Hur man börjar en debatt

Att öppna en debatt på rätt sätt kommer att göra din publik mer intresserad och hjälpa dig att vinna ditt argument. Före din debatt, ta dig tid att förbereda en solid öppning som vinner människor över.

Steg

Metod 1 av 3:
Gripa publikens uppmärksamhet
  1. Bild med titeln Börja en debatt Steg 1
1. Berätta en fängslande historia. Detta kan vara en personlig anekdot om varför du är passionerad om ämnet, en anekdot om en annan person som publiken kan lära av, en visdomsaga, fabel eller en historisk händelse eller anekdot som fångar de viktigaste punkterna i ditt argument.
  • Din berättelse bör fånga kärnan i din debatt. Det kan exempelvis utforska de utmaningar du har mött i förhållande till ämnet, hur du överträffade dessa utmaningar, och de lärdomar du lärde dig.
  • Till exempel, "Som en person som lider av anfall var medicinsk marijuana en räddningsgrace. Min familj och jag var tvungen att flytta över till landet för att jag skulle bli behandlad, men det var värt risken. Mina anfall minskade från fem anfall om dagen till bara ett beslag per vecka."
  • Bild med titeln Börja en debatt Steg 2
    2. Fråga en retorisk fråga. När retoriska frågor är gjorda och levereras bra, kan de övertyga en publik till sida med din position. Du vill att publiken ska svara på frågan för sig själv, samtidigt som du riktar dig på ditt ämne. Ställ en fråga som övertygar din publik att du liknar dem och att du delar deras tro.
  • Du kan till exempel fråga, "Vill du se en älskad lida utan någon anledning alls?"
  • Bild med titeln Börja en debatt Steg 3
    3. Ange en chockerande statistik. Din statistik ska vara direkt relaterad till ditt arguments huvudsyfte. Statistikens inverkan kan övertyga din publik till sida med ditt sätt att ta itu med frågan till hands.
  • Du kan till exempel säga "En miljard ton plast flyter i havet just nu. Det är tillräckligt med plast för att göra en ö Storleken på Hawaii."Fortsätt att prata om problemet och förklara för din publik varför din resolution är den bästa.
  • Bild med titeln Börja en debatt Steg 4
    4. Använd ett kraftfullt citat. Använda citat i ett talförstärkningar och lägger till trovärdighet till dina idéer. Citat visar också att du är knowledgable om ämnet. Ditt citat ska vara relaterat till ämnet, och relevant för publiken. Försök också att citera kända personer, eller personer som din publik vet.
  • Till exempel, föreställ dig att du ger ett tal om varför du tycker att högre utbildning är onödigt för att lyckas i livet. Du kan öppna med, "Mark Twain sa en gång," Låt inte skolan störa din utbildning.`"
  • Bild med titeln Börja en debatt Steg 5
    5. Använd en prop eller ett kreativt visuellt hjälpmedel. Till exempel, en bild, video eller ett objekt som fångar kärnan i ditt argument. Ett kreativt visuellt hjälp ökar förståelsen av frågan, lägger till estetisk överklagande och engagerar publikens fantasi. Det kommer också att göra meddelandet mer minnesvärt.
  • Till exempel, om du hävdar att klimatförändringen är verklig, visa en före och efter bild av en glaciär som har påverkats av alltför stora mängder koldioxid i atmosfären.
  • Metod 2 av 3:
    Börjar debatten
    1. Bilden med titeln Börja en debatt Steg 6
    1. Upprätta definitioner. De viktigaste termerna i debatten måste förklaras och definieras av den första talaren. Definiera också viktiga termer som publiken kanske inte vet mycket bra.
    • Identifiera nyckelvillkoren i ditt argument och kolla upp sina definitioner i en rad ordböcker. Välj den lämpligaste definitionen för varje ord. Du vill välja en definition som är neutral och konventionell.
    • Dina definitioner kan vara bokstavliga, såväl som kontextualiserade. Contextualized Definitioner Lägg till exempel på hur konceptet gäller för den verkliga världen. Till exempel skulle en kontextuell definition av pengar visa att pengar används för att köpa tjänster, till exempel mat och gas.
  • Bilden med titeln Börja en debatt Steg 7
    2. Sammanfatta din positions fall. Efter att ha definierat de viktigaste termerna måste du berätta för publiken vad du och din grupp kommer att argumentera och varför. Förstärka dina argument genom att upprepa din position på olika sätt.
  • Till exempel, "Mitt lag och jag visar dig behovet, praktiken och fördelarna med medicinsk marijuana. Tillsammans kommer vi att visa att tusentals patienter, inklusive småbarn, som lider av anfall, finner lättnad i medicinska marijuana. Studier visar att medicinska marijuana minskar instanser av anfall med 80%. Vidare är biverkningarna av medicinsk marijuana inte lika allvarliga som de biverkningar som kommer med konventionella former av medicinering som används för att behandla anfall, särskilt för barn. Vi visar att medicinsk marihuana är en praktisk, säker och kostnadseffektiv lösning för patienter och deras familjer."
  • Bild med titeln Börja en debatt Steg 8
    3. Definiera en policy. Ditt lags argument bör innehålla ett förslag om hur du tar itu med problemet du diskuterar om. Debattlag gör detta genom att definiera en politik som de vill anta. Den första talaren bör skissera kärnkomponenten i policyn, i motsats till en detaljerad förklaring av den.
  • För att visa att ditt lags policy kommer att fungera, använd politik som redan har antagits som grund för din policy. Till exempel kan du markera att ett förbud mot att använda mobiltelefoner medan körning liknar förbudet mot att dricka under körning.
  • Försök att fokusera på tre viktiga skäl till varför politiken behövs eller behöver förändras.
  • Metod 3 av 3:
    Presentera debatten
    1. Bilden med titeln Börja en debatt Steg 9
    1. Hälsar publiken. Du borde alltid hälsa din publik. Hälsa din publik visar att du är självsäker och seriös om ämnet du kommer att diskutera om. Det visar också att du respekterar din publiks åsikt.
    • Hälser din publik genom att säga, "God morgonfakulteter och personal. Ämnet av dagens debatt är studentparkering, "eller" God morgonlärare och studenter. Tack för att du tog dig tid att komma till den här debatten. Idag är ämnet studentparkering."
  • Bild med titeln Börja en debatt Steg 10
    2. Ange vad din sida argumenterar. När du har hälsat din publik, kontakta kontinuerligt ditt lags argument. Publiken kan bli distraherad eller förlora intresse om ditt uttalande innehåller för många ord. Förklara också för din publik högtalarnas roller.
  • Ange vad din sida argumenterar genom att säga: "Vi tror att inskrivna studenter inte behöver betala för en parkeringspass för att parkera på campus," eller "Vi tror att de anmälda eleverna ska betala för en parkeringspass för att parkera på campus."
  • Förklara talarnas roller genom att säga: "Som den första talaren kommer jag att definiera viktiga termer och beskriver vårt huvudargument. Vår andra talare kommer att förklara de stödjande orsakerna till vårt argument, och vår tredje talare sammanfattar vårt argument."
  • Bild med titeln Börja en debatt Steg 11
    3. Gör ögonkontakt med publikmedlemmar. Försök att göra ögonkontakt med enskilda personer i publiken. Genom att göra ögonkontakt kan du mäta deras reaktioner genom att läsa deras ansiktsuttryck. Du kommer också att kunna ansluta till publikmedlemmar på en mer personlig nivå, och därmed göra ditt argument mer övertygande.
  • Kom ihåg att behålla ögonkontakt med en publik i slutet av en mening.
  • Håll ögonkontakt med en individ i bara tre till fem sekunder, fortsätt sedan till någon annan.
  • Bild med titeln Börja en debatt Steg 12
    4. Tala långsamt och tydligt. Sakta ner ditt tal genom att komma ihåg att andas medan du talar. När du har avslutat en mening, ta ett djupt andetag och gå vidare till nästa mening.
  • Också, kom ihåg att ta pauser. Pauser tillåter dig att fånga andan och planera vad du ska säga nästa. De tillåter också din publik att bearbeta det du just sagt.
  • Debattera

    Uppmärksamhet griper sätt att starta en debatt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Debatt salutationer

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande