Hur man är huvuddelen i skolspelet

Vill du spela den ledande rollen i din skolas produktion? Det tar mycket skicklighet och övning att kunna presentera dig som den bästa personen för jobbet så det här visar dig några idéer för att uppnå det målet.

Steg

Metod 1 av 3:
Audition
  1. Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 1
1. Läs spelet noggrant. Tänk på hur du kommer att skildra den här rollen och vad är de viktigaste aspekterna av karaktären. Ofta försöker människor att skildra sig och inte faktiskt ta på sig en annan karaktär så att du måste vara tillräckligt flexibel för att inte agera hur du normalt skulle.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 2
    2. Var ansvarig. Läraren noterar detta och tror att du är positivt tillägnad den viktigaste rollen. Det är viktigt att visa att du är uppriktig och skicklig nog att ta rollen, liksom åtagandet att lära sig linjerna och delta i repetition, liksom att hålla upp med dina läxor och sysslor.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 3
    3. Vara stödjande för andra deltagare. Alla behöver stöd, men du kan också lära dig mycket om skådespelare genom att titta på hur andra människor skildrar karaktären.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 4
    4. Var redo. Om du får klä sig i karaktär, gör det så för att ge den bästa presentationen. Öva dina linjer för att vara säker på att du är mycket bekant med dem. Var aldrig sen till repetitioner, helst där 10-15 minuter tidigt. Castens ledande roll är i själva verket en ledarroll till resten av gjutet så det är viktigt att visa dina ledarskapsförmåga och ansvar.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 5
    5. Läs ut delvis. Gest och ge ansiktsuttryck som lämpliga, kom ihåg att le när det är viktigt att le eftersom dessa gester spelar så mycket en del av rollen som linjerna. Ta ledningen från prompten (som vanligtvis är läraren) och följ deras instruktioner, särskilt om de vill se dig presentera rollen på olika sätt.
  • Att ändra stilen på presentationen på förfrågan kallas ofta improvisation, där du måste improvisera en annan stil eller scenario för din karaktär. Detta visar hur bra en skådespelare du är liksom hur ansvarig du är. När en person glömmer en linje framför en publik, är det vanligtvis bäst att improvisera ett sätt att få det att se ut som ingen har glömt linjen alls, snarare än att vänta på att de kommer ihåg eller för prompten. Att vara hänsyn till dina medskådespelare och scenpersonal är en viktig färdighet och visar din mognad.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 6
    6. Sluta auditionen. I allmänhet är böjning i slutet av en audition inte nödvändig och kan verka trite. Det är bäst att lyssna på alla förslag som läraren ger dig och sedan ge plats för andra människor att försöka.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 7
    7. Väntar på bekräftelse. Generellt är det bäst att vara medveten när meddelandet kommer att vara och att prata med din lärare efteråt för att se om de känner att du har en chans eller vad de föreslår för att förbättra dina chanser. Chasing efter lärare kommer dock ofta att vara oproduktiva så det är bäst att vara respektfullt.
  • Metod 2 av 3:
    Repetition
    1. Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 8
    1. Fortsätt att träna. Lunchpaus och efter skolan kan vara en bra tid att träna linjer. Om du måste gråta i din roll, dansa eller sjunga, öva dessa i balans så att andra aspekter av ditt skolarbete inte faller bakom. Samarbeta med dina medskådningsaktörer ofta när du repeterar i dina raster som så kan du få en bra uppfattning om sina rörelser och manners och kan få vissa färdigheter och idéer från dem.
    • Dina vänner kan bli avundsjuk på det faktum att du har huvuddelen, det är bäst att involvera dem där du kan träna, eller att ta reda på om de kan gå med på på andra sätt.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 9
    2. Delta i varje repetition som du kan. Om du inte kan göra det på grund av dina hemuppgifter, var noga med att informera läraren såväl som andra aktörer så att de kan fylla i för dig eller omplacera.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 10
    3. Var medveten om rekvisita och timing. Var säker på att du vet var varje prop som du använder är förberedd och var den kommer att bli. Lämna det till sista minuten, om det är ditt ansvar, kan orsaka stora problem och kommer att orsaka mycket konflikt inom casten och besättningen.
  • Metod 3 av 3:
    Uppträdandet
    1. Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 11
    1. Var på teatern tidigt. Detta är inte bara att ge dig gott om tid att komma in i kostym, men också om du behövs på grund av en skriptjustering. Det händer sällan men det har varit känt i svåra omständigheter att vissa scener ändras eller utelämnas i sista minuten, eller att något annat på scenen som den inställda layouten har ändrats.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 12
    2. Sträcka och slappna av. Även välutövade aktörer kan känna en grad av scenskräck och osäkerhet. Drick tillräckligt med vatten för att smörja dina vokal ackord.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 13
    3. Koppla av i rollen. När du känner till dina ledtrådar, ange som passande för scenen, kom ihåg att le i glada scener och gråta i känslomässiga scener. Om du inser att du har glömt en linje, fortsätt så att publiken och återstående gjutning inte är avstängd. Det kan vara bäst att improvisera en eller två linjer innan du kommer ihåg.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 14
    4. Gå på toaletten före prestanda. Uppkallar av naturen på scenen kan vara ett problem som kommer att påverka prestanda.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 15
    5. Kontrollera med scenhanteraren under intervall. Detta kan vara läraren, men kan också vara en annan student. De ges vanligtvis instruktioner eller kommer att ge dig förslag, de har vanligtvis varit din publik längst och så kommer att känna till dina mannerisms bäst.
  • Bild med titeln vara huvuddelen i skolspelet Steg 16
    6. Tack din lärare såväl som gjutna och besättningen efteråt. Spelningar är en gruppinsats och alla sätter vanligtvis mycket ansträngning till en framgångsrik prestanda.
  • Tips

    Gör din personlighet utgående och befallande.
  • Uttrycka din tacksamhet till den person som håller auditionerna.Tack för deras tid.Det visar att du respekterar och uppskattar dem och deras inmatning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande