Hur man agerar i ett spel

Tanken på att agera i ett spel kan tyckas överväldigande eller till och med skrämmande. Även om det är mycket att göra, det är inte nödvändigt att oroa dig - om du läser och förstår hela spelet är du redan halvvägs där! Spendera tid att skapa din karaktär så att du kan spela rollen övertygande. Delta i varje repetition, praxis som blockerar och arbetar hårt för att memorera alla dina linjer. Glöm inte att njuta av dig själv också.

Steg

Del 1 av 3:
Crafting din karaktär
  1. Bild med titeln Act i ett spel steg 1
1. Läs hela skriptet. Även om du bara har en linje eller är bara i en scen, borde du fortfarande läsa hela skriptet. För att hjälpa dig att bestämma hur du bäst närmar dig din egen roll, studera genren, tomten, konflikterna och karaktärsutvecklingen.
  • Om du har frågor, prata med författaren eller direktören och få mer information om skriptet.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 2
    2
    Komma i karaktär. Bekanta dig med din karaktärs roll i leken och var uppmärksam på allt du får veta om karaktären, inklusive deras ålder, uppfostran, social status, gillar och ogillar och politiska eller religiösa synpunkter. Tänk på vad som motiverar din karaktär att säga och göra vad de gör, vad de är rädda för, och vad de hoppas på.
  • Gör upp den information du inte ges för att helt runda ut tecknet. Tänk till exempel på vad deras barndom var, vilka relationer är viktigast i sitt liv, hur de har hanterat motgång eller besvikelse, och så vidare.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 3
    3. Anslut med din karaktär emotionellt. Även om du inte gillar karaktärens beteende, måste du ansluta till dem för att spela rollen så bra som möjligt. Arbeta för att förstå var karaktären är i sitt liv och vilka korsningar de står inför. Tänk på vad de vill ha och varför. Därefter hitta liknande känslomässiga upplevelser i ditt eget liv som du kan använda för att spela tecknet trovärdigt.
  • Du kan till exempel hitta det svårt att relatera till din karaktärs make död om du inte är en änka. Men tänk på en annan förlust du har upplevt, som en morförälders död, för att hjälpa dig att ansluta till karaktärens känslor.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 4
    4. Tala som din karaktär. Om din karaktär har en accent, ta dig tid att lära dig hur man emulerar det ordentligt. Titta på filmer, tv-program eller videoklipp av människor som talar med accentet du behöver lära dig. Justera också den ton och talande hastigheten på din röst för att få din karaktär att leva.
  • Till exempel, om du spelar VD för ett stort företag, kanske du vill tala snabbt och kraftigt för att visa att karaktären är både upptagen och viktig.
  • Omvänt, om du spelar ett ungt barn, kanske du vill prata i en Sing-Song-röst för att visa karaktärens oskuld och fantasi.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 5
    5. Använd kroppsspråk för att visa personlighet. Det räcker inte att helt enkelt säga linjerna i en viss ton av röst. Du måste också använda din kropp för att visa din karaktärs personlighet. Tänk på hur din karaktär skulle flytta (e.g., En ung person kan flytta snabbt och ha mycket energi, medan en äldre karaktär har långsammare, mer stoppade rörelser). Gör dina rörelser något större än vad du normalt skulle så att de kan ses från var som helst i publiken.
  • Till exempel, gör ögonkontakt om din karaktär är assertiv, eller avvärja blicken om de är blyg.
  • Om din karaktär är orolig, visar till exempel det genom att leka med din skjorta eller bita på läppen. Alternativt, om din karaktär är elaterad, ler starkt och agerar aktiverat.
  • Del 2 av 3:
    Förberedelser för scenen
    1. Bild med titeln Act i ett spel steg 6
    1. Anslut med dina castmates. Det är viktigt att utveckla ett bra förhållande med andra människor i spelet, speciellt om din karaktär är nära med sin karaktär. Tillbringa tid tillsammans utanför repetition-se en annan show, gå ut för att äta, besök ett konstgalleri eller ett museum, eller gå på en naturvandring eller vandra. Om du känner dig bekväm runt dem kommer det att vara uppenbart för publiken och göra dina relationer på scenen mer trovärdiga.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 7
    2. Delta i varje repetition. Din första repetition kan faktiskt vara ett bordläsning, där alla deltar och läser igenom hela spelet. Du borde ha läst leken och ha en grundläggande förståelse för din karaktär och deras linjer vid denna tidpunkt. Det kommer att finnas många repetitioner före din första prestation och du borde delta i var och en, även om du inte är i scenerna som repeteras.
  • Använd tiden för att titta på spelet så att du har en stark förståelse för vad som händer och varför, eller träna dina linjer tills det är din tur på scenen.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 8
    3. Practice scenblockering. Under tekniska repetitioner kommer du att fokusera på scenblockering, eller hur och när tecken flyttar runt scenen och utnyttjar utrymmet. Ibland placeras markörer i form av maskeringstejp på golvet för att hjälpa tecken att hitta sina fläckar. Kom ihåg att tänka på hur karaktären du spelar skulle gå och flytta i det verkliga livet. Öva dina ingångar och utgångar från scenen också.
  • Till exempel, om tecknet du spelar är klumpig, stöta på ett bord eller annat möbel, eller låtsas att resa medan du flyttar över scenen.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 9
    4
    Memorera dina linjer. Det är kritiskt att du känner till alla dina linjer innan spelet utförs. Markera dina linjer och träna dem varje dag utanför repetitionerna. Läs linjerna högt så att du kan experimentera med ton och leverans. Be en vän eller familjemedlem för att hjälpa dig att träna knepiga scener.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 10
    5. Ta direktörens anteckningar på allvar. Avstå från att argumentera med regissören eller ignorera deras råd. Direktören har tagit tid att göra anteckningar om din prestation för att säkerställa att spelet är det bästa det kan vara. Ställ frågor eller bli förtydligande om du inte förstår något de berättar för dig. Ta sitt råd till hjärtat och gör ditt bästa för att införliva det i din roll.
  • Del 3 av 3:
    Utföra spelet
    1. Bild med titeln Act i ett spel steg 11
    1. Dyka upp i tid och vara beredd. Det sista dina castmates och direktör behöver är någon som är sen och / eller inte redo för prestationen. Gå till scenen tidigt att stryka ut några sista minuten rynkor och ge dig själv tid att värma upp. Om du behöver ta med något, gör det, och följ några direktiv som ges från garderoben eller sminkavdelningen (E.g., bära en strapless bh eller avstå från att klippa håret före showen).
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 12
    2
    Lugna ner dig före showen. Nerver kan ibland få de bästa av de mest erfarna aktörerna. Innan spelet börjar, ta lite tid att delta i lugnande aktiviteter. Öva djupandning, Meditera i några minuter, eller skriv i din tidskrift.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 13
    3. Vara närvarande i ögonblicket. Tänk inte på publiken eller om tidigare eller framtida föreställningar. Släpp av allt som har hänt i repetition och fokus bara på prestanda. Låt dig bli upptagen i spelet som om händelserna faktiskt ägde rum i realtid. Bli din karaktär och gör ditt bästa för att uppleva känslor som de skulle.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 14
    4
    Projekt din röst och uttala dina ord. Det är avgörande att alla i publiken kan höra och förstå dig. Ta djupa andetag från din mage så att du har tillräckligt med luft för att leverera dina linjer högt och tydligt. Se till att det tydligt talar varje stavelse av varje ord du säger så att det inte finns någon förvirring. Glöm inte att variera din talhastighet och ton baserad på de linjer du säger.
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 15
    5. Hantera misstag i karaktär. Om något går fel, ignorera inte bara problemet. Tänk på hur din karaktär skulle möta den utmaningen och agera i enlighet därmed.
  • Till exempel, om den kniv du behöver klippa ett rep saknas från uppsättningen, låtsas inte bara klippa repet. Säg något som, "är min kniv borta!"Och leta efter en annan prop från den uppsättning som ska användas på plats, som en brandpoker.
  • Alternativt, om du släpper och bryter något som din karaktär ska ge som en present, visa publiken att du är upprörd om olyckan. Säg något som, "Jag kan inte tro att jag bröt den 400-årige vasen. Vad ska jag ge mormor till sin födelsedag, nu?"
  • Bild med titeln Act i ett spel steg 16
    6. Ha så kul! Allt ditt hårda arbete och den tid du har lagt in i spelet betalar äntligen. Njut av dig själv när du tittar på lekens magi utvecklas. Komplimanger dina castmates och besättning efter prestanda och gratulera er på ett bra jobbat jobb.
  • Tips

    En bra regel att arbeta med är de tre andra regeln. Det här är när om någon glömmer sina linjer och inte kommer ihåg dem inom tre sekunder, tar en annan skådespelare över. Om du är den som glömmer sin linje, bli inte sur på den som fyllde i för dig, och upprepa aldrig linjen.
  • Tala inte backstage. Något mer än en viskning kan höras i publiken. Spara sillierna för paus eller paus. Tystnad backstage, utanför-röst på scenen.
  • När du klär dig, var snabb, men se till att allt är korrekt. Om möjligt, få en medföljande medlem som hjälper dig att se till att allt är okej.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande