Hur man hittar en gärning på nätet

En gärning är ett juridiskt dokument som visar vem som har titel till en fastighet. Gärningar registreras av länets inspelare eller registrets kontor i länet där fastigheten är belägen. Många av dessa poster är nu tillgängliga online i sökbara databaser. Medan detta har gjort att det är en lättare som äger en handling, kan det fortfarande vara en komplicerad process, så det är bäst att vara beredd på en intensiv sökning.

Steg

Metod 1 av 2:
Söker med skatteposter
  1. Bild med titeln Hitta en gärning online Steg 1
1. Bestäm i vilket län eller socken fastigheten är belägen. Eftersom gärningsrekord typiskt registreras på länsnivån, har denna information nödvändig. Det finns flera sätt att ta reda på vilket län eller socken en bit av egendom är i.
  • Förmodligen det enklaste sättet kommer till National Organization of Counties `(Naco) webbplats, på http: // explorer.naco.org /, och använder deras "Stad / Zip" Sökfunktionen längst upp på sidan.Skriv bara stadens namn eller postnummer i sökfältet och klicka på förstoringsglasikonen. Även med minimal information borde detta berätta vad du behöver veta.Till exempel, om du skriver"Decatur" in i sökfältet och inget annat, kommer webbplatsen att producera en lista över alla städer som heter "Decatur" i USA, tillsammans med deras medföljande län. Klicka på länken till ditt län, och det ska ge dig information som innehåller en länk till länets hemsida tillsammans med en lista över deras valda tjänstemän.
  • Bild med titeln Hitta en gärning online Steg 2
    2. Börja med skattebedömaren. All information som de flesta kommer att behöva eller vill veta om en gärning kommer att vara på rekord med länsskattens bedömare, till exempel den nuvarande ägaren, försäljningsdatum, prishistoria och aktuell värdering. Skatte bedömarens kontor i något län ansvarar för bedömning och värdering av egendom för fastighetsskatt, så de är bland de första som vet när en gärning ändrar händer. Eftersom nästan alla fastighetsägare måste betala fastighetsskatt (och därför måste ta itu med skattebedömare) är denna information också bland de mest lättillgängliga i något län. Även om du behöver veta mer information senare är det här det enklaste stället att börja.
  • Länsstyrelsens webbplatser kan vara bland de minst Användarvänliga webbplatser där ute. Det skulle inte vara oerhört för en person att noggrant söka länets hemsida för ett kontor inom länsregeringen till ingen nytta, bara för att finna att länken till det kontoret var dolt i något dunkelt område. När du är på länets hemsida, om du inte hittar en länk till bedömarens kontor inom några minuter att titta runt, kan det spara dig lite tid att ge länet ett samtal och se till att bedömarens kontor är online och att posterna är sökbara.
  • Slå inte av med ändringar i formulering, och håll ögonen på nyckelord. "Skattebedömare," "fastighetsbedömare," "egendomsvärdering," och "skattemandel" är termer som är antingen synonyma eller nära besläktade organisatoriskt. Om du ser något av dessa garanterar det närmare undersökning.
  • Bild med titeln Hitta en gärning online Steg 3
    3. Hitta avsnittet Records. Leta efter termer som "fastighetsdata," "fastighetsrekord," och "egendomsrekord." Följ länken för det, och hitta avsnittet på sidan där du kan söka efter egendomsrekord. De flesta län gör att du kan söka efter adress, med partnummer eller paket-ID. Sök efter din valda egendom.
  • Beroende på din ort kan det finnas mer än en notering för samma adress. Till exempel 123 E. Washington st. och 123 Washington St. kan båda vara listade som 123 Washington St. i indexet.Om du stöter på något så, titta bara på bedömarens rekord för båda posterna.Den faktiska posten blir mer specifik än indexet, så du kan berätta för dig. Washington Adress från din Washington-adress.
  • Bild med titeln Hitta en gärning online Steg 4
    4. Undersök posten. De flesta kommer inte att behöva mer information än vad de hittar i bedömarens rekord. Det bör berätta för den nuvarande gärningsinnehavaren, gärningsinnehavarens adress, prishistorik och försäljningsdatum, kvadratmeter för en struktur eller kvadratisk footage för hela marken, och viktigast av allt, egenskaps-id och typ av gärning ägaren hålla.
  • Vissa län ger mer omfattande information än andra. Medan nästan varje län kommer att berätta för vem den nuvarande handlingsinnehavaren är, registrerar vissa länas skattebedömare att visa innehavare som går tillbaka många år. Titta noga för att se vilken information som presenteras.
  • Metod 2 av 2:
    Söker egendomsrekord
    1. Bild med titeln Hitta en gärning online Steg 5
    1. Ta reda på om den här informationen är online. Många län är inte information om handlingen själv online, och det här är till och med sant för län som sätter skattebedömarens poster online. Den viktigaste informationen som själva kommer att visa (att skattebedömarens poster inte kommer) är vem som höll gärningen före den nuvarande ägaren och vilken typ av gärning de hade. Om inte en person ser till att en titel är klar, är denna information av begränsad användning till allmänheten.
    • Regeringens enhet som håller dessa poster kallas vanligtvis "länsrecorder" eller "County Register of Deeds." i alla fall, "Recorder av gärningar," "Gärsregistrator," och "DEEDS Registry" är också vanliga. Om du hittar en av dessa är det en bra chans att dina poster är online. Igen, tveka inte att ringa och fråga om den här informationen är online.
    • Om du inte kan hitta en webbplats för den relevanta länsinspelaren, försök använda en av dessa privata markindexindex:
  • Bild med titeln Hitta en gärning online Steg 6
    2. Hämta fastighets-ID-numret. Kom ihåg att du kan hitta detta i skattebedömarens rekord, ibland kallad paketnummer eller inspelningsnummer. Många länets inspelare gör inte den primära rekord av gärningar efter adress, eftersom saker som gatunamn kan förändras snabbt och oförutsägbart. När den här typen av gärningsinformation är online alls, är det vanligtvis sökbart med bok / sidnummer, med egendoms-ID-nummer eller av säljare och köpares namn. Fastighets-ID är vanligtvis det mest tillförlitliga och enklaste sättet att söka, eftersom det är mindre benäget att problem som felstavningar av namn och gator.
  • Bild med titeln Hitta en gärning online Steg 7
    3. Var beredd att betala en avgift. Oavsett om du använder en länsrekords webbplats eller en privat rekordsökningssida, är det ofta en avgift för sökning - speciellt om du vill söka efter adress. Vissa markinformation eller gärningsplatser kan debitera en engångsavgift och andra kan debitera per sökning eller per post. Dessa avgifter varierar i kostnad från några dollar för statliga webbplatser till tio och tjugo dollar per sökning efter några av de privata webbplatserna.
  • Bild med titeln Hitta en gärning online Steg 8
    4. Fyll i önskad information. När du har hittat en markinspelningsdatabas och skapat ett konto, fyll i så mycket information som möjligt, inklusive egenskapens adress, ägarens namn eller egendoms-ID och kör en sökning. Om du får för många resultat, försök minska din sökning genom att lägga till mer information. Om du får för få resultat, försök att bredda sökningen med hjälp av jokertecken eller genom att ge mindre information.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande