Hur man är en bra tjej

Dina tonåren kan vara de mest utmanande och formativa tiderna i ditt liv. Det är viktigt under den här tiden att du utvecklar goda vanor och en hälsosam mentalitet. Genom att bli en bra tjej kan du få ett enklare hem och skolliv samtidigt som du tar ut ditt bästa själv.

Steg

Del 1 av 4:
Börjar med dig själv
  1. Bild med titeln kärleksfull person med hjärtan.jpg
1. Bli din egen bästa vän. Behandla dig inte som du inte skulle behandla en vän. Det betyder inte mer förolämpande när du tittar i spegeln, ställer in hårda dietingregler, eller slår upp dig när du gör ett misstag. Om det skulle vara menligt att behandla en vän på det sättet, sluta behandla dig själv på det sättet.
  • Bild med titeln tjej med down syndrom leende utomhus.jpg
    2. Bära det som gör dig bekväm. Oroa dig inte för trender eller mode "regler"-Choose kläder som gör du ser bra ut och är självsäker och bekväm. Det är vanligtvis bra att bära något du kan flytta runt i.
  • Du behöver inte bära smink. Om du bestämmer dig för att prova det, börja små och arbeta dig upp som önskat.
  • Bära kläder som får dig att känna dig lycklig. Oavsett om du älskar spets, regnbågar, overaller eller poofy kjolar, bör du välja kläder som fungerar för dig.
  • Skimpy outfits kan flytta runt när du bär dem, och det är inte kul att ständigt övervaka din hals eller hem. Bära kläder som är bekväma att bära och bära så att du kan ha kul utan att oroa dig för om dina kläder är på plats.
  • Bild med titeln sovande tjej med flanellarks.jpg
    3. Ta hand om din kropp. Behandla det med respekt och ta hand om din hälsa. Arbeta frukter, grönsaker, helkorn och frukter i din kost. Få gott om sömn och avkoppling. Hitta sätt att göra övning kul, som dans, simning, promenader med nära och kära och bakgårdssport.
  • Fokusera mindre på vad din kropp ser ut, och mer om vad det kan göra.
  • Dricker, rökning och droger är mycket dåligt för dig! Att undvika eller sluta dem hjälper dig att känna dig mer energisk, positiv och varning.
  • Försök att gå och lägga dig och vakna på ungefär samma gång varje dag. Detta kommer att hjälpa din kropp att komma in i en bra rytm. Be dina föräldrar att påminna dig om att gå och lägga sig om det hjälper.
  • Bild med titeln Autistic Girl Dances to Music.jpg
    4. Gör ut det mesta av din fritid. Din fritid är dyrbar, så använd den för det som är viktigt för dig. Engagera i dina favorithobbyer, läs bra böcker och hänga med människor du älskar. Att skaka upp saker, gör en lista över alla saker du vill prova en dag. Börja sedan försöka dem.
  • TV är bra för avkoppling, men för mycket TV kan lämna dig dränerad och trött. Balansera din fritid för att inkludera hobbyer, familj och vänner.
  • Bild med titeln tjej med down syndrom läser på beach.jpg
    5. Fira ditt sinne. Precis som du växer fysiskt och emotionellt, växer du också intellektuellt. Försök läsa böcker från olika genrer, från klassiker till science fiction. Prova hobbyer från konst och vetenskap. Vad är kul för dig?
  • Leta efter artiklar online om ämnen som du tycker om.
  • Bild med titeln hijabi tjej på computer.jpg
    6. Var uppmärksam på din media exponering. Medierna kan ha avskräckande meddelanden, såsom hypersexualitet, genomsnittligt beteende och oförskämda och felaktiga stereotyper. Detta är inte friskt. Omgiv dig med media som firar dina värderingar, och den typ av person du vill vara.
  • Leta efter media som stöder ditt självkänsla, speciellt för att bekämpa negativa stereotyper. En tjej som älskar robotar kunde titta på tv med kvinnor i stam, en tjej som använder en rullstol kan läsa böcker om personer med funktionshinder, och plusstorlekar kan titta på bilder av fantastiska kvinnor av samma storlek. Påminn dig om att människor som du existerar och har värt.
  • Bild med titeln tjej med down syndrom konsoler gråter tjej 2.jpg
    7. Låt dig kämpa ibland. Även de snällaste, mest glada människorna har dåliga dagar ibland. Det är okej att känna sig ledsen, få en dålig kvalitet på ett test, eller förlora din coola varje gång i taget. Att vara bra betyder inte att du måste vara perfekt, och folk kommer att förstå det.
  • Om du känner dig ner, försök att prata med någon om hur du känner. Du kommer att må bättre, och de kommer att vara glada att de kunde hjälpa till.
  • Om du gör ett stort misstag, prata om det. Be om ursäkt Till alla du skadar, och fråga hur du kan kompensera för det. Misstaget är mindre viktigt än hur du hanterar det.
  • Bild med titeln Gladlynt tjej säger ja.jpg
    8. Hitta inspiration för att vara bra. Kanske betyder det att du pratar med en älskad som inspirerar dig, går till en religiös eller volontärgrupp, läser en bok som exemplifierar dina värderingar, eller till och med läser den här artikeln. När du känner dig förlorad eller osäker kan det påminna dig om ditt syfte och hur du vill leva ditt liv.
  • Del 2 av 4:
    Vara bra hemma
    1. Bild med titeln upphetsad barn talar till vuxen.jpg
    1. Respekt och Lyssna på din förälder (er). De har mer livserfarenhet än vad du gör, så de kan vara klokare än du inser. Fråga dem om råd, och värdera de saker de berättar för dig (även om du inte alltid håller med). Tänk på hur många bra saker de har gjort för dig. Chansen är att du aldrig kan sluta räkna.
    • Föräldrar är inte perfekta, och ibland ger de dåliga råd och fattar dåliga beslut. Hör dem ut, och sedan förklara din syn så lugnt som möjligt. Arbeta tillsammans för att räkna ut ett bra tillvägagångssätt.
    • Acceptera inte en dålig situation. De flesta föräldrar är bra (eller åtminstone anständigt), men vissa är genomsnittliga eller missbrukande. Om saker är dåliga hemma, prata med en annan vuxen du litar på. Prova en lärare, skolrådgivare, förälder till en vän, prästerskap, släkting eller annan vuxen som är en bra lyssnare. Prata med dem om vad som händer och be om hjälphantering av situationen.
  • Bild med titeln avslappnad person i rosa talande.jpg
    2
    Erbjuda hjälp hemma. När du ser dina föräldrar eller syskon som ser ut som de behöver hjälp (kämpar med paket, gör sysslor, etc.) säg "Finns det något jag kan göra för att hjälpa dig?" Öppna dörrar för dem, hjälp bära saker... Små saker kan göra en stor skillnad.
  • Bild med titeln ung kvinna och äldre man talk.jpg
    3. Lär dig hjälp. Nästa gång du ser dina föräldrar eller äldre syskon gör sysslor, försök att be dem att visa dig hur. De två av er kan göra det tillsammans. Du kommer att träna och hjälpa dig hemma, och då är du bra på det när du är en självständig vuxen. Lära sig hur laga mat, Gör tvättstuga, hushållsarbete och andra grundläggande uppgifter. Hjälp ut dina föräldrar och alla du ser vem som kan använda en hand.
  • Erbjuda till babysit för din grannes unga barn när de går ut på natten.Tonåringar kan traditionellt göra bra pengar på det här sättet.
  • Prova gårdsarbete som att klippa din gräsmatta, ta hand om växterna och ogräs.
  • Prova din hand på grundläggande tekniska uppgifter, till exempel Auto Repair, Ändra ett platt däck, och fixering av en läckande kran. Flickor är bättre på teknik än de flesta människor inser!
  • Vissa föräldrar är villiga att skapa en ersättning i utbyte mot sysslor, eller betala dig för att göra sysslor (e.g. $ 10 för att klippa gräsmattan).
  • Bild med titeln fredlig rosa sovrum.jpg
    4
    Håll ditt utrymme rent. Städa ditt rum och eventuella messor som du gör runt huset. Om du ser messor som inte är din, kan du fortfarande hjälpa till att rengöra dem. Sopa, vakuum, sätt bort rodnad och smutsiga kläder och rena saker som fönster och speglar.
  • Rengöring av andras messes är trevligt och valfritt. Känn inte skyldig om du inte har energi.
  • Bild med titeln Sister skrattar medan autistiska bror flikar händer.jpg
    5
    Var snäll mot din syskon (er). Leta efter de saker du har gemensamt, och ha kul tillsammans. Prata artigt mot dem (även när de irriterar dig!), och respektera deras gränser - de kommer förmodligen att göra detsamma för dig i gengäld.
  • Låt dem ha utrymme när de behöver det.
  • Om du inte kan hantera dina syskon just nu, så gör det inte. Säg att du behöver lite tyst tid och dra tillbaka till ett lugnt utrymme. Dina syskon bör respektera det, och om de inte gör det, fråga en vuxen för hjälp.
  • Del 3 av 4:
    Att vara bra i skolan
    1. Bilden med titeln två personer pratar.jpg
    1. Var snäll mot dina klasskamrater och till din lärare. Visa respekt, snäll, och hjälpsam till alla i skolan. Detta kommer att göra människor som och respektera dig mer.
  • Bild med titeln tjej väcker hand i klass.jpg
    2. Gör ditt bästa till få bra betyg. Studie för alla tester och quizzer, för att de alla räknar. Vänd i dina läxor i tid och var uppmärksam på lektionen. Delta i klassen För ännu fler poäng mot din betyg.
  • Lärare älskar det när du höjer din hand i klassen, oavsett om det är ett svar eller ställer en fråga. Om du ger ett fel svar är det okej.
  • Du behöver inte få perfekta betyg, eller att arbeta så hårt att du blir riktigt stressad. I stället för att lägga i 110% ansträngning hela tiden, sätt i en mycket bra ansträngning mest av tiden. Betonar för mycket om skolan är dålig för din hälsa, och du bör prata med en läkare om det blir ett problem.
  • Bild med titeln penna och papper.jpg
    3
    Gör dina läxor varje natt. Gör din läxa omedelbart varje natt och gör det bästa jobbet som du kan på den. Detta ger dig bättre betyg, och det hjälper dig också att bli mer disciplinerad och ansvarig.
  • Du kan känna dig mycket bättre med dina läxor som redan är igång, eller är redan färdiga. Det är lättare att ha kul när du vet att du har fått lite bra jobb.
  • Bild med titeln Tjej står i vardagsrummet. PNG
    4. Bryta upp din studie tid. Cramming i tre timmar rakt är inte bra för din hälsa, och du kommer inte att lära dig så mycket. Börja arbeta tidigt för att göra det enkelt på dig själv. Då kan du ta massor av studier och känna sig mindre pressad.
  • Stanna inte upp sena studera före ett test. Du behöver din hjärna för att vara fräsch och varning, så få gott om sömn för att förbereda.
  • Bild med titeln Redhead i Neurodiversity Shirt har Idea.jpg
    5
    Var respektfull under klassen. Titta på läraren, ansiktsfronten och fokusera på notering och lyssna.
  • Chatta inte, text, skicka anteckningar, eller använd telefonen i klassen. Dessa är respektlöst för din lärare och dina kamrater som försöker lära sig.
  • Om du har funktionshinder som får dig att fidget eller visas ouppmärksam för icke-funktionshindrade, låt din lärare veta. Hitta sätt att tillgodose dina behov så att du kan fokusera.
  • Bild med titeln man pratar med ung kvinna.jpg
    6
    Fråga efter hjälp Om du är överväldigad. Lär dig att fråga artigt för hjälp om du kämpar i dina klasser. De flesta människor älskar att ge råd och vara till hjälp, och dina lärare vill se dig lyckas. Förklara att du kämpar och ber om hjälp. Deras råd kan hjälpa dig, och de kommer att respektera dig mer för det. Här är exempel på sätt att be om hjälp:
  • "Jag kämpar verkligen med det här projektet. Kan du hjälpa mig?"
  • "Jag gjorde mitt bästa, men jag förstod inte allt i klassen igår. Finns det något online som kan hjälpa mig att lära mig materialet lite bättre?"
  • "Jag förstår inte vad det här läxproblemet frågar. Kan du förklara det för mig, snälla?"
  • "Jag stressar så mycket om skolan att det är svårt att sova, och jag får dåliga huvudvärk. Jag tror att jag har problem med ångest, och jag vill se en läkare. jag behöver hjälp."
  • Del 4 av 4:
    Vara bra med andra människor
    1. Bild titled tjej flätor hår av vän med down syndrome.jpg
    1. Var snäll mot andra människor. Kom ihåg Platinumregeln: Behandla andra som de skulle vilja behandlas. Detta betyder vara respektfull och hänsynsfull.
    • Som en allmän regel, säg inte något bakom någons rygg som du inte skulle känna dig bekväm att säga i deras närvaro.
  • Bild med titeln berörde ung kvinna pratar med man.jpg
    2. Var tydlig när du vill ha något. Det är normalt att ha önskemål och behov, så vara självständig och be om saker. Använda sig av "Jag" uttalanden tycka om "jag skulle vilja...", "Jag tror...", eller "När du ____, jag..."
  • Att vara passiv kan känna kinder, men det är det inte. Hinting eller slå runt busken kommer bara att förvirra eller frustrera människor.
  • Bild med titeln Teens Chat på Sleepover.jpg
    3. Lära sig Var en stor lyssnare. Lyssna och Validerar människors känslor är enormt användbara färdigheter. Det betyder att behandla dem som de säger och hur de känner är viktiga (även om du inte håller med dem). Människor kommer att känna sig mycket bättre och börja öppna dig om du gör det här.
  • Bild med titeln Kvinna Kramar Girl 2.jpg
    4. Öva slumpmässiga handlingar av vänlighet. Oavsett om det är litet som att hålla en dörr för någon, eller stor som att skapa en bildbok för din lilla bror, slumpmässiga handlingar av vänlighet är ett bra sätt att vara och må bra. Leta efter möjligheter att få folk att le.
  • Bild med titeln Awkward konversation i badrummet.jpg
    5. Säg dina snälla tankar högt. Om du tror att din väns skjorta är fantastisk, låt honom veta. Om din syster gjorde ett riktigt coolt vetenskapsprojekt, berätta för henne hur mycket du gillar det. Även ett slumpmässigt komplimang från en främling kan lysa upp någons dag.
  • Ibland är det en dålig tid, till exempel, du skulle inte stå upp i mitten av en konsert och ropa "Jag älskar din sång!" Du kan vänta tills ett bra ögonblick (e.g. efter konserten), eller berätta för andra människor om din tanke. Människor känner sig alltid glad när de lär dig att du har sagt bra saker om dem bakom ryggen.
  • Bild med titeln Kvinna som stöder Awesome Gay Friend.jpg
    6. Leta efter det bästa i alla. Alla har positiva drag, så leta efter dem i varje ny person du möter. Behandla dem med antagandet att de är välmenande och intelligenta på egen väg. De kan bara stiga för att möta dina förväntningar.
  • Fortsätt göra det, och du kommer att bli en solstråle som inspirerar andra att vara deras bästa.
  • Några personer är genomsnittliga och oförskämda oavsett vad du gör. Håll ett säkert avstånd från dessa människor och fortsätt att vara positiv. Det kan gnida av på dem, eller det kanske inte.
  • Bild med titeln Autistic Girl Leende och Finger Flicking.jpg
    7. Behandla alla med respekt, inklusive de som är annorlunda än dig. Det kan vara frestande att skriva människor som "konstig," "dum," eller "fasta." Inte. Alla har en historia, och kämpar på ett sätt som du kanske inte märker. Behandla alla som de är bra i hjärtat.
  • Var respektfull för alla, inklusive de människor du inte gillar. De kan värma upp till dig.
  • Bild med titeln tjej med down syndrom uttrycker lycka.jpg
    8. Vara artig. Artighet kommer att visa andra att du är väsentlig och mogen. Använd fraserna "snälla du", "tack", och "får jag". Låt andra människor gå först. Få en bok på vardagen etikett, eller fråga någon som verkar vara särskilt kunnig på den.
  • Bild med titeln tonåring med down syndrom frågar vuxen för hjälp.jpg
    9. Öva tålamod när du inte förstår. Människor kan säga saker som inte är meningsfulla för dig - men de har förmodligen en bra anledning. I stället för att ge upp eller bli arg på dem, fråga frågor. Detta fungerar i en mängd förvirrande situationer, från en person som verkar konstig till någon som är meningsfull.
  • "Det är intressant. Varför skulle du säga / fråga / göra det?"
  • "Jag förstår inte. Kan du förklara det?"
  • "Jag är förvånad över att en utbildad och omtänksam person som du skulle stereotypa transgender människor så." (Komplimanger kan deficera oförskämd beteende.)
  • Bild med titeln Man talar fritt till teen.jpg
    10. Lämna eller deficera situationen om det finns ett argument. Ingen kan verkligen "vinna" ett argument. Lugna dig själv, eller ursäkta dig själv om du inte tror att du kan hantera det lugnt. Du kan alltid fortsätta diskussionen senare när du har ett svalare huvud.
  • "Jag måste ta en paus."
  • "Jag vet inte hur man svarar på det."
  • "Jag är så upprörd, jag vet inte hur man hanterar det här. Jag ska ta lite tyst tid."
  • Bild med titeln Bästa Vänner Spelar Video Game.jpg
    11. Omgiv dig med människor som får dig att känna dig lycklig. Du kommer inte komma överens med alla, och det är okej. Tillbringa din tid och energi på de människor som bygger dig och får dig att må bra. De kan hjälpa dig att känna dig glad och påminna dig om den person du vill vara.
  • Du får inte vara bäst vänner med alla. Om du känner dig upprörd när du är runt någon, var artig för dem och fokusera din uppmärksamhet någon annanstans.
  • Bild med titeln Tonåringar flirta i cafeteria.jpg
    12. Var uppmärksam på dina romantiska relationer. En bra tjej rusar inte in i romantik och ser till att hon är redo innan hon försöker något nytt. Kommunicera med din partner, och prata om att kyssa och intim röra innan du gör dem.
  • Lär dig hur du säger nej. Ett "Jag vill inte," "Inte ikväll," "Jag är inte redo för det," eller helt enkelt "Nej" gör det klart för din partner hur du känner.
  • Lär dig att känna igen farosignaler. Vissa människor är respektlöst: de trycker på dina gränser, skrattar bort ditt obehag eller bekymmer eller trash-prata andra människor. Styra av dem.
  • Bild med titeln man kramar tonåring girl.jpg
    13. Visa människor hur mycket du uppskattar dem. När någon gör något för dig, låt dem veta att du är tacksam med ett enkelt leende eller "Tack!" Ge dem en kram eller några vänliga ord ibland, så de vet hur mycket du bryr dig.
  • Tips

    Varningar

    Försök inte smalare människor i skolan / arbetsplatsen. Eventuella komplimanger du ger bör vara äkta, inte verktyg för att få det du vill ha.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande