Hur man förklarar kremering till ett barn

Förklara för ett barn vad som händer med en kropp efter döden kan vara utmanande. Att prata med ett barn om kremering utgör en unik uppsättning utmaningar, men det kan övervinnas med ett tankeväckande tillvägagångssätt. Att vara ärlig och uppriktig i dina förklaringar, efter barnets ledning, och involverar barnet i minnesförfarandet kan hjälpa dig att bättre förklara kremering till ett barn.

Steg

Metod 1 av 3:
Pratar om döden till ett barn
  1. Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 1
1. Tänk på barnets ålder och utvecklingsstadium. Ett barns ålder och utvecklingsstadium påverkar deras förståelse av döden. Förskola ålder barn kanske tror att döden kan vändas. Barn i åldrarna 5-9 inser döden är slutgiltig, men tror att de kan fly. Efter ålder 10 börjar barn förstå döden som en irreversibel del av livet som så småningom kommer att hända dem.
  • Det finns inget rätt sätt att prata med ditt barn om döden. Tänk på saker som din familjs kultur, barnets ålder och omständigheterna i döden.
  • Välj rätt tid och plats för konversationen - plocka en lugn, lugn miljö så ditt barn kan verkligen fokusera på vad du säger.
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 2
    2. Var ärlig och uppriktig. Det är viktigt att tillhandahålla enkla och relevanta förklaringar av döden för barn. Till exempel, om farfar gick bort efter en långvarig sjukdom, försök att säga, "farfar var en lång tid. Hans kropp slutade bara arbeta och läkarna kunde inte fixa det."
  • Försök inte dölja dina känslor om vad som hände. Om du känner dig ledsen eller arg, är det okej att visa det. Om du inte gör det kan det göra det svårare för ditt barn att bearbeta sina egna känslor.
  • Om det fanns en otrolig död, som din familjvän dog i en olycka, försök att ordna saker på ett säkert sätt som inte längre kommer att traumatisera ditt barn i onödan. Till exempel kan du säga, "Kim var i en dålig bilolycka som orsakade att hennes kropp slutade arbeta och läkarna och sjuksköterskor kunde inte fixa det."Omit beskrivande detaljer som du inte behöver säga. Använd ord som "dålig". Det kommer över det där det fanns något fel, men det kommer inte att skrämma dem.
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 3
    3. Undvik att använda eufemism som kan vara förvirrande. Använd inte förklaringar som, "Daddy gick och sov", eftersom barnet kunde utveckla en rädsla för att sova. På samma sätt borde du inte säga, "gick mommy bort."Detta kan införa rädsla för även korta separationer som en förälder som går till affären eller barnet går till skolan.
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 4
    4. Se till att barnet förstår vad som har sagts. Det är kritiskt att du säkerställer att barnet har förstått vad du förklarade för dem om döden. Det kan ta tid och det kan kräva att svaret på samma frågor upprepade gånger. Var tålmodig med barnet.
  • Efter att ha en förklaring, följ ditt barns ledning. De kan behöva tid för att lugnt bearbeta den här informationen eller de kanske vill fråga många fler uppföljningsfrågor.
  • Ett sätt att se till att ditt barn förstår är att be dem att förklara vad de tycker händer när någon dör. Försök att fråga, "Joey, vad hände med moster Kristen när hon dog?"
  • Många barn lär sig av repetition, så de kan behöva få sina frågor besvarade upprepade gånger.
  • Vissa barn kanske inte visar mycket av en reaktion först - de kan till och med tyckas som att de inte lyssnade. Det kan vara en del av hur de bearbetar det, så ge dem tid att absorbera den på egen takt. Bara se till att de vet att du är där när de är redo att prata.
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 5
    5. Låt barnet ställa frågor och svara på dem ärligt. Det är normalt för barn att ha frågor om döden, och det är viktigt att du är öppen och kommande när du svarar på dessa förfrågningar, även om du inte har alla svar.
  • Om ett barn frågar, "kommer jag att dö, också?"Försök säga," Alla levande saker dör så småningom, men de flesta av oss kommer att leva tills vi är väldigt gamla, så du behöver inte oroa dig för att dö länge."
  • Om ditt barn frågar, "kommer du också att dö, mamma?"Svara genom att säga," Jag planerar att leva för en riktigt lång tid. Jag kommer att älska dig hela tiden. Du kommer alltid att älska och bry sig om."
  • Om du inte är säker på hur du svarar på en fråga är det okej att säga saker som, "jag är inte säker..." "Jag undrar..." eller "Låt mig tänka på det och komma tillbaka till dig." Fråga sedan en pålitlig resurs, som en partner eller en vän, eller sök professionellt stöd, till exempel en bok eller terapeut, för vägledning.
  • 6. Läs böcker om döden med ditt barn. Det finns många barnfokuserade böcker om dödsfall som du kan läsa med ditt barn. Att läsa en utvecklingsvis lämplig bok om döden med ditt barn kan hjälpa dem att få en bättre förståelse för det.
  • Metod 2 av 3:
    Pratar om kremering till ett barn
    1. Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 6
    1. Följ barnets ledning. Varje barn är unikt och inte alla barn kommer att vara nyfiken på kremeringsprocessen. Svara på barnets frågor och se till att du inte trycker barnets nyfikenhet genom att förklara vad de verkar ointresserade i.
    • Tänk på vad som uppmanade ditt barn att fråga om kremering som hjälper till att styra konversationen. Till exempel, hörde de över att en älskad man skulle bli kremerad istället för begravd och undrar vad det menade? Eller hörde de det från en vän eller medan du tittade på tv? Använd situationen som ett sätt att skräddarsy din diskussion om kremering.
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 7
    2. Använd inte ord som bränn eller eld. Att använda sådana ord kan ha en negativ inverkan på barnet. Att berätta ett barn som deras mormor kommer att brännas eller placeras i en eld kan orsaka rädsla. Det är viktigt att barnet inte är rädd av begreppet kremering.
  • Säg inte, "ville mormor bli kremerad. Det betyder att hennes kropp kommer att brännas."
  • Istället försök säga, "ville mormor vara kremated när hon dog. Det betyder att hennes kropp kommer att placeras i ett mycket varmt rum tills hennes kropp blir till mjuk aska."
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 8
    3. Lugna barnet att den avlidne inte känner någon smärta. Cremation kan låta skrämmande till barn, och många är rädda för att den avlidne kommer att uppleva extrem smärta eftersom deras rester brinner. Du kan undvika detta genom att lugna dem smärta är inte en del av processen.
  • Försök att säga, "Anna, jag vill att du ska veta att pappa inte kommer att bli skadad när han är kremerad."
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 9
    4. Berätta för barnet den avlidne andan kommer inte att skadas under kremering. Om du är andlig eller religiös, förklara själen kommer inte att skadas. För familjer som tror på begreppet själ är det viktigt att barnet vet att den avlidne andan eller själen inte kommer att påverkas av kremeringsprocessen.
  • Försök att säga, "mormors kropp kommer att omvandlas till mjuk aska, men hennes ande kommer inte att skadas eftersom det lämnade sin kropp när hon gick vidare."
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn steg 10
    5. Ge barnvänliga detaljer om kremering om barnet frågar om mer information. Gå inte in i detalj om inte barnet frågar dig om specifika. Vissa barn kommer att vara extremt nyfiken på exakt hur processen för kremering fungerar. Om barnet vill ha detaljer, försök att överföra några av följande information till dem.
  • Försök att säga, "Det kommer inte vara någon rök eller lukt när mamma är kremat. Det blir bara väldigt varmt - ungefär tre gånger så varmt som vår ugn får - och den här värmen kommer att vända allt till mjuk aska förutom några ben."
  • Du kan också säga, "efter kremering vad som är kvar av farbror Toms kropp kommer att se ut som Kitty-kull. Men resterna kommer att vara vit eftersom de är gjorda av ben."
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 11
    6. Förklara vad som kommer att hända med askan efter kremering. Att låta ett barn veta var deras älskade aska kommer att hamna efter att cremation kan hjälpa dem att hitta fred och stängning. Diskutera de avlidnes önskemål med barnet, oavsett om det är spridning av aska eller deras minnesmärke i en urn.
  • Försök att säga, "moster Ashley älskade verkligen gården där vi växte upp i Kentucky. Hon ville att hennes aska skulle spridas där efter hennes död, varför vi reser där nästa vecka."
  • Om den avlidnes aska kommer att minnas i en urn, säg till barnet, "Daddy ville vara nära oss alltid och bad att hans aska placeras i en speciell behållare som kallas en urn. För att hedra honom kommer vi att hålla urnen med sin aska på manteln."
  • Metod 3 av 3:
    Stödja barnet i efterkrämsprocessen
    1. Bild med titeln Förklara kremering till ett barn steg 12
    1. Inkludera barnet i minnesförfarandet. Att låta barnet fatta ett beslut om huruvida de kommer att delta i begravningen, minnesmärke eller spridning av aska tillåter dem att närma sig sin älskade död på ett sätt som känns bekvämt för dem.
    • Du säger till barnet, "Bobby, vi kommer att få en ceremoni att hedra farbror Ted. Finns det något speciellt du vill göra för att säga adjö till honom?"
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 13
    2. Låt barnet fortsätta ställa frågor. Bara för att ett barn inte verkade intresserad av att prata om död eller kremering i de närmaste dagarna och veckorna efter att en älskling passerar betyder inte att de inte kommer att få frågor i framtiden.
  • Försök säga, "Amanda, jag vet att det har varit några månader sedan vi spridda morfar aska. Har du några frågor jag kan hjälpa dig att svara?"
  • Bild med titeln Förklara Cremation till ett barn Steg 14
    3. Se till att du stöder barnet i veckorna, månaderna och åren efter kremering. Det är kritiskt att barn känner sig stödda och älskade under hela den sorgande processen. Skapa ett utrymme för ditt barn att sörja öppet och återstår tillgängligt som tiden går att hjälpa barnet att läka.
  • Berätta för barnet du är där för att stödja dem på något sätt som de behöver. Försök att säga, "Georgie, jag känner mig ledsen om mormors passerar och kanske är du också. Jag vill bara att du ska veta att jag är här för att lyssna på och stödja dig."
  • Försök att besöka den plats där du spridde den avlidne aska med barnet. Låt barnet prata öppet om sina känslor, men tryck inte på dem.
  • 4. Observera eventuella förändringar i barnets beteende. Efter att kremeringsprocessen är klar och den älskade har blivit memorialiserad, titta på ditt barn noga för förändringar i deras humör eller beteende. Dessa typer av förändringar kan indikera att barnet har svårt att bearbeta döden. Sök hjälp av en psykisk hälso-professionell om du märker några förändringar i ditt barns humör eller beteende.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande