Hur man är intressant

Att vara intressant, var intresserad av. Var uppmärksam på världen runt dig och lyssna nära de människor du möter. Prova nya och olika saker: Säg ja till nya erfarenheter! Bli utbildad om ämnen som vädjar till dig för att bredda ditt konversationsomfång och agera socialt och vänligt runt nya människor, så de kan se att du är en intressant person att veta.

Steg

Metod 1 av 3:
Försöker nya aktiviteter
  1. Bild med titeln Var intressant Steg 1
1. Lära sig en nyförmåga. Fokusera på en färdighet som du alltid har velat försöka eller ha varit nyfiken på, som målning, teckning, hekling eller dans. Lär dig själv färdigheten eller ta en klass på färdigheten. Att ha en ny färdighet kommer att bidra till att bredda dina erfarenheter och ge dig något att prata om med andra.
  • Till exempel kan du ta en hip hop dance class om du alltid har varit nyfiken på genren och vill lära dig något nytt. Eller du kan ta en stilleben målning klass för att bli bättre på målning figurer.
  • Att ta upp en ny skicklighet kan också låta dig träffa nya människor och utöka ditt sociala nätverk. Detta kan hjälpa dig att lära dig mer om olika människor och vara mer intressanta.
  • Bild med titeln Var intressant Steg 2
    2. Utveckla expertis i ämnen som intresserar dig. Tänk på ett ämne eller ämne som du alltid har varit nyfiken på och fokuserar på att lära sig mer. Välj ett nytt intresse slumpmässigt och lära dig allt du kan om det. Bredda dina befintliga intressen för att inkludera saker du kanske inte vet om eller har en brinnande önskan att lära sig om.
  • Till exempel, om du är intresserad av musik, kan du engagera dig i online-musikforum och delta i musikprogram för att fördjupa ditt intresse. Eller om du är intresserad av målning, kan du gå med i en målgrupp för att utforska ditt intresse på ett djupare sätt.
  • Om du gillar att hålla fast vid nyheterna, kan du gå djupare genom att läsa texterna bakom olika politiska teorier, som kapitalism, socialism och anarkaminism.
  • Bild med titeln Var intressant Steg 3
    3. Resa till nya platser. Ta en tur till ett annat land eller kontinent. Gå på en solo turné genom ett främmande område eller resa med vänner till en ny stad. Att resa till nya platser kan hjälpa dig att få nya erfarenheter och bredda din förståelse av världen.
  • Du kan besluta att gå på en resa runt om i världen att verkligen utöka dina horisonter. Eller du kan välja bara ett nytt område för att besöka några dagar.
  • Att resa är en bra tid att gå utanför din komfortzon. Du kan stöta på nya och intressanta upplevelser som du inte skulle ha om du gjorde det som var bekant.
  • Bild med titeln Var intressant Steg 4
    4. Gå ut ur ditt grannskap och utforska. Om du inte har råd att resa för långt kan du bestämma dig för att utforska ett annat grannskap eller utrymme nära var du bor. Kanske kan du ta en dagstur till en närliggande historisk plats eller till ett samhällsutrymme. Du kan också göra en kort resa till ett utomhusområde i närheten, som en bergstuga eller en stuga i skogen.
  • Ange några vänner att gå med dig på ett dags äventyr för att se något nytt nära var du bor. Försök att göra det till en vana att prova nya saker och utforska nya områden med vänner eller familj.
  • Återigen kan gå utanför din komfortzon ge dig unika erfarenheter och berättelser att dela!
  • Bild med titeln Var intressant Steg 5
    5. Volontär. Titta upp lokala organisationer eller välgörenhetsorganisationer i ditt område. Erbjuda att volontär för en kommande händelse eller ett projekt de gör. Donera din tid en gång i veckan till en sak att du bryr dig om. Volontärarbete är ett bra sätt att engagera sig i ditt samhälle och träffa nya människor. Det kan också avslöja dig för olika erfarenheter och utöka din världsutsikt.
  • Till exempel kan du frivilligt på ett lokalt konstcenter för att bli involverad i konstrikemenskapen och träffa konstnärer i ditt område. Eller du kan frivilligt på ett lokalt soppkök för att interagera med människor från olika samhällsskikt och ge tillbaka till andra.
  • Bild med titeln Var intressant Steg 6
    6. Gå till kulturella evenemang där du bor. Leta upp evenemang i din lokala bokhandel, community teater eller konstgalleri. Gå till evenemang så att du håller dig uppdaterad med vad som händer i ditt område. Försök att delta i händelser som du kanske inte brukar gå till eller veta mycket om så du kan utsätta dig för nya saker.
  • Till exempel kan du gå till en gemenskapsmarknad för att prova nya livsmedel och titta på intressanta hantverk. Eller du kan delta i en lokal musikfestival så att du kan höra ny musik och träffa nya människor.
  • Metod 2 av 3:
    Lära sig nya saker
    1. Bild med titeln Var intressant Steg 7
    1. Ta en klass på ett nytt ämne eller koncept. Välj ett ämne eller koncept som du alltid har varit nyfiken på eller känner att du kan veta mer om. Titta på ditt lokala universitet eller högskola för en klass på ämnet. Sök efter en online-klass eller handledning på ämnet så att du kan lära dig mer om det.
    • Till exempel kan du ta en klass på reklam och media om du har ett intresse för det ämnet. Eller du kan ta en kreativ skrivarklass för att förbättra din fiktion och poesi färdigheter.
    • Du kan också titta upp online-handledning för saker som hur man krullar ditt hår med flätor eller hur man målar i oljor.
  • Bild med titeln Var intressant Steg 8
    2. Läs böcker om olika ämnen. Få böcker från biblioteket eller köp böcker från din lokala bokhandel. Fokusera på ett ämne som du har ett starkt intresse för och gör djupt dyk i böcker om ämnet. Eller välj ett ämne Du vet ingenting om och läser böcker om det att lära dig mer.
  • Till exempel, om du har ett starkt intresse för fiktionsböcker, kan du försöka läsa alla de prisbelönta romanerna som kom ut i år. Eller om du har en nyfikenhet om krigshistoria kan du leta efter böcker på olika krig och konflikter på ditt lokala bibliotek eller online.
  • Bild med titeln Var intressant Steg 9
    3. Gå med i en diskussionsgrupp på ett ämne du är nyfiken på. Leta efter en diskussionsgrupp på ditt lokala samhällscenter eller online via forum och chattrum. Starta en diskussionsgrupp med vänner eller familj där du väljer ett ämne och pratar om det tillsammans. Hitta vänner eller bekanta som du inte håller med eller delar en motsatt synpunkt och föreslår att du träffas för att diskutera dina idéer regelbundet.
  • Till exempel kan du starta en diskussionsgrupp på lokal politik med vänner eller familj. Eller du kan hitta en diskussionsgrupp som fokuserar på sport.
  • Att hitta andra som har olika åsikter eller idéer än du kan hjälpa dig att bredda din erfarenhet. Diskutera dina tankar med dem, och lyssna på vad de måste säga, kan göra dig en mer rundad person.
  • Bild med titeln Var intressant Steg 10
    4. Titta på filmer och lyssna på podcaster om olika ämnen. Exponera dig själv med media som film, tv, radio och podcaster så att du kan ta reda på vad folk pratar och diskuterar. Försök att titta och lyssna på media som fokuserar på saker du vet om såväl som ämnen som är nya för dig.
  • Till exempel kan du titta på dokumentärer om ämnen som du inte vet mycket om, som transgenderrättigheter eller globalisering. Eller du kan lyssna på podcaster om ämnen du är bekant med, som komedi eller sant brottslighet.
  • Metod 3 av 3:
    Agerar social och vänlig
    1. Bild med titeln Var intressant Steg 11
    1. Säga Bra berättelser om dina erfarenheter. Var intressant genom att förlita historier på ett underhållande sätt när du pratar med människor i din väns cirkel eller på fester. Välj en minnesvärd upplevelse från en ny resa eller diskutera en rolig upplevelse i mataffären. Använd en personlig historia för att ansluta till andra och vara sociala.
    • Inkludera endast de viktiga delarna av historien, eller höjdpunkterna, så dina lyssnare är underhållna.
    • Använd din kropp och din röst när du berättar historien så det är engagerande. Prata med dina händer, behåll ögonkontakt och skapa ett tecken med din röst.
    • Visa bilder av dina unika upplevelser också! Håll dessa på din telefon för enkel åtkomst när du behöver dem.
  • Bild med titeln Var intressant Steg 12
    2. Vara en bra lyssnare. Att vara en intressant person betyder inte att du alltid behöver vara den som pratar i en konversation. Istället kan du visa andra att du är intresserad av dem genom att vara en bra lyssnare. Underhålla ögonkontakt och nick för att visa att du lyssnar. Ge personen din fulla uppmärksamhet och avbryta dem inte när de talar.
  • Försök att vara en bra lyssnare att stänga vänner och till personer du bara träffade på en fest eller samla. Du kan ofta lära dig nya saker och bli en mer intressant person genom att lyssna på andra att prata.
  • 3. Anslut med andra om gemensamma intressen. När du pratar med andra, försök att ta reda på vad du har gemensamt. Att prata om gemensamma intressen kommer att engagera den andra personen och göra dem mer intresserade av att lära känna dig.
  • När du träffar någon, fråga frågor som "vad har du för hobbies?" eller "vad gillar du att göra?"
  • Kom ihåg att ju mer du försöker nya saker och erfarenheter, desto lättare är det att hitta liknande intressen med andra människor.
  • Bild med titeln Var intressant Steg 13
    4. Fråga att engagera frågor i samtal. Posera frågor som är tankeväckande och relaterar till vad personen pratar om. Fråga följa upp frågor om något du inte förstår eller är mer nyfiken på. Detta visar andra att du uppmärksammar vad de måste säga och intresserade av konversationen.
  • Till exempel kan du ställa frågor som, "Vad var det som att arbeta nattskiftet?"Eller" Hur anpassade du dig till att flytta till Kanada i en ung ålder?"
  • Bild med titeln Var intressant Steg 14
    5. Vara öppen för träffa nya människor. Försök att inte stänga dig själv för att möta nya människor och engagera dem i konversation. Istället sätta dig i situationer där du har möjlighet att träffa andra, som fester, möten eller evenemang. Vara öppen för att exponera dig för nya människor och intressanta diskussioner så att du kan vara väl avrundad och i kontakt med vad som händer.
  • Till exempel kan du utmana dig själv att gå till sociala evenemang i ditt område minst en gång i veckan för att träffa nya människor. Eller du kan försöka prata med främlingar på offentliga platser att försöka träffa någon ny.
  • För att träffa nya människor, försök att gå till sociala evenemang i ditt område, anmäla sig till en klass eller använder en webbplats som möte.com.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande