Hur man diagnostiserar reaktiv bifogad störning

Reaktiv bifogad störning (rad) diagnostiseras hos barn som visar brist på bilaga till sina vårdgivare, och som visar svårigheter att bilda normala relationer med andra.De kan också ha några sociala och känslomässiga försämringar. Det finns viss förvirring om rad, för med DSM-5 ändrades det från en sjukdom med två subtyper i två särskiljande störningar: rad och desinhibited social engagemangsstörning (DSED). Du kan bedöma reaktiv bifogad sjukdom i ett barn genom att bedöma sin ålder och miljö, utvärdera sina känslor och söka en professionell diagnos.

Steg

Del 1 av 3:
Utvärdera barnets ålder och miljö
  1. Bild med titeln Reagera om ditt unga barn träffar dig Steg 11
1. Bestäm om barnet var allvarligt försummat.Innan du gör en diagnos av rad, bedöma barnets vårdhistoria.De flesta barn med RAD har en omfattande historia av försummelse, med föräldrar eller vårdgivare som övergav dem, bryr sig inte om dem, eller lämnade dem för att försvara sig på en omöjligt ung ålder.Ta reda på om detta barn har mött dessa omständigheter.
  • Bild med titeln Ändra tonblöjor Steg 21
    2. Bestäm om barnet har haft många förändringar i vårdgivare.Reflektera över ditt barns bakgrund och hemhistoria.Många barn med rad är i fosterskyddssystemet och / eller hade en förälder som inte anslutit sig till dem.Dessa barn tycker det är nära omöjligt att ansluta om en vårdgivare ständigt ändras eller är frånvarande.
  • Bild med titeln Bestäm om ett barn är transgender steg 22
    3. Vet att dessa beteenden måste ha varit närvarande före 5 års ålder.För att ett barn ska diagnostiseras med rad, måste sjukdomen ha utvecklats före 5 års ålder.De första fem åren av livet är överlägset de mest formativa och de flesta av dina personlighetsattribut är formade under den tiden.Om symptomen på rad inte var närvarande innan barnet var ålder fem, kan en diagnos inte göras.
  • Bild med titeln Chill Steg 1
    4. Bestäm om beteendet har varit närvarande i minst 12 månader.Dessutom måste varje beteende som indikerar rad ha kvarstått i minst 12 månader för att en diagnos ska göras.Detta är för att förhindra barn som går genom en envis eller svår fas från att vara feldiagnostiserad.
  • Del 2 av 3:
    Bedömning av barnets känslor
    1. Bild med titeln berätta om din tonåring missbrukas steg 4
    1. Utvärdera om de inte svarar i tider av nöd.Ett barn med rad kommer sällan, om någonsin, söka tröst när det är under stress. De är inte osannolikt att svara när de tröstas. Eftersom de inte bildade en normal bilaga till en vårdgivare när de var yngre, kommer de inte att söka tröst eller tillgivenhet i det sätt som de flesta barn skulle.
    • Till exempel, om de faller av sin cykel, kan de visa känslor, men de är osannolikt att springa till en vårdgivare för att lugna dem.De har en tendens att hantera sin smärta på egen hand.
    • I vissa fall kan de visa känslomässiga svar som är olämpliga eller överdrivna för en situation. Till exempel, ett barn som stubbar sin tå kan gråta hysteriskt längre än vad som skulle vara vanligt.
  • Bild med titeln Öppna julklappen tidigt steg 3
    2. Bedöm någon brist på känslor i sociala inställningar. Barn med rad svarar ofta med mycket lite känsla eller påverkar andra. Även om de flesta barn är socialiserade att skratta och le baserat på de människor och omständigheterna kring dem, kommer barn med Rad vanligtvis att visa en mycket platt eller neutral disposition.
  • Till exempel kan ett barn med Rad få en present på en födelsedagsfest och inte knäcka ett leende.Men ett barn utan rad kan le eller skrika med spänning.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 1
    3. Var försiktig med att hoppa till slutsatser baserat på ett barn som verkar. Raddiagnos är inte relaterad till självskada, impulsivt eller aggressivt beteende eller andra skadliga beteenden. På samma sätt, ljuger, stjäl, förstörelse av egendom, gorging av mat eller olämpligt sexuellt beteende anses inte heller symptom på denna sjukdom. Det finns mycket missinformation om RAD Online, men inget av de ovannämnda beteenden anses vara relevanta för diagnosen.
  • Del 3 av 3:
    Söker en professionell diagnos
    1. Bild med titeln Hyr en barnterapeut Steg 10
    1. Hitta en barnterapeut nära dig.Kanske är du en förälder som nyligen återställs med ditt barn eller du är bekymrad över barnets handlingar.Även om du inte kan göra en diagnos av Rad själv, kan du ta barnet till en terapeut utbildad att göra det.De kommer också att kunna ge råd till barnet för att hjälpa dem att fungera genom sina problem.
  • Bild med titeln Acceptera en LGBT-familjemedlem Steg 3
    2. Förbered dig för att ge detaljer och exempel på oroande beteende.Innan ditt besök på terapeuten är redo att diskutera barnets oroande handlingar.Diskutera inte bara sina handlingar när det gäller RAD, men diskutera sina andra goda eller dåliga egenskaper.Ge terapeuten en fullständig bild av ditt barn och försök inte sugarcoat någonting.
  • Bild med titeln läka familjen sår Steg 11
    3. Tala ärligt om ditt hemliv.Förutom att säga sanningen om ditt barn, avstå inte från att vara ärlig om dig själv.Prata med terapeuten om vad ditt hem är som, både det goda och det dåliga.Ärlighet är det enda sättet att en sann diagnos kan göras.
  • Till exempel, om det finns problem med drogmissbruk i ditt hem, bör du avslöja detta.Vet att många terapeuter har en skyldighet att rapportera, men om något missbruk inträffar.
  • Bilden med titeln Få ett barn för att sluta suga fingrarna Steg 12
    4. Ta en utvärdering av din föräldraskap stil.Terapeuten kan också be dig att utvärdera hur du är som förälder.Du kan visa några negativa beteenden som du inte har ansett att bara förvärra ditt barns rad.Var ärlig i att slutföra denna utvärdering så att du kan förbättra hur du förälder.
  • Bild med titeln berätta om din tonåring är bulimisk steg 18
    5. Tänk på behandlingsalternativ.Även om det inte finns någon standardbehandling, kan du genomföra förändringar i ditt hem som förbättrar ditt barns beteende.Du kan ta klasser för att bli en mer vårdande förälder och arbeta för att skapa en mer stabil miljö för ditt barn.Du kan också se till att de får behandlingen regelbundet.
  • Eftersom det finns många behandlingsalternativ, såsom olika typer av familjeterapi och specifika program som är utformade för bifogade problem, bör du rådgöra med din terapeut eller vårdpersonal för att bestämma de bästa alternativen.
  • Bild med titeln Marknad En produkt Steg 1
    6. Utesluta autism eller annan bifogad störning.Ibland ges en feldiagnos av rad till barn som faktiskt är på autismspektrumet. Många av samma beteende, som ovanliga känslomässiga svar, ses också i autism. Dessutom finns det andra bifogade störningar som är förknippade med en historia av trauma som DSE (desinhibited social engagemangsstörning). Utforska dessa möjligheter innan du accepterar en diagnos.
  • Lär dig om Skillnader mellan rad och autism.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande