Hur man lämnar en civil rättegång

Ibland kanske du vill lämna en rättegång mot någon på grund av en oenighet som du hade med dem eller en skada som de orsakade. Om du vill återställa pengar från någon, bör du lämna in en rättegång mot dem i civilrätten. Till skillnad från svarandena i straffrättsliga domstolen måste de civila domstolarna vanligtvis betala pengar om de förlorar, och kan inte dömas till fängelsetid.

Steg

Del 1 av 5:
Avgöra om du ska lämna in en rättegång
  1. Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 8
1. Lösa problemet utan domstolsintervention. Vanligtvis vill människor inte gå till domstolen, därför försöker många människor att lösa eventuella tvister som de har med varandra utanför domstolen. Även om någon har gjort det, kan det vara bättre att försöka arbeta med dem innan du lämnar in en rättegång.
  • Till exempel, om någon är skyldig dig pengar, borde du fråga personen för pengarna upprepade gånger innan du stämmer på det och överväger att skapa en betalningsplan med dem om de har ekonomiska svårigheter. Om betalningsplanen fungerar, kommer du sannolikt att få pengarna som är skyldiga till dig måste snabbare än om du stämde för det.
  • Rättegångar kan vara tidskrävande och mycket dyrt att engagera sig i, så du bör försöka allt du kan för att lösa ditt problem och bara lämna en rättegång som en sista utväg.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 18
    2. Fastställa att du kan lämna in en rättegång.Många företag, som banker, försäkringsbolag och företag som tillhandahåller tjänster (kabel / mobiltelefon mm.), inkludera obligatoriska skiljeförfaranden eller medlingsbestämmelser i de kontrakt du loggar in med dem.
  • Dessa bestämmelser mandat att du inte kan stämma på företagen eftersom du istället måste lösa en tvist genom en av de olika tvistlösningsmetoderna för domstol.
  • Därför, om du har tecknat ett kontrakt som har en obligatorisk alternativ tvistlösningsklausul, kommer du inte att kunna ta med en rättegång.
  • Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 5
    3. Verifiera att du har ett giltigt rättsligt krav.Innan du skickar en rättegång måste du göra en viss preliminär undersökning för att se till att lagen är på din sida. Om du inte har ett giltigt rättsligt krav, kommer eventuell rättegång att avfärdas av domstolen, och du kommer att ha bortkastad tid och pengar.
  • Till exempel, om någon "lovade" att ge dig $ 100 som en gåva, skulle du juridiskt inte kunna stämma dem för $ 100 om de inte gav det till dig, för att domstolen inte tvingar någon att ge något gratis.
  • På samma sätt, om du är inblandad i en bilolycka med någon, men du inte var skadad och din bil inte skadades, kommer du inte att ha ett giltigt krav eftersom du inte har några skador, även om du vet att olyckan inte var din fel.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 21
    4. Tänk på styrkan på ditt bevis. Även om du har ett giltigt rättsligt krav, bör du bedöma styrkan i ditt ärende innan du lägger en rättegång. För att avgöra om du har ett starkt fall, överväga följande:
  • Oavsett om du har bevis: du bör överväga om du kan bevisa vad som hände i en domstol. Till exempel, om du behöver vittnen, var någon närvarande, och kommer de att kunna vittna vid rättegång? Om du behöver papper eller dokument för att stödja ditt påstående, har du dem, eller kan du få dem före rättegången?
  • Oavsett om din motståndare har en övertygande historia: Du bör överväga huruvida din motståndare har en övertygande historia som strider mot din. Om så är fallet bör du överväga hur du kommer att övertyga domstolen att din historia är bättre.
  • Oavsett om du kan bevisa de rättsliga elementen: du behöver veta de element eller fakta som du lagligen måste visa sig att vinna ditt ärende. Till exempel, i en "överträdelse av kontrakt", måste du ha tillräckligt med bevis för att bevisa att det fanns ett giltigt kontrakt. Utan att bevisa förekomsten av ett kontrakt kan du inte visa att det fanns ett "brott."
  • Oavsett om du kan samla in pengar från din motståndare: du behöver veta om du kommer att kunna samla en dom om du vinner din rättegång. Det kommer inte att vara värt pengarna och tiden som krävs för att få en rättegång om din motståndare inte har några pengar eller tillgångar, för att du inte kommer att kunna samla någonting, även om du vinner. Men om pengar inte är föremål, kanske du vill överväga en rättegång ändå för att få validering att din motståndare var fel.
  • Vem kan vara ansvarig: Innan du lämnar in en rättegång, bör du tänka på alla möjliga partier som kan vara juridiskt ansvariga för din skada. Till exempel, om du var inblandad i en olycka med en lastbilschaufför, kan du överväga att stämma inte bara lastbilschauffören som slog dig, men också hans arbetsgivare, om han arbetade vid olyckstillfället.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 13
    5. Ta reda på om din rättegång är "aktuell."Även om du har ett bra fall, kommer du inte att kunna stämma om du väntar för länge. Du måste lämna in din rättegång inom den tid som din statliga lagar sätter som "stadga av begränsningar" för din typ av fordran. Alla stater har egna tidsgränser beroende på typ av fall.
  • Till exempel kan ett tillstånd tillåta en käranden som vill lämna in en personskada på 1 år från skadedagen, medan ett annat tillstånd kan tillåta 4 år från dagen för skadan.
  • Som en bra tumregel kommer du att vara okej om du skickar din rättegång inom ett år från dagens dag, oavsett vilken typ av anspråk du har eller vilken stat du bor i.
  • Del 2 av 5:
    Förberedelse till filen
    1. Bilden med titeln har ett bra jobbintervju steg 10
    1. Anställa en advokat. En erfaren advokat kan hjälpa dig att vinna ditt rättsfall. Dessutom kommer en advokat att kunna hjälpa dig att navigera det obekanta och ibland komplexa domstolssystemet.
    • Om du vill anställa en advokat väljer du någon som har minst 3 års erfarenhet, eventuellt mer om problemet är extremt komplex (till exempel ett medicinskt felbehandling).
    • De flesta advokater erbjuder gratis konsultationer, så du kan "intervjua" så många som du vill ha förrän du hittar en bra passform. Välj en advokat som har erfarenhet och stark kunskap om lagen, och vem du tror att du skulle komma överens med och som att arbeta med. Om advokaten gör dig obekväma på något sätt eller verkar avvisande av ditt fall eller din situation, bör du välja någon annan att representera dig.
    • För att hitta en advokat nära dig, överväga att prata med vänner och familjemedlemmar som har använt en advokat innan. Ta reda på vem de anställde, för vilken typ av tjänst, och om de skulle rekommendera advokaten.
    • Du kan också hitta en advokat genom att kolla online recensioner. Många webbplatser erbjuder gratis recensioner av företagen. Några ställen att leta efter advokatrecensioner inkluderar: Hitta lag, Avvo och Yahoo Local.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 1
    2. Bestäm om du ska lämna ditt ärende i stat eller federal domstol.Lagen fastställer gränser för vilka domstolar har "jurisdiktion" (makt) att höra och bestämma ett ärende. Du måste lämna in din rättegång i en domstol som har jurisdiktion över ditt ärende.
  • Generellt bör du lämna ett fall som behandlar en statlig lag i statsdomstolen. Majoriteten av ärenden, inklusive personskada, hyresvärden hyresgäst, överträdelse av kontrakt, skilsmässa och probate frågor, en statlig lagstiftning.
  • Det finns några typer av fall som ska lämnas in i "Federal Court" istället för statlig domstol. Om ditt ärende är baserat på en federal lag kan du stämma i federal domstol. Några exempel på fall enligt federal lag omfattar att stämma en polis enligt stadgens federala medborgerliga rättigheter (kallad 1983-fall) eller stämning eftersom en regeringens organisation olagligen har diskriminerat dig.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 9
    3. Bestäm var du ska lämna ditt ärende. Vanligtvis bör du lämna in ditt statsdomstol i den stat där åtgärderna inträffade. Till exempel, om du stämmer för skador som uppstår på din arbetsplats i Delaware, skulle du vilja stämma i Delaware. När du sänder ut vilken stat som ska stämma in måste du också ta reda på vilken domstol i den staten är den rätta att stämma in. De flesta stater har olika "nivåer" av domstolar som käranden kan fila i beroende på hur mycket pengar de ber om. Typiskt kommer staterna att ha följande domstolar (som kan ha olika namn) att välja mellan:
  • Små fordringar domstol: små fordringar domstolar brukar höra fordringar som innebär en viss summa pengar - vanligtvis upp till $ 2.500 - $ 5000.
  • Domstolar för medelstora fordringar, ofta kallade "distriktsdomstolar:" Vanligtvis kommer tingsrätten att höra fall som involverar påståenden på upp till $ 25.000,
  • Domstolar för några fall med större påståenden, ofta kallade "kretsdomstolar:" Det är vanligtvis en domstol som kommer att höra påståenden som är cirka 25 000 dollar, och även vissa specialiserade lagstadgade fordringar som anger i den lag som domstolen kommer att höra dem.
  • Om du skickar din fordran i Federal Court, kommer du alltid att lämna in "tingsrätten."
  • Del 3 av 5:
    Arkivera din rättegång
    1. Bild med titeln Få makt av advokat Steg 8
    1. Förbered ditt klagomål. För att stämma någon måste du förbereda ett dokument som kallas ett klagomål som du kommer att lämna in med domstolen. Klagomålet omfattar grunderna eller orsaken till åtgärder för din rättegång.
    • Om du har en advokat, kommer hon att utarbeta och lämna ditt klagomål.
    • Om du arkiverar på egen hand kan du använda en juridisk bok eller cd av juridiska former för att skriva ut ditt klagomål. Du kan också kopiera stilen med ett befintligt klagomål som du hittar på Internet eller från en annan rättegång som lämnades in i din jurisdiktion.
    • För mer information om hur du skriver och formaterar en påstående, besök s Guide på Hur man formaterar en laglig uppgift.
  • Bild med titeln File din egen skilsmässa i Florida Steg 16
    2. File ditt klagomål på tingshuset. När ditt klagomål är klart bör du ta två kopior till domstolen där du arkiverar din kostym. Du kommer att ge ditt klagomål, tillsammans med en "arkiveringsavgift" till domstolens kontorist. Clerk kan också svara på frågor som du kan ha om processen.
  • I vissa stater måste du underteckna ditt klagomål i närvaro av clerk eller få det notariat. Kontrollera din statliga domstols hemsida för att se om det gäller för dig.
  • Du behöver inte göra ett möte för att fila ditt klagomål. Du bör dock se till att du ska lämna klagomålet under domstolens vanliga öppettider.
  • Bild med titeln File din egen skilsmässa i Florida Steg 11
    3. Betjäna svaranden.Domstolen kan inte hitta en fest för dig. Du måste ha en aktuell fysisk adress, till exempel ett hem eller arbetsadress, för att stämma någon. Detta beror på att arbetsordningen kräver att du ger ett svarande meddelande om rättegången och ger honom eller henne ett tillfälle att svara. De flesta stater tillåter dig att tjäna en svarande via post, eller med personlig service, genom länskytten eller en processserver. Några saker att tänka på när du bestämmer var och hur man tjänar svaranden:
  • Ditt tillstånd kan kräva personlig service av det ursprungliga klagomålet: Om personlig service krävs, måste du få länet sheriff eller en processserver som tjänar svaranden. När du tjänar via länskytten, kommer clerkens kontor och / eller domstolen att ta hand om att göra arrangemangen.
  • Personlig service kan eller kanske inte erbjuds av din län Sheriffs avdelning. Om sheriffen erbjuder personlig service kan det finnas en avgift. Ring the County Clerk eller Sheriffens kontor för att avgöra om processtjänsten erbjuds, och vad avgiften är.
  • Ditt stat kan kräva en signatur från en lämplig person när den tjänar svaranden. Kontrollera med din statens arbetsordning för service eller med en advokat för att avgöra om processservern kan lämna en kopia av klagomålet vid svarandens hem eller arbete, eller om en signatur krävs.
  • Om det är tillåtet för det ursprungliga klagomålet och kallelsen, är tjänsten via post vanligtvis tillräcklig och tillförlitlig, och är vanligtvis billigare. Men om du har någon anledning att tro att svaranden kan försöka gömma sig, kan det vara bäst att betala för personlig service.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 15
    4. Samla fakta om ditt fall genom upptäckten.När du har skickat din rättegång måste du samla de bevis du ska använda för att bevisa ditt krav. Vanligtvis kan du begära bevis från den andra parten (kallad "Discovery").Discovery tillåter parterna att få undersökningsinformation om ärendet från motparten. Discovery inkluderar:
  • Begära dokument från din motståndare,
  • Skickar "frågeställningar" (eller skriftliga frågor), till din motståndare som måste besvaras under ed skriftligen,
  • "Deponering" Din motståndare genom att fråga muntliga frågor som måste besvaras personligen, under ed (det här är lite som en intervju), och
  • Skriva och skicka motparten "Begäran om upptagande", som i huvudsak begär att den motsatta parten erkänner att vissa fakta är sanna.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    5. Bedriver "informell utredning."Förutom formell upptäckt kan du samla egna bevis relaterade till ditt ärende. Informulär undersökning kan innehålla följande:
  • Intervjuer vittnen,
  • Få dokument från någon annan än din motståndare,
  • tar bilder (antingen av olycksplatsen, den skadade egendomen, etc.), och
  • Att ta reda på så mycket du kan om din motståndare utan att tala med dem, eller kontakta din motståndare utan att din advokat är hjälp att ställa frågor.
  • Om möjligt, försök att undersöka ditt ärende med hjälp av "informella upptäckt" typpraxis i motsats till formell upptäckt.Formell upptäckt kan vara extremt dyr och också mycket komplex, så ibland är det bättre att undersöka på egen hand, speciellt om du inte har en stor summa pengar på spel.
  • Del 4 av 5:
    Med tanke på dina alternativ innan du går till rättegång
    1. Bild med titeln File din egen skilsmässa i Florida Steg 10
    1. File ett förslag till sammanfattande dom. Beroende på fakta i ditt speciella fall kan du lämna en "rörelse för sammanfattande dom."En rörelse för sammanfattande dom är en invändning som kan lämnas in av endera parten, förutsatt att partiet anser att deponeringar och affidavits visar att det inte finns" äkta frågor om väsentligt "att en jury behöver överväga för att en dom ska göras.
    • I huvudsak hävdar denna typ av rörelse att det inte finns några frågor om fakta, så är fallet beslutas av domaren endast på grundval av lagen.
    • Diskutera möjligheten till ett förslag till sammanfattande dom med din advokat. Om du inte har en advokat och din motståndare lämnar ett förslag till sammanfattande dom, bör du argumentera som svar på att det finns fakta som är omtvistade, och de fakta är vad som kommer att avgöra resultatet av ärendet.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 1
    2. Lösa ditt fall före rättegången.Även efter att ha lämnat in en rättegång kan du fortfarande försöka jobba ut med din motståndare. Faktum är att de flesta fall faktiskt "bosätter" eller en utarbetad, före rättegången. Att bosätta sig med motparten är en bra idé av många anledningar, inklusive:
  • Settning kommer att spara tid: försök är ofta långa och utdragna, därför, sedimenterar bosättningen nu att du som en kärand kommer att få pengar tidigare än senare.
  • Settning är enklare än rättegång: Som någon som representerar dig själv, går hela vägen genom rättegången kan vara stressande på grund av den komplexa och okända naturen av det rättsliga systemet, kommer att rädda dig från att navigera hela vägen genom en rättegång.
  • Att bosätta sig försäkrar du godkänner resultatet av ärendet: Om du slutar gå till rättegång, har du verkligen ingen aning om hur domaren eller juryn bestämmer ditt ärende. Dessutom, ibland, även om du borde vinna, inte (eller du inte vinner nästan lika mycket pengar som du har rätt till).
  • För att sedimentera ett ärende innebär att fallet inte behöver gå hela vägen genom det rättsliga systemet, uppmuntrar domare ofta parter att lösa fall också, och ibland ger hjälp till parter som vill försöka arbeta ut det. Fråga clerk i domstolen där du lämnade in din rättegång om det finns några resurser tillgängliga för parter som vill bosätta sig.
  • Bild med titeln File Bankruptcy i USA Steg 6
    3. Gå till medling. Medling är en "alternativ tvistlösning" teknik där en tredje part "neutral mediator" (det vill säga någon som inte är på din sida, eller din motståndares sida), själv och din motståndare diskutera fallet och försöka komma överens om en bosättning. Mediatorn är där för att hjälpa parterna att diskutera problemen utan att bli arg eller frustrerad med varandra. Många stater erbjuder lågkostnadsprogram som levererar medlare för olika typer av fall, inklusive hyresgästens tvister, skilsmässa fall och tvister mellan grannar. För att förbereda sig för en medlingssession gör du följande:
  • Tänk på vilka resultat som skulle vara acceptabla för dig: Tänk på vad du vill ha från din motståndare, och begränsa dig inte för att be om pengar. Till exempel vill många människor en ursäkt från den person som de tror har gjort sig skyldiga.
  • Förbered dig för att visa medlare de bevis som stöder ditt krav. Detta kommer att göra det möjligt för mediatorn att få en uppfattning om vems sida av fallet är "bättre", och även om medlaren inte kan tvinga dig eller din motståndare att acceptera en bosättning, kan de kanske diskutera de chanser som varje part skulle ha på rättegång.
  • Kom ihåg att målet med medling är upp med en bosättning som fungerar för båda parter. Gå inte in i medling med en tankegång som du måste "vinna" eller "straffa" din motståndare. Istället bör du vara beredd att arbeta med samarbetet med medlare och din motståndare att komma med en kreativ lösning på dina problem.
  • Bild med titeln Gör ögonkontakt Steg 8
    4. Arbitrera din tvist.Förutom medling kan du överväga att delta i "arbitration" för att lösa din rättegång. Skiljeförfarande liknar en rättegång, men är mer informell.
  • I ett skiljeförfarande, du och din motståndare presenterar oralt vittnesbörd, dokument och andra bevis för en neutral tredje part (skiljemannen) som då fattar ett beslut baserat på båda sidorens fall, vanligtvis kallas en "utmärkelse."
  • Till skillnad från medling är en skiljedoms pris bindande för parterna, så oavsett skiljeman bestämmer sig.
  • Skiljemän är utbildade och är nästan alltid pensionerade domare eller advokater.
  • Du bör förbereda dig för skiljeförfarande på samma sätt som du skulle förbereda dig för rättegång (se nedan för mer information).
  • Del 5 av 5:
    Kommer till rättegång
    1. Bild med titeln kommunicera effektivt steg 25
    1. Förstå vem som kommer att bestämma ditt ärende.Om du fortsätter till rättegång, kommer ditt ärende antingen att beslutas av en domare eller en jury. Vanligtvis bestämmer parterna om att ha ärendet beslutat av en domare eller jury.
    • I vissa fall kanske du vill be om en domare och inte begära en jury.Om du representerar dig själv, är en rättegång innan en domare sannolikt blir mer informell, och du behöver inte oroa dig för juryns intryck av dig i rättssalen.
    • Du borde be om en jury om ditt ärende har "emotionellt överklagande" och du tror att juryn kan vara sympatisk för din sak. Men kom ihåg att detta kan backfire om någon på juryn inte gillar dig.
    • Tänk på att rättegången kommer att ha samma "delar", oavsett om du är framför en domare eller jury.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 21
    2. Ge ett öppningsdeklaration."Öppningsdeklarationen" är en typ av tal som ges i början av försöket. Det är din första möjlighet att presentera dig själv och ditt ärende. Om du lämnade rättegången (och därför är käranden), kommer du att ge ditt öppningsredovisning först, följt av svaranden.
  • I ditt öppningsdeklaration bör du ge en översikt över vad ditt fall handlar om och vad ditt bevis kommer att bevisa. Du bör börja bevisa ditt ärende genom att berätta för juryn vilket bevis är till din fördel och vad som hände med dig.
  • Tänk på att du inte kan ange dina egna åsikter i ett öppningsdeklaration, och om du gör det kan du bli reprimandad av domaren.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 1
    3. Ring och undersök dina vittnen.Under presentationen av ärendet kommer du att ringa dina egna vittnen, och "undersöka" dem (detta kallas direktundersökning). Du kommer också att ha möjlighet att ställa frågor från dina motståndares vittnen (detta kallas cross-examination). För att förbereda sig för att ringa och undersöka dina vittnen, se till att de alla är överens om att vara närvarande vid rättegången.
  • För direktundersökning bör du förbereda en anteckningsbok med en översikt över vad du vill fråga vittnen. Ställ frågor som uppmuntrar vittnen att prata, istället för "ja" och "nej" frågor. För att bli bekväm med ifrågasätta vittnen kan du träffa dem för att träna i förväg.
  • För korsundersökning, inse att du förmodligen inte kommer att få den mycket användbar information och gräns eller helt avstå från de motsatta vittnen. Bara tvinga de motsatta vittnen om du kan få bevis från dem som stöder din version av händelser eller diskrediterar deras trovärdighet som ett vittne.
  • Var alltid snäll och artig för några vittnen, även under granskning. Argumentera med eller badgering ett vittne (även ett motsatta vittne) ser dåligt ut för juryn, och kan få dig i trubbel med domaren.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 17
    4. Leverera ditt slutgiltigt argument.Ett slutgiltigt beviljas i slutet av en rättegång, efter att alla bevis har presenterats och alla vittnen har kallats. Ett slutgiltigt argument är den sista chansen du måste ta itu med domaren eller juryn.
  • Avslutande argument är vanligtvis mellan 10 och 20 minuter, men om fallet är extremt komplicerat kan de vara mycket längre, i vissa fall upp till en timme.
  • Till skillnad från ett öppningsdeklaration, som kan skrivas i förväg om rättegången, kommer ett slutgiltigt att baseras på försöksevenemanget, så att du förbereder ett effektivt slutgiltigt argument, se till att du tar anteckningar under hela rättegången.
  • För att se fördjupad information om att förbereda ett slutgiltigt argument, besök s Guide på Skriva ett slutgiltigt argument.
  • Bild med titeln frågar någon steg 12
    5. Besluta om att överklaga. Även efter att rättegången har slutat kan den förlorande parten överklaga förlusten till en högre domstol. En överklagande är en begäran till en högre domstol att granska och vända om en lägre domstols beslut. I federal domstol hörs överklaganden av Förenta staternas domstol. I statliga domstolssystem går överklagandenämnden med olika namn. Om du tror att du kanske vill överklaga beslutet i ditt ärende, se till att du förstår följande:
  • Hur överklaganden bestäms: Vanligtvis vill domstolarna inte berätta för rättegångsdomen att han gjorde fel beslut eller "överrullning" det beslutet. Därför kommer en överklagande domstol vanligtvis endast att vända beslutet från en lägre domstol om den lägre domstolen gjorde ett betydande felaktig rättstillämpning.Vilket "betydande felaktighet" är att vara helt annorlunda beroende på varje enskilt fall.
  • Vilka bevis du kan presentera: Vändningsdomstolarna ser inte på några nya bevis som kan ha upptäckts efter det att fallet beslutades (antingen av domaren eller juryn). Istället kommer domstolen att titta på handlingarna från fallet, en "kort" av båda parter som diskuterar varför var och en tror att de har rätt uppfattning, och i vissa fall kommer att lyssna på båda parter argumentera för ditt fall framför domstolen (detta kallas "oralt argument).
  • Konsekvenserna av en misslyckad överklagande: Om en part utan framgångsrikt överklagar domstolens order, kommer den högre domstolen att "bekräfta" den lägre domstolen (eller juryns), och den nuvarande domen kommer att stå.
  • För mer information om tilltalande av domstolsorder, besök s Guide om tilltalande av domstolsorder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande