Hur man upptäcker ditt syfte och uppfyller ditt öde

Det kan vara väldigt svårt att känna att du inte är säker på vad ditt syfte är i livet. Men oavsett vad din situation är, det finns saker du kan göra för att leva på ett mer meningsfullt sätt. Börja med att reflektera över de saker du känner den starkast om-vad gör dig väldigt glad, och vad är de saker du önskar att du kan ändra i världen? När du har identifierat det, ta små steg varje dag för att vara den person du vill vara, och om nödvändigt, gör stora förändringar längs vägen för att göra dina drömmar en verklighet.

Steg

Metod 1 av 4:
Upptäcka ditt syfte
  1. Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 1
1. Reflektera över de saker som gör att du känner dig upphetsad. Alla har saker som gör att de lyser när de pratar om dem. För att hitta din, fråga dig själv frågor som: "Vad älskar jag verkligen att göra?" och "Vad tycker jag om att prata om, läs om eller posta om sociala medier?" Dessa kan vara ledtrådar mot en väg som kommer att uppfylla och meningsfullt för dig.
  • Försök med att bära en journal och skriv ner varje gång du känner dig verkligen engagerad i något. Du kan också fråga din familj och vänner om det finns några ämnen som du verkar riktigt passionerade när du pratar om dem.
  • Om du till exempel älskar att läsa om den senaste tekniska utvecklingen, kan du verkligen njuta av en karriär som mjukvaruingenjör.
  • Om du älskar att spendera tid utomhus, kan du njuta av att arbeta som en kommersiell fiskare, en bonde eller en parkranger, till exempel.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 2
    2. Tänk på några speciella färdigheter eller talanger du kan ha. När du försöker upptäcka ditt syfte, tänk på någonting som kommer särskilt lätt till dig. Du kommer att vara mer benägna att känna att du lever ett målmedvetet liv om du använder dina unika talanger, om de är naturliga eller lärda.
  • Om du är naturligt mycket organiserad, kan du till exempel njuta av att arbeta som en evenemangsplanerare, vilket kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer.
  • Om du är särskilt snygg, kan du njuta av att arbeta i en avancerad boutique eller som en personlig stylist.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 3
    3. Ta hänsyn till din utbildning och utbildning. Medan du kan bestämma att ditt syfte tar dig i en helt annan riktning från allt du någonsin har gjort tidigare, kan du upptäcka att det är ett sätt att kombinera din passion med färdigheter du redan har lärt dig. När du överväger vilken riktning du vill gå, tänk på alla specialiserade färdigheter du lärde dig på-jobbet, några certifieringar eller grader du har tjänat eller annan träning som kan vara användbar.
  • Till exempel, om du verkligen är passionerad för att hjälpa djur och du har en examen på engelska, kan du bestämma dig för att starta en blogg som ökar medvetenheten om behoven hos de olika bostäderna, räddningar och djurlivskonserver i ditt område.
  • Om du vill hjälpa hemlösa tonåringar och du har en kosmetologiexamen, kan du besöka ett ungdomsskydd en gång i månaden för att ge gratis hårklippningar.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 4
    4. Undersök de saker du önskar att du kan ändra i världen. När du läser nyheterna eller surfar sociala medier, var uppmärksam på de orsaker som verkligen berör ditt hjärta. Om något får dig att känna sig speciellt upprörd eller indignerad, kan du hitta syfte genom att hjälpa andra som står inför den frågan.
  • Till exempel, om du känner dig upprörd varje gång du ser en bild av en hund som är kedjad, kan du hitta det givande att frivilligt med en djurräddning.
  • Du kan också hitta inspiration från situationer du eller dina nära och kära har varit i. Om du är en överlevande av missbruk, kan du till exempel välja en karriär i socialt arbete.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 5
    5. Föreställ dig ditt liv som en berättelse och dagdröm om slutet. Försök att titta på ditt liv så långt från ett stort bildsperspektiv, och föreställa dig själv som huvudpersonen i din egen historia. Fråga dig själv där det skulle vara vettigt för historien att sluta om ditt liv fortsätter på den vägen. Om du inte är nöjd med det resultatet, fråga dig själv hur slutet skulle göra dig väldigt glad. Det kan vara en stor ledtråd mot ditt syfte.
  • Till exempel, om du är olycklig i ditt jobb eller i ditt nuvarande förhållande, vistas där du inte är sannolikt att ge din historia en lycklig avslutning. Om så är fallet, tänk på de förändringar du behöver göra för att hamna där du vill vara.
  • När du försöker denna övning, dagdröm om vad du skulle göra om du inte hade några begränsningar. Ignorera eventuella tankar om vad du "skall" göra eller hur andra människor kanske gillar att leva.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 6
    6. Gör en inspirationskort om du behöver hjälp med att visualisera din väg. Om du är en visuell person, skapa en inspirationskort full av bilder som inspirerar dig. Tänk inte på vad eller borde inte vara på brädet - om du ser en bild du gillar, spara den. När du väl har fått cirka 15-20 bilder, börjar du leta efter återkommande teman som kan ge dig ledtrådar till vad du är mest passionerad om.
  • Till exempel, om du märker att många av dina bilder är av avlägsna platser, kan du vara lyckligast om du arbetar i en flexibel karriär som lämnar dig gott om tid för att resa.
  • Om dina bilder innehåller många musikrelaterade bilder, kanske du är mest uppfylld som arbetar inom inspelningsindustrin.
  • Dricks: För att göra en digitalkort, skapa ett konto på en webbplats som Pinterest, spara sedan bilder som du stöter på på olika webbplatser, bloggar och sociala medier. Om du föredrar en fysisk styrelse, försök att klippa ut bilder från tidningar och pinning dem till en corkboard.

  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 7
    7. Använd dessa insikter för att hjälpa dig att definiera vad du vill göra. Försök att tänka kreativt om hur du kan kombinera din utbildning, lustar och styrkor till en personlig eller karriärväg som kommer att uppfylla dig. Kom ihåg att det inte finns någon dröm som är för dumt eller långt hämtat-du kommer att vara lyckligast när du känner att du lever ditt syfte, oavsett om det är glädjande för andra genom prestationskonst eller att driva din egen ideell organisation.
  • Till exempel kan du upptäcka att du blir mest upphetsad om naturen, du älskar att arbeta med barn, och du känner dig verkligen starkt om att ge tillbaka till ditt samhälle. I så fall kan du besluta att starta ett efterskolningsprogram som tjänar underprivileged ungdom i ditt område.
  • Om du fortfarande inte är säker på vad du kan göra, försök läsa karriärbloggar eller böcker av personer som har lyckats i sina branscher. Prata också med så många människor som du kan om vad de gör för ett levande-du kan bli förvånad över vilka yrken som är där ute som du aldrig har tänkt på förut!
  • Metod 2 av 4:
    Sätta dina färdigheter och passioner att använda
    1. Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 8
    1. Ta upp en hobby där du kan använda dina färdigheter. När du har identifierat dina unika färdigheter, tänk på olika hobbyer som kan utnyttja dem. Du kommer inte bara att njuta av att vara naturligt benägen mot din nya aktivitet, men du förstärker också dina naturliga talanger genom att använda dem regelbundet.
    • Till exempel, om du gillar att tendera till dina krukväxter, kan du börja en upphöjd säng eller en balkongträdgård.
    • Om du älskar att läsa, kan du gå med i en bokklubb, eller du kan till och med prova din hand att skriva din egen bok!
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 9
    2. Leta efter möjligheter att använda dina talanger för att hjälpa dina nära och kära. Om du upptäcker att det är något du är speciellt bra på, tänk på sätt som du kan använda den skickligheten som hjälper till att berika familjen och vänner. Inte bara kommer du att få tillfredsställelse att använda din talang, men du får också uppleva den lycka som kommer från att ljusa någon annans dag.
  • Till exempel, om du är riktigt bra på hekling, kan du göra en vacker filt för att gå till en vän som förväntar sig en ny bebis.
  • Om du är extremt organiserad kan du erbjuda att hjälpa nästa gång en familjemedlem planerar en garageförsäljning.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 10
    3
    Volontär Att hjälpa till med att orsaka att du tror på. Om du vill känna att ditt liv har mer ändamål, överväga att donera tid till en organisation i ditt område som du känner dig starkt om. Att spendera din tid att hjälpa andra kommer inte bara ge dig en känsla som du bidrar till ditt samhälle, men det hjälper också dig att sätta dina egna problem i perspektivet.
  • Till exempel kan du frivilligt hjälpa till att samla leksaks donationer för barn i nöd runt semestern, eller du kan spendera din tid som serverar mat på ett soppkök.
  • Om du är passionerad för att hjälpa djur, kan du frivilligt på ett djurskydd, eller du kan främja djur som väntar på att antas.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 11
    4. Prova online klasser eller frilansarbete att bryta sig in i en ny karriär. Även om du upptäcker att ditt sanna syfte ligger i en annan karriärväg, är det inte alltid möjligt att bara avsluta ditt jobb. Men du kan ta online klasser eller hitta frilansspel för att hjälpa dig att få de färdigheter och erfarenhet du behöver för att så småningom övergå till att göra det du älskar.
  • Till exempel kan du ofta hitta frilansjobb för författare, fotografer och webbdesigners online.
  • Om du vill vara en konditori kock, kan du ta bakklasser på kvällarna tills du känner dig trygg nog att börja ansöka om jobb.
  • Dricks: Kom ihåg att det finns gott om sätt att leva ett målmedvetet liv, även om du inte har en viss drömkarriär. Många människor finner uppfyllelse från att arbeta ett stadigt jobb och sedan spendera sin fritid engagerande i sina hobbyer eller att vara runt familj och vänner.

  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 12
    5. Flytta till en ny stad om du behöver fler möjligheter. Om du känner att du hålls tillbaka eftersom du bor på ett ställe som inte har många karriärmöjligheter, eller till och med för att du inte passar in med den lokala kulturen, kan det vara en bra idé att överväga ett drag. Från och med någonstans kan det vara läskigt, men det kan också ge dig en helt ny värld av möjligheter som inte skulle ha varit tillgängliga om du stannade var du var.
  • Om du överväger ett drag, rör inte bara någonstans blint. Besök olika platser tills du hittar den som känns som rätt passform för dig. Om du inte kan göra det, läs så mycket som möjligt om området innan du går.
  • Metod 3 av 4:
    Lever mer meningsfullt
    1. Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 13
    1. Odla starka relationer med människor du älskar. Ett sätt att leva ett meningsfullt liv är att ha nära relationer med andra. Göra ett försök att spendera tid med människor som får dig att må bra när de är kvar, vare sig det är din familj, vänner eller medarbetare.
    • Om någon sätter dig ner eller gör dig dålig om dig själv, behöver du inte nödvändigtvis klippa dem helt, men försök att begränsa den tid du spenderar runt dem.
    • Försök att skapa en mångsidig grupp av vänner och bekanta. Spendera tid runt människor som är annorlunda än du kan hjälpa till att bredda din världsutsikt och hjälpa dig att definiera din plats i den.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 14
    2. Öva vara tacksam För de saker du har. Få vana att hitta minst en sak varje dag som du kan vara tacksam för. Att öva tacksamhet är ett utmärkt sätt att bli mer medveten om de goda sakerna i ditt liv, vilket kan få dig att känna att ditt liv är mer meningsfullt.
  • Försök skriva ner vad du är tacksam för varje dag i en tacksam tidskrift. Då, när du har en dålig dag, kan du läsa tillbaka över journalen för att komma ihåg alla positiva saker du har i ditt liv.
  • Ingenting är för stort eller för litet för att inkludera i din tacksamhet. Du kan vara tacksam för allt från din familj och hem till ditt favorit iced kaffe eller en bok du njöt av att läsa.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 15
    3. Gå på äventyr. Det är svårt att känna att ditt liv har ett syfte om du gör exakt samma sak dag in och dag ut. För att undvika det, leta efter eventuella möjligheter du kan göra något ur det vanliga, oavsett hur liten. Att lägga till äventyr i ditt liv hjälper dig att bryta ut ur din status quo, och du kan till och med komma över nya och spännande möjligheter du inte skulle ha hittat något annat!
  • Till exempel, istället för att äta lunch på samma restaurang varje dag, kan du gå lite längre ut ur din väg för att prova en ny plats som bara öppnade.
  • På dina dagar kan du gå till en loppmarknad, vandra ett naturstig, eller ta en dagstur till en närliggande stad.
  • Om du har en längre semester kommer upp, överväga att ta ett billigt flyg någonstans har du aldrig varit tidigare!
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 16
    4. Utmana dig själv för att prova nya saker. Om du känner att du kustar längs bekvämt, kan det vara svårt att känna att du lever ett meningsfullt liv. För att hjälpa till att övervinna det, tryck dig själv för att lära dig något nytt, som en färdighet som kan hjälpa dig att fördjupa din karriär eller en hobby som du alltid har velat försöka.
  • Till exempel, istället för att surfa på webben i en timme efter jobbet, kan du använda den tiden för att lära sig träbearbetning, studera ett nytt programmeringsspråk eller öva korsstygn.
  • Du kan också utmana dig själv för att prova en hårdare version av något du redan gör. Till exempel, om du vanligtvis kör en mil efter jobbet, kan du driva dig för att springa 2 miles (3.2 km), istället.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde Steg 17
    5. Överväg att starta en andlig övning för att hjälpa dig att hitta mening i ditt liv. Många människor finner att öppna sig till en högre makt kan hjälpa dem att känna att deras liv har mer mening. Om du anser dig vara en andlig person, eller om du är åtminstone öppen för att lära, kolla upp några av de olika trosbaserade grupperna i ditt område. Läs lite om var och en för att lära sig vilka som passar dina tro på det bästa, sedan delta i några tjänster för att hitta den där du känner dig mest bekväma.
  • Du kan besöka kyrkor, synagogor eller tempel i ditt område, till exempel, beroende på din tro.
  • Om du inte har någon speciell tro men du är öppen för idén om en högre makt, kan du leta efter en icke-denominationell eller Unitarian-kyrka i ditt område.
  • Metod 4 av 4:
    Att driva dina drömmar
    1. Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 18
    1. Start Ställa in små mål När du definierar ditt syfte. När du reflekterar över dina största styrkor och lustar och du börjar få en uppfattning om den typ av framtid du skulle älska, börja tänka på steg du kan ta för att börja på vägen. Dessa behöver inte nödvändigtvis vara stora, livsföränderliga skift, speciellt vid första början från var du är just nu och arbeta dig mot dina mål därifrån.
    • Till exempel, om du har upptäckt att du skulle älska att arbeta som modedesigner, kan du ta syr lektioner eller öva att göra kläder till dina vänner.
    • Om du vill arbeta i tidig barndomsutbildning, kan du försöka hitta jobb barnpassning eller arbeta som barnflicka för att få erfarenhet som hjälper dig senare.
    • Om ditt mål är att leva som fotograf kan du börja med att spara upp för en riktigt fin kamera. Då kan du studera online-tutorials för att lära dig alla funktioner i din kamera. Därifrån kan du erbjuda gratis bilder av din familj och vänner som övning, sedan flytta upp till frilansarbete, och så småningom växa det i en heltidskarriär.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde Steg 19
    2. Skriv ner dina mål för att hålla dig fokuserad på dem. Ibland att uppnå dina mål kan ta lång tid, och det kan tyckas svårt att hålla dig motiverad. Men om du skriver ner det mål du vill åstadkomma och posta det någonstans ser du det ofta, det kan hjälpa dig att hålla dig på uppgift - speciellt när du börjar se framsteg!
  • Till exempel, om ditt mål är att bli en astronaut, kan du skriva "Resa till rymden!" på ett papper. Sedan, lägg det på din sovrumsspegel så att du kan se det varje dag!
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 20
    3. Låt inte andra människors åsikter hålla dig tillbaka. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra, ska valet vara din egen. Om du verkligen är bestämd, låt inte någon säga att du inte är smart eller begåvad eller att banan blir för svår. Tänk på att det bara är deras åsikt, och du är den enda som kan - eller borde kontrollera ditt öde.
  • Med det i åtanke, söker råd från personer vars åsikter er respekterar och litar på. De kan ta upp problem som du inte har tänkt på förut, och du kan behöva ta hänsyn till de när du gör planer.
  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde Steg 21
    4. Var tålmodig när du försöker uppfylla ditt syfte. Att hitta ditt syfte kan vara ett livslångt åtagande, så förvänta dig inte att svaret kommer till er alla på en gång, och oroa dig inte för att rusa processen. Leta efter möjligheter att göra små förändringar som kommer att få dig närmare att känna att du uppfyller ditt syfte i livet.
  • Du kan till och med upptäcka att dina mål förändras efter att du har gjort något för ett tag. Utvärdera dig själv, dina intressen och dina behov och göra justeringar under vägen när du behöver.
  • Expertips
    Tara

    Tara

    Vedic Astrologertara Divina är en Kalifornien-baserad Vedic Astrologer. Vedisk astrologi, även känd som Jyotish, är en gammal, helig konst av självförståelse och spådom. Med nästan 10 års erfarenhet ger Tara personliga avläsningar som svarar på sina kunders största frågor om relationer, pengar, syfte, karriär och andra stora livsbeslut.
    Tara
    Tara
    Vedic astrologer

    Ditt öde och öde är saker som kommer att hända oavsett vad. Din väg är full av händelser som kommer att hända oavsett dina val, men du kan fortfarande arbeta för att hitta ditt livs syfte och hitta fred inom det.

  • Bild med titeln Upptäck ditt syfte och uppfylla ditt öde steg 22
    5. Stanna tillägnad dina mål, även om det är svårt. Om du verkligen känner sig passionerat att du har hittat den väg du vill ta, kommer det att vara värt att fortsätta att trycka igenom, oavsett vad hinder kommer din väg. Om du har en positiv attityd, är du tålmodig, och du är engagerad i hårt arbete, chansen är, du kommer att nå ditt mål i tid.
  • Kom ihåg att ett bakslag är inte nödvändigtvis en död, så ge inte upp bara för att saker inte går rätt första gången!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande