Hur skilsmässa i colorado

Skilsmässa är en känslomässig upplevelse, men processen kan vara ganska okomplicerad. Du börjar med att lämna pappersarbete med domstolen och skicka kopior av papper till din make / maka. Men din skilsmässa kommer att gå mycket mjukare om du kan komma överens om viktiga frågor, som barnomsorg, barnbidrag, alimoni och divisionen av äktenskaplig egendom.

Steg

Del 1 av 3:
Överens om nyckelfrågor
  1. Bild med titeln Divorce i Colorado Steg 1
1. Nå ett avtal om barnomsorg. Om du har barn tillsammans, sitta ner med din make och hamra ut ett avtal om följande:
  • Vem ska fatta beslut för barnet. Detta är känt som juridisk vårdnad och inkluderar saker som sjukvård, religiös uppväxt, skola, etc. Vanligtvis tilldelas domstolar båda föräldrarna denna kraft.
  • Vem barnen kommer att leva med. Vanligtvis spenderar barnen större delen av sin tid med en förälder och andra förälderbesök. Du kan komma med en besöksavtal Det fungerar för dig.
  • Bild med titeln Divorce i Colorado Steg 2
    2. Diskutera barnstöd. Båda föräldrarna måste finansiellt stödja sina barn. Vanligtvis måste föräldern som inte är den primära vårdgivaren betala barnstöd till den andra föräldern. Beloppet beror på hur mycket varje förälder gör och den tid de spenderar med barnen.
  • Domaren kommer att använda en formel för att beräkna barnstöd, och de går vanligtvis inte under formelbeloppet. Du bör dock diskutera om ditt barn har några speciella behov. En domare kan tilldela mer barnbidrag i dessa situationer.
  • Bild med titeln Divorce i Colorado Steg 3
    3. Bestäm om någon maka vill ha alimoni. I Colorado kallas alimoni spousal underhåll. Det är en summa pengar en make betalar till den andra för en viss tid. Alimony kan vara tillfällig, varaktig endast under skilsmässan, eller det kan vara en längre tid.
  • Du kommer förmodligen bara att få spousal underhåll om du inte arbetade för att du tog hand om ett barn, var inaktiverat, eller hade en annan giltig anledning.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 4
    4. Dela din äktenskapliga egendom. Äktenskaplig egendom är egendom du förvärvade som ett gift par: Fastigheter, fordon, kontanter, aktier, obligationer och personlig egendom. Det är inte egendom du tog med i äktenskapet eller något du ärvt när du är gift. I allmänhet överväger Colorado domare allt du förvärvat medan du är gift med att vara äktenskaplig egendom.Se om du och din make kan dela den.
  • Domstolar kommer att dela fast egendomen "rättvist" eller "rättvist."Det betyder inte nödvändigtvis en 50/50 split, speciellt där en make gör mycket mer pengar än den andra. I den situationen kan domstolen ge den rikare maken mindre äktenskaplig egendom.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 5
    5. Dela dina äktenskapliga skulder. Precis som egendom måste äktenskapsskulder också delas. I Colorado anses de flesta skulder som förvärvats under äktenskapet äktenskapliga skulder, även om bara en make som undertecknades för skulden. De kommer att fördelas rättsvis, så partnern med högre inkomst kan få den högre skulden.
  • Du kan dela skulderna 50/50 om båda makarna gör detsamma.
  • Alternativt kan du dela dina skulder baserat på vem som tog ut skulden. Till exempel kan varje make betala för sina studielån eller deras billån.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 6
    6. Utkast till ett separationsavtal. Om du når ett avtal om något av ovanstående problem, bör du lägga det avtalet. Utkast till ett äktenskapsavtalsavtal och har båda makarna undertecknat det.
  • Colorado-domstolarna ger en äktenskaplig separationsmall som du kan använda. Du kan ladda ner den när du laddar ner dina andra skilsmässaformulär.
  • Bild med titeln Divorce i Colorado Steg 7
    7. Skapa en föräldraplan. Varje förälder måste lämna in en föräldraplan till domstolen. Om du är överens om barnomsorg, kan du skicka in en gemensam föräldrars plan. Men även om du inte kan nå ett avtal måste varje förälder lämna in sin egen föredragna föräldrars plan. Ladda ner mallen från domstolens hemsida.
  • Bild med titeln Divorce i Colorado Steg 8
    8. Kontakta en advokat. Du kommer nog inte behöva en advokat om du och din make är överens om alla nyckelproblem. En skilsmässa advokat är dock till hjälp om du har några juridiska frågor eller om du inte håller med om vårdnad, spousal underhåll eller avdelningen av egendom.
  • Hämta en hänvisning till en skilsmässa advokat genom att använda Colorado Bar Association`s Hitta ett advokatverktyg: http: // cobär.org / find-a-advokat.
  • Om du inte har råd med en advokat, kan en familje domstolsfacilitator kunna hjälpa dig. Du hittar din närmaste facilitator här: https: // domstolar.stat.co.US / UserFiles / File / Self_Help / FamilyCourtFacilitators / FCF% 20Lista (2).pdf. Facilitators kan se över ditt pappersarbete och se till att du har slutfört allt, men de är inte en ersättning för en advokat.
  • Del 2 av 3:
    Arkivering för skilsmässa
    1. Bild med titeln Divorce i Colorado Steg 9
    1. Hitta rätt domstol. Du bör lämna in länet där du eller din make bosattes. Kom ihåg att minst en make måste ha bott i Colorado i minst 91 dagar.
    • Du kan inte flytta till Colorado i 90 dagar bara för att skilja sig. Istället måste du tänka att göra staten ditt permanenta hem. Detta är också känt som att vara hemvist i staten.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 10
    2. Få skilsmässa former. Colorado-domstolarna har publicerat "Fyll i de tomma" formulär som gör en skilsmässa lätt. Du kan ladda ner paketets paket från domstolens hemsida, eller du kan stoppa in i domstolens kontor och begära formulär. Blanketterna kommer att skilja sig beroende på om du har barn eller inte.
  • Om du inte har barn kan du ladda ner dina blanketter här: https: // domstolar.stat.co.US / FORMS / FORMS_LIST.cfm?Form_type_id = 68.
  • Om du har barn, ladda ner dina blanketter här: https: // domstolar.stat.co.US / FORMS / FORMS_LIST.cfm?Form_type_id = 14.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 11
    3. Fyll i dina formulär. För att starta skilsmässan måste du slutföra ett framställan, fallinformationsblad och kallelse. Ta dig tid och fyll i varje form helt och exakt. Dubbelkontrollera din information för att se till att du inte har förbisett någonting.
  • Du har möjlighet att lämna skilsmässa gemensamt, i vilket fall du inte behöver fylla i en kallelse.
  • Många former måste vara undertecknade framför en notarie offentlig. Du kan hitta en notarie På tingshuset. Ta acceptabel personlig identifiering, till exempel ditt körkort eller pass.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 12
    4. File dina formulär med domstolen. Gör två kopior av det färdiga paketet. Du kommer att hålla en kopia för dig själv och tjäna den andra på din make. Ta kopiorna och originalet till domstolens kontorist och be om filen. Du måste betala en arkiveringsavgift. Från och med 2017 är arkivavgiften $ 230.
  • Du kan begära en avgift om du inte har råd med avgiften. Domaren måste godkänna din förfrågan.
  • Bild med titeln Divorce i Colorado Steg 13
    5. Servera dina papper på din make. Din make har en chans att svara på din skilsmässa framställan. Till exempel kan de begära barnomsorg eller alimoni, eller de kan motsätta sig dina önskemål om detsamma. Av dessa skäl måste du betjäna kopior av dina skilsmässapapper.
  • Din make kan komma överens om att acceptera service.I den situationen bör de slutföra ett upphävande och acceptans av serviceformulär och underteckna det framför en notarius public. Du kan ladda ner den här formuläret från domstolens hemsida. Om din maka avstår, kan du lämna dem en kopia av dina papper.
  • Annars måste du ordna service. Generellt kan du få sheriffen eller en processserver att leverera till en liten avgift. Du kan också få någon 18 år eller äldre göra handleverans, så länge de inte är en del av din skilsmässa.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 14
    6. Slutföra andra former. När du har skrivit upp, måste du lämna in andra former, till exempel svärdningsdeklarationer, som du måste logga in framför en notarius public. Du kan ladda ner alla dessa formulär från domstolens hemsida eller få dem från domstolsberättelsen.
  • Du måste skicka kopior av dessa formulär till din make och fila originalet med domstolen.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra din skilsmässa
    1. Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 15
    1. Läs din makas svar. Din make kan lämna ett svar på din skilsmässa framställan. Du får en kopia, som du borde läsa noga. Kontrollera om din make kämpar på barnomsorg, spousal underhåll eller avdelningen av egendom.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 16
    2. Delta i en statuskonferens. Om du inte håller med om något problem, är din skilsmässa ifrågasatt och du måste förmodligen delta i en statuskonferens. Detta kommer att bestämmas av ett mandat från domstolen. På konferensen diskuterar du vilka problem du inte håller med om. Om en konferens krävs, ska domstolen berätta vilka dokument som ska medföra.
  • Bild med titeln Divorce i Colorado Steg 17
    3. Förmedla några tvister. Domaren kan kräva att du deltar i medling. Du kommer att träffas med en neutral tredje part (mediatorn) för att prata om tvisten. Mediatorer är skickliga att få folk att lyssna på varje och nå överenskommelse.
  • Medling kommer att spara dig tid och pengar om du kan komma överens om alla problem, så ge det ditt bästa skott.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Colorado Steg 18
    4. Slutföra en obestämd skilsmässa. I en obestridd skilsmässa kan domstolen ge din skilsmässa efter att du lämnat in en affidavit. Detta kommer i allmänhet att ta platsen för dig som du faktiskt måste dyka upp i domstol.
  • Från början till slut tar en skilsmässa minst 90 dagar för att slutföra.
  • Bild med titeln Divorce i Colorado Steg 19
    5. Avsluta en omtvistad skilsmässa. Inga två omtvistade skilsmässor är desamma. Men du kan i allmänhet förvänta sig att vara i domstol regelbundet, kanske till och med en gång i månaden. Din omtvistade skilsmässa kommer att kulminera med en omtvistad förhandling om alla problem som du och din make inte kan komma överens om.
  • Du kan presentera vittnen på den omtvistade hörseln. Till exempel, om du kämpar över barnförvaring, kan du ringa folk för att vittna om ditt förhållande med dina barn.
  • Du måste nog också vittna om egen räkning. Om du har en advokat kan de hjälpa dig att förbereda ditt vittnesbörd, annars borde du förbereda ett uttalande att leverera i domstol.
  • Tips

    Colorado är ett "inget fel" tillstånd. Den enda erkända grunden för skilsmässa är att du och din make / maka Nolonger träffas (oåterkalleliga skillnader).
  • Om du har barn kan du vara skyldig att delta i en föräldraklass innan du kan skilsmässa. Kontrollera med din domstol.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande