Hur man går ombord på ett plan

Flygplatser kan vara stressiga, så det är bra att veta hur man ska gå ombord på ett flygplan. Ta tag i din biljett, ID och pass (om det behövs). Gå igenom säkerhet. En gång genom säkerhet, hitta din port. Vänta på att gå ombord på att börja. Detta sker vanligtvis 30 minuter före planerad avgång. Kontrollera din biljett för att hitta ditt portnummer. Om du har ett portnummer, låga nummerbräda först medan högre nummerbräda senast. Om du eller någon du reser med är väldigt ung, äldre eller en veteran, kan du vanligtvis bräda först, oavsett ditt portnummer. Första, affärer och prioriterade klasser alltid bräda före tränare.

Steg

Del 1 av 2:
Navigera på flygplatsen
  1. Bild med titeln Få reseförsäkring Steg 4
1. Skriv ut ditt boardingkort och kolla ditt bagage. Även om många flygbolag tillåter dig att checka in och skriva ut ditt boardingkort online (om du inte kontrollerar bagage) kan du också välja att göra det personligen på flygplatsen. Ange flygplatsen i avsnittet av ditt flygbolag, och hitta deras räknare. När du kommer till receptionen, berätta bara för dem ditt namn och ge dem ID, och de ska automatiskt skriva ut ditt boardingkort och fråga om kontrollerat bagage.
  • Om du har flera flygningar på grund av Layovers, be omsättaren att skriva ut ditt boardingpass för alla flygningar. Vissa gör det automatiskt, men det är bra att fråga om de inte gör det.
  • Kontrollerat bagage måste vanligtvis väga mindre än 50 kg och kostar ungefär $ 25 för att starta. Detta varierar från flygbolaget till flygbolaget, så kolla dina specifika flygbolagens krav online.
  • Om du inte vill oroa dig för att kontrollera påsar, får du en bär på objekt och ett personligt föremål - en som går under sätet framför dig, och en som är lagrad i de överliggande facken ovanför din plats. Fråga portens ledsagare om dina väskor är tillräckligt små för att ta med dig som carry-ons.
  • Om du skriver ut ditt boardingkort online och inte kontrollerar bagage, kan du kringgå av flygbolagräknaren.
  • Bild med titeln Ändra plan för ett anslutande flyg steg 5
    2. Huvud till säkerhet. Om du har ditt boarding pass i hand och ditt bagageförbakt förberett kan du gå till säkerhet. Har både din ombordstigning ut och en form av ID - antingen ditt körkort eller ditt pass (det måste vara ditt pass om du är ute efter landet) - lättillgängligt. En TSA-agent kommer att kontrollera ditt boardingkort till ditt ID, och då måste du framgångsrikt passera genom säkerhetskontrollen. Alla dina tillhörigheter måste placeras i behållare och skickas via en röntgenmaskin medan du kontrolleras i en separat maskin som kan skanna kroppen eller undersökas av en stavskanner (för dem med kända medicintekniska produkter ).
  • Flygplatser är väldigt kräsen om säkerhet, men de kommer också att vara väldigt vokal om det. Kontrollera efter tecken på vad du ska göra för att framgångsrikt passera genom säkerhet, och om du fortfarande inte är säker, fråga någon för hjälp.
  • Vätskor och bärbara datorer måste vara i sina egna lager separerade från andra föremål.
  • Alla föremål (inklusive tuggummi och oanvända gummi) som finns i fickorna måste placeras i facken som ska skannas av röntgen. Dessutom vill alla flygplatser vilja att du lägger några metallobjekt i behållarna (och det inkluderar metallörhängen och smycken).
  • Vissa säkerhetskontrollpunkter kräver att du tar bort bältet, skor och jackor - leta efter tecken för att se om din flygplats gör det också. Vissa flygplatser kan be dig att ta bort dina strumpor, men det varierar.
  • En TSA-agent leder dig genom processen om det råkar vara ett problem med något i ditt bagage eller på dig själv.
  • Bild med titeln Ändra plan för ett anslutande flyg steg 15
    3. Hitta din port / terminal. Få dina väskor återförpackade och sätt dina skor tillbaka så att du kan vänta på ditt plan i rätt terminal! Kontrollera ditt boardingkort för din terminal (vanligtvis ett brev) och din grind (ett nummer). Det borde finnas gott om tecken som riktar dig till detta område, men om du inte kan hitta din port och terminal, bara fråga en flygplats eller flygbolagstagare för hjälp.
  • Om ditt boardingkort inte har det terminala numret (och väldigt få inte dessa dagar), hitta en bildskärm med flygplan och kontrollera det istället.
  • Bild med titeln Ändra plan för ett anslutande flygsteg 16
    4. Häng ut och vänta på ditt plan. Det är alltid bra att komma fram till flygplatsen tidigt så att du har tid innan du går ombord på planet, bara om du behöver det. Kör till badrummet, ta tag i något att äta, eller använd dina senaste minuters frihet att ansluta till flygplatsen Wi-Fi. Ombordstigning planet börjar vanligtvis en halvtimme före start, så du kan ha gott om tid att döda.
  • Var försiktig så att du inte går för långt från din port så att du inte saknar ett viktigt tillkännagivande om ditt flyg eller tidiga ombordstigningsmöjligheter.
  • Om du vill kan du prata med en flygledare på din grind om att ändra dina platser. Detta är den enda möjligheten du måste ta en annan plats eller att uppgradera till affärer eller första klass.
  • Del 2 av 2:
    Ombordstigning av planet
    1. Bild med titeln Ändra plan för ett anslutande flyg Steg 3
    1. Vänta på meddelandet att gå ombord. Ungefär en halvtimme före start, kommer portens skötare att meddela ombordstigningstiden. Boarding görs i sektioner, antingen enligt grupp / sektioner (utsedda med ett brev) eller genom rader / platser. Kontrollera ditt boardingkort för att se om du tillhör en grupp, och om inte, vänta på din rad eller en sektion av rader som ska kallas.
    • Första klassen styr alltid planet först, följt av företagsklass och personer med funktionshinder eller spädbarn.
    • Även om det inte alltid är fallet, kan det vara fördelaktigt att försöka snag en plats i rad tidigt så att det fortfarande finns utrymme i de överliggande facken för ditt bagage. Annars, om lagringsutrymmet löper ut måste dina väskor kontrolleras.
  • Bild med titeln Ändra plan för ett anslutande flyg steg 12
    2. Få ditt boardingkort kontrollerat. Efter att ha väntat på ombordstigning kommer det att finnas en portskötare bredvid ingången som väntar på att kontrollera ditt boardingkort. Om du flyger nationellt, lämna ditt boardingkort till porten som kommer att skanna ditt boarding passera (genom att placera det på terminalen), men du behöver inte ditt ID ut vid denna tidpunkt. Om du flyger internationellt måste du visa ditt pass igen vid denna tidpunkt. Håll din ombordstigning ut efter att ha kontrollerat, eftersom du kanske behöver visa det till en extra flygvärdinna på planet.
  • Bild med titeln Ändra plan för ett anslutande flyg steg 14
    3. Gå ner i korridoren som leder till ditt flyg. Medan de flesta hallar är korta finns det några grindar som kan ha linjestorier mycket längre och kurvier än andra.
  • Bild med titeln Ändra plan för ett anslutande flyg Steg 8
    4. Gå in i flygplanet. Det finns vanligtvis en uppbyggnad av passagerare efter boardingkortskontrollen, så du kanske måste vänta i linje igen innan du går ombord på planet. Kontrollera ditt säte för att se till att du är på väg i rätt riktning och håll en utkik efter ditt radnummer. Om du behöver hjälp med att hitta din plats, fråga andra runt vilka platser är för vilka rad och senare vilket sätebrev är för vilket säte (det finns ingen "en storlek passar alla" För förklaringar här). De flesta flygvärdinna är upptagna att få sina varor redo för ditt flyg. Om du fortfarande behöver mer hjälp att hitta din plats, gå in i ett öppet säte nära raden och när flygvärdinna kommer runt för att kolla på ditt säkerhetsbälte, kan du fråga dem då.)
  • Bild med titeln Ändra plan för ett anslutande flyg Steg 9
    5. Stanna dina bärartiklar. När du har placerat din säte, placera din mindre väska under din stol och leta efter ledigt utrymme i overheadfacken för din större carry-on. Det här är inte alltid den enklaste uppgiften, så vänd dig till en flygledare för hjälp med att söka eller placera din väska om det behövs. När du äntligen kan komma i din säte, placera din mindre bär under sätet framför dig.
  • Bild med titeln Ändra plan för ett anslutande flyg steg 11
    6. Bli avgjort i. Du är alla färdiga! Nu är det dags för dig att luta dig tillbaka och koppla av medan du bärs bort till din destination i lyx. Under flygningen kommer du ibland att erbjudas en gratis drink och mat (beroende på flygarens bärare och längd). Om det behövs finns toaletter i framsidan och baksidan av planet. Alla andra frågor kan riktas mot flygledare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande