Hur man bygger rikedom

Att bygga din rikedom är nästan varje persons dröm. Efter år av hårt arbete och jobb, vill du ha något att visa för det. Men hur lägger du bort behoven hos nutiden och investerar i din framtid? Här är en snabb men omfattande guide om hur man gör just det.

Steg

Del 1 av 4:
Blir en besparing guru
  1. Bild med titeln Build Wealth Steg 01
1
Sitt ner och göra en budget. Första saker först. Du kan inte bygga rikedom om du inte sparar pengar, och du kan inte spara pengar om du inte vet vad du har och hur du spenderar det. Du vet förmodligen redan grunderna för hur man gör en budget - och om du inte gör det, klicka på länken ovan - så vi kommer inte att borra dig med nitty gritty. Den stora bilden att komma ihåg är att sätta a rimlig Budget som du kan hålla dig till och lära av är en stor (!) Steg mot det ultimata finansiella oberoende.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 02
    2. Lägg åt sidan av varje lönecheck du tjänar. Hur mycket du sätter åt sidan är upp till dig. Vissa svär med 10% till 15%, andra med siffror lite högre. Men ju yngre du börjar spara, desto mer tid du spenderar, och desto mindre behöver du förmodligen lägga undan. Så börja spara tidigt, även om du bara lägger upp 10%.
  • En annan tumregel som människor använder är regeln på 8x. Denna tumregel rekommenderar att du sparar 8 gånger den lön du har när du går i pension. Vid den här målen, skulle du göra det bra att ha 1x din lön som sparats efter 35 år, 3x din lön som sparas av 3x med 45 och 5x med 55.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 03
    3. Utnyttja "fri" pengar. Få saker i livet är gratis, och pengar är inte ofta en av dem. Faktum är att pengar är så sällan fri att du verkligen måste ta tag i tjuren genom hornen när det kommer. Här är en situation där människor tjänar "fri" pengar:
  • Arbetsgivare matchar ibland 401 (k) planer. Det innebär att för varje dollar av din lön som du lägger i din 401 (k) planerar din arbetsgivare i en annan dollar från fickan. Hypotetiskt, om du bidrar med $ 2,500 till din 401 (k) och dina arbetsgivare matchar, kommer de också att betala $ 2,500 för totalt $ 5000. Det är det närmaste "fri" pengar du förmodligen någonsin får. Dra nytta av det.
  • Om du vill lära dig mer om 401 (k) planer, klicka här. En 401 (k) plan är pensionskonto där pengarna du lägger i den är skatt uppskjuten, vilket betyder att det inte beskattas förrän ett senare datum eller eventuellt inte alls.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 04
    4. Lägg pengar i en Roth Ira - tidigt! Som en 401 (k) är en Roth IRA ett pensionskonto som investeras och eventuellt inte beskattas. Det finns en individuell gräns för hur mycket du kan bidra till din IRA årligen ($ 5.000), men ett mål som du kanske har - särskilt i 20-talet och 30-talet - är att slå detta maximalt bidrag varje år.
  • Så här effektivt kan en Roth IRA hjälpa dig att bygga rikedom. Om en 20-årig person bidrar till maximalt $ 5 000 till deras IRA varje år i 45 år till 8% årlig tillväxt, händer magiska saker. När de går i pension, har de en portfölj på över $ 1.93 miljoner. Det är $ 1.7 miljon Mer än om du bara har fastnat så pengarna till ett vanligt sparkonto.
  • Hur producerar Roth IRAs en sådan underbar rikedom? Genom ränta på ränta. Så fungerar det medförde intresse. En bank eller annan institution ger dig intresse för din IRA, men istället för att ficka det intresse lägger du tillbaka det i din pool. Då, nästa gång du får intresse, får du inte bara intresse, men intresse av ditt intresse också.
  • Som med alla sparande fordon, desto tidigare börjar du, desto bättre. Om du gör ett engångsbidrag på $ 5000 vid 20 års ålder och låt det sitta i 45 år med 8% tillväxt, skulle du ha en hel del $ 160.000. Om å andra sidan gör du ett engångsbidrag på $ 5.000 vid 39 års ålder, med pensionsålder som $ 5 000 bara skulle vara cirka 40 000 dollar. Så börja tidigt!
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 05
    5. Avvänja dig av kredit- och betalkort. Medan kreditkort kan vara otroligt användbara i vissa situationer, kan de främja riktigt dåligt ekonomiskt beteende hos andra. Det beror på att kreditkort kan uppmuntra människor att spendera pengar de inte har, att driva mycket riktiga bekymmer längre ut i framtiden tills de äntligen blir oundvikliga.
  • Inte bara detta, forskare har upptäckt att den mänskliga hjärnan tänker på kredit och riktiga pengar mycket annorlunda. En studie fann att kreditkortanvändare utesluter kontantanvändare med i genomsnitt 12% till 18%, medan McDonald fann att människor som betalar med plast spendera i genomsnitt $ 2.50 mer i sina butiker än sina kontanta motsvarigheter. Varför är detta?
  • Vi vet inte säkert, men vi tycker att kyla, hårda pengar känns mycket mer som "pengar" än kreditkort gör det, kanske för att pengarna inte är fysiskt närvarande när du sveper kortet. Kort sagt kan kredit känna som monopol pengar - falska - i den primitiva delen av våra hjärnor.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 06
    6. Spara din återbetalning, eller åtminstone spendera det klokt. När regeringen utfärdar en skatteåterbetalning i början av året, fortsätter många människor en spree. De tror, "Hej, här är den här fallfallen. Varför spenderar jag det inte och har roligt med det?" Även om det här är en helt acceptabel sak att göra ibland (och med goda omständigheter), hjälper det inte exakt dig bygga rikedom. I stället för att spendera skatteåterbetalningen, försök spara det, investera det eller använda den för att betala av betydande skulder som du har. Det kan inte känna sig så bra som att spendera det på en ny uppsättning däckstolar eller ett ombyggt kök, men det hjälper dig att uppnå ditt mål att förbereda framtiden.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 07
    7. Ändra ditt perspektiv om att spara. Vi vet att spara är svårt. Otroligt svårt. Med sin natur är det att spara nöjes nöje för framtida vinst, och det är en modig handling. Genom att luta huvudet och titta på processen från en annan vinkel kan du motivera dig själv att vara en mycket bättre sparare. Här är ett par pekare:
  • När du gör ett större köp, dela kostnaden för objektet i din timlön. Så om du tittar på de $ 300 par skor, men du gör bara $ 12 / timme, det är 25 timmars arbete, eller mer än en halv arbetsvecka. Är skorna värda så mycket för dig? Ibland kommer de att vara.
  • Klipp dina besparingsmål till mindre bitar. I stället för att sätta ett mål att spara $ 5.500 per år, tänka när det gäller månader, veckor eller till och med dagar. Tror, "Idag ska jag försöka spara $ 15 och lägga bort det." Om du gör det för varje dag på året, blir det till $ 5.500.
  • Del 2 av 4:
    Aktivt bygga din rikedom
    1. Bild med titeln Build Wealth Steg 08
    1. Prata med en certifierad finansiell planerare. Har du någonsin hört frasen "Det tar pengar att tjäna pengar?" Tja, när det gäller en bra finansiell planerare, är det ofta fallet. En finansiell planerare kommer kosta dig pengar, speciellt om hon är en bra. Men tanken är att hon i slutändan kommer göra du mer pengar än hon avgifter. Genom den åtgärden är det en bra investering. Det hjälper dig att bygga rikedom.
    • En bra ekonomisk planerare gör en hel del mer än att hantera dina pengar. Hon lär dig om investeringsstrategier, förklarar kort- och långsiktiga mål, hjälper dig att utveckla ett hälsosamt känslomässigt och rationellt förhållande med rikedom, och berättar när du ska spendera några av dina hårt intjänade shekels.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 09
    2. Bestäm om du vill börja investera Delar av din portfölj. Att investera din portfölj är avgörande om du vill bygga, och inte bara behålla, din rikedom. Det finns massor av olika sätt att investera, och investera på aktiemarknaden kommer en bra finansiell planerare att kunna styra dig i rätt riktning. Här är några sätt att tänka på att investera:
  • Tänk på att investera i ett index. Om du investerar i S & P 500, till exempel, eller Dow Jones, vad du gör, satsar på den amerikanska ekonomin för att lyckas. Många investerare tror att dumpning pengar till ett index är en relativt säker och smart satsning.
  • Tänk på att investera i en fond. En fond är en samlingslager eller obligationer som är buntade tillsammans för att poola risk. Medan de tenderar att inte göra så mycket pengar som att dumpa alla dina pengar i ett eller två aktier, är det mycket mindre riskabelt.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 10
    3. Försök att inte bli trassig upp i daghandel. Du kanske tror att du kan göra en dödande av aktiemarknaden genom att köpa låga och sälja höga varje dag, men tiden kommer så småningom att komma ikapp och bevisa att du är fel. Även om du marshöljer solida affärsgrunder, branschhälsa eller andra värdeinvesteringar när du gör dina val, vad du gör är i huvudsak spekulerande eller spel, istället för att investera. Och när det gäller spel, vinner huset nästan alltid.
  • Ett berg av akademisk forskning har funnit den dagen handel är inte lönsam. Inte bara ådra dig stora transaktionsavgifter varje dag, men du brukar bara se 25% och 50% ökar - om du har tur. Det är väldigt svårt att tid på aktiemarknaden korrekt. De människor som helt enkelt väljer bra lager och lämnar sina pengar investerade under långa perioder gör vanligtvis mycket mer pengar än människor som flyter fram och tillbaka att köpa och sälja.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 11
    4. Överväg att lägga pengar på utländska eller tillväxtmarknader. Under en lång tid var USA-aktier och obligationer den mest lukrativa sak du kunde investera i. Nu erbjuder tillväxtmarknader mer tillväxt i vissa sektorer. Investera i utländska aktier eller obligationer kommer att runda ut din portfölj och ge den den riskreducering som du inte annars kan hitta.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 12
    5
    Överväga att investera i fastigheter - med ett par försämrar. Att investera i fastigheter och fastigheter kan vara ett lukrativt sätt att öka din rikedom, men inte nödvändigtvis. Klassen av människor som trodde att värdet av fastigheter bara skulle öka ligger i hjärtat av den stora lågkonjunkturen 2008. Människor hittade snart värdena för sina hus som sjönk som kredit blev allvarligt klämd. Eftersom marknaden stabiliserats, hoppar många fler igen på bostadsmarknaden som ett sätt att bygga rikedom. Här är några tips du kan använda om du väljer att investera i egendom:
  • Överväg att köpa ett hem du har råd med och bygga eget kapital i det istället för att betala hyra. Köpa en inteckning är förmodligen en av de enskilda dyraste inköp som du kommer att göra i ditt liv, men det borde inte avskräcka dig från att köpa ett hem du har råd om ekonomin är meningsfullt. För varför betala hundratals eller tusentals dollar i hyran till en hyresvärd utan egendom att visa istället för att bygga eget kapital i något som du kan en dag ringa din egen? Om du är ekonomiskt redo att äga ett hem (de kostar mycket pengar till underhåll), kan det vara ett bra drag.
  • Vänd bostäder med försiktighet. Var försiktig med att flippa. Flipping är när du köper ett hus, uppgradera det snabbt så lite pengar som möjligt, och sedan sätta det uppgraderade huset på marknaden så att du kan göra vinst. Hus kan vändas, och vissa har gjort så lönsamt, men hus kan också grundare på marknaden under lång tid, bli pengar gropar, eller bara kostar mer än någon är villig att betala för dem.
  • Del 3 av 4:
    Bli en smartare konsument
    1. Bild med titeln Build Wealth Steg 13
    1. Bor inom dina medel. Detta är en av de svåraste lektionerna som människor försöker lära sig när de lär sig mer om personlig ekonomi. Bor inom ditt medel nu för att leva över dina medel senare. Om du bor bortom dina medel nu, förvänta dig att leva Nedan det i framtiden. För de flesta människor är det lättare att flytta upp rankar tröst istället för ner.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 14
    2. Köp aldrig dyra föremål på impuls. Du kanske vill ha den helt nya bilen efter att du har sett din bästa vänkörning downtown med ett slick par hjul, men det är din känslomässiga hälft som pratar, inte din rationella hälften. Här är vad du gör om du känner den känslomässiga impulsen att köpa något som din rationella hälften vet att du kanske inte borde:
  • Institut en obligatorisk väntetid. Vänta minst en vecka, eventuellt även till slutet av månaden när du har en bättre uppfattning om vad din ekonomi kommer att vara. Om du fortfarande vill köpa objektet efter en vecka eller längre är det förmodligen inte en impuls köp längre.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 15
    3. Gå inte mataffär när du är hungrig och, för Guds skull, gör en lista. Flera studier har visat att människor som handlar medan de är hungriga köpa mer än de behöver såväl som mer kalorika livsmedel. Så äta innan du lämnar till Go-livsmedelsbutik och gör en lista. Sedan, i mataffären, köp bara objekten på din lista, ger dig ett eller två undantag. På det sättet, du köper vad du behöver, inte vad du tycker du kan behöva. Kom ihåg att forskning tyder på att cirka 12% av det du köper i mataffären kommer att sluta kastas ut ändå, så lägg inte till bekostnad av att köpa saker som du inte kommer att äta.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 16
    4. Köp objekt online, och i bulk! I stället för att köpa en låda med Kleenex som du vet kommer du att springa igenom i en månad, bli smart och köpa ett års leverans. Återförsäljare kraftigt rabattobjekt köpt i bulk, passerar besparingarna på dig. Och om du verkligen letar efter mest bang för din bulk, kolla in priser online innan du köper personligen. Online-priser är ofta mycket billigare eftersom återförsäljare inte behöver betala för så mycket arbete eller visa utrymme - bara lager.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 17
    5. Ta med lunch att fungera oftare än inte. Om du köper lunch kostar $ 10 i genomsnitt och ger lunch bara kostar $ 5 i genomsnitt, det är en besparing på $ 1,300 under ett år. Det är mer än tillräckligt för att starta en liten regnig dag eller akutfond om du lider av eventuella oväntade kostnader eller förlorar ditt jobb. Naturligtvis vill du balansera sparsamhet med sociability, så skära ut lite tid och pengar att äta ut med dina medarbetare varje gång i taget.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 18
    6. Om du har ett hus med en inteckning, refinansiera din inteckning för att spara mycket pengar. Refinansiering av ditt inteckning kan raka tusentals dollar från dina månatliga betalningar över lånets livslängd. Speciellt om du började med en justerbar ränte inteckning (arm) och dina räntor har blivit dyrare att hantera, bör du överväga refinansiering.
  • Del 4 av 4:
    Bygga rikedom genom att förbättra dina färdigheter
    1. Bild med titeln Build Wealth Steg 19
    1. Lär dig att tjäna. Om du upptäcker att dina färdigheter begränsar din vinstpotential, överväga att gå tillbaka till skolan. Handelsskolan och gemenskapskollegier har så mycket mer att erbjuda för din dollar. Om ditt intresse ligger i datorns industrin, till exempel, erbjuder många gemenskapskollegier datorcertifieringstest.
    • Undervisningen och avgifterna är vanligtvis billigare och träningen förbrukar mindre tid än traditionella grader eftersom du inte behöver ta grundläggande kurser som matematik, engelska och historia för att få en teknik eller kompetensexamen! Som en bonus kan du ta många obligatoriska kurser för en tvåårsgrad online.
    • Det är också värt att notera, du bör inte underskatta kraften i en associerad examen. När alla många arbetsgivare bara vill se att du kan avsluta ditt program och vara självmotiverat för att förbättra dig själv, medan andra bara vill ha "pappret."
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 20
    2
    Fortsätt till nätverket med kamrater i branschen. Var inte rädd för Office Politics - "Skrapa" någon annans baksida En för att få din "repad" kan vara en mycket bra sak.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 21
    3. Stödja gemenskapssamarbete. Håll flikar på gemenskapens ansträngningar som den lokala handelskammare och den Småföretag. Spendera tidvoltering där, pratar med medlemmar och ger tillbaka till ditt samhälle. Precis som med nätverk, vet du aldrig hur du kan påverka ett liv, eller hur de kan påverka din. Det lönar sig att ha många linjer i vattnet när de fiskar.
  • Bild med titeln Build Wealth Steg 22
    4. Lära sig använda sig av dina pengar. Efter att ha läst den känsliga dansen att scrimping och spara, att offra för din framtid, är det bra att påminna dig om att det en gång i taget, det är bra att spendera. Eftersom trots allt inte pengar är ett slut i sig. Det är ett sätt att sluta, och dess sanna värde ligger i vad du kan köpa med det, inte i hur mycket du har när du dör. Så lär dig att behandla dig själv till livets enkla och inte så enkla nöjen en gång i taget - en biljett till Verdi, en resa till Kina, ett par läderskor. På det sättet kan du också lära dig att njuta av livet medan Du lever det.
  • Tips

    Läs-ja, läs. Läs allt, vet vad som händer i din bransch (trender, nya koncept), lär dig vad som händer i världen. Detta är en global ekonomi och sannolikt vad som händer i världen påverkar din bransch.
  • Lär dig att investera... lönsamt.
  • Om ditt företag erbjuder en 401k-plan bidrar då. Företaget matchar nästan alltid ditt bidrag upp till en viss procentandel. Det är gratis pengar!- Du behövde inte göra någonting för att få det extra pengar, förutom att ge dig pengar. Det kan inte vara enklare än det.
  • Frö pengar behöver "groda och växa" för dig med investeringar som du aldrig bryter in i eller misslyckas med "vatten" (Underhålla i lönsamma investeringar)...
  • Odla ditt kunskapsområde... berika jorden eller det kommer att gå fallow (förlora)- Få mer utbildning och utbildning som gäller för ditt intresseområde...
  • Varningar

    Spendera inte dina besparingar För önskningar och önskemål.
  • Glöm inte att plantera din "fröpengar" annars har du nej "Skörd / skörd"...
  • Arbeta inte för minimilönen efter alla de (verksamheten) skulle betala dig mindre, om det var lagligt.
  • Om du för närvarande investerar i ett 401k eller liknande program, oavsett vad du gör, låna inte emot det, det finns stora konsekvenser.
  • Investera råd: Ät inte fröet (ingen gröda) eller äta alla dina kycklingens bördiga ägg (inga baby chicks).
  • Alla dina höns kommer att bli gamla och lämna ingen inkomst!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande