Hur man är säker medan du flyger

Flyga kan verka läskigt, men det är relativt ett mycket säkert sätt att resa. Men det finns fortfarande några saker du behöver veta när du flyger. Thiswill lär dig Hur man är säker under flygningen.

Vänligen se säkerhetsinformationskortet i din sitsficka och / eller säkerhetsdemonstrationen för säkerhetsinformation relaterad till det specifika flygplanet du är ombord.

Steg

Del 1 av 4:
Fäst ditt säkerhetsbälte
  1. Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 1
1. Lär dig hur du fixar ditt säkerhetsbälte.Sätt in metallspetsen i spännet tills det klickar, dra sedan på remmen för att dra åt.Att lossa, lyfta på spännets flik.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 2
    2. Fäst ditt säkerhetsbälte när "Fastsättning av säkerhetsbältet" tecken är upplyst.Under denna period är det farligt att komma ut ur din plats på grund av grov luft eller tyngdkraft.Om du är i ett flygplan toalett, tvätta händerna och flytta tillbaka till din plats.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 3
    3. Fäst ditt säkerhetsbälte när du sitter.I händelse av oväntad turbulens kommer du inte att kastas upp i överkammaren.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 4
    4. Fäst ditt säkerhetsbälte under en nödsituation.Det innebär att det finns någon anledning att planet behöver jordas, inklusive en förlust av hytttryck, ett flygmotorfel, förlusten av adekvat bränsle, plandfel, etc.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 5
    5. Fäst ditt säkerhetsbälte när du är instruerad att göra det.Det här är inte en uttömmande lista när du ska fästa säkerhetsbältet, men om en flygvärdinna eller kaptenen bestämmer att säkerhetsbälten måste fästas, kommer de att instruera dig att lägga på det.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 6
    6. Fäst ditt säkerhetsbälte över filtar.Under långa flygningar kan det må bra att ta en lång tupplur ombord, men för att inte bli störd av en flygledare, se till att ditt säkerhetsbälte är synligt när du sover.
  • Del 2 av 4:
    Följande regler om bärbara elektroniska enheter (peds)
    1. Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 7
    1. Stäng av pedrarna eller placera dina peds i flygplan / flyg- eller icke-sändande läge under taxi, start och landning.Under dessa perioder är kommunikation med flygkontroll avgörande för en säker start och landning.Att använda sådana peds kan orsaka störningar med luftfartygsutrustning, sätta andra passagerare och dig själv i fara.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 8
    2. Placera dina peds i flygplansläge under hela flygningen.Sändningsanordningar kan vara farliga när planet är luftburet.De flesta lufttrafikföretag och FCC kräver att peds placeras i flygplansläge när omborddörren är stängd.Detta säkerställer att inga elektroniska enheter sänder under flygningen när som helst.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 9
    3. Acceptera att vissa peds kan inte användas under flygningen.Beroende på enheten kan du behöva strömma ner enheten helt för del eller hela flygningen.
  • Telefoner och tabletter kan användas i flygplansläge under flygningen när som helst så länge de är säkra.Om enheten sänder och inte har ett flygplansläge, kan det inte användas.
  • Bärbara datorer och stora tabletter måste stuvas bort under sätet framför dig (eller under din plats) under taxi, start och landning.
  • Radioutrustning, inklusive fjärrkontrollleksaker, FM / AM-radio och walkie-talkies, får inte användas när som helst under flygningen, liksom någon sändningsanordning som inte har ett flygplansläge.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 10
    4. Förstå när du kan använda peds.PEDS kan användas när flygvärdinna eller kapten informerar dig (förutom ovanstående) och måste stängas av när "Vänligen stäng av elektroniska enheter" Ljuset är tänt.
  • Del 3 av 4:
    Hantera nödsituationer
    1. Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 11
    1. Var redo att använda din syrgasmask ska det finnas en förlust av luft.Syre masker faller ner från panelen ovanför dig.Fäst din säkerhetsbälte och dra masken mot dig för att starta syrgasflödet.Slip det elastiska bandet över huvudet och dra åt med banden på vardera sidan av masken.Oroa dig inte om plastpåsen inte blåser, bara andas normalt.
    • Kom ihåg att sätta din mask på först innan du hjälper någon annan med deras.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 12
    2. Leta reda på din närmaste nödutgång.De är vanligtvis märkta med orden "Utgång" eller motsvarande på ett annat språk.Ljus och remsor i hela kabinen hjälper också dig till dem i en strömförlust eller närvaro av rök eller dimma.
  • De kan vara bakom dig, liksom.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 13
    3. Förstå att om du sitter nära en nödutgång, kan du behöva hjälpa andra passagerare i en evakuering.Om du är ovillig eller oförmögen att hjälpa andra passagerare i en nödsituation, fråga sedan en flygvärdinna för att återställa dig.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 14
    4. Vet hur man använder en nödutgång.Dessa utgångar är tunga och öppna genom att dra ett band eller ett handtag.Vissa nödutgångar är utrustade med en utgångsglas som kan eller kanske inte är avtagbar, andra nödutgångar har trappor eller kräver att du klättrar på vingen.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 15
    5. Vet när det är säkert att öppna en nödutgång.Om du ser rök, eld, vatten eller något som kan äventyra passagerarna ombord, hitta en annan utgång.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 16
    6. Lär dig hur man lägger på en livväst.De är vanligtvis belägna under eller bredvid din plats.Riva påsen öppen, linda spännet eller strängen runt dig och dra åt.Därefter blåser du på livsvästen genom att dra på flikarna eller blåsa in i rören.Vissa livvästar är utformade för små barn, andra är utrustade med vattenaktiverade locatorljus.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 17
    7. Vet hur man ska evakuera.Brace dig själv för landning, lossa ditt säkerhetsbälte, fortsätt till närmaste nödutgång och hoppa på evakueringsglaset eller gå nerför trappan.Om på vatten, var noga med att lägga på en livväst, eller använd säteskuddarna för flotation.
  • Del 4 av 4:
    Förstå andra viktiga säkerhetsinformation
    1. Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 18
    1. Rök inte ombord på flygplanet (inkluderar e-cigaretter).Det finns risk för bränder som orsakas av att bränna cigaretter, det är dåligt för dig och andra eftersom kabinen är trycksatt, och det är olagligt.Manipulerar med rökdetektorer ombord är flygplanet också förbjudet, och kan resultera i stora böter.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger Steg 19
    2. Följ alla besättningsmedlemsinstruktioner, postade skyltar och upplysta informationsskyltar.De finns för egen säkerhet och som en påminnelse om vad som är lagligt och vad som inte är lagligt ombord på flygplanet.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 20
    3. Diskutera inte något om kapning, sprängämnen, bomber, vapen, knivar eller andra farliga vapen ombord på flygplanet.Använd hörlurar om du tittar på en film eller spelar ett spel med sådana ljudeffekter för att undvika att misstas för en kapare eller terrorist.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger Steg 21
    4. Vara artig för andra.Flygbolag har inga problem med att avlägsna människor från flygplan som utgör en olägenhet för andra passagerare.Öppna inte nötterna ombord på planet om någon har en muttergi ombord, och om en passagerare ber dig att stoppa vad du gör av någon anledning, sluta.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 22
    5. Vara hygienisk. Flygplan är ett ställe som infektioner kan sprida eftersom utrymme är stängd. Ändra inte barn var som helst utom på babybytebord i toaletten och tvätta händerna efter att du har gjort med toaletten.
  • Du bör anta att andra inte är hygieniska före dig, så var försiktig när du äter mat av bord, platser, sitsfickor och andra platser ombord på flygplan.
  • Bild med titeln vara säker medan du flyger steg 23
    6. Förbered dig för start.Placera dina elektroniska enheter i flygplansläge, eller stäng av dem och stuva dem bort, se till att dina brickbord är uppe, dina ryggar är upprätt, dina persienner är öppna, dina armstöd är nere, och dina bildskärmar är vikta tillbaka medan Flygvärdinna går in.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande