Så här styr du blåsan på en buss

Få erfarenheter är mer irriterande än att hålla en full blåsan på en buss som inte stannar när som helst snart. Om du fortfarande har tid att förbereda dig för din nästa bussresa, kan du göra mycket för att minimera obehag genom att dricka mindre vatten innan du går ombord och lär dig själv hur man kontrollerar musklerna som håller i din kissa. Men om du sitter på bussen just nu och inte har tid att lära sig nya tricks, försök att orsaka benen, sitta så fortfarande som möjligt och läsa något underhållande för att distrahera dig själv. Som en allra sista utväg, när du inte kan hålla den i en minut, finns det alternativ du kan försöka lindra dig diskret.

Steg

Del 1 av 3:
Gör sig redo för resan
  1. Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 1Bullet1
1. Drick inte för mycket innan du går ombord på bussen. Att hålla sig hydratiserad är viktig för din hälsa, men om du ska gå ombord på en buss för en lång åktur, är det klokt att inte chugvatten eller någon annan vätska strax före ombordstigning. Om du inte kan stå för att vara törstig, ta med en vattenflaska och blöta din mun med små sippor under hela din resa, snarare än att dricka allt på en gång.
  • Säg nej till den stora latte eller jätte soda innan du kommer på bussen! Koffein är ett diuretikum, och kommer att få dig att kissa oftare än vanligt. Om du behöver ditt morgonkaffe, försök att dricka det bra innan det är dags att komma på bussen, så det har tid att komma igenom ditt system.
  • Ännu värre än koffein är alkohol, som uppmanar din kropp att producera mer urin än samma mängd vatten skulle göra. Undvik att dricka det i någon form före eller under din bussresa.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 2
    2. Kontrollera att bussen har ett badrum. De flesta bussar som kommer att resa i mer än några timmar har badrum dessa dagar. Du kan ringa framåt och fråga busslinjen du reser med bara för att se till. Problemet är att bussbadet är ofta mindre än rena, är mycket smutsiga i värsta fall, eftersom de inte alltid städas för varje ny resa, och på en fullständig buss finns det ofta en linje att använda dem. Om bussbadet är mycket smutsigt, eller om det är troligt att det är en linje, är det bästa tillvägagångssättet att bräda väpnat med tips och tricks du kan använda för att hålla blåsan så länge som möjligt och tänka på bussbadet som En säkerhetskopia du kan använda om du verkligen måste gå.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på en buss Steg 3
    3. Se om och när bussen kommer att dra över för vila stannar. På mycket långa buss rider är det vanligtvis ett vila stopp eller två. Även om bussen inte har ett användbart badrum, kommer du så småningom att ha någonstans att lindra dig själv. Återigen, ringer framåt för att kontrollera situationen hjälper dig att bli mentalt förberedd. Om du vet när nästa stopp kommer att bli, blir det lättare att distrahera dig själv för den tilldelade tiden. Om du inte har någon aning om du får möjlighet att gå, kommer din kissa att känna sig som oändlig tortyr.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 4
    4. Gå medan du fortfarande har chansen. Kom ihåg när dina föräldrar gjorde dig kissa före vägresor, även om du inte behövde gå? Detta är särskilt viktigt när du ska gå på en lång bussresa med få eller inga stopp före destinationen, och speciellt om det inte finns ett badrum på bussen. Dra nytta av din sista chans att använda badrummet hemma så din bussresa kommer att vara så problemfri som möjligt.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på en buss Steg 5
    5. Stärka dina bäckensgolvmuskler. För både män och kvinnor styrs mängden urin som frigörs från blåsan av dina bäckensgolvmuskler. Knack Maneuver är en övning som är utformad för att stärka bäckensgolvmusklerna så att du har mer kontroll när det gäller urinering. Om du är på en buss och du verkligen behöver gå, kan knack Maneuver skicka ett meddelande till din hjärna som berättar det att det inte är en bra tid att kissa, och uppmaningen blir mindre stark. Prova detta före din resa:
  • Hitta dina bäckensgolvmuskler. De är de muskler som spänner upp när du håller din kissa, eller när du slutar peeing mid-stream.
  • Spända musklerna, så hosta samtidigt. Håll musklerna som tensas tills du är färdig hosta, släpp sedan.
  • Upprepa 10 till 15 gånger varje dag som leder upp till din bussresa.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på en buss Steg 6
    6. Överväga att bära kuddar eller vuxna blöjor, bara i fallet. Om du har en lång resa som kommer upp och du förutspår att du kommer att ha problem med att hålla din blåsan, det finns ingen skam för att skydda dig i händelse av nödsituation! Gå till apoteket och plocka ut några skyddande tillbehör så att du inte har en olycka. Bara se till att du lägger på blöjan innan du går ombord på bussen.
  • Vuxna blöjprodukter var utformade för att hjälpa människor att hantera urininkontinens, men de brukar användas av människor med alla slags behov, som brudar med bröllopsklänningar för puffiga för att ta bort för ett badrumsavbrott.
  • Du kan köpa små skyddskuddar som liknar sanitetsbindor eller större, full täckningsblöjor beroende på vad du tror du behöver.
  • Del 2 av 3:
    Hantera uppmaningen medan du är på bussen
    1. Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 8Bullet1
    1. Lossa täta kläder. Om du har på dig byxor eller kjol med ett tätt midjeband, kan dina kläder göra saker värre genom att sätta press på blåsan. Gör dig så bekväm som möjligt genom att lossa dina täta kläder.
    • Om du har ett bälte, unbuckle det. Unbutton eller unzip dina byxor eller kjol.
    • För att dölja det faktum att du är knuten, dra din skjorta ner eller placera en tröja eller ett annat objekt över ditt knä.
    • Av liknande skäl kan du också hitta det till hjälp att uncross dina ben, särskilt när du sitter.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 9
    2. Försök att inte flytta för mycket. Squirming runt Jostles din blåsor och skapar en uppmaning som känns mer extrem. Du kanske vill känna dig som att knacka på fötterna eller skifta från sida till sida, men det kommer bara att göra saker värre. Försök att komma i en bekväm position och stanna så.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på en buss Steg 10
    3. Läs eller titta på något för att distrahera dig själv. Detta är ett av de bästa sätten att hantera att behöva kissa på en buss. Om det verkligen finns ingenstans att gå på toaletten för nästa timme eller två, gör det bästa av situationen genom att försöka glömma ditt obekväma fysiska tillstånd. Ta upp ditt läsmaterial eller sätt på en video som absorberar tillräckligt för att hålla ditt sinne av din uppmaning att lindra blåsan.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 11
    4. Undvik hosta eller skrattar. Båda dessa handlingar kan orsaka att bäckensgolvmusklerna ger lite, vilket gör det att kissa värre. Du kan förmodligen inte göra mycket om det om du har en hosta passform, men du kan se till att boken eller videon du väljer är inte roligt nog för att få dig att skratta så hårt du kissa i dina byxor.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 12
    5. Tänk inte på att köra vatten. Att ha en outhärdlig uppmaning att kissa är delvis psykologisk, så att tänka på forsränning och sprutande geysrar verkligen kommer att känna dig värre! Låt ditt sinne bo på öknar (utan mirages) och andra saker som är torra. Om du har en genomsnittlig vän som tycker det är roligt att sjunga "Gå inte chasing vattenfall" Medan du försöker hålla den i, berätta för honom att det inte blir så roligt om du kissar i sitt säte intill dem.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 13
    6. Vet att det inte kommer att skada din blåsan. Det finns ingen chans att du ska spränga din blåsan bara genom att hålla din kissa länge, så låt ditt sinne bli lättad. Om det kommer till den punkt där din kropp inte kan hålla den längre, kommer det helt enkelt sluta göra det. Förhoppningsvis har du fått ett viloläge! Om du är rädd för tiden har du kommit och du fortfarande sitter där kilas mellan en främling och ett fönster, läs vidare.
  • Del 3 av 3:
    Att veta vad man ska göra när du inte kan hålla det längre
    1. Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 14
    1. Prata med bussföraren. Se om det finns en chans att föraren kan stoppa bussen på ett närliggande vila, så att du kan använda badrummet (andra passagerare kommer förmodligen att dra nytta av). Var försiktig så att du inte distraherar bussföraren, men. Det är viktigt att inte höja din röst eller göra någonting som kan skapa en farlig situation.
    • Det är möjligt att bussföraren kommer att säga nej, och du måste bara fortsätta. Om det är en charterbuss på ett schema kommer föraren inte att vara sannolikt att du vill dra över. Det är fortfarande värt ett försök.
    • Om föraren säger nej, fråga när du kommer att stanna nästa, så du kan återuppta sitt säte åtminstone veta när du kommer att lindra dig själv.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 15
    2. Se om du kan diskret kissa i en behållare. När det kommer, kommer det, så har någonstans att sätta det. Täcka ditt knä med en jacka eller något och kissa i en behållare av något slag. Välj en med lock så att du kan hålla saker som sanitära som möjligt och stäng upp det när du är klar.
  • Om din sittmärken är en vän, få honom eller hennes vistelse placerad framför dig medan du använder fönstret för att kissa diskret i behållaren.
  • Vänta en tid när bussen kör över smidig motorväg och inte kör genom stadsgator och springa över potholes.
  • Bild med titeln känner igen implantation blödning steg 7
    3. Undvik att kissa i dina byxor. Du skulle inte läsa den här artikeln om du såg Peeing i dina byxor som ett livskraftigt alternativ, men det är värt att peka på att kikan på ett buss säte är ohälsosamt och oförskämt till dina medpassagerare. Om det bara inte finns något sätt du kan undvika det, och du kan inte hitta en behållare som är lämplig att använda, gör ditt bästa för att hålla så mycket som möjligt tills bussen äntligen kommer till ett stopp.
  • Bild med titeln Styr din blåsan på ett buss Steg 16
    4. Förbli lugn, om du slutar peeing i dina byxor. Om du panikerar, lockar du uppmärksamhet åt dina våta byxor och lägger till din förlägenhet. Helt enkelt stanna där du är tills bussen stannar och väntar på att andra ska lämna, informera sedan föraren du har haft en olycka. Om det fortfarande finns andra ombord som märker att du peed i dina byxor, svettar det inte! Du får aldrig behöva se dem igen.
  • Expert Q & A

    Visste du att du kan läsa expertvar för den här artikeln?Lås upp expertvar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur kan jag sluta frekvent urinering naturligt?
      Allison Romero, PT, DPT
      Allison Romero, PT, DPT
      Pelvic Health Specialist
      Droppe. Allison Romero är en bäckenespecialist, fysioterapeut och ägaren av återvinningsbäcken i San Francisco Bay-området. Med över ett decennium av erfarenhet är Allison specialiserat på omfattande bäckens fysiska terapibehandlingar för bäckensgolv dysfunktion. Hon har en kandidatexamen i kinesiologi och motionsvetenskap från Sonoma State University och en läkare i fysisk terapi från University of Southern California. Allison är en styrelsecertifierad fysioterapeut i Kalifornien och är medlem i American Physical Therapy Association-sektionen om kvinnors hälsa och det internationella bäckagesmässiga samhället.Allison Romero, PT, DPT
      Allison Romero, PT, DPT
      Pelvic Health Specialist
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      Försök ta några djupa andetag för att hjälpa lugna dig själv för tillfället så att du inte känner dig uppmaningen att gå så mycket.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 2

    Tips

    Planera före bussresa över tre timmar lång.
  • Urinering i en behållare eller en blöja har nackdelar med det, inklusive det faktum att blöjor kan visa genom dina kläder (så välj vad du bär klokt), folk kan se dig sätta en flaska i dina byxor, det kan lukta, det kan läcka, och du kan ha mer urin än en behållare kan passa, så det rekommenderas inte.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande