Hur man ansöker om ett äktenskapslicens i michigan

Att gifta sig i Michigan involverar mer än att bara dyka upp innan en officiant och vänner och familj att byta löften. Din och din potentiella make måste fylla i en Michigan-äktenskapslicensansökan minst tre dagar före bröllopet. Du måste också ge viss information för att få deras äktenskapslicens.

Steg

Metod 1 av 2:
Förberedelser för att ansöka
  1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Michigan Steg 1
1. Bekräfta att du och din partner är berättigade att gifta sig med varandra. Du kan besöka Michigan Government-webbplatsen för sina lagar om behöriga äktenskap.
  • Ålder - Du måste vara minst 16 år gammal för att gifta sig i Michigan. Om du är under 18 år måste du visa en certifierad kopia av ditt födelsecertifikat och har skriftligt samtycke från en förälder eller vårdnadshavare, som också måste visas vid tidpunkten för ansökan med bildidentifiering (t.ex. körkort eller pass).
  • Familjeförhållande - Observera att Michigan inte beviljar äktenskapslicenser för äktenskap mellan medlemmar i samma familj, inklusive mellan första kusiner. Äktenskap mellan andra kusiner anses emellertid inte olagligt.
  • Sex - Från och med juni 2015 får samma kön och olika sexpartners att gifta sig.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Michigan Steg 2
    2. Samla in lämplig identifiering och dokumentation. Varje part behöver följande för att fylla i och lämna in äktenskapslicensansökan:
  • Giltigt körkort eller statligt ID för att visa bevis på identifiering och uppehållstillstånd. Observera att du inte behöver vara bosatt i Michigan att gifta sig med i staten. Mer information om detta finns i steg 3.
  • Certifierad kopia av födelsecertifikat. Sjukhuscertifikat och / eller dopcertifikat accepteras inte. Du kan också använda ett giltigt pass om du inte har en certifierad kopia av ditt födelsecertifikat, men notera att du måste tillhandahålla de fulla namnen på båda föräldrarna och den stat eller land där de föddes. Om ett tidigare äktenskap slutade i skilsmässa under de senaste sex månaderna innan det var under de senaste 6 månaderna, måste du få bevis på skilsmässan som kan lämnas med clerk.
  • Sociala säkerhetsnummer för båda parter.
  • Eventuell information om tidigare äktenskap, inklusive fullt namn på den tidigare maken, datum för skilsmässa eller död, län och makas tillstånd eller dödsfall. Om du är skild under de senaste 6 månaderna måste du få bevis på skilsmässan som kan lämnas med clerk.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Michigan Steg 3
    3. Leta reda på länets kontor i länet där du bor. Här kommer du att skicka in din äktenskapsansökan.
  • Om du är en Michigan bosatt (vilket betyder att du har ett giltigt körkort eller stat.D.), du måste ansöka i länet där du bor. Om båda parter är Michigan invånare kan du ansöka i båda länet. Licensen är giltig i hela staten.
  • Out-of-state par som vill gifta sig i Michigan måste ansöka om länet där de ska gifta sig. Licensen är endast giltig för det länet.
  • Metod 2 av 2:
    Ansökan om ett äktenskapslicens
    1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Michigan Steg 4
    1. Gå till länsklerkens kontor och fyll i äktenskapslicensansökan. Ta med all din stöddokumentation. Ett antal län erbjuder också online-applikationer som du kan fylla i online istället för att gå till kontoristens kontor.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Michigan Steg 5
    2. Betala licensavgiften. Michigan invånare betalar en avgift på $ 20. Out-of-state bröllopsökande betalar $ 30. De flesta kontor accepterar kontanter, kreditkort och postanvisningar. Observera att om du betalar online måste du betala med ett kreditkort.
  • Om du ansöker personligen är det en bra idé att planera att ta med pengar. Vissa kontor accepterar endast kontantbetalningar.
  • En probate domstol kan avstå från avgiften i de fall där det finns otillbörliga svårigheter. Kontrollera med din lokala länskonsulent om det här är ett alternativ för dig.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Michigan Steg 6
    3. Vänta tre dagar efter att du har arkiverat programmet. Efter att ha ansöker personligen eller online kan du hämta ditt äktenskapslicens på den tredje dagen efter ansökningsdatumet (förutsatt att du uppfyller alla kraven ovan). Du måste hämta din licens på kontoret där du lämnade in ansökan.
  • I vissa län kan du ansöka om ett upphävande av den tre dagars väntetiden för en $ 10 avgift. Kolla i förskott med ditt läns kontorists kontor för att bekräfta om det här är ett alternativ för dig.
  • En eller båda parter måste tyckas ansöka om äktenskapslicensen, eller om du ansökt online måste du välja licensen i person. Om bara en sökande är närvarande måste du ha alla artiklar som anges ovan för båda parter (en fotokopia, fram och bak, av din partners körkort eller statligt ID accepteras).
  • Din licens kommer med en original kopia och en dubblett. Originalen går tillbaka till clerkens kontor efter att äktenskapet uttalas, och du får den andra för dina egna poster.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Michigan Steg 7
    4. Gifta sig! Licensen är giltig i 33 dagar. Om din ceremoni är mer än 34 dagar från programmets datum, kommer din licens inte att vara giltig och du måste återanvända.
  • Före bröllopsceremonin, lämna ansökan till den person som högtidliga bröllopslöften.
  • Ett äktenskap kan upplevas av en distriktsdomstol i Michigan, en distriktsdomstol i Michigan, en kommunal domare i Michigan, en domare av probate i Michigan, en federal domare, en borgmästare i länet, en läns kontorist eller en minister av evangeliet eller klerikan eller religiösa utövare i Michigan. Ej invånare av evangeliet och pekar och religiösa utövare kan också högtidliga äktenskap i Michigan så länge han eller hon är bemyndigad att höja äktenskap enligt hans eller hennes statens lagar.
  • Efter ceremonin, har den behöriga tjänstemannen som utfört äktenskapsceremonin undertecknar äktenskapslicensen, tillsammans med bruden och brudgummen och två vittnen (som måste vara minst 18 år). Den del märkt "duplicera" ges till nygifta, och originalet måste lämnas in till länets clerk som utfärdat det inom 10 dagar.
  • Äktenskapslicensen kan användas som bevis på äktenskap om en part önskar ändra sitt namn efter äktenskapet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande