Hur man njuter av dig själv på en lång bussresa

Att resa med buss är ett bra sätt att spara pengar och se landskapet när du passerar. Långa buss rider kan lätt bli tråkiga, men om du packar underhållning och föremål för att hålla dig bekväm, kan du enkelt passera tiden. Ta med material för läsning och skrivning, packa elektroniska enheter för att lyssna på musik eller titta på tv-program, förbereda några snacks, klä sig bekvämt och njut av miljön runt dig för att ha en bra reseupplevelse och njut av resan.

Steg

Metod 1 av 3:
Passerar tiden
  1. Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 1
1. Skriv eller rita för att klara tiden. Ta med en anteckningsbok och skriva leveranser till tidskrift eller doodle. Du kan också ta med en vuxen färgbok och några färgpennor för att utöva din kreativitet, eller några vykort att skriva till familj och vänner.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 2
    2. Spela videospel, spelappar eller resespel. Spel kommer att hjälpa till att hålla din hjärna förlovad och ge dig ett roligt sätt att klara tiden. Ta med några videospel och en konsol, ladda ner spelappar på din telefon eller surfplatta, eller packa några klassiska travelized-spel.
  • Du kan också ta med ett enkelt kortkort och spela ett spel som Solitaire själv, eller fråga personen bredvid dig om de vill spela ett kortspel.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 3
    3. Använd bussens WiFi eller ta med dig själv om det behövs. Vissa bussar ger WiFi, så om du behöver en Internetanslutning, kolla i förväg för att se om din buss har det alternativet. Om det inte finns, kan du köpa en trådlös bredbandsrouter eller en hotspot-enhet. Om din telefon har det här alternativet kan du också möjliggöra en hotspot med din telefon.
  • Hotspot-enheter har ett cellulärt nätverk och är i allmänhet tillräckligt små för att passa i en ficka.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 4
    4. Få lite arbete gjort. En lång bussresa är den perfekta tiden att komma vidare på jobbet. Om du behöver Internet för ditt arbete, använd bussens WIFI eller ta med din egen. Du kan också förbereda lite arbete för att göra offline på förhand, till exempel utkast eller noteringar.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 5
    5. Ta med något att läsa. Ta chansen att fördjupa dig i något läsmaterial för att göra resan genom snabbare. Ta med en bok, tidskrift eller en Kindle förfastad med lite läsmaterial.
  • Försök läsa något roligt eller suspensivt som kommer att hålla dig fullt absorberad.
  • Expertips
    Lorenzo Garriga

    Lorenzo Garriga

    World Traveller & Backpackerlorenzo är en tidstestad Globe-Trotter, som har reser världen på en shoestring i nästan 30 år med en ryggsäck. Hailing från Frankrike, har han varit över hela världen, som arbetar i vandrarhem, tvättar och hitchhiking sin väg över länder och kontinenter.
    Lorenzo Garriga
    Lorenzo Garriga
    World Traveler & Backpacker

    Om du går på en lång bussresa är det alltid bra att få en bok att njuta av. Det är också en bra idé att ta med lite vatten och en smörgås för att hålla dig mättad.

  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 6
    6. Komma ikapp på dina favorit-tv-program eller filmer. Netflix och Amazon Prime Video erbjuder nu offline-nedladdningar, så du kan ladda ner TV-program och filmer under en begränsad tid och titta på dem var som helst med internetanslutning. Du kan också använda bussens WIFI, om det är tillgängligt, eller din egen hotspot för att titta på online.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 7
    7. Lyssna på musik, podcaster eller ljudböcker. Ta med några hörlurar och en elektronisk enhet som din telefon, bärbar dator eller tablett med lite lyssningsmaterial.
  • Detta är ett bra alternativ om du får Carsick från att läsa på bussen.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 8
    8. Ta med laddare för alla dina elektroniska enheter. Använda dina enheter för att hålla dig ockuperat på resan kommer att använda en bit av batterilivslängden, så var noga med att ta med laddare för alla elektroniska enheter som du tar med dig, till exempel din bärbara dator, telefon, tablett, Kindle eller Gaming-enheter.
  • Metod 2 av 3:
    Håll dig bekväm
    1. Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 9
    1. Bära bekväma, skiktade kläder. När du drar på en lång resa, gör du tröst din första prioritet. Klä i mjuka, lösa kläder som låter dig sträcka och röra sig lätt. Lager kommer att hjälpa till att hålla sig bekväm i någon temperatur från varm sol genom fönstret till kall luftkonditionering i bussen.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 10
    2
    Sträcka en gång i taget för att lindra spänning och styvhet. Du kan antingen gå upp och gå runt för att sträcka benen, eller sträcka varje timme eller så medan du sitter. Detta hjälper dig att hålla dig bekväm under resan och stimulera blodflödet.
  • När du sitter, sträck dina hamstrings genom att räta ut ett ben ut framför dig medan du sitter rakt och bågar ryggen. Håll det här stället i trettio sekunder, sedan byt ben. Upprepa tre gånger för varje ben.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 11
    3. Få lite sömn. Det kan vara svårt att somna på en jostlingbuss, men för att hjälpa dig att somna lättare, ta med några öronproppar eller hörlurar samt en ögonmask för att blockera ljud och ljus. Detta hjälper dig att skapa illusion av en tyst, mörk miljö. Du bör också ta med en rese kudde för att stödja nacken och hålla dig bekväm när du sover.
  • Om du har svårt att sova under resan, försök sova hjälpmedel som lavendel eterisk olja, melatonin eller dåsig inducerande medicinering.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 12
    4. Ta med ditt eget vatten och snacks. Eftersom bussföraren troligen bara kommer att stoppa i bensbutiker och bekvämlighetsstationer vid schemalagda punkter längs resan, se till att ta med din egen vattenflaska och snacks. När du packar, leta efter snacks som kommer att hålla din energi upp och inte göra en röra.
  • Färsk frukt, strängost, och individuellt inslagna smörgåsar är bra alternativ, eftersom de fyller och energiserar. Kettle Chips kommer också att uppfylla några saltbehov och fortfarande hålla fingrarna rena.
  • Undvik att få nötter om någon omkring dig har en mutter allergi.
  • Du bör också undvika något förgängligt, som majonnäs eller mjölk, liksom rörigt mellanmål, som cheetos eller något pulverbelagt.
  • Att föra dina egna tilltugg är särskilt viktigt för dem med specifika dieter, som veganer och vegetarianer, eller kostbegränsningar, som intoleranser till gluten eller mejeri.
  • Metod 3 av 3:
    Njuter av miljön
    1. Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 13
    1. Lär känna kollegor. Prata med folket runt dig för att klara tiden. Om du reser med familj och vänner, prata om vad du är glad över för den här resan eller berätta historier. Om du reser ensam, försök att prata med folket runt dig. Fråga dem om sin resa, där de är ifrån, eller om de har rest genom detta område innan.
    • Om du föredrar att inte ha en utökad konversation, håll dig till små samtal.
    • Om du är intresserad av en mer djupgående konversation, fortsätt att fråga dem frågor så länge de verkar engagerade.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 14
    2
    Folk-klocka på bussen. Bussresor kan vara ett bra sätt att titta på folk och bara observera resenärerna runt dig. En buss kan hålla ett så stort tvärsnitt av befolkningen, så att du observerar människor från alla samhällsskikt. Observera interaktioner mellan dem runt dig utan att vara uppenbart eller påträngande.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 15
    3. Titta ut genom fönstret och njut av landskapet. En av de bästa delarna om att resa med buss blir att titta på landskapet. Försök att hävda ett fönstersätet så att du enkelt kan titta på genom fönstret under resan. Om rutten är särskilt scenisk, fråga i förväg vilken sida av bussen ger dig de bästa vyerna.
  • Att fånga landskapet och njuta av det senare, ta några bilder av särskilt vackra områden. Att ha ett fönster säte kommer också att göra så mycket lättare.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 16
    4
    Tänk och reflektera. Reflektion kan vara en avkopplande och bekräftande övning, och gå vilse i dina tankar kan hjälpa till att klara tiden. Ta den här tiden att låta ditt sinne vandra och tänka på dina tidigare erfarenheter, vem du är som en person och resan framför dig.
  • För att fullt ut fördjupa dig i dina tankar, var fortfarande och blockera ljudet runt dig så mycket som möjligt. Hörlurar - särskilt brus-avbryta hörlurar-är perfekta för detta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande