Hur blir en ingenjör

Att bli en ingenjör är både kul och utmanande.För att komma igång, begränsa dina intressen till den typ av teknik du är intresserad av och delta i ett universitet som erbjuder ett starkt program i det.Få någon relevant arbetslivserfarenhet genom praktikplatser och andra arbetsstudieprogram och nätverk med andra ingenjörer.Med tid och engagemang kommer du snart att vara en ingenjör.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla din teknikbakgrund
  1. Bildbeteckningen blir ett ingenjörssteg 1
1. Identifiera det tekniska området du vill arbeta i.Engineering är ett brett och varierat fält.Du kan vara en robotikingenjör, en civilingenjör, en kemisk ingenjör eller en av många andra sorter.För att identifiera det fält du vill arbeta med, välj det fält som intresserar dig mest.Alternativt, välj fältet med de bästa arbetsutsikterna eller den som gör att du kan tjäna de flesta pengar.
  • Kontrollera din nationella institution för arbetsstatistik för att avgöra vilka tekniska områden som gör det möjligt för dig att göra mest pengar eller öka dina odds för att landa ett jobb.
  • Det finns cirka 40 typer av tekniska grader.
  • Det finns inget rätt eller felaktig teknikområde för dig.
Expertips

"Välj en miljö du gillar att arbeta i. Saker är väldigt olika när du arbetar inom industrin, akademin eller ett forskningslaboratorium."

Ken Koster, MS

Ken Koster, MS

Magisterexamen, datavetenskap, Stanford UniversityKen Koster är medgrundaren och CTO av Ceevra, ett medicintekniskt företag. Han har över 15 års erfarenhetsprogrammering och ledande mjukvarulag på Silicon Valley-företag. Ken har en BS och MS i datavetenskap från Stanford University.
Ken Koster, MS
Ken Koster, MS
Magisterexamen, datavetenskap, Stanford University
  • Bilden med titeln Bli en ingenjör Steg 2
    2. Välj en skola som specialiserat sig på ditt område av teknik.Olika högskolor Excel i olika områden.Vissa skolor erbjuder robusta civilingenjörsprogram, medan andra har starka robottekniska program.Kör en sökning online för den bästa skolan på fältet du är intresserad av.
  • Skolorna med topptekniska program kan vara svåra att komma in i.Skriv ett starkt applikationsbrev och studera hårt för alla inträdesprov som du kanske måste ta.
  • Bildbetatled blir ett ingenjörssteg 3
    3. Lägg till en internationell komponent i din utbildning om du hoppas att arbeta utomlands.Många tekniska positioner finns i utvecklingsländer.Om du tror att du kanske vill utnyttja din teknikutbildning till en position som låter dig arbeta utomlands, överväga att få en mindreårig på ett främmande språk, ett certifikat i internationella relationer eller en liknande kvalifikation.Du kan också ansöka om en studie utomlands program via din skola.
  • Bildbetatled blir ett ingenjörssteg 4
    4. Dra nytta av universitetsprogram som ansluter dig med verkstadsarbete.Dessa program kan ansluta dig med praktikplatser medan du är i skolan, eller de kan utformas för att ansluta dig med ett jobb efter att du har examen.Prata med dina professorer om möjligheter till tekniskt arbete medan du fortfarande är i skolan.
  • Dessa program kan både hjälpa dig att bättre förstå hur teknik ser i en praktisk miljö och kan hjälpa dig att få arbetslivserfarenhet som ser bra ut på ditt CV.
  • Bildtiteln blir ett ingenjörssteg 5
    5. Fråga mindre företag om de har arbetsskuggningsprogram.Arbetskuggningsprogram gör att du kan följa en ingenjör genom sin dag.Skriv ett trevligt email till företagets HR- eller Hiring Office Fråga om arbetsskuggningsmöjligheter.Alternativt kan du ringa bolagets anställningsbyrå direkt.I båda fallen, fråga, "Har du några arbetsskuggningsmöjligheter tillgängliga för en ingenjörsstudent som jag?"
  • Arbetskuggning Möjligheter tillåter dig att få en känsla för ett visst företag och bättre förstå hur ingenjörer går om sitt arbete.
  • Bild med titeln Bli en ingenjör Steg 6
    6. Ansök om praktik efter 1 eller 2 års universitet.Stora företag och institutioner med ingenjörsavdelningar har ofta praktikprogram.Processen som du säkrar en praktik varierar betydligt från ett företag till nästa, men det är ofta inte annorlunda än att säkra ett jobb.Kontrollera "karriär" sidan av stora ingenjörsföretag för möjligheter.Du måste fylla i ansökan, skicka in ett CV och / eller referenser och ordna en intervju.
  • Syfte för betalda praktik när det är möjligt.
  • Under en praktik kan du få värdefull upplevelse på jobbet.
  • Om du arbetar med en sommar praktik, kan du till och med komma till jobbet i en teknisk position på heltid.
  • Praktikplatser är ett bra sätt att nätverk med andra personer som kanske kan ge rekommendationer på deras företag eller någon annanstans efter att du har examen.
  • Du kanske kan få skolkrediter för din praktik.Prata med din universitetsrådgivare om ett sådant alternativ.
  • Expertips
    Ken Koster, MS

    Ken Koster, MS

    Magisterexamen, datavetenskap, Stanford UniversityKen Koster är medgrundaren och CTO av Ceevra, ett medicintekniskt företag. Han har över 15 års erfarenhetsprogrammering och ledande mjukvarulag på Silicon Valley-företag. Ken har en BS och MS i datavetenskap från Stanford University.
    Ken Koster, MS
    Ken Koster, MS
    Magisterexamen, datavetenskap, Stanford University

    Praktikfips kan hjälpa dig att begränsa det arbete du vill göra. Programvara Professional Ken Koster säger: "En praktik är ett bra sätt att ta reda på vilken typ av miljö du skulle vara lyckligaste att arbeta i. Om du är huvudämne i datavetenskap på college har du två eller tre möjligheter att göra praktik under somrarna, så det är två eller tre chanser att ta reda på vad som fungerar för dig."

  • Bild med titeln Bli en ingenjör Steg 7
    7. Gör en praktik i ditt sista år av skolan.Ett praktik är ett arbetsmöjlighet som ersätter eller tar upp en betydande del av ditt slutliga universitetsår.Dessa placeringar har en konkurrenskraftig lön och ger en djupare, mer långsiktig erfarenhet än en praktikplats.Om du gör det, leder praktikerna ofta till heltidspositioner efter att du har examen.
  • Del 2 av 3:
    Ansökan om arbete
    1. Bilden med titeln Bli en ingenjör Steg 8
    1. Hitta arbetsmöjligheter via ditt nätverk eller online.Dina professorer är en bra källa för att hitta arbete.Fråga dem om de känner till några arbetsöppningar eller om de har en branschanslutning som kanske kan hjälpa dig.Din skolas karriärrådgivare kan också hjälpa dig att hitta ett jobb.
    • Om dina källor i skolan inte kan hjälpa, eller om du är missnöjd med sina rekommendationer, kolla online.Arbetsplatser som https: // monster.com och https: // Verkligen.com är användbara för att hitta jobb av alla slag, inklusive tekniska positioner.
    • Ingenjörsorganisationer skickar ofta jobb på nätet eller ansluta de senaste kandidaterna med arbetsmöjligheter.Kolla in webbplatser för ingenjörsorganisationer i ditt område för mer information.
  • Bilden med titeln Bli en ingenjör Steg 9
    2
    Gör ett relevant CV.Ditt CV bör inte innehålla varje arbetslivserfarenhet du någonsin har haft.Fokusera på din utbildning, din relevanta arbetslivserfarenhet, och alla relevanta praktikplatser eller volontärroller du har haft.Betona hur dina färdigheter matchar arbetsbeskrivningen.
  • Till exempel, om det jobb du söker söker efter någon med erfarenhet inom bilindustrin och du har erfarenhet av att arbeta för en tillverkare av automatisk del, bör du inkludera denna erfarenhet i ditt brev och i ditt CV.
  • Ange dina tekniska färdigheter och specialiteter.
  • Du kan också lista relevanta kurser, om tillämpligt.
  • Bildtiteln Bli en ingenjör Steg 10
    3. Exound på din erfarenhet i din Personligt brev.Öppna brevet med en övertygande inledande stycke som förklarar varför du vill ha jobbet och varför du är rätt person för det.Sedan skräddarsy ditt brev för jobbet.Till exempel, om ditt CV hänvisar till en praktik vid en tillverkningsfabrik i auto delar, bör du gräva i mer djup i ditt brev.Förklara vad ditt specifika ansvarsområden var och hur du gjorde ett positivt bidrag till företaget i din tid där.
  • Del 3 av 3:
    Spikar intervjun
    1. Bildbeteckningen blir ett ingenjörssteg 11
    1. Gör en mock intervju med din college rådgivare eller någon du litar på.Vissa college karriärcentra har rådgivare som kan hjälpa dig att förbereda med en mock intervju.Dra nytta av den här tjänsten om den är tillgänglig.Om Mock Interview Hjälp inte är tillgänglig på din skola, sitta med en vän eller familjemedlem (helst någon med ingenjörserfarenhet) och ge dem en lista över potentiella frågor du förväntar dig att bli frågad under din arbetsintervju.
    • Bjud in mock intervjuaren att fråga sina egna relevanta frågor om de tänker på någon.
  • Bildbetatled blir ett ingenjörssteg 12
    2. Var beredd att förklara varför du har valt att bli en ingenjör.Arbetsgivare vill se någon som har självkännedom och en viss grad av passion för teknik.Till exempel kan du säga, "Jag är passionerad om teknik eftersom jag älskar den kreativa processen, samarbetslaboratoriens miljö, och den kunskap som min teknik bidrar till en bättre värld.Jag skulle vilja ta med den passionen till ditt företag."
  • Kunna beskriva dina karriärmål i en mening eller två.
  • Bildbetatled blir ett ingenjörssteg 13
    3. Gör lite bakgrundsforskning i det företag du ansöker om.Läs företagets värderingar och uppdragsförklaring, och notera hur de resonerar med dig.Gör lite forskning om vilka typer av produkter som företaget gör eller vilka typer av tjänster det ger och använder denna information i intervjun för att förklara varför du är intresserad av att arbeta för dem.
  • Till exempel, om du ansöker om att vara en medicinsk enhetsingenjör, kan du säga, "Jag tror på ditt företags uppdrag att bemyndiga läkare och sjukvårdspersonal att göra sina jobb bättre och i slutändan rädda liv."
  • Bilden med titeln Bli en ingenjör Steg 14
    4. Håll dig fokuserad på de frågor du frågas när du svarar.Till exempel, när du är frågad om vilka erfarenheter gör en bra ingenjör, inte prata om vikten av generositet.Att prata för mycket eller rambling kommer att göra intervjuarna tvivla på din kompetens. Vara så direkt, fokuserad och konkret som möjligt när du svarar på dina intervjuares frågor.
  • Dina svar ska typiskt vara 30 till 90 sekunder långa.
  • Bildtiteln blir ett ingenjörssteg 15
    5. Rusa inte dina svar eller mumla.Leverera dina svar med förtroende.Tala i en normal takt och en hörbar volym.Titta dina intervjuare i ögat och le som du talar.
  • Prov CV

    Provmekanisk ingenjörs CV

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Tumme inte näsan på praktik eller praktik med småföretag.De kan erbjuda erfarenheter som är lika givande som de hos större företag.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande