Hur man kontaktar ebay uk

Om du har ett problem med att köpa eller sälja på eBay UK, vill du självklart kontakta dem för att diskutera problemet. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på de flesta hjälpsidor, som är sidorna eBay har skapat för att hjälpa dig att hitta svar på dina frågor och problem. Alternativt, använd upplösningscentret för att starta en konversation med köparen eller säljaren.

Steg

Del 1 av 2:
Chattar eller textning med eBay UK
  1. Bild med titeln Kontakta eBay UK Steg 1
1. Klicka på "Hjälp och kontakt" På toppen av någon eBay-sida. Detta tar dig till hjälpcentret, där du kan söka efter artiklar relaterade till ditt problem. Du kan hitta den information du behöver utan att kontakta eBay. Du kan också hitta hjälpcentret på https: // ebay.co.Storbritannien / Hjälp / Hem.
  • Bild med titeln Kontakta eBay UK Steg 2
    2. Hitta och klicka på en artikel som är relaterad till din fråga. Sök efter ett ämne om ditt problem längst upp på sidan. Sätt i nyckelord relaterade till ditt problem som "mottog inte objektet" eller "hackat konto." Sidan kommer att ge resultat för dig att klicka på - Välj den mest relevanta för ditt ämne.
  • Du måste klicka på en viss hjälpartikel först innan du kan komma åt kontaktinformationen längst ner på sidan.
  • Bild med titeln Kontakta eBay UK Steg 3
    3. Navigera till undersidan av sidan för att klicka "Ring oss" eller "chatta med oss." På botten av de flesta sidorna hittar du ett sätt att kontakta Ebay Uk nära botten. Välj "Ring oss" att prata med en representant via telefon, eller klicka på "chatta med oss" För att meddela en representant på din dator. Du kommer att omdirigeras till en sida där du kan logga in på ditt konto om du inte har skrivit in redan.
  • Du behöver ditt användarnamn och lösenord för att logga in.
  • Bild med titeln Kontakta eBay UK Steg 4
    4. Prata med eBay-representanten. Om du valde "Ring oss," Samtalet kommer att göras via Internet. Vanligtvis sätter du i en kö tills en representant är tillgänglig. Se till att du har en mikrofon på din dator för att ringa detta samtal. För "chatta med oss," Du kan chatta genom att skriva din fråga till en representant.
  • Del 2 av 2:
    Använda upplösningscentret
    1. Bild med titeln Kontakta eBay UK steg 5
    1. Navigera till webbsidan för upplösningscentret. På den här sidan kan du starta processen för att lösa ett problem med en annan person på eBay, oavsett om du är en köpare eller en säljare. Hitta webbsidan på https: // ResolutionCentre.ebay.co.Storbritannien/.
    • Om du föredrar kan du också kontakta köparen eller säljaren under "Min ebay," som ger en direkt linje till personen.
  • Bild med titeln Kontakta eBay UK Steg 6
    2. Välj den bästa beskrivningen av ditt problem på sidan. På ena sidan av sidan ser du problem för köpare. På andra sidan sidan ser du detsamma för säljare. Läs beskrivningarna under dessa kategorier för att välja den som bäst beskriver ditt problem.
  • Till exempel, om du har köpt något, kan du välja "Jag har inte fått det än." eller "Jag fick ett objekt som inte matchar säljarens beskrivning."
  • Bild med titeln Kontakta eBay UK Steg 7
    3. Slå "Fortsätta" knappen för att logga in. För att öppna väskan med upplösningscentret måste du vara inloggad på ditt konto. Om du inte redan kommer sidan att omdirigera till ett tecken på sidan när du slår på "Fortsätta" knapp.
  • Du behöver ditt eBay användarnamn och lösenord för att logga in på ditt konto.
  • Bild med titeln Kontakta eBay UK steg 8
    4. Välj det objekt du vill öppna ett ärende på. Upplösningscentret visar dig dina nyligen inköpta eller sålda föremål. Klicka på den du har ett problem med, och välj sedan "Öppet fall." Som öppnar ett fall på detta köp mellan dig och säljaren eller köparen.
  • Bild med titeln Kontakta eBay UK Steg 9
    5. Beskriv ditt problem och slå Skicka. På nästa sida kan du berätta eBay och säljaren eller köparen vad ditt problem är med objektet. Försök att ge så mycket detaljer som möjligt för att ge dem en chans att lösa problemet med din tillfredsställelse.
  • Till exempel, om varan inte är hur du förväntade dig, vara så specifik som möjligt. Du kan skriva, "Varan var tänkt att vara ett bronshänge med 2 kvinnor som håller händerna. Jag fick ett silverhänge med en enda kvinna som satt ner."
  • Bild med titeln Kontakta eBay UK steg 10
    6. Vänta på ett svar från personen och eBay. Du borde få ett svar snabbt från köparen eller säljaren via upplösningscentret, så kolla tillbaka från tid till annan. Om personen inte svarar inom 8 dagar, kommer eBay att ta över och hjälpa till att lösa problemet. Under upplösningscentralen väljer du "Eskalera fallet till kundsupport" att be eBay att ta över ärendet.
  • Bild med titeln Kontakta eBay UK Steg 11
    7. Förvänta dig en resolution inom 30 dagar. Fallet stängs automatiskt inom 30 dagar om eBay inte har hört från dig, så se till att du fortsätter att checka in i resolution centrera - om ingenting har hänt inom några dagar, slå på knappen för att kontakta eBay igen. Du bör få ett bidrag eller ett nytt objekt som köpare, beroende på din fråga.
  • Tips

    Om du använde Paypal för att göra ditt köp kan du också kontakta dem för hjälp om ditt problem är med din betalning. Gå till https: // paypal.com / uk / smarthelp / kontakt-oss.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande