Hur man audition för en musikalisk

Få din drömdel i en musikalisk kräver mer än bara bra sång. Planera i förväg, veta hur man presenterar dig själv, och förståelse av auditionsprocessen är alla viktiga faktorer. Domare kommer att märka en prestation som har timmar av studier bakom det, vilket ger dig en fördel jämfört med tävlingen!

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för auditionen
  1. Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 1
1. Utkast och trimma ditt CV till en sida. Inkludera tidigare föreställningar du har spelat i antingen som sångare eller skådespelare. Kom ihåg att alla tidigare erfarenheter du kan ha haft som skådespelare i college eller skolspel, filmer eller tv-program kan räkna med ditt CV.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 2
    2. Hyr en professionell fotograf för att ta din headshot. Professionella fotografer vet hur och var du ska visa upp ditt bästa utseende. Om du inte hittar en fotograf är det möjligt att Ta din egen headshot, Men var uppmärksam på faktorer som kan påverka hur du ser ut som belysning och inramning.
  • Innan du anställer din fotograf, se deras tidigare arbete och kundrecensioner för att avgöra om de är rätt passform.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 3
    3. Forskning detaljerna i musikalen inifrån och ut. Grundligt förstå den musikaliska kommer att hjälpa dig att ge dig ett sammanhang för varför och hur du ska utföra. Att veta vad som händer går utöver att komma ihåg delarna för din karaktär.
  • Läs varje rad i skriptet fram till baksidan. Att göra det kan hjälpa dig att bättre visualisera inställningen, teman och karaktärerna.
  • Om den musikaliska har utförts före eller för närvarande visar, titta på andra aktörer utför den musikaliska i en levande teater. Om det inte finns några visningar tillgängliga kan du slå upp spelade uppföranden online. Många musikaler brukar ha filmåtergivningar, vilket ger ett annat perspektiv på historien!
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 4
    4. Välj den låt du ska sjunga för auditionen. Många gånger kommer gjutchefen att be dig att välja och ge din egen sång. Välj ett spår som matchar de som är i musikaliken, men är tillräckligt unikt för att hjälpa dig att sticka ut!
  • Plocka en sång som är i musikalen anses vara ett rookie misstag och kommer sannolikt att ta dig ur körningen.
  • Undvik låtar som kräver att du träffar anteckningar som du inte kan slå på. Du vill välja en sång med bekväma platser - Auditionen är inte dags att gå utanför din rösts komfortzon!
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 5
    5. Trim den sång du väljer på den del som visar på dina färdigheter. Vissa styrelseledamöter måste titta på dussintals skådespelare utför på en dag, vilket gör prestationstiden kort. De flesta låtar är för långa för en typisk audition - plocka den del av låten som visar dina talanger bäst.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 6
    6. Förbered mer än en sång för din audition. En regissör kan som den första låten du sjunger, och kommer då att be dig att sjunga en annan för att testa ditt sortiment. Välj en sång som är en distinkt kontrast från din första sång.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 7
    7. Välj bekvämt, form-passande kläder som hjälper dig att sticka ut. Du vill inte bära något prickigt som en dyr klänning eller kostym som det kan stänga av många styrelseledamöter, men du vill också undvika kläder som är för avslappnade som hoodies och tornet jeans.
  • Om den musikaliska auditionen har återuppringningar, välj en outfit som du kan bära en andra gång. Konsekvent kläder hjälper till att definiera ditt utseende och regissören kommer att ha en lättare tid att komma ihåg dig.
  • Glöm inte ditt hår! Ser ut som du bara rullat ut ur sängen kan vara ett märke mot dig.
  • Använd inte en outfit för den musikal du har på dig. Många styrelseledamöter ser detta som excentrisk, och inte på ett bra sätt!
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 8
    8. Tänka på dina vokal ackord före auditionen. Dina vokal ackord dikterar hur din röst låter och sjunger. Det är bara naturligt du vill hålla halsen i god form innan du är uppe på scenen.
  • Bära en halsduk eller tröja som kan skydda nacken i kallt väder. Kyliga temperaturer kan göra musklerna i halsen spänd.
  • Att dricka gott om rumstemperatur Vatten hjälper till att fuktar din hals och håller det uppdaterat. Den varma, fuktiga luften av bastur och heta duschar kan också hjälpa till.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 9
    9. Undvik mejeri, koffein och kryddig mat. Liksom kalla temperaturer kan dessa livsmedel stryka musklerna i halsen och försämra din sångförmåga. Om du behöver ett mellanmål före auditionen, försök färsk frukt, decaf te, eller ett skott av honung.
  • Del 2 av 3:
    Utföra vid auditionen
    1. Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 10
    1. Anländer till auditionen minst 30 minuter tidigt. Det finns ingen berättelse om vilken trafikstockning, dåligt väder eller annan naturlig handling kan sakta ner dig. Ge dig själv tillräckligt med wiggle rum genom att planera att dyka upp minst en halvtimme före samtalstid.
    • När du anländer tidigt kan du fråga om allt du behöver veta innan auditionen börjar som var badrummet är, där träningsrummet är och var du ska utföra.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 11
    2. Ta med din egen noter till auditionerna. Pianister på auditioner kan inte förväntas medföra noter för varje sång där ute! Ge owrinled noter som är lätt att vända igenom.
  • Pianisten kan vara en faktor för gjutningsbesluten. Ta en stund att presentera dig själv och påpeka några knepiga delar av låtarna som temposkift.
  • Om du inte förväntar dig att ha mycket tid med pianisten, kan du hjälpa dem genom att tydligt lyfta fram startpunkt, slutpunkter och skift i tempo.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 12
    3. Agera respektfullt mot andra artister före och efter din prestation. Direktörer betalar lika mycket uppmärksamhet åt dig av scenen som de gör på scenen. Undvik att prata med andra och uppmärksamma andra artister som är uppe på scenen.
  • Även om andra artister sjunger andra låtar, kan du hjälpa till med att ge dig insikt om hur man ska fungera bättre som en sångare själv!
  • Glöm inte att stänga av - eller tystnad - din telefon.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 13
    4. När du sjunger på scenen, visa självsäker kroppsspråk. En regissör kommer inte bara att analysera din sångförmåga under en audition - de kommer att analysera vem du är som person. Det kan vara lite skrämmande, men står upp rakt, planterar dina fötter och håller händerna stadigt kan räcka för att visa förtroende.
  • Om du känner dig väldigt nervös, a djupt andningsövning Innan din prestanda kan hjälpa dig och slappna av dina muskler.
  • Ett annat sätt att slappna av är av Öva mindfulness. Några nerver är en fråga om att tänka för mycket om vad som kan och inte kan hända. Stopp för att känna igen och förenkla det ögonblick du är i kan hjälpa till att lugna dina tankar.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 14
    5. Projekt din röst när du sjunger. Projektion är en förväntad praxis av många artister, där de bokstavligen projicerar sin röst mot publiken. Visar att du kan Projekt din röst är viktigt, eftersom du ofta måste sjunga över hög musik och mot en stor folkmassa.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 15
    6. Sluta inte sjunga om du gör ett misstag. Att göra ett misstag mitt i din sång betyder inte att du förlorade din chans! Faktum är att du kan återhämta dig från ett misstag är en chans att visa din professionalism som skådespelare.
  • Titta inte bort eller klaga om pianisten gör ett misstag som spelar anteckningarna i din sång. Inte bara är det här oförskämt till pianisten, det signalerar till direktören att du kan vara svår att arbeta med.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 16
    7. Inte panik om regissören plötsligt berättar att du slutar sånga. Det finns många olika skäl till varför en direktör kan avbryta dig i mitten av en prestation. Vanligtvis är det bara för att din tid är upp och andra aktörer måste komma på scenen.
  • Om regissören ber dig att utföra en del av en sång i en annan kadens eller ton, är de troligen intresserade av hur du reagerar på en specifik förfrågan eller situation som de kan komma ihåg.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 17
    8. Förvänta en improviserad begäran att agera en scen under auditionen. Vissa musikaliska auditioner kan kräva att du agerar en scen. Auditioner som kräver att man spelar kanske inte förrän du är på plats, så det är bättre att mentalt förbereda sig för en snarare än inte.
  • Oroa dig inte för att snubbla över linjer, speciellt om den musikaliska är original och ingen har sett skriptet innan. Istället fokusera på att lyssna på vad din scenpartner säger och förstå vad scenen handlar om.
  • Om auditionen är för en original musikalisk, försök att begära en kopia av skriptet från teatern värd den musikaliska (inte auditionen) i förväg.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 18
    9. Tack direktören för att överväga dig efter din prestation. Det är en vanlig artighet att tacka domarbordet för att ha dig efter prestationen. Säg inte mer än ett enkelt tack, annars kan du komma ut som desperat.
  • Del 3 av 3:
    Väntar på ditt samtal tillbaka
    1. Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 19
    1. Belöna dig själv efter auditionen. Förberedelser för en audition kan ta mycket av dig. Om du inte tar lite tid att belöna dig själv kan det leda till en utmattning som avskräcker dig från att utföra igen. Unna dig en natt, njut av en hobby, eller köp något trevligt!
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 20
    2. Forskning Andra musikaler Du kanske är intresserad av. Det finns vanligtvis fler auditioner planerade i ditt område. Att fokusera på ett nytt projekt medan du väntar på ditt samtal är ett bra sätt att vara produktiv och öva din sångröst.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 21
    3. Följ upp med gjutningsdirektörerna. Många aktörer kommer till auditionen, gör sin del och vänta på ett svar. Följa upp med en gjutningsdirektörer beror på vem du audition för, men ta ett ögonblick att komma i kontakt kan du hjälpa dig att sticka ut.
  • Gjutningsdirektörer är upptagna människor. I stället för att försöka ta reda på när de är lediga i sitt schema att chatta, kan ett enkelt "tack" vykort som skickas till deras kontor hjälpa till att påminna dem om dig.
  • Det finns ingen hård och snabb regel om hur länge du ska vänta innan du följer upp. Varje musikalisk kommer att vara annorlunda. För mindre visar, en vecka efter en audition är vanligtvis tillräckligt med tid. För större spel kan det ta mellan sex till åtta veckor innan du ska kontakta gjutdirektören.
  • Bild med titeln Audition för ett musikaliskt steg 22
    4. Glöm inte den större bilden. Auditions är ett nummer spel där du kanske inte får del för hundratals olika skäl. Om du inte får en återuppringning kommer det att finnas gott om möjligheter i framtiden. Ju fler auditioner du utför, desto bekvämare kommer du att göra dem!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om det finns möjlighet att gå först, ta initiativet. Styrelseledamöter kommer lättare att komma ihåg den första och sista satsen av aktörer som de ser utföra.
  • Dricksvatten före auditionsdagen är tillrådligt, men glöm inte att ta med rumstemperaturvatten med dig till teatern. Det kan hjälpa till att hålla halsen fräsch och ger dig något att göra om du känner dig nervös.
  • Medan du inte ska klä upp som karaktären du auditionerar för, kan det hjälpa till att välja en sång som speglar karaktärens känslomässiga egenskaper eller personlighet.
  • Varningar

    Sjungar en sång utan någon musik - som en du skrev själv - är en dålig idé eftersom regissören behöver veta att du kan stanna på nyckeln.
  • Titta aldrig rakt på en publikmedlem eller regissören, försök att hitta en kontaktpunkt precis ovanför publiken eller direktörens huvud.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande