Hur man är vänner med en tjej som avvisade dig

Avslag är inte lätt, men bara för att en tjej inte vill ha ett förhållande betyder inte att du inte kan vara vänner. Att lära sig att se henne som en vän tar lite tid och jobbar på din sida, och det kanske inte är lätt. När du väl kommit igenom den här processen, inser du att du istället för att förlora en romantisk partner, har du faktiskt fått en vän och att denna vänskap kan ha en positiv inverkan på ditt liv och hennes!

Steg

Del 1 av 3:
Hantera avslaget
 1. Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig steg 1
1. Var artig som hon avvisar dig. Medan det aldrig är kul att avvisas, måste du ta det i strid, speciellt om du vill stanna vänner med tjejen. Även om hon inte är så artig som hon kunde vara, vara den större personen och acceptera avslaget.
 • Bara avsluta konversationen med en enkel, "Okej, jag ska prata med dig senare," eller något sådant.
 • När du ser henne efteråt, bara le och säg hej.
 • Ta inte upp avslaget igen, åtminstone ett tag. Hon fattade sitt beslut och du kommer bara att plocka henne om du fortsätter att ta upp det.
 • Aldrig förolämpa eller hota henne. Det är den här tjejens rätt att bestämma vem hon vill datera, och hon förtjänar inte att bli förolämpad eftersom hon avvisade dina framsteg.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig Steg 2
  2. Låt dig vara ledsen för ett tag. Att bli avvisad gör alltid ont, och det är normalt att känna sig dåligt om det. Försök inte att undertrycka dina känslor av besvikelse, men tillåta dig själv några dagar att få dessa känslor ut. När du går igenom denna sorgprocess kan du komma tillbaka för att bygga ditt självförtroende.
 • Alla griper i sin egen takt, och det är normalt att känna sig ledsen ett tag. Om du inte verkar komma över det eller känner dig deprimerad under en tid, kan du dock lida av några psykologiska problem. Överväga att prata med en guidningsrådgivare eller mentalvårdspersonal för att få den hjälp du behöver.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig Steg 3
  3. Sätta avslaget i perspektiv. Saker verkar alltid mer allvarliga än de verkligen är när de först händer. Det kan tyckas som att denna avslag är en stor affär, men tänk på det lite mer. Hur mycket blir avvisat för ett datum påverkar ditt liv? Förmodligen inte för mycket.
 • Kom ihåg att denna avslag inte betyder något om dig som en person. Du är inte en dålig eller oönskad person eftersom en tjej inte accepterade dina framsteg. Alla goda egenskaper du hade är fortfarande en del av dig. När du inser det, är det mycket lättare att gå vidare.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig steg 4
  4. Tänk på avslaget med andra aktiviteter. När som helst du känner dig, gör det inte bara det värre. Detta gör det möjligt för din hjärna att bo på problemet. Stäng i stället din hjärna. Titta på en film, gå ut och gå eller kör din cykel, gå till köpcentret med vänner - allt du tycker om och det kommer att hålla dig upptagen.
 • Det hjälper speciellt att göra aktiviteter du är bra på. Detta kommer att hjälpa till att återuppbygga ditt självförtroende. Till exempel, om du är bra på basket, gå och spela ett pickupspel på parken. Din goda prestation på domstolen kommer att bidra till att förbättra ditt humör och konfidensnivå.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig steg 5
  5. Försök att vara hennes vän först efter att du har kommit över avslaget. Om du fortfarande är skadad, kommer du inte att kunna fokusera på att vara en vän. Du kommer fortfarande att undra varför hon avvisade dig, vad är det för fel med dig, etc. Detta kan leda till att du lashing ut eller agerar arg på henne. Det är mycket bättre att arbeta med att komma över avslaget först innan du går vidare, eller du kan orsaka onödig hjärtesorg för dig själv.
 • Del 2 av 3:
  Vara vänner
  1. Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig steg 6
  1. Undvik att ha Ultra motiv. Innan du försöker odla en vänskap med tjejen, fråga dina egna motiv. Vill du verkligen vara vänner med henne, eller hoppas du bara att det blir något mer? Även om du fortfarande gillar henne, borde du inte vara vänner med henne bara i hopp om att komma in i ett förhållande med henne. Detta kommer förmodligen att hamna i mer avslag om hon kommer in i ett annat förhållande eller fortfarande vill inte ha ett seriöst förhållande med dig.
  • Också, om hon inser att du har andra motiv, kanske hon tror två gånger om att vara din vän också. Fråga dig själv, "Vill jag verkligen vara vänner med en tjej som avvisade mig?"
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig Steg 7
  2. Kommunicera med henne normalt. Snart efter avslaget kan hon känna sig konstig att se dig eller prata med dig. Visa henne att du har flyttat på och du är okej. Få inte tunga eller fungera blyg. Prata om skolan, musik, tv och normala saker du skulle prata med någon annan vän om. Detta kommer att hjälpa henne att bli mer bekväm runt dig och se dig mer som en vän än en person som hon avvisade. Låt henne inte prata dig i kvarvarande vänner, om du hellre inte är hennes vän. Var inte rädd för att avvisa hennes vänskap och driva vänskap med andra tjejer som kan vara öppna för ett förhållande med dig.
 • Det är normalt att vara nervös att prata med henne under de första gångerna efter avslaget. Försök läsa Prata med en tjej För vissa idéer om hur man övervinna nerverna och hålla ner en konversation.
 • Starta en konversation med henne om något du vet att du har gemensamt. Till exempel kan du ha en klass tillsammans. Pratar om läraren eller ett kommande test är ett bra sätt att få en konversation att gå. Detta kommer att bryta isen och visa henne att du är någon hon kan prata med normalt.
 • Igen, ta inte upp avslaget. Detta kommer att göra henne obekväma och hon kommer nog inte vara för upphetsad att prata med dig.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig steg 8
  3. Ta reda på hennes intressen. Varje vänskap kräver gemensamma intressen. När du pratar med henne, försök att ta reda på hennes hobbyer och intressen. Det kan hända att du gillar ett liknande band eller sportlag. Detta ger dig ett färdigt ämne för att prata om när du ser henne, och kan också ge dig idéer om var du ska hänga med henne.
 • Under en av dina konversationer kan du ta upp ett band eller något som var på TV natten innan. Var uppmärksam på sitt svar och se om hon är intresserad av det. Om hon inte gillar det du tog upp, använd det som ett tillfälle att fråga vad hon föredrar istället.
 • Att lära sig om en av hennes intressen ger dig ännu vanligare mark med henne och kan hjälpa till att främja din vänskap. Men du bör bara ta upp en hobby eller intresse om du är legitimt som den. Gör något bara för att hon gillar det betyder att du inte är ärlig med henne eller dig själv.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig Steg 9
  4. Börja med att umgås med henne i en grupp. Nyligen efter avslaget borde du inte be henne att umgås med dig ensam. Hon kanske tror att du bara försöker lura henne in i ett datum. Istället, bjuda henne att umgås med dina vänner. Berätta för henne att hon också kan ta med vänner. Hon kommer nog att vara mer bekväm runt sina vänner och du kan också umgås som vanliga vänner skulle.
 • Filmer, sportspel, bowling och gå ut för att äta är alla fantastiska aktiviteter som kan göras i en stor grupp.
 • Om dina vänner vet om avslaget, se till att de inte ska ta upp det medan hon är runt. En off-hand-kommentar från en av dina vänner kan göra henne obekväma och röra upp vad som skulle ha varit en rolig tid.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig steg 10
  5. Framåt att hänga med sin en-på-ett långsamt. Detta kommer förmodligen att ta ett tag, och kan aldrig hända. Hon är helt enkelt inte tillräckligt bekväm för att se dig ensam, och det är inte något du kan göra med det. Du kan fortfarande vara vänner om du inte ser henne en-mot-en.
 • Om du ber henne att se dig ensam, se till att hon vet att du inte menar det som ett datum. Låt henne veta att du bara vill se henne som din vän.
 • Att hålla fast vid offentliga platser kommer förmodligen att göra henne mer bekväm. Hon kan få fel idé om du ber henne att komma titta på filmer i ditt hus.
 • Del 3 av 3:
  Ger sitt utrymme
  1. Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig Steg 11
  1. Undvik att kontakta henne för mycket. Ringa eller texting henne ständigt kommer förmodligen att få henne att du fortfarande är intresserad av henne, och du kommer att hamna irriterande henne. Behandla henne på samma sätt som du skulle behandla dina andra vänner. Skulle du ringa dina andra vänner tre gånger om dagen? Antagligen inte. Kom ihåg att behandla henne normalt är sättet att göra henne till din vän.
  • Det finns inte en konkret regel om hur mycket kontakt är för mycket, så det kommer att bero på situationen. Att uppmärksamma hennes svar hjälper dig att se om du går för långt. Om hon ger dig ett ord svar, ta lång tid att svara, och du gör det mesta av pratningen, är det indikationer på att hon inte är intresserad av att prata så mycket. Skala tillbaka det belopp du kontaktar henne.
  • Om hon kommer ut och berättar att du kontaktar henne för mycket, ta det här seriöst och skära tillbaka.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig steg 12
  2. Hålla fast vid gränserna när du pratar med henne. Det finns några saker som ska vara begränsade när du pratar med henne. Undvik att föra upp sitt kärleksliv, hennes förhållande om hon är i ett, det faktum att hon avvisade dig, och alla romantiska ämnen. Håll dina konversationer på säkra ämnen.
 • Naturligtvis kan du prata om dessa saker om hon tar upp dem först. Låt henne ta det första steget för att visa att hon är bekväm att prata om mer allvarliga ämnen med dig. Fram till dess, tryck inte gränserna eller riskerar att göra henne obekväma.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig steg 13
  3. Respektera hennes förhållande om hon är i en. Medan det kan vara svårt att se henne i ett förhållande med någon annan, är det något du måste acceptera. Du är inte i ett förhållande med henne och det är inget av ditt företag vad hon gör romantiskt. Att inte respektera gränserna för hennes relation är oförskämd för både henne och hennes betydande andra.
 • Förolämpa inte hennes betydande andra eller jämföra dig med honom eller henne. Det är faktiskt verkligen bäst att inte ta upp sin betydande andra alls om hon inte nämner honom först. Detta kommer att hålla konversationer från att komma in i olämpligt territorium.
 • Ibland pratar människor med sina vänner av det motsatta könet mindre ofta när de är i ett förhållande. Du kan hitta det här svårt att hantera, men det är vanligt och du måste respektera hennes val. Trakassera henne inte om hon drar tillbaka från dig efter att ha kommit in i ett förhållande. Om du två blev mycket goda vänner och hon slutade prata med dig helt och hållet, så kunde du ta upp det och säga att du är besviken över att din vänskap har lidit. Om du bara är avslappnade vänner, men låt det gå.
 • Gör aldrig ytterligare framsteg på henne när du vet att hon är i ett förhållande. Även om detta skulle vara olämpligt efter ett avslag, är det särskilt respektlöst att göra det när du vet att hon är i ett förhållande.
 • Bild med titeln vara vänner med en tjej som avvisade dig steg 14
  4. Göra framtida framsteg endast om hon uttrycker intresse för dig. Det är möjligt att efter att du är din vän ett tag, kan den här tjejen börja gilla dig också. Om det händer och du är fortfarande intresserad, bra. Men gör inte längre fram till att hon uttrycker intresse för dig. Detta kan förstöra den vänskap du har jobbat så svårt att odla.
 • Varningar

  Försena inte ditt eget kärleksliv som håller ut hoppet för den här tjejen att tycka om dig. Det kan aldrig hända, och du kommer att sakna potentiellt livsföränderliga möjligheter.
 • Om en tjej inser att du gillar henne, kan hon börja be dig att göra gynnar för henne. Låt dig inte utnyttja. Gör bara saker för henne som du skulle göra för någon vän.
 • Om du känner dig att bli deprimerad när som helst, kan det vara en bra idé att få lite psykologisk hjälp.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande