Hur man drar camelbak

Camelbak vattenreservoarer, mer allmänt kända som vattenblåsor, är ett populärt sätt att hålla sig hydratiserad på-the-go. För att hålla din vattenblåsa som hygienisk som möjligt är det viktigt att rena och torka den för att förhindra någon formtillväxt. Om du inte behöver använda din kamelbakblåsning direkt, försök att låta det lufttorka för en dag eller 2. Om du behöver använda det mer omedelbart, överväga att påskynda lufttorkningsprocessen med pappershanddukar.

Steg

Metod 1 av 2:
Lufttorkning av flaskan
  1. Bild med titeln Dry Camelbak Steg 1
1. Tvätta ut flaskan för att sanera den. Rengör blåsan med en blandning av 2 msk (28.8 g) Bakpulver och minst 1 kopp (240 ml) varmt vatten. Knippa änden av dricksröret stängt och håll flaskan över huvudet för att sväva blandningen i hela röret och blåsan. Låt bakpulbarningen sitter i en halvtimme innan den häller ut det.
  • Om du föredrar en starkare rengöringslösning, använd 2 matskedar (30 ml) blekmedel istället.
  • Bild med titeln Dry Camelbak Steg 2
    2. Skrubba flaskan med en mild maträtt. Använd en stor mängder tvål för att tvätta rengöringslösningen och fortsätt att skölja ut urinblåsan med varmt vatten. Efter sköljning skrubba de svåråtta hörnen av kamelbakblåsan med en borste. Slutligen kontrollera att alla suds är borta innan du lämnar blåsan för att torka.

    Visste du? Camelbak tillverkar också penslar utformade för att rengöra sina vattenblåsor.

  • Bild med titeln Dry Camelbak Steg 3
    3. Ställ in kamelbakblåsan på en platt, öppen yta för att låta den torka. Lämna toppen av vattenblåsan Ajar så att den friluft kan komma in i både flaskan och dricksröret. Låt det torka för en dag eller 2, eller tills all fukt har avdunstats från insidan av blåsan. För att kontrollera detta, gnugga insidan av Camelbak med ett rent finger för att se om blåsan fortfarande känns fuktig.
  • Metod 2 av 2:
    Använda en pappershandduk
    1. Bild med titeln Dry Camelbak Steg 4
    1. Binda en va av bomull till en linje av fiske tråd. Knut en bit fisklinje runt en bomullsboll, eller en bit bomullsboll. Kontrollera att bomullen är ordentligt fastsatt på fiskelinjen och binda den flera gånger, om det behövs. Om du inte har några bomullskulor till hands, klippa av slutet av ett q-tips och använd det istället.
    • Rörrenare är också ett bra sätt att bli av med någon överskott av fukt i dricksröret.
  • Bild med titeln Dry Camelbak Steg 5
    2. Dra linjen genom dricksröret för att torka ut det. Sticka bomullsänden på fiskeråden i röret och tryck det igenom. Fortsätt att trycka ledningen så att bomullsbollen eller knoppen plockar upp någon uppenbar fuktighet. Fortsätt tvinga tråden genom röret tills bomullen dyker upp i andra änden.
  • Skär bomullsbollen eller knopp i en mindre bit om det inte verkar passa genom dricksröret.
  • Bild med titeln Dry Camelbak Steg 6
    3. Skaka ut vattenblåsan för att ta bort eventuellt vänster över vatten. Håll huvuddelen av din kamelbak över diskbänken för att bli av med några avvikande vattendroppar. Om det fortfarande finns något vatten kvar i blåsan, använd en pappershandduk för att blotta det.
  • Bild med titeln Dry Camelbak Steg 7
    4. Crumple upp några pappershanddukar och lämna dem i vattenblåsan. Boll upp några pappershanddukar och laga dem i flaskan. Fortsätt fyllning av blåsan tills det är fullt, se till att pappershanddukarna rör på kanten av flaskan när du går.
  • Om du har svårt att få pappershanddukarna i flaskan med händerna, försök använda en uppsättning salladstång för att placera dem i blåsan.
  • Bild med titeln Dry Camelbak Steg 8
    5. Låt Camelbak lufttorka i minst 4 timmar. Ställ in vattenblåsan på en platt, öppen yta där den kan få gott om luft. Kontrollera att vattenröret såväl som huvudblåsan är öppna när de torkar. Om det behövs, låt din kamelbakblåsa torr över natten.

    Dricks: Försök lämna din kamelbakblåsan på ett ställe som du inte kommer att glömma det, som toppen av ett kylskåp.

  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande