Hur man slutar ett äktenskap

Avsluta ett äktenskap efter en lång kamp för att rädda det är en av de svåraste sakerna du kan göra. Om du har kommit till slutsatsen att tillräckligt är tillräckligt, och det är dags att avsluta det, är det första att göra en plan du kan följa så att du inte kommer att vara oroande för logistik medan du är känslomässigt sårbar. Hyra en skilsmässa advokat, bestäm hur du hanterar dina barns scheman, ta reda på var du kommer att leva och få din ekonomi i ordning. Därefter är det dags att säga adjö och starta ditt nya liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Tar de första stegen
  1. Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 1
1. Se till att det är rätt beslut. Om du läser den här artikeln har du förmodligen bestämt att det är över. Men ta lite tid att se till att du är säker på att det här är rätt val. Du kan vara arg, upprörd över ett stort argument eller deprimerat, men är äktenskapet rädda? Har du pratat det med din make och försökte ditt bästa för att få det att fungera? Finns det något du kan göra för att rädda äktenskapet? I slutändan, när du vet, vet du. Tänk på om följande är sant:
  • Är du och din make redan i huvudsak att leva separata liv, spendera lite tid tillsammans? Är du oskadad i varandras dagliga önskemål och behov? Har du slutat fatta beslut tillsammans?
  • Har du eller din make vänds till människor utanför äktenskapet för att möta dina känslomässiga behov? Om det här har gått tillräckligt länge kan det vara dags att avsluta det.
  • Om förhållandet är missbrukande, och du känner din hälsa eller liv är i fara, det är ingen tvekan om att det borde sluta. Du måste komma till säkerhet så snart som möjligt.
  • Har du fått dig till hjälp? Överväga att prata med en äktenskapsrådgivare innan det fattas detta beslut. Att ha en tredje parts inmatning kan vara väldigt hjälpsam. Om inget annat, att prata med en äktenskapsrådgivare kan hjälpa dig att bestämma om det här är det rätta att göra.
  • Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 2
    2. Tänk på dina alternativ. I slutet av ett äktenskap innebär vanligtvis skilsmässa, men innan du hoppar rakt för att planera att skilja dig, kanske du vill överväga andra alternativ, som bara lever ifrån varandra för ett tag eller få en separat separation. Det kommer att ge dig tid att leva separata liv och se hur det känns för din familj. Att vara borta från din make kan få dig att se saker lite annorlunda. Denna försöksperiod kan också hjälpa dig att underlätta förändringar som annars skulle tyckas mycket abrupt.
  • Du kan överväga att vistas med en vän eller släkting för ett tag så att du kan sortera ut dina planer utan att oroa dig för den juridiska sidan av saker som än är.
  • I vissa fall är det ingen tid för att tänka igenom saker genom. Om du är i ett missbrukande äktenskap, ta steg för att avsluta det så att du kan komma ut direkt.
  • Bild med titeln Avsluta ett äktenskap Steg 3
    3. Överväg att hålla din plan privat för nu. Avsluta ett äktenskap ändrar allt mellan dig och din make. I vissa fall kan saker bli mycket omtvistade. För att skydda dig själv och se till att det går det sätt du vill ha det, kanske du vill hålla ditt beslut till dig själv medan du gör planer på att skilja din ekonomi och skapa en ny levnadssituation. Du kan berätta några betrodda personer som kan hjälpa dig att göra förberedelser, men berätta inte för någon som kan dela den med din make.
  • Detta ger dig en chans att lämna med din ekonomi i ordning. Om allt du äger är också i din makas namn, behöver du tid för att sortera saker så att du kan börja livet som en enda person och stödja dig själv. Din make kan göra det mycket svårt. Om du tror att skilsmässan kan vara omtvistad, börja planera några månader innan du bryter nyheterna.
  • Detta är särskilt viktigt om du lämnar en missbrukande situation. Berätta inte för din make - göra planer och lämna sedan. Din make kommer att ta reda på länge.
  • Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 4
    4
    Berätta för din make När det är dags. Du vet bäst hur man bryter nyheterna. Om du har kämpat i månader, kanske är det redan klart att saker har upphört, men för stängning och tydlighet är det en bra idé att ha en enkel konversation. Du kan ordna en lugn tid hemma för att diskutera, eller göra det offentligt, där diskussionen kan vara mindre benägna att överlåta sig till en annan kamp. Ta reda på en plats och tid och markera din kalender, så du vet att det kommer att hända den dagen.
  • Om du söker efter rätt ord att säga, kan du börja med "Vi vet båda att det inte fungerar. Jag är redo att sluta äktenskapet."
  • Din make kommer antingen att komma överens eller vara upprörd. I det bästa fallet kan du förbli vänner, men ett äktenskaps ände kan vara mycket oförutsägbart.
  • Metod 2 av 3:
    Gör separationen
    1. Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 5
    1. Bedöm din ekonomiska situation. Om du och din make har gemensamma konton kan du vara kvar med hög och torr efter skilsmässan. Antag inte att allt kommer att bli helt rättvist. Din make kan sluta ta mer än hans eller hennes andel. Skydda dig själv genom att skilja dina pengar från din make och gör följande:
    • Starta ett separat bankkonto. Sätta in så mycket av dina egna pengar som möjligt. Ta inte pengar från gemensamma konton just nu, om det inte är en nödsituation.
    • Starta din egen kreditlinje. Om du inte har ditt eget kreditkort är det en bra idé att börja Bygga kredithistoria Nu, så kan du få ett lån eller göra en betalning på en ny plats.
  • Bild med titeln Avsluta ett äktenskap Steg 6
    2. Börja spara pengar. Om du har lita på din makas inkomst, kan du behöva få ett jobb eller ta en ny inkomstkälla så att du kan lagra pengar för att stödja dig själv under och efter skilsmässan. Det kan innebära att du måste gå från deltid till heltidsarbete, eller ta ett andra jobb så att du har en annan inkomstkälla. Förutom att göra så mycket pengar som möjligt, spara det genom att göra följande:
  • Klipp tillbaka på utgifterna. För närvarande begränsa dina inköp till Essentials.
  • Skapa en budget och hålla fast vid den. Ta reda på hur mycket pengar du behöver anställa en advokat, hyra en ny plats, betala för matvaror, etc.
  • Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 7
    3. Ta reda på var du ska leva. Du kan stanna hos en vän eller släkting under de första veckorna eller månaderna, men i tid måste du hitta en permanent plats att leva. Om du har barn, är det ännu viktigare att hitta en stabil plats att leva. Tillbringa lite tid på att undersöka prisvärda alternativ.
  • Om du är på bra villkor med din make, diskutera vem som ska bo i det hem du delar, och vem måste lämna.
  • Om du ska vara ensam, kanske du vill flytta till en helt ny stad för att få en ny start. Tänk på vem du kan stanna med och börja göra planer.
  • Om du har barn, bestäm vad storlek hus eller lägenhet du kommer att ha råd med.
  • Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 8
    4. Göra planer för barnen. Om du har barn, måste du redogöra för de stora förändringarna som ditt äktenskaps ände kommer att ta in sina liv. Kommer de att bo i samma hus? Fortsätt gå till samma skola? Du måste räkna ut hur deras levande situation kommer att förändras och redogöra för mindre förändringar, som schema störningar. Det här är något du och din make ska gå över i detalj, så att det är så enkelt på dina barn som möjligt.
  • Bestäm när du ska berätta för dem. Att berätta för dina barn är du skild är en stor sak, och något du vill tänka på innan du tar upp det.
  • Tänk på vårdnad. Vill du ha full eller partiell vårdnad om barnen? Om du vill ha full vårdnad, som är sällsynt, måste det vara en bra anledning - som att din make är missbrukande eller oförmögen att vara förälder. Om så är fallet, samla dokumentation du kan använda som bevis för att bevisa det i domstol.
  • Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 9
    5. Rally emotionellt stöd. Komma över äktenskap är inte så lätt. Under de kommande månaderna, medan du och din make blir skild, kommer du att behöva mycket stöd från dina vänner och familj. Berätta för folket närmast dig vad du går igenom, och fråga dem om deras hjälp. Prata med vänner som har varit genom det själva och fråga dem om råd.
  • Överväga att få terapi. Skilsmässa processen kan vara förödande, och en terapeut kan ge dig rätt verktyg för att få det att gå mer smidigt.
  • Ta väl hand om dig själv. Avsluta ett äktenskap är ett av de tuffaste livsupplevelserna som en person kan ha. Du trodde att du skulle spendera ditt liv med den här personen, och nu är det över. Du kommer att hantera en virvel av känslor under denna period. Se till att du äter hälsosam mat, får tillräckligt med sömn, spendera tid ute och gör vad det är som gör att du känner så bra som möjligt.
  • Bild med titeln Avsluta ett äktenskap Steg 10
    6. Börja med att leva separat. Oavsett om det betyder att du packar upp din andel av tillhörigheterna och flyttar, eller säger adjö till din make som flyttar ut, det är dags att gå och leva separat. Under skilsmässaförfarandet blir det lättare om dina liv redan är skild från varandra.
  • Ta reda på vilka tillhörigheter är din, och vilka är dina partners. När det gäller att köpa de två som du har tillsammans, måste du ta reda på vem som betalat för vad eller bestämma vem som får det.
  • Du kan välja att lämna några dagar medan din partner flyttar ut, eller vice versa. På det sättet riskerar du inte att ha en kamp medan du försöker packa lådor och lämna.
  • Metod 3 av 3:
    Skilja sig
    1. Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 11
    1
    Hyr en skilsmässa advokat. Skilsmässor kan vara mycket komplicerade och svåra att navigera på ens eget. Även om du inte har barn eller många tillgångar, är det inte något du vill göra allt själv. Åtminstone bör du ha en advokat som ser över ditt skilsmässa pappersarbete. Handla runt för en skilsmässa advokat för att hitta en du har råd med.
    • Leta efter en advokat som specialiserat sig på att hantera skilsmässor. Välj inte bara någon från telefonboken - du vill ha någon med erfarenhet. Detta är särskilt viktigt om din make inte vill få en skilsmässa, eller om du planerar att stämma i grunden (som äktenskapsbrott).
    • Om du inte känner att du har råd med en advokat, kan du fortfarande anställa en paralegal för att hjälpa dig att navigera processen eller granska ditt pappersarbete för att se till att det är fyllt korrekt.
    • Vissa stater har resurser för a "gör det själv" äktenskapsskillnad. Genomföra forskning för att ta reda på om det här alternativet är tillgängligt för dig.
  • Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 12
    2. Fil för skilsmässa. Kraven och pappersarbetet för arkivering för skilsmässa skiljer sig från staten. Arbeta med din advokat för att noggrant fylla i rätt pappersarbete och fila det i tid. I de flesta fall kommer det första steget att vara att lämna in en framställan för skilsmässa med din lokala domstolsbehandling, där din framställan kommer att få ett ärende nummer. Din make kommer att bli informerad och måste svara på framställningen.
  • Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 13
    3. Delta i skilsmässa förfaranden. Beroende på de specifika skilsmässa, kan du kunna lösa det ur domstolen med en medlare. Om det är en "ingen tävling" Skilsmässa, vilket innebär att båda parter är helt ombord och är på vänliga villkor, du kanske inte behöver gå till domstol.Om det är ifrågasatt, vilket betyder att din make inte vill ha skilsmässan eller inte godkänner dina villkor, kommer du sannolikt att behöva gå till domstolen att få en domare regel om frågor av fastighetsfördelning, alimoni, barnomsorg och barnbidrag.
  • Under hela processen kan du behöva presentera bevis som är relaterade till din ekonomiska situation. Organisera dina kontoutdrag, betala stubbar, kvitton och andra papper så att du har dem redo om du behöver dem. Din advokat ska hjälpa dig med varje steg i processen för att se till att det går smidigt.
  • Om Förvaring av dina barn är ifråga, det kommer att finnas en separat uppsättning pappersarbete att arbeta igenom. Var beredd att presentera bevis som är relaterat till din fitness som förälder. Du måste visa att du har en stadig inkomst, stabil levande situation, och så vidare.
  • Bild med titeln slutar ett äktenskapssteg 14
    4. Hämta sig. Detta kommer att bli en känslomässig upplevelse för dig. Skilsmässa processen kan ta många månader - månader som kan vara känslomässigt grusande och ansträngande. Därefter kommer det att ta lång tid att vänja sig vid din nya situation, oavsett om skilsmässan var omtvistad eller inte. Luta sig på dina vänner och familj för support, och få extern hjälp från en rådgivare när det behövs för att komma igenom den här svåra tiden. I slutändan, när ditt äktenskap verkligen är över, kan du fira denna chans för ett nytt kapitel i ditt liv.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Min man med 15 år är en alkoholist. Jag har lämnat honom flera gånger och vet att jag inte kan leva det här livet längre. Men jag är orolig för effekten på våra 2 döttrar om jag lämnar. Vad gör jag?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Tänk på den inverkan din mans alkoholiska beteende har på dina 2 döttrar. Ta dina döttrar och lämna honom.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 5helpful 27
    • Fråga
      Vad gör jag om vi inte har barn tillsammans och han äger allt, vi har bott tillsammans i 7 år och gifte sig i nästan 4 år, och han bad mig att avsluta mitt hemska jobb och behandlar mig nu fruktansvärt?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du berättar för honom att du inte är en kvinna som kan behandlas fruktansvärt och att du förtjänar bättre. Kanske gå till rådgivning för att försöka fixa dina problem, och under tiden, försök hitta ett nytt jobb. Tänk på att han kan äga allt, men jag tror att om det inte fanns ett prenuptialavtal delas alla tillgångar mellan makar, eller han måste betala dig spousal support.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 6helpful 12
    • Fråga
      Min man har en annan kvinna som han ser på helgerna. Jag behöver hjälp med att sluta detta torterade äktenskap.
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Om du har bevis på den här affären, fil för skilsmässa på grundval av äktenskapsbrott. Få dig en advokat. Gör det för din egen lycka.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 16
    Se fler svar

    Tips

    Om du har barn kommer domstolen att hantera vårdnad, men försök att prata med din betydande andra om den här delen i förväg.
  • Var lugn - skrika inte på honom / henne medan du diskuterar din skilsmässa.
  • Om du har äldre eller vuxna barn förklara för dem den olycka du har bott med. Det har inget att göra med dem. Att ingenting kommer att förändras i förhållandet med dem.
  • Emotionellt förbereda honom / henne för nyheterna. Lossa på ett sätt som de kan se och vara beredda för vad som kommer.
  • Släpp inte bara bomben. Berätta för honom / henne att det bara inte tränar. Kanske kommer de att tänka på detsamma, och kanske kommer de att vara oense, men vad som än händer, se till att du är glad.
  • Varningar

    Om du försöker lämna ett missbrukande äktenskap, kan du behöva få en begränsningsorder För att skydda dig under förfarandet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande