Hur man uppfyller din dröm

Oavsett om din dröm lär dig att flyga planer, eller skriva nästa stora amerikanska roman, det finns definitiva sätt att uppfylla dessa mål. Du måste begränsa ditt fokus, bekämpa negativt tänkande och hålla din motivation igång. Se steg 1 för att komma igång med att uppfylla dina drömmar!

Steg

Metod 1 av 3:
Lägger grunden
  1. Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 1
1. Prova nya saker. Du kanske inte vet vad dina drömmar är, eller de kan vara vaga och osubstiva. Det är okej! Att prova nya saker är ett bra sätt att hitta saker som du älskar. Det kan hjälpa dig att presentera dig för människor och idéer som kommer att vara viktiga för att uppfylla dina drömmar.
  • Gör saker som du kanske inte normalt gör. Om din idé om en perfekt eftermiddag sitter hemma läser en bok, försök att gå på en vandring en eftermiddag istället, eller ta en matlagningskurs. Ju fler saker du försöker, desto mer sannolikt hittar du de saker som verkligen brinner ditt intresse.
  • Du kan få en bra idé om vissa saker om du tar en volontärposition i en organisation du är intresserad av. Volontärarbete är ett bra sätt att få erfarenhet utan för mycket förväntan.
  • Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 2
    2. Bestämma vad som är viktigt. Det är svårt att veta hur man ska uppnå en dröm om du inte är helt säker på vad det är du vill göra hända. Tänk hårt om vad du älskar att göra, vad gör dig passionerad, vad uppfriskar dig. Det här är dags när du kan vara vag och ospecificerad. Tänk på det som brainstorming.
  • Tänk på vad som gör att du känner uppfylld. Är det sjungit framför en publik? Sparar det valarna? Det ger det kunskap eller läser massiva högar av böcker? Är det undersökt folkmusik?
  • Tänk på var du hellre skulle vara när du är på jobbet, eller i skolan? Om det inte fanns några hinder eller möjlighet till misslyckande, vad är det du vill göra?
  • Skapa utrymme för att överväga dessa idéer. Medan det är kul att prova saker med andra människor och fråga andra för sina åsikter om vad du tycker om. Gör saker själv så att du fullt ut uppleva saker och bestämma själv om de passar in i dina idéer för dina drömmar.
  • Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 3
    3. Begränsa ditt fokus. När du har stora och lite vaga idéer om vad du vill göra, är det dags att begränsa ditt fokus så att du faktiskt kan uppnå dessa drömmar. Ju mer specifikt du är, desto lättare blir det att ställa in en tidslinje och mål för att uppnå din dröm.
  • Kom ihåg att att uppfylla din dröm kan komma hur du inte kan förvänta dig. Till exempel, om din dröm är att göra musik, istället för att spela på stora arenor, gör du din musik som gör förmåga att lära sig underprivilegied barn eller använda den för att underlätta människor som är terminalt sjuka.
  • Du behöver inte nödvändigtvis göra din dröm till ett jobb. Du kan göra din dröm på sidan av ditt jobb (till exempel gör volontärarbete för en miljöskyddsgrupp).
  • Din dröm kan klättra det högsta berget på varje kontinent eller köra en 12k maraton. Och som alltid kan du ha mer än en. När allt kommer omkring, de flesta människor bosätter sig inte bara på en dröm, men arbetar för att uppfylla flera drömmar.
  • Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 4
    4. Gör din forskning. När du har en idé, eller mer än en idé, av vilka drömmar du vill åstadkomma, är det dags att börja titta på hur man ska åstadkomma dem. Om du dyker upp i att uppnå din dröm utan att undersöka de bästa sätten att uppnå det, så är det mer benägna att förlora momentum och inte lyckas.
  • Prata med någon som har uppnått den typ av sak du vill ha. Till exempel, om det klättrar det högsta berget på alla kontinenter, kan du läsa autobiografierna eller tidskrifterna hos människor som har klättrat de här bergen. Du kan till och med försöka komma i kontakt med några av dem för att se om de har några tips om hur du gör din framgång mer sannolikt.
  • Titta på vad du behöver göra för att uppnå dina drömmar. Om din dröm är att köra en 12k maraton, måste du titta på vilken typ av träning du behöver, och vilken typ av tid du behöver uppnå. Om din dröm är att bli arkeolog, måste du titta på vilken typ av krav ditt specifika område kommer att kräva, hur mycket skola och vilka typer av skolgång.
  • Var inte avskräckt om det verkar som om ditt mål kommer att medföra mycket hårt arbete, och / eller pengar. Det betyder inte att det inte är möjligt och om du blir avskräckt i början, kommer du aldrig att lyckas uppnå det. De flesta människor uppnår inte sina mål eftersom de saboterar sig med oro för pengar eller tid.
  • Bild med titeln Uppfyll din dröm Steg 5
    5
    Göra mål. När du har en uppfattning om vad dina drömmar kommer att kräva, måste du göra specifika mål och tidsramar som hjälper dig att hålla på spår. Det betyder inte att saker inte kommer att förändras. Du måste fortfarande vara flexibel, men det kommer att ge dig en bra idé vilken typ av arbete, pengar och tid som kommer att behövas.
  • Gör en lista med mål, både stora och små: till exempel, om ditt mål var att vara en arkeolog, kan din lista med mål vara något som "Skriv avhandling, lära sig grekisk och latin, komplett grundutbildning i historia och arkeologi, komma in i ett bra utbildningsprogram, få doktorsexamen specifikt fokuserat på livet i romerska små städer, gå på en arkeologisk gräva, förvärva egen gräva, få jobb på ett museum."
  • Sätta en tidslinje. Denna tidslinje kommer att ha de stora målen och de små målen. För att använda ovanstående exempel kan de små målen vara saker som att vända sig i viktiga uppsatser eller skriva ditt CV. De stora målen skulle vara saker som examen med din bachelor, eller på en arkeologisk gräva för att se om det är verkligen vad du vill göra eller om du faktiskt vill vara historiker eller professor.
  • Det björnar upprepande, saker kommer att förändras. Du måste vara flexibel. Du kan sluta underskatta den tid det tar för att uppnå vissa av dina drömmar, eller du kan inse halvvägs genom att du faktiskt vill göra något annat. Det är okej! Målet är att du slutar känna sig uppfyllda.
  • Metod 2 av 3:
    Utveckla ett positivt perspektiv
    1. Bild med titeln Uppfyll din dröm Steg 6
    1. Eliminera negativitet. Negativt tänkande är ett av de största hindren för att uppnå dina mål. Om du ständigt tänker på att du inte har det som krävs, är dina drömmar för långt borta, då kommer du inte att uppnå dem.
    • När negativa tankar kommer in i ditt sinne, erkänna dem och skicka dem på väg. Till exempel, om du tror "Jag kommer aldrig att uppnå mitt mål att bli publicerad av trettio" erkänna tanken och ändra den till "Jag jobbar hårt för att bli publicerad av trettio, men om det inte händer betyder det inte att jag är ett misslyckande."
    • Jämför inte dig själv med andra och om de uppnår sina drömmar. Det kommer alltid att vara människor som är närmare att uppfylla sina drömmar än du är. Respektera dem för det arbete de har satt det och fokuserar på att sätta in på dina egna drömmar.
    • Eliminera människor från ditt liv som försöker punktera dina drömmar. Från tidiga barndomsbarn får de inte göra det eller det eller det andra. Ignorera dessa negativitetsrock. Till exempel: Om du ville gå in i rymden som barn, kan du. Det är hårt arbete, men det är definitivt möjligt om du lägger i hårt arbete.
  • Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 7
    2. Fortsätt lära. Den skarpare du håller ditt sinne desto lättare hittar du det för att övervinna hinder och uppnå dina drömmar. Lärande behöver inte bara vara boklärande eller skolinlärning. Det kan laga mat, fixa bilar eller lära sig ett nytt språk.
  • Du kan hitta gratis online-klasser för alla typer av ämnen, inklusive språk. Program som Open University erbjuder gratis online-klasser för ämnen som sträcker sig från medeltida studier till matematik och vetenskap.
  • Bibliotek, museer och universitet har ofta gratis, eller minimal avgift, föreläsningar på alla typer av ämnen. Även om du inte vet mycket om ämnet, eller har inte hört talas om det, prova en föreläsning. Du kan upptäcka en ny passion eller en ny dröm.
  • Den skarpare och friskare du håller din hjärna, desto mer sannolikt ska du ha enheten och den mentala förmågan att uppfylla dina drömmar. Människor som lär sig att lära sig att hitta det lättare att hitta kreativa lösningar på hinder som kan uppstå i sin väg.
  • Bild med titeln Uppfyll din dröm Steg 8
    3. Lär av dina misstag. I stället för att känna att du har slagit en dödsändning när du gör ett misstag, undersök vad som gick fel. När någon sorts "fel" händer, det är en chans att ta reda på vad du kan göra nästa gång. Misstag är en bra lärare och du kommer inte att kunna undvika dem längs vägen.
  • Ta lite utrymme från misstaget innan du börjar noggrant undersöka det. Knäjerksvaret på ett misstag är att skämmas och vill täcka upp eller glömma det hände. När du har givit dig tid bort från det, gör det lättare att gå tillbaka över misstaget och se tydligt vad som gick fel.
  • Till exempel: säg att du har jobbat väldigt svårt att bli en publicerad författare. Du har skrivit en bok, redigerade den om och om, om några personer ser det ut och ger dig förslag. Sedan, efter allt det hårda arbetet, avvisade publiceringsbolaget det. Titta på ditt arbete. Var det rätt för det företaget? Var täckbrevet eller synopsis mindre än stellar? Finns det område för förbättring i ditt manuskript? Att svara på dessa frågor med tydliga ögon kommer att göra ditt manuskript och åtföljande material bättre nästa gång runt.
  • Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 9
    4. Sätt i hårt arbete. Drömmar uppfyller inte bara sig själva, tyvärr. Du måste lägga på jobbet för att uppnå de saker som är viktiga för dig. Det innebär att träna, det betyder att du sätter dig där ute, det betyder att man tar misstag och lär sig från dem.
  • Kom ihåg att människor som verkar ha fått plötsligt lycka, brukar ha satt mycket arbete bakom kulisserna. De har blivit nätverkande med de människor som kan hjälpa dem, de har praktiserat sina hantverk om och om, de har gjort misstag och försöker saker ut. Du ser inte mycket av det, för att framgången slutar vara vad folk märker.
  • Brev inte de timmar du spenderar på ditt mål. Men om du hittar att du inte längre tycker om vad det är du gör (det finns alltid svåra aspekter mot någon dröm) så kan det vara dags att checka in med dig själv. Du kan behöva hitta en annan dröm.
  • Bild med titeln Uppfyll din dröm Steg 10
    5. Fråga efter hjälp. Ingen som uppnådde någonting gjorde det på egen hand. Det fanns alltid människor att bidra till att underlätta sina idéer, eller driva dem till deras fotbollspraxis, eller jubla på sina ansträngningar från sidan. När du försöker uppnå något viktigt för dig, be om hjälp.
  • Till exempel: När det manuskriptet avvisades kan du gå till någon vars åsikt du litar på och vem du vet kommer att vara ärlig med dig. Var inte rädd för att be dem att gå över ditt manuskript och plocka ut de svaga punkterna. Detta hjälper dig att förbättra dig i ditt skrivande.
  • Fråga någon du beundrar (om du känner till dem eller inte) för tips om hur de kom till platsen de är på. De flesta som är närmare att uppnå sina drömmar har goda råd för dem som fortfarande är i processen.
  • Metod 3 av 3:
    Uppfyller dina drömmar
    1. Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 11
    1. Anslut med andra. Människor som uppfyller sina drömmar tenderar att ha en stark grund. Det betyder att människor som hjälper dig när du frågar, människor som uppmuntrar dig, människor som kan fungera som din mentor, och så vidare. Utan att ansluta till personer är du mycket mindre benägna att få de möjligheter som följer med samhället.
    • Nätverk är ett stort sätt att få saker att hända. Det kan leda till ett jobb, till din bok som publiceras, för att upptäcka en ny dröm. Dra nytta av möjligheter att träffa människor i ditt valda område. Till exempel, om det finns en journalistkonvention i stan och din dröm är att vara journalist, se till att du går till det och pratar med människor.
    • Titta på varje interaktion som ett tillfälle. Du har ingen aning om var din nästa anslutning kan komma ifrån. Det kan vara den tjejen du träffade på planet, det kan vara din chef på jobbet. Prata med människor, låt dem veta vad du är intresserad av, och se till att du återvänder det intresset genom att uppmärksamma vem de är och vad de gör.
    • Bygga samhället. Det innebär att du har en stark supportgrupp, vilket gör det enklare när du har motgångar samtidigt som du uppfyller dina drömmar. Det betyder att medan du fokuserar på dina drömmar, fokuserar du också på att gynna och ansluta till andra personer på en personlig nivå.
  • Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 12
    2. Hantera hinder. Ingen som någonsin försökt att uppnå sina drömmar har fått en fri åktur. Det finns massor av hinder som kan uppstå. Att vara förberedd och vara flexibel kan hjälpa dig mycket när de arbetar med dem.
  • En av hindren för att uppfylla dina drömmar är behovet av att göra allt perfekt. Perfectionism kommer att göra dig osannolikt att någonsin komma igång på dina drömmar. Det är vanligtvis en ursäkt för procrastination. "Jag väntar tills jag får min kampanj..." "Jag väntar tills barnen är vuxna..." "Jag kan inte börja förrän jag vet exakt vad jag gör..."
  • Ett annat hinder är rädsla. Du är rädd att misslyckas, du är rädd att du kommer att få reda på linjen att det här inte är vad du ville ha, du är rädd att andra människor kommer att tro att dina drömmar är dumma. Att släppa bort rädsla är detsamma som att släppa kontrollen. Du kan inte styra hur folk tänker på dig, du kan inte kontrollera hur du kommer att känna på ett år, du har ingen aning om vad framtiden håller. När du befinner dig besatt över dessa rädslor, ta ditt sinne tillbaka till nästa uppgift, utan att tänka på den överväldigande helheten.
  • Andra hinder kan uppstå som du inte kan förutse. Fråga dig själv vad du behöver för att övervinna detta hinder? Vad händer om du inte gör det? Hur kom det här hindret? Om det inte fanns några restriktioner för att lösa detta hinder, vad skulle du göra? Dessa frågor kan hjälpa till att låsa upp kreativa lösningar på hinder.
  • Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 13
    3. Var realistisk. Det betyder inte att du har behörighet att vara negativ. Att vara negativ och vara realistisk betyder två väldigt olika saker. Att vara negativ innebär att du inte tror att du kan uppnå dina drömmar. Att vara realistisk innebär att du vet att det kan ta ett tag och du vet att det kommer att finnas hinder under vägen.
  • Till exempel: istället för att sluta jobba och springa bort till l.A. Att vara en skådespelare strax utanför fladdermusen, prova skådespelarklasser och kanske skådespelare för att se om det är vad du verkligen vill göra. Arbeta och spara lite pengar så att du har ett säkerhetsnät för eventuella problem framåt.
  • Att vara realistisk betyder inte att du använder hinder eller perfektionism som en ursäkt för att procrastinera. Det är där inställningsmål är så viktigt. I det ovanstående exemplet säger den hypotetiska personen inte "Tja, när jag har mer pengar..." De satte en tidslinje "Jag ska göra x summa pengar och när jag har det jag flyttar till l.A. Att titta på handlingsmöjligheter. Fram till den tiden ska jag ta klasser i att agera och arbeta i lokala teatrar.
  • Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 14
    4. Stanna motiverad. Ett annat problem som människor har när man försöker uppnå sina drömmar, är att vara motiverad att göra det. Det är lätt att bli överväldigad eller distraherad. Ibland är det motiverade betyder att du trycker igenom tiderna när saker blir svåra.
  • Fokusera på de små stegen. Undvik att titta på den stora bilden, annars kommer du att bli överväldigad. För den hypotetiska personen som försöker bli arkeolog, kommer det att bli mycket arbete och tid att slutföra. I stället för att fokusera på slutmålet (om tio år eller så) fokusera på nästa sak (den uppsatsen du måste avsluta eller examen från college).
  • Ha en plan för att vara motiverad. Det är inte nödvändigtvis en besegent attityd att ha planer för när dina motivation flaggor. Längs vägen behöver du en ökning antingen på grund av ett bakslag eller helt enkelt utmattning. Ha en plan för dessa ögonblick (ta en kort paus, påminna dig själv vad du försöker åstadkomma, titta på vad andra människor har åstadkommit!).
  • Bestämma det här är vad du verkligen vill ha. Ibland när du förlorar motivation för något, är det för att du inte längre har samma drömmar som du en gång hade. Det är inget fel med det här! Det kan helt enkelt vara dags att titta i en ny riktning för uppfyllelse.
  • Bild med titeln Uppfyll ditt dröm Steg 15
    5. Ta risker. Du kommer inte att uppfylla dina drömmar genom att alltid ta det säkra alternativet. Drömmar innebär risk. De involverar att sätta dig där ute i världen och hoppas på det bästa. Hårt arbete, planering och flexibel kan få dig ett bra sätt, men för resten måste du veta att du inte alltid kommer att lyckas, men vara villig att försöka ändå.
  • Vänta inte med att börja uppnå dina drömmar, även om du börjar små. Det finns inget "lämpligt ögonblick."Om du vill köra det maraton, börja sedan träna direkt.
  • Tips

    Ta alltid in med dina drömmar när du arbetar med att uppfylla dem. Saker förändras, och människor förändras och du vill se till att du fortfarande arbetar mot vad du vill ha.
  • Kom ihåg att dina drömmar är dina drömmar. Lyssna inte på vad andra människor måste säga om dem, speciellt om vad de måste säga är disparaget. Du vet vad som gör dig lycklig.
  • Varningar

    Sakta ner! Ibland när du vingar dig mot ett mål, vad du verkligen behöver göra är att sakta ner innan du burnout. Ta varje steg som det kommer och försök att undvika att rusa framåt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande