Hur man uppträder som en skådespelare

Det finns många sätt att upptäckas som en skådespelare. Att få betydande utbildning som skådespelare och nätverk med tv, film och / eller teaterpersonal kan hjälpa till. Dessutom, ta på så många roller som möjligt, även om de är mindre eller verkar oväsentliga. Slutligen, arbeta hårt för att förbättra kvaliteten på din agerande med varje projekt du tar på.

Steg

Metod 1 av 3:
Att träna och marknadsföra dig själv
  1. Bild med titeln Bli en dokumentärfilmtillverkare Steg 1
1. Få utbildning. Ta verkande lektioner, helst vid ett högskola eller universitet. Att arbeta med en skådespelare eller dramainstruktör gör att du kan identifiera skådespelande strategier som kan hjälpa dig att kalla eller förfina särskilda känslor, projicera din röst på lämpligt sätt i en mängd dramatiska sammanhang och få feedback på din prestation.
  • För att öka dina odds att bli upptäckta som skådespelare, få minst fem års träning.
  • Bild med titeln Bli en dokumentärfilmtillverkare Steg 15
    2. Läs mer om branschen. Läs biografier av bra skådespelare, tv-stjärnor och / eller filmskådespelare. Leta efter detaljer om hur de upptäcktes och replikerade sina vägar till upptäckt så mycket som möjligt. Läs mer, läs industrin för att lära sig om de senaste trenderna i din bransch och tips som kan hjälpa dig att upptäckas som en skådespelare.
  • Bild med titeln Undvik en dålig monolog-audition Steg 1
    3. Främja dig själv. Skriv ett blogginlägg om framgångsrika projekt du har deltagit i.Inkludera information om vem du arbetade med, din roll och den slutliga biljettförsäljningarna totals. Använd sociala medier för att prata om dina nuvarande eller senaste roller och länka till din hemsida och sizzle rulle.
  • Gör alltid dig tillgänglig för intervjuer.
  • Bild med titeln överleva en konstskola kritik steg 10
    4. Titta och ansöka om roller som passar din skådespel. Slösa inte tid på att skicka ut Presspaket med headshots, återupptas och generiska omslagsbrev till produktionshus eller teatrar. Istället skicka kortfattat e-postmeddelanden till agenter eller att kasta styrelseledamöter som du verkligen tror skulle uppskatta och utnyttja dina talanger. Beskriv exakt varför du har rätt till en viss position i din e-postadress.
  • Bild med titeln Undvik en dålig monolog-audition Steg 13
    5. Nätverk med andra. Var vänlig och utåtriktad med dina klasskamrater och instruktörer på Drama School, styrelseledamöter och producenter av din film eller teaterproduktioner, och de agenter som hjälper dig att landa roller. Charm Industry Professionals genom att skratta på sina skämt och acceptera så många inbjudningar till sociala sammankomster som möjligt.
  • Göra rekommendationer för andra aktörer eller branschprofessorer som du respekterar. De kan göra detsamma för dig när de har chansen.
  • När du möter andra aktörer eller personer i film, tv, eller teater, fråga omedelbart om hjälp som landningsroller. Utveckla ett förhållande först och låt dem lära känna dig.
  • Nätverk med både aspirerande och etablerade aktörer. Du kan lära av båda typerna, och kan antingen utöka möjligheterna till dig.
  • Bild med titeln Undvik enstaka beläggningstillskott när du reser ensam Steg 6
    6. Flytta till rätt område. Generellt, för att bli upptäckt som skådespelare, måste du gå till en stad av regional eller nationell betydelse. Till exempel, om du är i U.S., du kan flytta till l.A./ Hollywood-området, New York City, eller Chicago. Om du bor i Indien kanske du vill flytta till Mumbai. Eller om du bor i Kanada, kan Vancouver och Toronto båda vara bra alternativ. Andra val över hela världen kan vara Paris, London och många fler. Identifiera det bästa området i din nation eller region för att bli upptäckt som en skådespelare, sedan flytta dit.
  • Det område du flyttar för att bestämma vilken typ av att agera du kan göra. Till exempel är Chicago och New York City blomstrande centra för aktörer i teatern, medan L.A./ Hollywood-området tenderar att locka filmskådespelare.
  • Metod 2 av 3:
    Arbetar som skådespelare
    1. Bild med titeln Undvik en dålig monolog-audition Steg 4
    1. Ta på så många roller som möjligt. Att ta på sig många skådespelare kommer att förbättra dina odds för att upptäckas på två sätt. Först, tar på alla roller du kan ge dig mycket erfarenhet och ett robust CV. För det andra, kommer att vara på scen eller på kamera, tillåta dig att träffa fler människor i branschen och hålla ditt namn som cirkulerar bland branschpersonal och allmänheten.
    • Till exempel, om du har tid, ta på två eller flera små delar på en gång.
    • Om du är inblandad i ett projekt som en ledande skådespelare, överväga att ta ett annat projekt samtidigt i en mindre stödjande roll.
  • Bildbeteckningen blir en filmredaktör Steg 4
    2. Förfina och förbättra dina föreställningar. Med varje roll tar du på, jobbar för att uttrycka ett större känslomässigt djup och utöka dina dramatiska kapacitet. Fråga regissörer vilken typ av prestanda de vill ha från dig, och driva dig själv för att möta sina krav och förväntningar.
  • Skript kan vara klara på många olika sätt. Försök att utföra en given scen i något (eller till och med radikalt) olika sätt. Fråga andra aktörer och produktionspersonal vilken version av scenen som de gillar bäst.
  • Bild med titeln Undvik en dålig monolog-audition Steg 6
    3. Slå inte ner små roller. Vissa människor scoff i små roller eller roller som extras. Men dessa mindre (och ibland även okrediterade) roller kan hjälpa dig att bilda anslutningar med andra aktörer, styrelseledamöter eller branscher, och de tillåter dig möjlighet att imponera på andra med din skådespelare och professionalism. Om du erbjuds även en liten roll, accepterar ivrigt det.
  • Till exempel, om du audition för en ledande roll men erbjuds bara en mindre eller stödjande roll, bör du ta det trots att det inte är den roll du ville ha.
  • Bild med titeln Kom igång i Stand Up Comedy Steg 11
    4. Omfamna möjligheter. Många styrelseledamöter och producenter är ständigt på prowl för personer som har ett särskilt "utseende" och ibland rekryterar människor i situationer som inte har något att göra med att agera. Om du får en inbjudan till audition för en film medan du till exempel går ner på gatan, bör du ta det.
  • Om en regissör eller producent närmar dig medan du handlar på köpcentret, köper matvaror i affären, eller njuter av en semester, tack och följer upp på deras erbjudande.
  • Metod 3 av 3:
    Auditions framgångsrikt
    1. Bild med titeln Kom igång i Stand Up Comedy Steg 4
    1. Förbered dig för auditionen. Förberedelser för en audition är en mycket variabel process. Om du inte får använda ett skript under auditionen, memorera dina linjer genom att läsa dem högt om och om tills du kan recitera dem med säkerhet utan att referera till skriptet. Läs skriptet om och om för att identifiera psykologin som kör din karaktär. Ta med den förståelsen för din prestation.
    • Försök att utföra skriptet på olika sätt att slå rätt ton. Till exempel kan du försöka utföra en arg roll genom att skrika eller genom att använda en terse, surt ton.
    • Dessutom, ta reda på när och där auditionen kommer att uppstå och planera att anlända dit på den bestämda tiden.
  • Bild med titeln Mail ett brev Internationellt steg 2
    2. Skicka in ditt CV och headshot. Även om du inte är en passform för den roll du auditionerar för, kanske du kan få en roll i en annan produktion. Med ditt CV och headshot i hand kommer teatrar och filmstudior att kunna kontakta dig om andra roller du kanske vill ha.
  • Du kan bli ombedd att skicka in ett CV och headshot i god tid före autitionen själv, eller du kan bli ombedd att skicka den rätt före eller strax efter din audition.
  • Bild med titeln Sälj din livshistoria till en producent Steg 9
    3. Gör inte auditionen besättningen vänta på dig. När du väntar i lobbyn eller väntrummet för din tur till audition, har du inte en massa dina tillhörigheter (skript, anteckningar och så vidare) sprid ut det som kan ta tid att samla och beställa. Detta kommer bara att irritera direktören, producenten och / eller gjutningsdirektören.
  • Bilden med titeln Kom igång i Stand Up Comedy Steg 9
    4. Slösa inte tid med pleasantries. Gjutdirektörer och producenter vill inte ha en konversation med dig. De vill veta om du kan agera. Presentera dig själv i en enda, snabb mening ("Hej, mitt namn är Mike Fisher och jag utför en scen från Hamlet", till exempel), lansera sedan direkt i scenen när de ger dig framåt.
  • Du kan också bli ombedd att namnge din agent, om du har en.
  • Dessutom slösa inte tid under auditionen med frågor. Om du har frågor, rikta dem till din agent, auditionscheman, eller den som hjälpte dig att inrätta auditionen.
  • Bild med titeln Audition för TV-program Steg 10
    5. Utför din roll som begärts. Processen att utföra din roll i en audition är mycket variabel. I vissa fall får du läsa från CUE-kort eller ett skript.I andra fall förväntas du ha dina linjer memorerade. Vissa auditioner tillåter dig att välja den roll du vill audition, medan andra kommer att förvänta dig att recitera en passage direkt från den produktion som du auditionerar för.
  • Reglerna och förväntningarna om vilken roll du ska utföra under auditionen kommer att förklaras för dig i förväg.
  • Bild med titeln Bli en dokumentärfilmtillverkare Steg 6
    6. Var respektfull för alla. Om du inte känner igen någon som är specifik i auditionen, vet du aldrig vem som är en regissör, ​​en producent, och så vidare. Några av folket på din audition kan vara din biljett för att få jobbet - eller en annan som du inte ens audition för.Därför le och behandla alla i auditionsrummet med respekt.
  • Disrespektfullt beteende inkluderar att äta, röka eller tugga gummi inuti auditionsrummet.
  • Dessutom rör inte gjutdirektören eller någon av deras ägodelar.
  • Tack gjutdirektören och annan auditionspersonal innan du lämnar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande