Hur skilsmässa i kentucky

I staten Kentucky kan du fila för skilsmässa själv eller genom att anställa en advokat. Oavsett vilket alternativ du väljer, måste du följa alla lagar och förfaranden för att bli skild under Kentucky Law. Skilsmässa lagar i Kentucky ger "No-Fault" skilsmässa. Det innebär att om en part vill bli skild, kan han eller hon göra det genom att hävda att det har varit en "oåterkallelig uppdelning av äktenskapet."Det finns ett antal steg som du kan ta för att framgångsrikt bli skild i Kentucky och lösa alla problem som kan komma upp under din skilsmässa.

Steg

Del 1 av 3:
Filing för skilsmässa i Kentucky
  1. Bild med titeln Hjälp det hemlösa steget 13
1. Uppfylla alla uppehållskrav för skilsmässa enligt Kentucky Law. Innan du lämnar skilsmässa i staten Kentucky, måste en eller båda makarna vara bosatt i Kentucky i minst 180 dagar. En eller båda makarna måste också vara bosatt i länet där skilsmässan är inlämnad. Om du inte uppfyller dessa uppehållskrav, kan du inte bli skild i Kentucky tills du träffar dem.
  • Skilsmässa är annorlunda än en laglig separation enligt Kentucky Law. Medan en skilsmässa formellt slutar ditt äktenskap, gör en juridisk separation inte. En domare kan emellertid utfärda domstolsorder i en separat separation som styr frågor som vårdnad, besök och betalning av skulder.
  • Skilsmässa skiljer sig också från ogiltigförklaring, vilket är en domstolsorder som förklarar att ett äktenskap aldrig existerat. Vanligtvis beviljas en ogiltigförklaring efter ett mycket kort äktenskap, och innan parterna har haft barn eller upplupna någon äktenskaplig egendom. Det finns mycket specifika krav enligt Kentucky lag för att individer ska få en ogiltigförklaring.
  • Bild med titeln starta ett brev steg 1
    2. Bestäm om du ska anställa en advokat. Du kan fila för skilsmässa i Kentucky med eller utan en advokat. Om du inte anställer en advokat måste du se till att allt ditt pappersarbete är korrekt. Det här alternativet fungerar bäst när du inte har en komplicerad eller omtvistad skilsmässa. En advokat kan hjälpa dig med mer komplexa problem, till exempel en tvist om vårdnaden av dina barn. Dessutom kan en advokat se till att du lämnar alla nödvändiga dokument med domstolen och att du inte hamnar med en orättvis lösning. Din risk för ett orättvist avvecklings- eller domstolsbeslut ökar om du inte anställer en advokat. Om du väljer att anställa en advokat måste du betala din advokats avgifter. Mängden av dessa avgifter kan variera. I vissa fall kan din make beställas för att betala dina advokatavgifter.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 3
    3. Få och fyll i de obligatoriska formerna. Om du anlitar en advokat, kommer din advokat att förbereda alla nödvändiga formulär för dig, och du kommer bara att underteckna dem. Om du vill fila för skilsmässa på egen hand, borde du veta att Kentucky inte har standardiserade skilsmässaformer. Vissa län tillhandahåller självhjälp skilsmässapaket, som Jefferson County, där du kan få formerna på Family Court och Drivers `License Branches, för en avgift på $ 10.00. Det rättshjälpsnätverket av Kentuckyalso ger både interaktiva och utskrivbara former för parter som vill lämna in skilsmässa på egen hand. Dessa dokument skiljer sig beroende på om du och din make har barn eller inte. De nödvändiga blanketterna innefattar följande:
  • AOC-15 Civilkallelse - Du kanske måste leverera detta dokument, tillsammans med en kopia av framställningen, till din lokala sheriffs avdelning för service. Ibland kommer clerkens kontor att ha en låda för att leverera dessa dokument till sheriffen.
  • Form # 1a framställan för upplösning av äktenskap
  • Redacted form # 1a framställan för upplösning av äktenskap
  • AOC-FC-3 Case Data Informationsblad
  • Redaktat AOC-FC-3-fallinformationsblad
  • VS-300 Certifikat av skilsmässa eller annullering - Du måste skriva ut det här formuläret på tjockt papperstyp som är 25% bomullsobligation och har ett synligt vattenstämpel.
  • AOC-238/239 Förenklad verifierad beskrivning
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 20
    4. Betala domstolsavgiften. Den som vill lämna in en skilsmässa måste betala en domstolsavgift på $ 113.00. Detta belopp kan betalas till ditt lokala läns kontoristkontor i kontanter eller genom certifierad check eller postanvisning. Du bör alltid kontrollera med ditt lokala clerks kontor för att se till att det inte finns några andra avgifter.
  • Bild med titeln File din egen skilsmässa i Florida Steg 15
    5. Skaffa och slutföra eventuella valfria former. Det finns andra former som domstolen inte behöver göra en skilsmässa, men att du kanske vill lämna in, beroende på dina omständigheter.
  • Form 8 Motion för att fortsätta utan att betala kostnader (i Forma Pauperis) - Du fyller i och skickar det här formuläret om du inte har råd att betala arkiveringsavgiften till domstolen för en skilsmässa. Om du kvalificerar dig till rättshjälp, kan du till exempel kvalificera sig för lättnad från arkiveringsavgiften, liksom.
  • Form 9 Affidavit för varningsorderadvokat - Du fyller med och lägger in det här formuläret om du inte vet var din make bor eller har en adress för honom eller henne.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 13
    6. Fyll på de önskade dokumenten i ditt lokala läns kontorist. Detta steg placerar formellt din skilsmässa på fil med din lokala domstol och startar skilsmässaprocessen. Den 60-dagars väntetiden börjar springa på det datum du skickar dina skilsmässa dokument.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 13
    7. Begär tillfälliga beställningar, om det behövs. Medan din skilsmässa pågår, kan du be domstolen att lägga tillfälliga order på plats tills din skilsmässa blir slutgiltig. Dessa beställningar kallas ofta provisoriska eller preliminära order. De vanligaste typerna av tillfälliga order involverar barn, till exempel tillfällig förvaring, visitation och barnbidrag. Dessa beställningar kan hjälpa till att upprätthålla stabiliteten för dina barn tills du kan slutföra din skilsmässa.
  • Om du vill ha provisoriska eller preliminära order, bör du vara säker på att fråga hur du planerar en sådan hörsel när du skickar dina skilsmässapapper med domstolen. Domstolen kan ha en extra blankett för dig att fylla i eller du kan behöva ringa tillbaka senare för att planera din preliminära hörsel.
  • Del 2 av 3:
    Adressera vanliga problem i din Kentucky-skilsmässa
    1. Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 8
    1. Dela din egendom och skulder. För att bli skild, måste du och din make dividera all din egendom. Om du håller med om hur du delar upp din egendom och skulder, kan du och din maka slutföra och lämna det äktenskapsavtalet. Om du och din make inte kan komma överens om hur du delar din egendom, måste du ge domstolen bevis på din egendom och skulder. Detta inkluderar allt du äger, hur mycket det är värt, vad du är skyldig till vem och hur mycket, och hur du föreslår att dela den här egendomen och skulden. Fastighet och skulder värderas från och med datumet för makarnas separation. Domstolen fattar ett beslut efter att ha hört bevis från er båda. Domstolen delar vanligtvis egendom lika mellan makarna, men domstolen kan tilldela mer än 50% av fastigheten till en part eller den andra av god anledning. Exempel på det bevis som du måste ange är följande:
    • Adress till alla fastigheter och dess värde
    • Hypotekslån som visar balansen i lånet från och med datumet för separation
    • Bankkontoutlåtanden
    • Pensionsredovisning
    • Notering av någon värdefull personlig egendom och dess värde
    • Uttalanden som visar saldon av eventuella skulder från och med datumet för separation
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 18
    2. Bestäm om underhållet behövs. I vissa skilsmässor kan en make beställas att betala det andra underhållet. Dessa är kontantbetalningar som kan vara tillfälliga eller permanenta. Underhåll beställs ofta efter ett långt äktenskap där en maka stannade hemma medan den andra arbetade. Det kan också vara en underhållsorder om en make har en betydligt högre inkomst än den andra. Om du kan nå ett avtal om underhåll och alla andra problem, kan du och din maka slutföra och lämna in äktenskapsavtalet. Annars måste du presentera bevis om huruvida en underhållsorder är lämplig eller inte, till exempel följande:
  • Bevis på båda makarnas inkomst via lönecheckstubbar eller inkomstskatt
  • Vittnesbörd om varje makarnas arbetshistoria och inkomst i hela äktenskapet
  • Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 4
    3. Bestäm det bästa förvaringsarrangemanget för dina barn. För det mesta bor barn främst med en förälder och besök med den andra föräldern under schemalagda tider. Vissa föräldrar kan dock dela vårdnad om sina barn. Om du kan nå ett avtal om förvaring och alla andra problem, så kan du och din make komplettera och lämna det äktenskapsavtalet. När föräldrar inte kan komma överens om förvaring, kommer domstolen att fatta ett förvaringsbeslut baserat på barnets bästa de faktorer som rör barnstandens bästa inkluderar följande:
  • Önskningar av föräldrarna
  • Barnens önskemål
  • Barnens interaktion med sina föräldrar, syskon och andra involverade personer
  • Barnens anpassning till hemmet, skolan och samhället
  • Den mentala och fysiska hälsan hos alla berörda parter
  • Eventuella bevis eller register över våld i hemmet
  • Bild med titeln Gör ett försäljningssteg 8
    4. Ställ in ett visitationsschema. Vissa län i Kentucky har skrivna visitationsstandarder som ger vägledning till föräldrarna om visitationsscheman, men andra gör det inte. Dessa besökstandarder kan vara till hjälp när föräldrar inte kan komma överens om ett visitationsschema. Standarderna tillåter vanligtvis den icke-korrusterade föräldern att besöka sina barn varannan helg och för en natt under veckan. Föräldrar brukar dela helgdagar med sina barn. I vissa fall kan en förälder endast få begränsad eller övervakad besök, om domstolen bestämmer att regelbunden besök skulle vara skadlig för barnen. Om du kan nå ett avtal om visitation och alla andra problem, så kan du och din maka slutföra och lämna in äktenskapsavtalet. Domstolen kommer antingen att godkänna ditt avtal, eller om det inte finns något avtal, kommer domstolen att beställa ett visitationsschema för parterna att följa.
  • Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 6
    5. Beräkna en Barnstödsorder. Kentucky har statliga riktlinjer för barnstöd att domstolarna följer för att beräkna en föräldrars barnstödsskyldighet. Dessa riktlinjer beräknar barnstöd baserat på varje föräldrars inkomst, barnomsorgskostnader och andra faktorer. Om en förälder är arbetslös beräknas hans eller hennes inkomst som om han eller hon arbetade heltid, minsta lönejobb. Som en del av en barnbidragsorder kan en eller båda föräldrarna också vara skyldiga att ge sjukförsäkring för sina barn.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra din skilsmässa i Kentucky
    1. Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 16
    1. Vänta 60 dagar. För att slutföra din skilsmässa i Kentucky måste du och din make / maka separeras i minst 60 dagar. Denna väntetiden är obligatorisk i alla Kentucky-skilsmässor. När du har väntat 60 dagar kan din skilsmässa bli slutgiltig.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 17
    2. Delta i en skilsmässa utbildningskurs om det behövs. Om du och din make har barn tillsammans kan domstolen kräva att du både ska delta i en skilsmässautbildning, som "familjer i övergång."Din läns kontorist kan berätta om domstolen i ditt län har detta krav. Du måste vanligtvis betala en avgift för att ta den här klassen, men avgiften är ofta baserad på din inkomst.
  • Bild med titeln meddela din pensioneringssteg 8
    3. Skaffa och slutföra de formulär som krävs för att slutföra din skilsmässa om du och din make har ett avtal. Det finns ett antal former som du och din make kan slutföra tillsammans och lämna in domstolen om du har nått ett avtal om alla frågor som rör din skilsmässa. Dessa dokument berättar om domstolen om ditt avtal och be domstolen att planera ditt ärende för en slutlig utfrågning efter 60 dagar har gått.
  • Form # 2 Inträde av utseende och upphävande
  • Form # 3a äktenskapsavtalsavtal
  • AOC 238.3 Bekräftelse av preliminärt / slutlig upplysningsdeklaration
  • Form # 4 Deponering av framställaren
  • Form # 5a Att hitta faktum och dekret av upplösning av äktenskap
  • Form # 9 Förslag till slutdekret
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 1
    4. Få och slutföra de formulär som krävs för att be om en standardbedömning, om det behövs. När din make har serverats med uppsägning av skilsmässan, men lämnar inte ett svar, kan du slutföra din skilsmässa genom att be om en standardbedömning. I det här fallet har du inte kunnat nå ett avtal med din make och han eller hon svarar helt enkelt inte på skilsmässa.
  • Form # 6 Förslag till standardbedömning
  • Form # 6 Dekret av upplösning av äktenskap
  • Form # 4 Deponering av framställaren
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 4
    5. Skaffa och slutföra den form som krävs för att slutföra din skilsmässa när du inte har något avtal med din make. Detta är nödvändigt när din make har serverats med uppsägning av skilsmässan och har svarat på skilsmässan, men du kan inte nå ett avtal med honom eller henne. Du måste be domstolen att planera en slutlig skilsmässa hörsel genom att lämna formulär # 10 Obsolution-order för att schemalägga slutlig hörsel.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 24
    6. Fortsätt till en slutlig skilsmässa hörsel. Om du och din make har kommit överens om alla frågor och har lämnat in det äktenskapliga avvecklingsavtalet, kommer domaren att ställa frågor om ditt avtal under förhandlingen. Om allt är i ordning kommer domstolen att godkänna ditt avtal. Om du och din make inte kan nå ett avtal om några eller alla problem i din skilsmässa, kommer domaren att höra bevis från er båda om eventuella problem som du inte kan komma överens om i den slutliga skilsmässa hörseln. Du är ansvarig för att presentera bevis för domstolen om sådana frågor. Efter din utfrågning kommer domaren att fatta ett beslut. Du kan förbereda dig för att du ska ta följande steg:
  • Gör en lista över alla de juridiska problem som måste åtgärdas i din skilsmässa.
  • Skriv ner vilka problem du och din make har kommit överens om, om någon.
  • För de problem som du inte kan komma överens, skriv ner vad du vill att domaren ska göra om den frågan.
  • Var redo att säkerhetskopiera dina önskemål med skriftlig dokumentation, om det behövs. Om du till exempel vill att din make ska betala en viss skuld måste du presentera ett månatligt uttalande från datumet för din separation som visar att du och din make är skyldig skulden och hur mycket som är skyldig.
  • Ha en bra förklaring till allt du frågar domaren att göra. Till exempel, om du vill att din make ska betala en viss skuld måste du förklara varför
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 13
    7. Ta emot ditt undertecknade skilsmässa dekret. När du har fått en kopia av ditt skilsmässa-dekret som har tecknats av domaren är du juridiskt skild. Denna dekret kommer att fungera som allt bevis som du behöver visa att du är skild. Om du är kvinna kan du ha bett domstolen att ändra ditt efternamn tillbaka till ditt flicknamn eller ett tidigare namn. Du kan använda ditt skilsmässa som bevis på att ditt namn har ändrats, även om du fortfarande behöver ta ytterligare steg för att ändra ditt namn med vissa byråer.
  • Varningar

    Om du inte vet var din maka bor och du måste ha en varningsfullmäktige, måste du förse domstolen med din make "senast kända adress."Denna advokat kommer att lämna en rapport till domstolen inom 50 dagar. Du får debiteras en avgift för tjänstgöringens advokat.
  • Invånare i Jefferson County, Kentucky, kan behöva följa något olika förfaranden och fylla i ytterligare formulär. Dessa blanketter är också tillgängliga via det rättshjälpsnätverket av Kentucky.
  • Skilsmässor kan bli komplexa mycket snabbt, särskilt om barn, fastigheter och pensionskonton är inblandade. Du bör alltid överväga att samråda med en advokat för hjälp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande