Hur man klär sig som en tjej (transgender)

Du är redo att visa världen att du är en underbar tjej, så du vill sannolikt lägga din bästa modefot. När du börjar uttrycka ditt kön som en transflicka, kan du hitta rätt utseende knepigt och kanske lite överväldigande. Liksom andra tjejer, har du sannolikt din egen unika stil, så oroa dig inte för trender eller försöker blanda sig. Du förtjänar att se och känna dig bäst, så fokusera på stilar som du älskar och vad som får dig att känna ditt bästa.

Steg

Metod 1 av 3:
Uttrycka din stil
  1. Bild med titeln Klänning som en tjej (transgender) Steg 1
1
Bestäm din kroppsform Så du kan accentuera dina bästa funktioner. Varje kvinna ser annorlunda ut, och identifierar dina unika egenskaper hjälper dig att räkna ut hur man klär sig för att förbättra din naturliga skönhet. Titta på dig själv i spegeln för att se vilken form din kropp liknar. Den vanligaste formen för transkvinnor är en inverterad triangel.
  • En inverterad triangelkroppsform betyder att dina axlar är bredare än dina höfter. Du kan balansera dina axlar genom att lägga till volym på din underkropp. Bra alternativ för detta inkluderar a-line klänningar, mönstrade byxor eller kjolar och boot-cut jeans.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 2
    2
    Bära en bh som känns bekvämt och ger dig form. Det är okej att hoppa över en bh om du föredrar ett androgynöst utseende eller bara inte gillar dem. Om du har bröst eller vill ha fler kurvor uppåt, kan en bra bh hjälpa dig att uppnå ditt bästa utseende. Få en bh som passar på en underkläder för bästa passform. Om du är för nervös för att få en passning, kan du mäta dig själv för en bh hemma med tygmåttband.
  • Att mäta dig själv, börja med att förpacka mätbandet runt din kropp under dina bröst där bhs band kommer att gå. Detta är din bandstorlek. Då mäta den bredaste delen av dina bröst. Subtrahera ditt bandmätning från bröstmätningen för att hitta din koppstorlek. Generellt är en skillnad som är mindre än 1 i (2.5 cm) är en AA-kopp, en 1 i (2.5 cm) Skillnad är en kopp, en 2 i (5.1 cm) Skillnaden är en B-kopp, och så vidare.
  • Prova en vadderad bh eller lägg till din egen vaddering om du vill ha utseendet på större bröst.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 3
    3. Spela upp dina bästa funktioner så din naturliga skönhetshow. Hemligheten att se underbar är att lyfta fram din unika skönhet. Stå framför en spegel och plocka ut vad du älskar mest om din kropp. Till exempel kanske du har långa, härliga ben eller en tydligt definierad midja. Välj Outfits som accentuerar dina favoritfunktioner så allas ögon dras till dem.
  • Använd mörka färger för att minimera områden som du vill dölja och bära ljusa färger för att uppmärksamma.
  • Låt oss säga att du har stora ben. Du kan bära shorts, skräddarsydda byxor, eller korta kjolar och klänningar. Om du gillar din midja, visa den av genom att byta dina kläder, med att bära en beskuren jacka över en längre topp eller med att ha en beskuren. Om dina armar är underbara, gå ärmlös när vädret tillåter.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (transgender) Steg 4
    4. Plocka outfits som får dig att känna ditt bästa. Dina kläder ska få dig att känna dig glad! När du känner dig attraktiv, ökar det ditt självförtroende, vilket gör att andra ser dig så attraktivt. Leka med olika utseende för att se vad som får dig att känna dig fantastisk. Här är några idéer för att komma igång:
  • För ett enkelt vardagligt utseende, prova en lång tunik tröja över leggings, en söt maxi klänning eller jeans och en söt t-shirt.
  • Om du vill ha något lite dressier, kan du ha en a-line klänning med ett roligt par tights eller mörk-wash bootcut jeans, en tunika tröja och en söt halsduk.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 5
    5. Ta en cue från hur andra tjejer eller kvinnor din ålder klänning. Du kan bära allt du vill, så oroa dig inte för mycket om mode "regler."Samtidigt kan du kämpa för att ta reda på var du ska börja när det gäller att bygga din garderob. Kolla vad dina kamrater har på sig för att få stil inspiration. Tänk på vilka typer av outfits du älskar, liksom det som inte passar din personliga stil.
  • Oroa dig inte för mycket om vad andra människor har på sig. Fokusera på vad som får dig att känna ditt bästa.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (transgender) Steg 6
    6. Accessorize dina outfits för en stil boost. Du kan välja att hoppa över tillbehör om du föredrar, men de är ett roligt sätt att uttrycka din känsla av stil. Först, försök att lägga till 1 eller 2 tillbehör till ditt utseende. När du utvecklar din stil kan du försöka lägga till mer.
  • Till exempel kan du bära dangly örhängen för att uppmärksamma ditt vackra ansikte eller armbandsarmband för att visa upp dina handleder.
  • Halsband kan inte vara det bästa alternativet om du försöker dölja din Adams äpple. Försök på ett halsband innan du köper det för att se hur det ser ut på dig.
  • Bära en handväska eller handväska om du vill.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 7
    7. Ta bort ditt kropps hår bara om det är vad du vill ha. Många tjejer och kvinnor rakar sina underarmar och ben, men det betyder inte att du måste göra det. Om du föredrar ett smidigt utseende, använd en rakkräm eller rakstång i din hud. Då, raka noga området tills det är smidigt. För bästa resultat, tillämpa fuktkrämer på benen efter att du har rakit för mjukare, mjukare hud.
  • Om ditt hår är väldigt länge, kan du trimma det med ett par sax först. Du kan använda vanliga saxar eller manikyrsax. Var försiktig med att du inte skär din hud.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 8
    8. Känn inte pressad att överensstämma med andra människors idealer. Du kanske känner att du måste vara Ultra Femme som en transflicka, men det är helt inte sant. Du kan vara vilken typ av tjej du vill ha, och det är okej att bära vad som är mest bekvämt för dig. Det finns ingen "rätt" eller "fel" sätt att vara en tjej, så lyssna på din inre röst när du bestämmer vad som är perfekt för dig.
  • Till exempel finns det ingen anledning att du inte kan bära jeans och t-shirts om det är din stil. Massor av tjejer bär inte klänningar, så känner inte att du måste bära dem.
  • Metod 2 av 3:
    Styling ditt hår
    1. Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 9
    1. Bära ditt hår ner eller i en hästsvans för ett enkelt, enkelt alternativ. Du behöver inte en utarbetad frisyr för att se bra ut. Lämna ditt hår ner för en söt, vardaglig stil. Om du känner att du har en dålig hårdag, knyta ditt hår tillbaka i en hästsvans.
    • Om ditt hår är haklängd eller längre kan du försöka curling det med ett krulljärn.
    • Du kan ha någon hårlängd som en tjej, så känns inte som kort hår är maskulin.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 10
    2. Experimentera med flätor och upp-dos om du gillar att fixa ditt hår. Du kanske vill prova något roligt med ditt hår. Försök flätar det eller sätta upp det i en bulle. Spela med ditt hår för att se vad som ser bäst ut på dig. Titta på YouTube Tutorials för tips och tricks för att göra dina stilar att fungera.
  • Öva en ny frisyr på kvällen eller på helgen så du har gott om tid. Det kan ta lite övning för att få det rätt.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (transgender) Steg 11
    3. Accessorize ditt hår med clips och huvudband om du vill. Medan du inte behöver hårtillbehör, kan de vara ett roligt tillägg till ditt utseende. Sätt på ett huvudband för att klä upp din stil och hålla ditt hår ur ditt ansikte. Använd söta hårklipp för att hålla ditt hår tillbaka eller bara lägga till en girly touch.
  • Om du är självmedveten om att ha kort hår kan tillbehör hjälpa dig att spela upp din feminina sida. Men kom ihåg att många tjejer har kort hår och du ser bra ut med eller utan tillbehör.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 12
    4. Besök en frisör om du vill ha ett nytt utseende. Nu när du uttrycker ditt kön, kanske du vill ha en helt ny frisyr. Gör ett möte med en stylist för att få din perfekta stil.Om du vet vilken typ av snitt du vill, ta med foton för din stylist att använda som inspiration. Om du inte är säker på vad snitt kommer att smickra dina funktioner, fråga din stylist för råd.
  • Metod 3 av 3:
    Applicera smink
    1. Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 13
    1. Spela runt med smink för att hitta ser du kärlek. Makeup är ett bra sätt att uttrycka din personlighet och känsla av stil. Du kanske inte inser det här, men Applicera smink är en färdighet som ofta tar övning. Lyckligtvis är det roligt och lätt att prova olika makeup utseende. För mer vägledning, titta på YouTube-tutorials eller läsa artiklar från stilmagasiner.
    • Börja med grunderna, som att använda fundament, concealer, rodnad och ögonskugga. Då, försök att se ut som ett smokey öga eller en djärv läpp.
    • Det finns massor av olika sminkprodukter där ute, men du behöver inte använda dem alla. Försök att inte bli överväldigad av dina alternativ. Istället försök att återskapa det du gillar och gå därifrån.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 14
    2. Välj en Matte Foundation eftersom det kommer att skapa en jämnare konsistens. Som en transflicka är det normalt för dig att ha olika hudtexturer i delar av ditt ansikte på grund av hormonell akne eller ansiktshår. Oroa dig inte för mycket om dessa problem eftersom de sannolikt inte kommer att märkas under din smink. Gå med en mattstiftelse eftersom det hjälper till att täcka dessa områden och borde stanna hela dagen.
  • Leta efter en långvarig formel som är mindre benägna att smälta av.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 15
    3. Täcka mörka områden med en concealer som har persika eller orange undertoner. Du har sannolikt mörka cirklar under dina ögon, vilket är ganska vanligt. Dessutom kan du ha lite skuggning över din överläpp eller runt den nedre delen av ditt ansikte om du någonsin har vuxit ansiktshår. Dessa områden är ganska lätta att täcka, så oroa dig inte för mycket om dem. Använd din fingertopp för att dab din concealer under dina ögon och över områden som du brukade ha ansiktshår innan du tillämpar foundation.
  • Låt concealeren torka i ungefär en minut innan du sätter på din foundation.
  • Bild med titeln Klänning som en tjej (Transgender) Steg 16
    4
    Forma dina ögonbryn så de ramar dina ögon. Stora ögonbryn kan ändra hela ditt ansikte. Plocka överflödiga hår för att skapa ögonbrynformen du önskar. Som ett annat alternativ, få dina ögonbryn professionellt formade av en makeup artist eller panna tekniker.
  • Du kan hitta YouTube-videor som hjälper dig att lära dig hur du enkelt skapa dina pannor.
  • Om du gillar att spela med smink, kan du försöka fylla i dina pannor eller omforma dem.
  • Tips

    Fråga andra transkvinnor för råd. De kan ha några tips och tricks att dela med dig.
  • Försök att komma ihåg att egenskaper du tycker är "maskulin", som breda axlar eller ett litet bröst, är också vanliga bland cis-kvinnor. Gör inte dig själv dålig om dessa egenskaper eftersom de inte gör dig något mindre av en kvinna.
  • Förutom ditt fysiska utseende kan ditt könsuttryck innehålla saker som hur du går, prata, sitta och håll din kropp. Det kan också påverka hur du upplever och visa känslor, ditt beteende och dina intressen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande