Hur man är okej med att ha en kommunistisk vän

Människor är en social art. Vi gravit mot varandra baserat på flera faktorer. När vi tjänar varandras förtroende och vänskap måste vi lära oss att hantera våra skillnader. En vanligaste skillnad som kan känna sig personlig är vår politiska åsikter. Om du har en vän som stöder kommunismen, och du inte stöder det, kan det vara svårt att komma ifrån sig vara svårt. Men med respekt för varandra kan du vara okej med din vän som är en kommunist.

Steg

Metod 1 av 3:
Arbetar på din vänskap
  1. Bild med titeln Var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 1
1. Överens om att vara oense. Den bästa delen om att få vänner är att förstå varandra. Om din vän är kommunistisk och du håller på en annan ideologi, kan du fortfarande komma överens väldigt bra. Politiken kommer bara att vara ett område där du inte kommer att träffa öga mot öga. Förstå att du inte behöver hålla med din vän för att komma överens.
  • Bilden med titeln var okej med en kommunistisk vän Steg 2
    2. Visa respekt. Om någon inte delar samma övertygelse som du gör, förtjänar de inte att kritiseras eller granskas. Avsätta sina övertygelser och behandla dem baserat på den respekt du känner att de förtjänar. Vänskap bör vara ogiltig av hård behandling av varandra. Respekt kan fokusera på saker som har hårt arbete, behandling av andra, deras förmågor och egenskaper.
  • Bild med titeln Var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 3
    3. Fokusera på de bättre aspekterna i din vänskap och hitta gemensam mark. Att argumentera om kommunismen kommer inte att skapa ett starkt band. Människor erbjuder andra intressen bortsett från politik. Ta reda på vad som drog dig till den personen i första hand, som skolan, sport eller arbete. De bästa vänskapen är väl avrundade.
  • Bild med titeln Var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 4
    4. Stöd din vän om andra pekar på dem. Ingen behöver mobbas för vad de tror. Om din vän får hård behandling från andra som motsätter sig kommunism, stå upp för din vän. Det är det bästa för din vänskap, och det kommer att öppna andras ögon.
  • Metod 2 av 3:
    Lär dig om din väns åsikter
    1. Bild med titeln var okej med en kommunistisk vän Steg 5
    1. Fråga din vän om henne eller hans tro. Att lära av varandra är viktigt för alla relationer, och vänner borde ha mycket att erbjuda. Fråga om din väns kommunistiska övertygelser. Fråga öppna frågor som börjar med Vad eller hur, och låt dig avstå från några avbrott eller dom.
  • Bild med titeln Var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 6
    2. Lär dig om kommunismen. Kommunismen är en teori, och när du fokuserar på de som felaktigt praktiserat den teorin, förhindrar du dig själv från att lära sig. Läs några enkla grundläggande verk som "Det kommunistiska manifestet" och "Värde, pris och vinst" av Marx, men också några bra texter som visar kommunismens humanistiska och libertariska kärna, som Oscar Wilde s "Människans själ under socialismen". Läs några bra introduktioner, som Bini Admczaks "Kommunism för barn", Michael Heinrichs eller David Harveys introduktioner till "Huvudstaden" eller etienne balibar s "Marx filosofi". Var försiktig med de källor du söker propaganda och förspänd journalistik finns för att skapa rädsla och hat ibland.
  • Bild med titeln Var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 7
    3. Separat kommunism från tyranni och diktaturer. En vanlig missuppfattning människor håller om kommunismen är vad vi har sett tidigare. De flesta länder som har försökt att utföra en kommunistisk ekonomi har liknat mer av en diktatur eller en tyranni.En riktig kommunist stöder inte en diktatur av härskare över befolkningen.
  • Bild med titeln Var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 8
    4. Tänk på den marxistiska teorin. Denna teori säger att alla regeringar i mänsklig historia har varit en klass diktatur, vilket innebär att staten är under kommandot av en social klass. Det är därför kommunister hänvisar till kapitalismen som "Borgarklassens diktatur (kapitalister)" och hänvisa till socialismen som "Proletariatets diktatur (arbetstagare). Moderna kommunister refererar in i enlighet med Marx - till kapitalismen som diktatur av kapital, jag.e. av en blind och automatisk rörelse, som skapades av män men är nu ute av kontroll. Stater är än inte helt enkelt under ledning av kapitalisters intressen, men måste respektera kapitalismens regler för att uppfylla sina uppgifter. På andra sidan, "arbetstagarnas diktatur" betyder slutet av "diktatur" själv och slutet av klasserna. Marx beskrev kommunismen som "friförening" av fria individer, där den fria utvecklingen av var och en är villkoret för den fria utvecklingen av alla. Också mot en arbetsfixering av traditionella kommunister, Marx såg i kommunismen vinden av arbetet som en tung och alienerande uppgift, slutet av "omdömet" och början av "frihetsriket".
  • Bild med titeln Var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 9
    5. Forskning Kommunismens kärntro. Gå online och läsa böcker om kommunism. Du kommer inte att offra dina egna övertygelser genom att utbilda dig själv om ämnet. Du kanske är intresserad av att kommunismen kan bestå av flera differentierande politiska partier som liknar vad USA har. Kommunismen delar också många synpunkter som inte nödvändigtvis är politisk kommunism bryr sig om miljön på liknande sätt som USA och andra länder gör..
  • Metod 3 av 3:
    Ha hälsosamma diskussioner
    1. Bild med titeln var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 10
    1. Försök att debunkera en politisk teori. Uppnå detta genom att förvirra personens personliga liv som stöder en sådan teori kallas en ad hominem. Detta är en vanlig logisk felaktighet så var försiktig.
  • Bild med titeln Var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 11
    2. Förstå dina egna övertygelser. För att få en bra diskussion måste du bli informerad. Läs mer om dina övertygelser. Många gånger kan vårt trossystem påverkas av vår omgivning och bli medfödd, men den naturliga känslan mot ett trossystem försäkrar inte alltid att vi kommer att bli informerade. Dessutom är politiken ett stort ämne som kan förändras och presentera ny information dagligen.
  • Bild med titeln var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 12
    3. Lyssna med intresse och svar utan sarkasm. En diskussion kan snabbt vända sig till ett argument, och det bästa sättet att undvika det är att lyssna som en bra förälder eller student. Att lyssna på någon betyder inte att du skickar till sina övertygelser. Även när du svarar, tala vänligt och intelligent. Vi njuter av många politiska analytiker som använder skarp och sarkastisk leverans i både monologer och dialoger. Men allt som är gjort för underhållning. I den verkliga världen är sarkasm inte emot väl av alla och tas offensivt av många människor.
  • Bild med titeln Var okej med att ha en kommunistisk vän Steg 13
    4. Lämna ut hårda domar. Din vän håller inte kommunistiska övertygelser bara för att ilska dig. Om du börjar känna dig arg under en konversation med din vän, fråga dig själv där ilska kommer ifrån. Det kanske inte faktiskt har sin källa i din väns tro. Att skilja din sårbarhet innan hand kan hjälpa dig att undvika vissa specifika ämnen. Om du någonsin känner att diskussionen kan ha utlöst dig, var vänlig nog att be om att ändra ämnet.
  • Bild med titeln Var okej med en kommunistisk vän Steg 14
    5. Inse att du inte kan införa dina övertygelser på andra. Att ha en diskussion med din vän är avsedd att öppna vänskap och dela idéer. Om du anger diskussioner med förhoppningar om att manipulera konversationen och påverka din väns tro, kommer ingenting bra att komma ut ur det. Ignorera några tankar om att ändra hur din vän ser världen. Även om du är passionerad om ämnet, ger det inte rätt att införa din vän.
  • Bild med titeln Var okej med en kommunistisk vän Steg 15
    6. Lyssna på varandra. En framgångsrik dialog händer när individer skapar nya idéer tillsammans. Skapandet och problemlösningen kan bara hända med gott lyssnande. När din vän diskuterar en punkt, avbryt inte. Ge personen tid, och inte motverka att det upprepade gånger anger Men men men- Att använda det ordet negerar omedelbart vad som just sagdes, som det inte ens spelade. Om du vill komma överens ska du behandla varandras idéer som om de spelar roll.
  • Bild med titeln Var okej med en kommunistisk vän Steg 16
    7. Erkänna när du har fel. Om diskussioner leder till argument hela tiden måste något ändras, och någon måste vara fel. Om diskussionerna leder till ett argument som du fortsätter att ta upp och om igen, är chansen att du kan vara fel för att försöka manipulera diskussionen. Försök att avstå från förvirrande fakta för åsikter. Fakta bör tala för sig själva - oavsett om du gillar att tro på dem eller inte. Yttranden är argumenterbara, så när du känner diskussionen blir mycket stor, avstå från att vara envis på en viss punkt. Att erkänna att du är fel är bra runt vänner. Om du känner att du är fel är det någon form av nederlag eller koncession mot dina vänner, och sedan omvärdera varför du har diskussioner med din vän.
  • Tips

    Var snäll och stödjande för varandra.
  • Lär dig att acceptera folkpolitisk ideologi
  • Vet att en kommunist och en socialist är inte samma sak och om du ringer till en annan kan de bli förolämpade
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande