsmässa, fortsätt och samla vad som helst bevis du kan för att stödja ditt krav. De exakta elementen för att upprätta fel i varje tillstånd kan skilja sig, men de grundläggande konturerna är desamma. Även om din advokat nästan säkert vill samla ytterligare bevis, hjälper det alltid till att ha så mycket som möjligt i början av processen. När du sitter med en advokat, kommer det att spara tid och bekostnad.
  • Håll bevisen snävt relevant för vad som helst för fel du förföljer. Till exempel, om du gör anspråk på äktenskapsbrott, sedan samla e-post, bilder, texter eller vittnen som kan bekräfta ditt krav.
  • Del 3 av 4:
    Kommunicera med din make
    1. Bild med titeln dö med värdighet Steg 5
    1. Håll dig på avstånd. Du bör sträva efter att hålla ansikte mot ansikte kommunikation till ett minimum under skilsmässan. Lite bra kommer att komma av det. Oavsett om båda parter vill ha en skilsmässa eller bara en part, desto oftare kommunicerar du ansikte mot ansikte, desto mer sannolikt är det ditt förhållande blir mer fientligt.
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte ha ett barnsteg 1Bullet2
    2. Tänka innan du talar. Besluta att vänta innan du svarar på någonting som din make måste säga under skilsmässan. Om du två inte kommunicerar ansikte mot ansikte, så kommer det enda som det kommer att ta för att få detta att hända är lite självkontroll. Väntar 24 timmar innan du svarar på en översikt är en bra tumregel.
  • Gör det lättare genom att segregera din kommunikation med din make från din daglig kommunikation. Ställ in ett dedikerat e-postkonto som du bara använder för att kommunicera med din make och ingen annan.Då, köp en förbetald mobiltelefon och bara prata med dem på den telefonen.
  • Ingen textning, e-post eller ringer under påverkan av någon typ av läkemedel, särskilt alkohol. Detsamma gäller för brevskrivning.
  • Bild med titeln Gör din fru Happy Step 17
    3. Låtsas att du gillar din make. Detta gäller speciellt när du är i dina barns företag, och framförallt när när du kommunicerar med din ex.
  • När du är ensam eller runt dina vänner, säg vad du vill ha. Men när du är runt dina barn, låtsas att du gillar den person du skiljer dig. För en kan barn inte hålla hemligheter, och det kommer tillbaka till din make, och två behöver inte dina barn höra det. De kommer att komma till sina egna slutsatser om sin förälder i tid.
  • Bild med titeln File din egen skilsmässa i Florida Steg 5
    4. Använd inte dina barn som pjäser eller kurirer. Detta är orättvist för dina barn, och det utsätter dem för frågor som de inte är utrustade med att hantera. Skilsmässa är en fråga mellan dig och din make.
  • Behöver inte besöka eftersom din make är sen på barnstöd. Tänk bara på det - om du och din ex fortfarande var gift och de blev avfyrade från jobbet, skulle du låsa dina barn i sitt rum och inte låta dem se sin förälder? Antagligen inte. Dina barn bad inte att födas. De bad inte om att ha en förälder som inte kunde betala barnstöd i tid. Men de behöver sina föräldrar oavsett vilka räkningar som deras förälder är bakom på.
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte ha ett barn steg 9
    5. Temperera dina förväntningar. Det finns sällan vinnare i en skilsmässa. Varje part förlorar något, för att ett hushåll blir två hushåll. Målet är att varje part ska få vad som är rättvist, inte för en sida till vinst. Mycket illamående är relaterat till chocken av förlust, så håll detta i åtanke när du kommunicerar med din make.
  • Del 4 av 4:
    Nå en kompromiss
    1. Bild med titeln Bestäm om eller inte att ha ett barnsteg 2Bullet2
    1. Gör dig själv medveten om reglerna. Innan du flyger av handtaget eller bestämmer dig för att göra ditt senaste ställe på ett visst problem, se till att du förstår vad de grundläggande reglerna för skilsmässa är i ditt tillstånd. I synnerhet måste du veta:
    • Om du bor i en gemenskapens egendomsstat eller en rättvis uppdelningsstat. I gemenskapens fastighetsstater är äktenskaplig egendom uppdelad 50-50. I rättvisa uppdelningar är äktenskaplig egendom uppdelad enligt vad som är rättvist. Din advokat kan ge dig råd om vilken som gäller för dig.
    • Vad "äktenskaplig egendom" innebär att. Äktenskaplig egendom är vanligtvis något som förvärvas under äktenskapet, oavsett vars namn är på titeln. Det finns undantag, men det här är i allmänhet sant.
    • Hur barnstöd bestäms. Den moderna trenden i många stater är att tilldela barnstöd enligt en förutbestämd formel, och inte enligt domarens eget gottfinnande. Om din statliga utmärkelser barn stöder så är det ingen mening att försöka vara oense om det.
    • Hur barnomsorg är bestämd. På samma sätt, i vissa stater är presumtionen att förvaring kommer att delas jämnt. För att avvika från den presumtionen måste en sida visa varför, eller båda sidorna måste komma överens.
  • Bild med titeln Live efter en makas död Steg 2
    2. Bestämma vad som är viktigt. Om du inte ursprungligen kan komma överens om skilsmässa, kan du kanske arbeta mest av det om du går om det på rätt sätt. Börja med att göra en lista över alla objekt som måste förhandlas, såsom barnomsorg, barn och spousal support, alimoni och uppdelning av tillgångar och skulder. Därefter gruppera sedan i följande kategorier:
  • Föremål som är de viktigaste för dig och din make. För de flesta människor kommer det att vara barnomsorg, stöd och ägande av den primära bostaden.
  • Föremål som är viktiga för en part men inte den andra. Detta kan innefatta besittning av en personlig samling, en bil eller ett andra hem.
  • Objekt som är relativt obetydliga för er båda.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 19
    3. Bli inte fast. Om du och din make når en klibbpunkt i förhandlingar, låt det ligga. Det finns nästan alltid andra problem som du kan gå vidare till. Frågan du inte håller med om kommer fortfarande att vara där för att hantera, men du kan fortfarande göra goda framsteg med översiktens översikt.
  • Oenighet skapar fientlighet och misstanke. Ju längre du dröjer på ett problem som du båda inte håller med om, desto mindre troligt är det du kommer att kunna komma överens om någonting. Om du får en skilsmässa, är chansen att relationerna mellan dig och din make är fientliga nog utan att skapa ytterligare skäl till fientlighet.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Arkansas Steg 1
    4. Identifiera intressena som ligger bakom dina positioner. I stället för att fokusera på de olika positionerna hos dig och din make, försök identifiera de intressen som motiverar dig och din make för att ta dessa positioner.
  • Intresset i hjärtat av ett specifikt förvaringsavtal kan vara lika med barnen, till exempel. Men den position en part har artikulerat kan inte ange det. Om en förälder insisterar på ett varaktigt förvaringsarrangemang som inte fungerar för en annan förälder, kan ett alternativt arrangemang som ger lika tid också fungera.
  • För att göra detta arbete måste du sätta dig i din makas skor. Föreställ dig att din make är betydligt äldre än du och när du är pension medan du inte är. De kan insistera på pensionskonton som du känner är rättvist din. Medan du kanske har rätt på meriterna, anser du att du kanske kan få högre värde i skulder eller mer volatila tillgångar, som aktier eller fastigheter, i gengäld.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande