Hur man gråter för en lek eller annan prestanda

Att kunna gråta riktiga tårar på scenen eller framför en kamera är en viktig färdighet för en skådespelare att ha. Det kan ge din prestation en kraftfull känsla av drama och sårbarhet. Att gråta på cue kan dock vara svårt även för erfarna aktörer att dra av. Om du behöver gråta för en prestation, öva att komma in i den högra sinnesstocken innan du utför. När du är redo för ditt stora ögonblick, gör du bäst för att gå vilse i scenens känslor - och glöm inte att hydrera innan du fortsätter för att få tårarna att flyta!

Steg

Del 1 av 2:
Komma in i rätt tankegång
  1. Bild med titeln Cry för ett spel eller annat prestanda Steg 1.jpeg
1. Öva Avkopplingsteknik. En stor del av Crying On Command är att kunna låta dina känslor - och ditt tårar-flöde. Detta blir mycket lättare om du går in i din scen med en lugn och avslappnad tankegång. Försök med att integrera några avkopplingstekniker i din dagliga rutin som du förbereder dig för din spel eller prestanda.
  • Till exempel kan du försöka meditation, yoga, eller djupandning.
  • Du kan också försöka lyssna på musik, speciellt låtar eller bitar som rör dig emotionellt eller få dig att gråta.
  • Bild med titeln Cry för ett spel eller annat prestanda Steg 2.jpeg
    2. Knacka in i dina emotionella minnen. Dina egna minnen och erfarenheter kan vara en kraftfull källa till känslomässig inspiration när du utför. När du förbereder dig för din prestation, tänk på ögonblick i ditt liv när du upplevde liknande känslor till de som din karaktär går igenom. Försök att komma ihåg hur du kände dig i dessa ögonblick, emotionellt och fysiskt.
  • Till exempel kanske du kommer ihåg hur du kände när du förlorade ett älskat husdjur eller var tvungen att flytta hemifrån för första gången.
  • Det betyder inte att du borde försöka återskapa det exakta ögonblicket i ditt sinne när du är i mitten av ett prestanda, så kan du distrahera dig eller ens uppröra dig så mycket att det är svårt att avsluta scenen. Istället, öva att komma ihåg de ögonblicken ibland så det är lättare att komma åt känslorna när du behöver dem.
  • Varning: Var försiktig med att göra känslominnet övningar för ofta. Dröjsmål på olyckliga eller traumatiska minnen för mycket kan börja bli överväldigande, så ta en paus om du behöver.

  • Bild med titeln Kry för ett spel eller annat prestanda Steg 3.jpeg
    3. Använd din fantasi för att utforska karaktärens omständigheter. Förutom att dra på dina egna minnen och erfarenheter, försök att utforska de av karaktären så mycket som möjligt. Försök att sätta dig i sina skor och visualisera exakt vad de går igenom.
  • Vad du föreställer dig behöver inte ens komma direkt från skriptet. Du kan läsa mellan linjerna och skapa en kraftfull bit backstory för karaktären som gör det ögonblick ännu mer känslomässigt för dig.
  • Till exempel, om din karaktär är tänkt att gråta vid ett bröllop, kan du föreställa dig att kärleken i sitt liv lämnade dem på altaråren innan.
  • Försök att bilda sevärdheterna, luktar, ljud och känslor som karaktären upplever i ögonblicket.
  • Bild med titeln Cry för ett spel eller annat prestanda Steg 4.jpeg
    4. Repetera scenen tills du vet det av hjärtat. Ju mer självförtroende känner du om alla andra aspekter av din prestation, desto lättare blir det för dig att gå vilse i ögonblicket och låta dina känslor flöda. Repetera din scen tills du är helt bekväm med alla dina linjer, ledtrådar och blockerar. På det sättet är du inte oroande för tekniska detaljer medan du faktiskt utför scenen.
  • Påminna dig om att allt som känslor är där, du måste bara låsa upp det. Att gråta på kommando är en färdighet du kan träna, precis som alla andra delar av agerande.
  • Del 2 av 2:
    Att vara redo i ögonblicket
    1. Bild med titeln Cry för ett spel eller annat prestanda Steg 5.jpeg
    1. Bli hydratiserad före din prestation. Om du är bokstavligen torrögd, har du svårt att gråta på scenen eller framför en kamera. Få dig fysiskt klar genom att dricka mycket vatten före ditt stora ögonblick.
    • Vissa aktörer rekommenderar att dricka 2 liter (0.53 US gal) av vatten 1-2 timmar innan du måste gråta för en prestation.

    Dricks: Du kan också använda några fuktgivande eyedrops för att lugna och hydrera dina ögon före din gråtande scen.

  • Bild med titeln Cry för ett spel eller annat prestanda Steg 6.jpeg
    2. Fördjupa dig i det ögonblick som du utför. Istället för att oroa sig för dina linjer eller din prestanda, försök att gå vilse i vad som händer runt dig. Lyssna nära vad din scenpartner säger och uppmärksamma vad de gör. Så mycket som möjligt reagera på vad som händer istället för att planera vad du ska göra eller säga nästa.
  • Det här blir lättare om du har tagit tid att öva scenen och känna dina linjer av hjärtat.
  • Bild med titeln Cry för en lek eller annan prestanda Steg 7.jpeg
    3. Fokusera på att känna äkta känslor snarare än på att gråta. Medan du gråter är ett bra sätt att förmedla kraftfull känsla som skådespelare, kommer det inte att känna sig äkta om du tvingar det. I stället för att fokusera på att göra dig själv, försök att nå en känsla av känsla som gör det möjligt att hända naturligt.
  • Det viktigaste är att låta dig vara känslomässigt sårbar. Även om du inte faktiskt gråter, kommer publiken att kunna berätta om du verkligen känner något.
  • Tips

    Gråt på kommando är en färdighet som tar mycket tid och övar att behärska. Var inte för hårt på dig själv om du inte får det direkt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande