Hur man hittar en skilsmässa supportgrupp

När du går men en skilsmässa, kommer du sannolikt att bli överväldigad med känslor av sorg, förvirring och ilska, samtidigt som du måste ta itu med de juridiska, finansiella och familjära oro för skilsmässa. En skilsmässa grupp ger dig chansen att binda med människor som går igenom samma sak. Det första steget är att hitta en i ditt område, men du måste också välja den bästa för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en skilsmässa supportgrupp
  1. Bild med titeln Bli av med hemlängden Steg 4
1. Kontakta en mentalvårdsklinik i ditt område. Dessa kliniker erbjuder ett brett utbud av tjänster, och du kan hitta att de har en skilsmässa supportgrupp tillgänglig. Men om de inte gör det borde de kunna berätta var en är i ditt område.
  • Du kan använda online sökverktyg för att hitta mentalvårdskliniker, som den som tillhandahålls av substansmissbruk och administration av mentalvårdstjänster.
  • Du kan också gå igenom din försäkring, eftersom de flesta försäkringsbolagen har ett sökverktyg som hjälper dig att hitta kliniker och läkare i ditt nätverk.
  • Om du fortfarande använder telefonböcker kan du ofta hitta mentalvårdskliniker som anges i de gula sidorna.
  • Bild med titeln Välj en välgörenhet för att stödja steg 2
    2. Använd ett online sökverktyg. Många webbplatser har listor för supportgrupper över hela landet, medan andra kommer att vara inriktade på ditt område. Du lägger helt enkelt in din adress eller postnummer och den typ av supportgrupp du letar efter att hitta listor i ditt område.
  • Ett annat alternativ är att använda din tidning. Ibland kommer supportgrupper att listas i din lokala tidning. Din tidning kan till och med ha en sektion dedikerad till att stödja tjänster som den du söker.
  • Bild med titeln Kope med en blind eller visuellt försämrad diagnos från ditt barn Steg 8
    3. Prata med proffs. Professionella i ditt liv kan hjälpa dig att hitta en terapeut. Många yrkesverksamma har rätt kompetens att peka dig i rätt riktning.
  • Din allmänna läkare är ett bra ställe att börja. Han eller hon kan kanske rekommendera en supportgrupp till dig.
  • Diskutera det med din terapeut. Ett ännu bättre alternativ frågar din terapeut, om du har en. Terapeuter känner ofta till stödgrupper i området, och de kan hjälpa dig att hitta en som är rätt för dig.
  • Fråga din advokat. Skilsmässa advokater arbetar med människor i din situation hela tiden. Därför är det troligt att din advokat har lärt sig av en supportgrupp i området. Fråga dem om de känner till en som du kan gå med.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen steg 12
    4. Prata med andra organisationer. Många organisationer värd supportgrupper, inklusive skilsmässa supportgrupper. Kontakta ditt lokala bibliotek, till exempel, för att se om några är värd på ett av biblioteken i ditt område.
  • Om du är inblandad i din kyrka, det är också ett bra ställe att börja leta efter en supportgrupp. Många kyrkor värd skilsmässa supportgrupper. Om din, det gör det, kan de veta en i det område som gör det.
  • Försök också med ett närliggande universitet. Många stora universitet har psykologiska avdelningar. I sin tur tillhandahåller dessa avdelningar ofta rådgivning, samt värdstödsgrupper. Om de inte är värd en av sina egna, kan de kanske peka dig i rätt riktning.
  • Bild med titeln firar en förlorad älskad
    5. Prata med dina vänner och familj. Vänner och familj är alltid en bra informationskälla och kan vara ett bra supportnät under svåra tider i livet. Du kan till och med fråga om sociala medier om du känner dig bekväm. Om inte, nå ut till vänner som har varit i din situation, eftersom de är mer benägna att känna till grupper i området. Du kan också fråga vänner som är i hälso- eller mentala hälsofält.
  • Försök att prata med människor som har liknande värderingar eller som tycker på ett liknande sätt som. På det sättet blir du mer benägna att få en grupp som passar dina behov.
  • Se också till att de personer du frågar vet dig ganska bra. Eftersom de känner dig, kommer de mer benägna att hjälpa dig att hitta en grupp som är en bra passform.
  • Bild med titeln återhämta sig från självskada Steg 9
    6. Hitta en online-grupp. Medan en person kan fungera bäst för vissa människor, kanske du föredrar en online-grupp. Online-grupper ger fördelen med att vara tillgänglig när du behöver dem, till exempel. Försök titta på stora psykiska hemsidor för att hitta grupper för dig att gå med.
  • Några av de stora psykologiska webbplatserna har forumområden för supportgrupper. I dessa forum är du sannolikt att hitta områden som ägnas åt olika typer av supportgrupper. Dessa grupper är ganska informella, och du kan komma och gå som du vill.
  • Dela inte personlig information online, åtminstone det slag som kan användas för att stjäla din identitet eller som skulle leda till ditt hus, till exempel fullständiga namn eller din hemadress.
  • Del 2 av 3:
    Utvärdera en skilsmässa supportgrupp
    1. Bild med titeln Skriv en personlig uppsats Steg 10
    1. Få så mycket information som möjligt. Om möjligt, ta reda på gruppen innan du deltar. Varje grupp ska ha en kontaktperson som du kan ringa och ta reda på mer. Ha en lista med frågor som är beredda att fråga.
    • Till exempel kan du fråga när och var gruppen möter. Du kan också fråga hur länge gruppen har träffats. En annan bra fråga att ta upp är om gruppen accepterar nya medlemmar.
    • Du kan också ställa frågor om några av de andra övervägandena i det här avsnittet.
  • Bild med titeln Hitta kamrater som är positiva influenser Steg 9
    2. Diskutera vad ett typiskt möte är som. Ett sätt att få en känsla av vad en supportgrupp gör är att fråga vad ett typiskt möte är som. Det ger den person du pratar med en chans att gå igenom ett möte, och det ger dig en känsla av om det är vad du letar efter eller inte.
  • Till exempel kan ett typiskt möte spendera 10 minuter om introduktioner, 45 minuter med allmän diskussion, och 5 minuter omslag. Med en annan grupp kan du upptäcka att de spenderar 30 minuter med någon som talar om problem som är relaterade till skilsmässa och 45 minuter på allmän diskussion, inklusive tid då du kan prata om vad som händer i ditt liv.
  • Du kan fråga om alla på mötet uppmuntras att tala eller om det bara är öppet för dem som känner för att prata.
  • Du bör också fråga hur länge ett typiskt möte körs. Om du bara har tid för ett 45-minuters möte, vill du inte gå med i en grupp som vanligtvis körs 2 timmar.
  • Bild med titeln Tame ett vildt tunga steg 4
    3. Fråga om det är konfidentiellt. Idealt sagt, vad sägs i gruppen, stannar i gruppen. Olika grupper kommer att ha olika sekretesspolitik. Var noga med att fråga om konfidentialitet när du deltar i ett möte.
  • Fråga också vilka åtgärder som finns på plats för att skydda sekretess. Till exempel, kanske gruppen använder bara förnamn.
  • Bild med titeln Förbättra din Outlook på Life Steg 12
    4. Tänk på storleken. Storleken på stödgrupper kan variera kraftigt. Den bästa storleken för en grupp bestäms av vad du vill ha från gruppen. Till exempel vill du ha en plats där du kan prata om dina känslor eller bara en där du kan känna kamratskap med andra i samma situation? Svaret på den frågan kan avgöra om du väljer en liten eller stor grupp. Det beror också på om du känner dig mer bekväm i en större folkmassa eller en mindre grupp.
  • Till exempel kan en grupp av fem personer känna sig för små för dig om du är en folk som gillar att lära känna ett brett utbud av människor.
  • Om du känner behovet av att prata öppet om vad du går igenom, får en grupp på 20 personer inte ge dig tillräckligt med en chans att prata. Om du bara träffar en timme med 50 minuter ägnas åt att ta, är det bara 2 1/2 minuter per person om alla pratar.
  • Ändå kan en grupp av 20 fungera bra om gruppens huvudsakliga fokus hörs talar om frågor som rör skilsmässa.
  • Bild med titeln Tala en vän ut ur plastikkirurgi Steg 5
    5. Titta på ledarskapet. De bästa grupperna kommer att ha en bra ledare för att underlätta gruppen. En bra ledare underlättar diskussionen utan att hounding människor. När du deltar i ett möte, se om människor verkar som de är bekväma att prata och om ledaren kan hålla diskussionen.
  • Den ledaren kan eller kanske inte är en psykisk hälso-professionell, men att ha en professionell närvaro kan ibland hjälpa till med gruppen och diskussionen.
  • Bild med titeln Säkerstoppsterapi eller rådgivning Steg 5
    6. Bedöm vad mötet var som. Efter att ha besökt en grupp, bedöma om det är vad du vill eller inte. Till exempel kan du fråga dig själv hur det fick dig att känna. Medan ett möte kan göra att du arbetar genom några känslor, borde det förhoppningsvis lämna dig lite bättre om dig själv. Du bör också vara bekväm i gruppen, men det kan ta några möten för att verkligen få dina lager. Viktigast, du borde känna att mötena och medlemmarna erbjuder dig stöd för vad du går igenom.
  • Efter ett möte, spendera några minuter omgruppering. Sitt i din bil lite om du måste, men spendera lite medan du tänker eller skriver om mötet innan du går hem. Jotting Notes Down kan vara till hjälp, speciellt om du försöker jämföra mer än en grupp.
  • Fokusera på vad som var mest hjälpsamma och minst hjälpsamma om gruppen. Vad som var mest och minst användbart borde vara personligt för dina behov.
  • Till exempel kanske det som var mest användbart var förmågan att spendera tid att prata om dina känslor. Å andra sidan kanske det som var minst hjälpsamt var ledarskapet inte mycket starkt och guidade inte samtalet väl. I så fall kan du behöva hitta en annan grupp som är liknande i storlek men det har starkare ledarskap, kanske någon som är en professionell.
  • Del 3 av 3:
    Välja en grupp
    1. Bildbeteckningen blir en petite modell steg 8
    1. Överväga platsen. När du går till en supportgrupp är du mer benägna att delta om det är bekvämt. Om du hittar det svårt att välja mellan två grupper, välj den som är mest bekväm för dig. Du får bara hjälp från gruppen om du kan gå.
    • Till exempel, om gruppen är nära ditt arbete, kan det hända att det är lätt att sluta på vägen hem.
    • Å andra sidan, om det är 30 minuter bort, kan du hitta dig själv att hoppa över oftare.
  • Bild med titeln Skriv ett tröstbrev Steg 5
    2. Tänk på dina mål. Vad vill du komma ut ur den här gruppen? Om du kan svara på den frågan kan det hjälpa dig att bestämma vilken grupp som är bäst för dig. Till exempel kan ditt mål vara att förbättra ditt liv och gå vidare, eller det kan vara att förbättra ditt självkänsla.
  • Till exempel är ditt mål kanske att hjälpa till att behandla dina känslor. I så fall kanske du vill ha en grupp där du kan prata mer.
  • Å andra sidan kan du bara känna behovet av att vara ansluten till andra människor efter splittring med din make. I så fall kanske du vill ha en grupp där du pratar är mindre av betoning.
  • Bild med titeln Gör framsteg i ditt liv Steg 11
    3. Förstå stödgrupper är inte gruppterapi. Gruppterapi drivs av en terapeut, medan en supportgrupper ofta drivs av icke-proffs. Medan vissa bara ger möjlighet att prata, kommer andra att ge dig information som kan hjälpa dig att komma igenom den här hårda tiden.
  • En supportgrupp är bara det, stödja. Det är tänkt att ge dig en grupp människor som går eller har gått igenom vad du går igenom.
  • Många tycker att det är till hjälp att ha en grupp som att prata om vad de går igenom, särskilt efter att deras vänner blir trött på att höra om det.
  • Bild med titeln Kope med känsla ersatt Steg 5
    4. Känna till gränserna. Beroende på storleken på din stad, kanske du inte har så många alternativ. Även om du kanske inte hittar din perfekta grupp, välj den som har de bästa kvalifikationerna för vad du behöver.
  • Som ett exempel, om du har två alternativ som du gillar, en stor grupp och en liten grupp, överväga vad som är viktigast för dig. Du kan välja den lilla gruppen eftersom du får fler chanser att prata, eller du kan välja den stora som har ett större utbud av perspektiv.
  • Ett annat sätt att välja är att välja den som får dig att känna dig mest bekväma. Du måste känna dig som hemma i gruppen för att ge dig det mest stöd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande