Hur man är rik på en ung ålder

Att bli rik på alla åldrar, och särskilt en ung ålder, kräver hårt arbete, planering och spara för de flesta, såvida de inte har turen att erva sin rikedom. Medan det kan tyckas som unga och kända underhållare, idrottare och affärsmän blev rik av en slump eller helt enkelt på grund av sina givna talanger, allt de har uppnått är resultatet av engagemang och uthållighet. De flesta kommer inte att kunna uppnå denna astronomiska framgångsnivå, men den som sätter sig på det kan vara rik på några korta år genom att hålla sig till vissa principer och sätta i den nödvändiga tiden och ansträngningen.

Steg

Del 1 av 3:
Tjäna en stor summa pengar
  1. Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 1
1
Ange dina mål och upptäck dina motivationer. Innan du gör något annat, inser att vägen till rikedom är inte lätt. Du kommer att behöva vara motiverad genom de tuffa tiderna och hålla dig på spår när allt försöker dra av dig. En del av detta kan helt enkelt föreställa sig dina mål eller, med andra ord, där du vill vara i tio eller tjugo år eller vid 40 års ålder.
  • Medan det är helt acceptabelt att bli rik för dig själv, kan du också motiveras av vad du kan göra för andra. Föreställ dig det bättre livet du kan ge dina framtida barn eller maka.
  • Var inte rädd för att drömma stor. Om du arbetar för att tjäna $ 1 miljon i nettovärde, kan du till exempel begränsa dig själv. Var inte rädd för att sikta på 20 miljoner dollar, eller 100 miljoner dollar.
  • Överväga också vad förmögenhet betyder för dig. Vill du ha 1 miljon dollar (eller mer) i årligt vinst, 1 miljon dollar i tillgångar, eller 1 miljon dollar i nettovärde? Var och en av dessa är olika och kan nås på olika sätt.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 2
    2. Dela dina mål till kortsiktiga mål. Det är viktigt att alltid hålla din övergripande motivation, men för att faktiskt få saker gjort måste du organisera ditt liv runt Actionable, kortsiktiga mål. Du kommer aldrig att få till $ 1 miljoner om du inte får till $ 100.000 först. Du kommer aldrig att komma dit om du inte börjar tjäna mer pengar och spara de pengar du tjänar. Alltid kolla på kortsiktiga mål och med tanke på ditt nästa steg för att upprätthålla en känsla av prestation.
  • Ett bra sätt att göra kortsiktiga mål mer handlingsbar är att bifoga ett nummer till dem. Föreställ dig till exempel att du har ett jobb i försäljning. "Sälj fler produkter" är inte ett tydligt kortsiktigt mål. I stället försök "Sälj 20% fler produkter den här månaden än förra månaden." Detta gör att du kan spåra dina framsteg och vara övertygade om att du faktiskt uppnår dina mål.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 3
    3. Studera livet för framgångsrika människor. Människor som har uppnått stora saker har gjort det för en anledning. Att studera dessa människors liv, eller träffa dem, kan ge dig den inspiration du behöver för att driva dina egna mål. Du kommer att vilja undersöka människor som Mark Zuckerberg, grundare av Facebook, eller Mark Cuban, en mycket framgångsrik investerare, för att få en uppfattning om hur dessa människor uppnådde så mycket.
  • Dessutom bör du söka råd från en lyckad person som du känner personligen. Kanske har du en familjemedlem eller känner till en medlem som har gjort bra i affärer. Generellt är de människor som har gjort det öppet om hur de kom dit och villiga att dela sina erfarenheter och råd med andra. Fråga dem i stor utsträckning och försöka replikera sina handlingar.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 4
    4. Arbeta för att få ett bra jobb. Om du inte har en jobb med en framtid, få en. Den viktigaste delen av att bli rik har en stadig och ökande inkomstström. För att göra detta måste du få ett jobb, även om det jobbet arbetar för dig själv. Självklart kommer det rätta jobbet att variera från person till person och beror på dina individuella talanger och pedagogisk bakgrund. I alla fall, var noga med att du är passionerad om vad du gör, kommer du aldrig att lyckas annars.
  • Försök leta efter ett jobb med ett stort företag som erbjuder gott om utrymme för framsteg. Du vill inte ha det slags jobb som inte belönar ditt hårda arbete med ökad lön och kampanjer.
  • För mer information om att hitta ditt drömjobb, se Hur man hittar din drömkarriär.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 5
    5. Använd dina talanger. Skräddarsy din sökning efter ditt huvudsakliga jobb och alla andra inkomstströmmar du planerar att tjäna till dina enskilda talanger. Människor som är utomordentligt framgångsrika kombinerar sina naturliga och lärda förmågor till den högsta fördelen. Det vill säga att du inte vill stanna i ett jobb som inte utmanar dig eller tillåter dig att visa upp dina förmågor. Till exempel, om det du är riktigt bra på skriver, är du bättre att sluta med ditt försäljningsjobb och fokusera på att skriva heltid.
  • En av de största fördelarna med att vara ung är ungdoms. Även om äldre människor i branschen kommer att ifrågasätta dig på grund av din brist på erfarenhet, kan du arbeta längre timmar och kan medföra en ny tankesätt eller synvinkel på världens problem. Din anpassningsbarhet och anslutning till nutiden är en av dina största tillgångar som en ung entreprenör.
  • Om du inte har några omsättbara färdigheter, lära dig en. Till exempel är en av de mest önskvärda och användbara färdigheterna på dagens arbetsmarknad att veta hur man skriver datorkod. Det här är en färdighet som alla kan lära sig som kan dramatiskt öka din potential och tjäna dig också en bra inkomst. Försök att söka efter gratis kodningsklasser tillgängliga online.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 6
    6. Nätverk med någon och alla. Stora idéer och framgångsrika företag brukar inte bara springa upp från en person. Snarare är de resultatet av en grupp likasinnade människor som kommer ihop och diskuterar framtiden. Dra nytta av varje tillfälle att träffa och skapa relationer med både ungdomar med liknande mål och äldre, framgångsrika människor. När stora möjligheter till jobb eller entreprenörsprojekt kommer med, har du rätt supportnät för att vidta åtgärder.
  • Tänk på att du ska använda både personliga och sociala nätverksinteraktioner för att stödja och vårda dina professionella relationer. Var noga med att hålla kontakten med klasskamrater från gymnasiet eller högskolan som är framgångsrika eller på väg att bli framgångsrik.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder Steg 7
    7. Öka dina inkomstströmmar. Förutom att öka din primära inkomstström (genom att flytta upp stegen ditt nuvarande jobb eller genom att hitta en ny), vill du multiplicera ditt intäkter genom att söka ytterligare inkomstkällor. Dessa kan vara investeringar, deltidsjobb eller någon form av informell försäljning eller rådgivning som du har tid att göra. Sammantaget, se var och hur du kan öka din inkomst och sedan upprepa den processen om och om igen. Till exempel, om du äger en webbutik och har framgång, öppna en annan, och sedan en annan.
  • Internet är en guldminne av tjänstepotential. Det finns ett flertal arbete du kan hitta eller skapa online för att tjäna en ström av inkomst på sidan. Allt från att skriva och sälja en ebook för att skriva en blogg kan tjäna dig ytterligare inkomst varje månad. För mer information, se Hur tjäna pengar på nätet.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 8
    8. Arbeta verkligen svårt. Med alla dina arbets-, nätverks- och sidoinkomstprojekt kommer du att bli överväldigad ibland. För att nå dina mål måste du jobba hårdare och senare än alla andra runt dig. Du måste följa med eventuella möjligheter att förflytta, även om de inte slutar träna. Framgång kommer från ständigt att arbeta mot dina mål och uthålliga genom de svåra tiderna.
  • Del 2 av 3:
    Välja ett högt betalande jobb
    1. Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder Steg 9
    1. Vara en entreprenör. Det här är drömmen, den heliga graalen, för alla unga, aspirerande miljonärer och miljardärer. Att äga och sedan därefter växa och sälja ett framgångsrikt företag är utan tvekan det snabbaste sättet att tjäna spektakulär rikedom i ung ålder. Så här gjorde nästan alla världens rikaste unga människor sina pengar (exklusive ärvda rikedom). Men faktiskt blir en entreprenör kräver att balansera din massiva tjänstepotential med en stor mängd risk, massor av hårt arbete, och chansen att även om du gör det okej, kan du fortfarande misslyckas.
    • Några av fördelarna med att bli entreprenör i ung ålder inkluderar obegränsad vinstpotential, som är din egen chef, och ganska bokstavligen förmågan att förändra världen (tänk på hur Zuckerbergs grundande Facebook har ändrat din värld). Även som en ung person tar du nya sätt att tänka och enorm energi som kan ge dig en kant över äldre yrkesverksamma.
    • På flipsidan, när du blir entreprenör måste du inse att 9 av 10 företag misslyckas inom fem år. Du är också trolig för ung att ha någon kunskap om "små saker" involverad i att driva ett företag, som bokföring och beskattning, lämnar dig för att lära dem snabbt eller sänka. Och mer än någon annan väg, som börjar ditt eget företag kommer att vara otroligt hårt arbete, kombinera brist på riktning med långa timmar och tveksamma lönecheckar.
    • För mer, se Hur man blir en entreprenör.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 10
    2. Bli en investeringsbanker. Om du har en högskoleexamen i ekonomi, ekonomi, företag, matematik eller ett relaterat fält, eller kommer du snart, och vill göra så mycket pengar möjligt just nu, arbeta för att bli en investeringsbanker. Investeringsbankens löner börjar vanligtvis på cirka 80 000 dollar till 120 000 dollar per år, med den genomsnittliga arbetstagaren som tjänar $ 112,000 direkt från college. Investment Banking Jobs har konsekvent rankingen av högsta betalande jobb för ungdomar.
  • Ett av de största proffs att bli en investeringsbanker, förutom den stora lönen, är den massiva mängden möjligheter till framsteg. Investeringsbanker kan dubbla eller tredubbla sina löner snabbt genom att utvecklas inom företaget eller utanför till private equity och riskkapitalföretag.
  • Investeringsbanken kommer också med hög konkurrens bland kollegor och mycket långa timmar. Hoppa inte in i den här karriären om du inte är redo att arbeta hela natten och helger och kämpa för framsteg varje dag.
  • För mer, se Hur man blir en investeringsbanker.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 11
    3. Bli en mjukvaruutvecklare. Om du arbetar med datorer är mer din sak, har mjukvaruutvecklaren jobb också en hög startlön. Liksom med investment banking behöver du en högskoleexamen för att komma in i den här karriären, speciellt i datavetenskap, teknik eller matte. Som en uppbyggnadsutvecklare står du att göra $ 84 000 per år, i genomsnitt, utforma allt från affärsprogramvara till videospel.
  • Att vara en mjukvaruutvecklare kräver en knack för kodning och matematik, och kan också kräva långa timmar och höga förväntningar. Du måste också hålla dig uppdaterad på de nyaste datorsystemen och kodningsspråk. Men om du är tillräckligt bra, går tjänstepotential bara upp och upp i högre företag som Google och Facebook.
  • För mer, se Hur man blir en mjukvaruingenjör och hur man får ett mjukvaruutvecklingsjobb.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 12
    4. Bli en ingenjör. Teknik i detta fall är en filtperiod som täcker alla typer av teknik, från kemikalier till flygplan. Men i genomsnitt kan en ingenjör med relevant högskoleexamen förvänta sig en lön på 72 000 dollar. Specifikt kan petroleumsingenjörerna räkna med att göra mest, med en genomsnittlig lön på $ 88.700.
  • Medan teknik kan vara en stor och välbetalande karriär är det mycket svårt att passera den rigorösa träningen som mottas i grundutbildning och forskarskolan. Denna karriär är bara för dem med starka matematik och vetenskapliga förmågor.
  • För mer, se Hur blir en ingenjör
  • Del 3 av 3:
    Spara och investera vad du tjänar
    1. Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 13
    1. Spendera inte alla dina pengar. Om du inte sparar minst 25% av det du tjänar, börja idag. Ta dina intäkter och kostnader och ta reda på var du kan börja klippa tillbaka, sälja något, downsize eller göra en spricka i dina utgifter. Om du gör minst $ 50.000 per år, bör du spara $ 12,500 per år. Om du är spenderar mycket pengar På en bil, sälja den. Vissa högkörande personer hamnar väsentligen fattiga eftersom de fortfarande lyckas leva utöver deras medel.
    • De yngre generationerna i dag har blivit född i en mycket kommersialiserad värld som ständigt driver de nyaste prylarna och kläderna på oss. För att spara och bygga rikedom måste du ignorera uppmaningen att njuta av dessa prydnader, även när du börjar göra bra pengar. Håll det i åtanke: Dåliga människor köper saker från rika människor och rika människor köper investeringar för att göra sig rikare. Vilken sida vill du vara på?
    • För mer sätt att minska kostnaderna, se Hur man sparar pengar.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 14
    2. Ta din sparade inkomst och allokera den för att investera. Ställ in ett automatiskt utkast (betalning) från ditt hushållskonto till ditt investeringskonto. En av de största delarna av att bli rik gör dina pengar för dig. Försök därför att fördela så mycket pengar som möjligt till ett konto som du kan använda för att investera på aktiemarknaden. Du kan antingen skapa ett konto med en lokal pengarchef eller genom en av de online-handelswebbplatser som ska komma igång.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 15
    3. Läs upp på investeringsstrategier och tekniker. Det finns tre böcker som alla ska läsa innan du lägger en dollar i någon investering. Läsa "Bli din egen bankir," "Rik pappa, dålig pappa" och "HOPPA" - i den ordningen. Om du inte har motivering att läsa och utbilda dig själv då är du inte motiverad till vara rik. Dessa böcker är hörnstenen att bli rik, rik och kontroll över ditt eget öde.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder steg 16
    4. Investera på aktiemarknaden. Du kan gå om det här på två sätt: antingen har en rådgivare gör det för dig eller försök att göra det själv. På grund av den komplicerade naturen på de finansiella marknaderna är det i allmänhet en bra idé att lämna investeringar, särskilt riskabla investeringar, yrkesverksamma. Men om du har tid och förmåga, kan du undvika att betala avgifter till en investeringschef genom att göra det själv. Detta kommer att kräva en djup förståelse för finansmarknaderna och den tid som krävs för att följa dem, dock.
  • Ett bra ställe att börja är med "liten keps" aktier (aktier i småföretag) och aktier i företag på utländska marknader. Dessa marknader har en stor risk och har därför också potentialen för stor avkastning. Kom alltid ihåg att stor potentiell avkastning också kommer med chansen att massiva förluster. Ömsesidiga medel kan bidra till att minska risken.
  • För mer information om investeringar i aktier, se Hur man investerar på aktiemarknaden.
  • Bild med titeln vara rik på en mycket ung ålder Steg 17
    5. Investera i mer värdefulla tillgångar. När du har sparat tillräckligt med pengar på ditt aktiemarknadskonto kan du investera i större, inkomstproducerande tillgångar som fastigheter och småföretag. Medan de är riskabla kan dessa investeringar tillåta dig att tjäna en stadig inkomst som så småningom kommer att betala tillbaka din ursprungliga investering och ge ytterligare inkomstströmmar. Så småningom kan dessa inkomstströmmar ersätta din primära inkomst och låta dig antingen byta till ett mindre krävande jobb eller gå i pension.
  • Bestäm var du vill fokusera din energi. Hyresfastighet som investerar, är till exempel en långsam process men med säker avkastning på dina pengar. Din rektor betalas av hyresgästerna under ett antal år och så småningom blir helt vinst. Lära av andra människors misstag och överväga riskerna i stor utsträckning innan du gör några investeringar.
  • Varningar

    Försök inte "bli rik snabbt" schemer.
  • Alla investeringsrådgivning som tillhandahålls i denna artikel är endast en guide och är inte avsedd att ersätta professionell investeringsrådgivning. Ta tid att överväga riskerna med investering innan du köper.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande