Hur man är bra på dodgeball

Dodgeball är ett roligt och snabbt spel för både barn och vuxna. För att vinna spelet, undvik bollen! Det här låter enkelt, men det finns faktiskt många sätt att vara en hårdare, bättre spelare och att göra spelet mer konkurrenskraftigt. Om du spenderar lite tid att lära och öva färdigheter för att ta ditt spel till nästa nivå, blir du snabbt dina lagkamrater "Favorit Dodgeball Player!

Steg

Metod 1 av 4:
Vara en stor kastare
  1. Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 1
1. Vet hur man slår ut spelare. Det finns flera sätt som spelare kan slås ut ur spelet. Det är viktigt för dig att känna till alla att strategisera ditt kasta spel. Dessa regler ger grunden för hela spelet Dodgeball!
  • Spelare som är slagna med bollar är ute. Dessa bollar kan antingen kastas direkt på dem eller kommer att bli ombosatta bollar som slår dem efter studsar av väggarna, golvet eller en annan spelare.
  • Spelare som går ut ur gränserna är ute.
  • Spelare som slänger en boll som är fångad är ute.
  • Spelare som korsar in i det andra lagets territorium är ute.
  • Spelare som kastar headshots är ute.
  • När du slår ut, går du in i "kö" för att vänta med att komma tillbaka när någon på ditt lag fångar en boll. Könen går i enlighet med eliminering.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 2
    2. Koordinera med dina lagkamrater. Även om Dodgeball kan se ut som ett fritt för-allt, arbetar de bästa lagen för att göra strategier för att kasta. Antal dina motståndare från vänster till höger, börjar med en och slutar med sex. Kasta flera bollar på en spelare tillsammans för att göra det svårare för dina motståndare att undvika dina attacker.
  • För att organisera din grupp kastar, gör din hörnspelare den angivna "uppringaren."De kan välja en spelare för att rikta in och kalla ut den spelarens nummer. Alla borde vänta tre sekunder och sedan kasta på den riktade spelaren tillsammans.
  • Du och dina lagkamrater bör rikta sig till en spelare i taget för de bästa poängresultaten. Om du börjar tänka för långt framåt om att slå ut flera spelare, distraherar du dig från ditt omedelbara mål. Håll fokus och patient. Du får dem alla i slutet.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 3
    3. Kasta på de starkaste aktörerna först. Du är förmodligen frestad att omedelbart gå för de svagaste länkarna. Detta är faktiskt inte den bästa strategin. Det är bättre att gå till de bästa spelarna medan du är på toppen av ditt spel. Det blir inte bra om du måste ta itu med dem i slutet när du är trött och droppar med svett.
  • Att räkna ut vilka spelare som är starkaste och svagaste, scout ut dina motståndare före spelet. Observera ett av deras spel om du kan. Om inte, se om du kan hitta några beskrivningar av deras team online.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 4
    4. Komma nära den neutrala zonen för att kasta tuffare bollar. Ju närmare du är på andra sidan, desto mer exakt och kraftfullt kommer dina kastar att vara. Detta kommer att göra dem mycket svårare att undvika. Det här är lite av en farlig strategi, men eftersom det också sätter dig närmare dina motståndares bollar. Flytta snabbt, kasta snabbt och kom tillbaka till väggen.
  • Var försiktig så att du inte korsar ditt motståndares territorium. Detta kommer att slå dig ut ur spelet.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 5
    5. Syfte med att undvika att dina bollar blir fångade. Om du sikter på bröstet eller mitten avsnittet blir det mycket lättare för det andra lagets spelare att fånga dina bollar. Gå för under midjan, som syftar till att skina. Dessa kast kommer att vara nästan omöjliga att fånga. De kommer också att tvinga dina motståndare att hoppa, vilket kan ge fler möjligheter att få dem ut.
  • Om du strävar efter midjan, måste dina kastar vara kraftfulla nog för att hålla dina motståndare att fånga dem. Bara gå med detta tillvägagångssätt om du har en extremt snabb och stark kasta arm.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 6
    6. Tryck spelare på domstolens sidor utom gränsen. Om du märker att en av spelarna på det andra laget är nära att vara utom gränsen, dra nytta av! Det borde vara "uppringarens" jobb för att göra laget att rikta den här spelaren med ett gruppkastare. Din motståndare kan vara överväldigad av attacken och gå ut ur gränsen av misstag. Och då är de ute!
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 7
    7. Grip din boll på sidan för en snygg kurva boll. Kasta kurvbollar kan fånga dina motståndare av vakt, vilket gör det svårare för dem att undvika dina kast. Öva detta kasta genom att gripa bollen på sidan och kasta den i en halvcirkel, snarare än en rak linje. Bryta inte ut det här i ett spel tills du har givit dig gott om tid för att perfekta det.
  • Försök att göra en omslagskurva boll genom att förpacka din handled och hand runt bollen och låter den lös. Detta kommer att ta ännu mer träning att behärska, men det borde ge dig lite extra kraft och kurva på utgåvan.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 8
    8. Kasta på en motståndare som bara kastade en boll. Dina motståndare är på deras mest sårbara strax efter att de har kastat bollen. Du har en sekund eller två när deras uppmärksamhet fortfarande inte är helt fokuserad på dodging bollar. Mål dessa spelare.
  • Om de bara har slagit ut en av dina lagkamrater är det här ett utmärkt tillfälle för lite hälsosamt, i spelhämnd.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 9
    9. Förvirra din motståndare genom att titta någon annanstans när du kastar. Denna falska-out bör förvirra dina motståndare, och vem du riktar dig är inte redo för ditt kasta. Var försiktig med detta drag, men. Ditt kasta kanske inte är lika exakta, eftersom du inte tittar på din motståndare när du släpper bollen.
  • Detta kan också vara riskabelt eftersom det kan ge dina motståndare chansen att utnyttja din uppdelade uppmärksamhet. Även om du fortfarande tittar på andra sidan, kommer du att tänka på var din boll ska gå. Detta kan ge en öppning för en smygattack för att fånga dig.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball steg 10
    10. Kasta inte headshots. Det är emot reglerna, och det är farligt. Det är också ett dåligt drag, eftersom det slår dig ut ur spelet. Kasta en boll någonstans nära huvudet eller nacken är inte värt att skada någon, särskilt eftersom det kan förlora dig spelet ändå.
  • Metod 2 av 4:
    Dodging och blockerar bollen
    1. Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 11
    1. Stanna tillbaka mot väggen. Detta kommer att lägga mycket avstånd mellan dig och dina motståndare, och det gör det svårare för dem att rikta dig. Stå inte rätt mot väggen, eftersom det här kan orsaka avböjda eller heltäckade bollar för att slå dig bakom när de har studsat av väggen. Lämna några meter (eller ca 1 meter) utrymme bakom dig.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball steg 12
    2. Hoppa högt eller med delade ben. Eftersom dina motståndare förmodligen kommer att sträva efter dina ben, måste du vara en bra hoppare. Öva hoppar högre varje chans du får. Du kan också Öka din flexibilitet Att dela upp benen i luften.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 13
    3. Var medveten om gränserna. Det finns inget mer frustrerande sätt att elimineras än att lägga en fot ut ur gränserna. Särskilt om du är en hörnspelare, stanna hyper-medveten om din ståndpunkt på domstolen. Detta är ännu viktigare när du dodging, eftersom du inte kommer att kunna undvika i en riktning.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball steg 14
    4. Spridas ut för att göra det svårare för det andra laget. Om du klumpar ihop i mitten av domstolen, skapar du ett stort och enkelt mål för dina motståndare. Även om det bara finns några av er kvar, använd hela domstolen. Alltid jämnt utrymme dig själv. Detta ger dig rum att flytta runt och undvika de bollar.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 15
    5. Avböja bollar med en blockerande boll. De flesta lag och ligor kommer att tillåta blockering. Detta innebär en spelare som använder en boll för att hålla andra bollar från att slå dem. För vissa spelare kan det vara lättare att lära sig att blockera bollar än att undvika dem. Du kan till och med ha angivna "blockerare" på ditt lag.
  • Blocker kan också skydda sina lagkamrater från att bli slagen.
  • Håll ett bra grepp på din blockerande boll. Om du släpper det, är du ute!
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 16
    6. Inte panik om det bara är du kvar på din sida. Detta är vad som kallas på allt-på-ett. Det måste hända så småningom för de flesta spel att sluta, så du måste förmodligen gå igenom det här på något sätt. Fokusera på dodging och leta efter den perfekta fångsten, eftersom det kommer att medföra en av dina lagkamrater.
  • Håll dig låg och krokad nära marken under denna läskiga tid. Detta gör dig ett mindre mål.
  • Metod 3 av 4:
    Fånga bollen
    1. Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 17
    1. Var redo att fånga varje boll. Fångande är den undervärderade färdigheten som vinner dodgebollspel. Kom ihåg att fånga bollar knackar människor ut som att kasta dem. Det är faktiskt bättre, för nu har du en annan boll att kasta och en annan lagkamrat på din sida! Var alltid beredd att dra nytta av den här delen av spelet.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 18
    2. Undvik att försöka fånga bollar som är utom räckhåll. Även om du alltid ska vara på utkik efter bollar kan du fånga, ta inte bollar som du tror att du kan släppa. Du släpper det, du är ute. Om du måste nå för bollen, så lite, låt det gå.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 19
    3. Fånga bollen med båda händerna. Bollar som du kan fånga med båda händerna är de gyllene. Det betyder att de kommer rätt på dig. Du kommer också att vara mycket mer benägna att hålla kontrollen över bollar som du kan fånga med båda händerna, snarare än att dyka för en som du knappt skulle dra in med fingertopparna.
  • Var noga med att fånga bollar med hela handen, ta brunt av fångsten på dina palmer. Fingertip fångster är mycket svårare att behålla utan att släppa dem.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 20
    4. Fånga bollen i bröstet och vagga den. När du har bollen i dina händer, ta den in i bröstet. Du kanske kan fånga några bollar med hela kroppen, och det är ännu bättre. Vagga det där tills du är säker på att du har kontroll. Detta hjälper dig att undvika att släppa det.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 21
    5. Återhämta sig snabbt efter en fångst för att undvika att elimineras. Yay, du fångade bollen! Flytta nu igen. Fira inte, eftersom det här är det ögonblick då du hittar dig själv. Omedelbart efter att du har kontroll över bollen, kom tillbaka i spelet och var redo att undvika och kasta igen.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 22
    6. Ställ inte spelet genom att hålla bollar. Stalling inträffar när domaren bestämmer att en spelare försöker fördröja spelet. Generellt bör du göra något med en boll efter att ha haft det i några sekunder. Detta kan inkludera blockering, rulla bollen tillbaka till det andra laget, eller kasta den. Efter tio sekunder kan ref ringa på dig för att stalla och skicka dig ut ur spelet.
  • Metod 4 av 4:
    Lägga till avancerade drag och tricks
    1. Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 23
    1. Ha en hörnspelare redo att motverka motståndare. Motverk är när en spelare smyger in från hörnet av domstolen och går snabbt mot den neutrala zonen för att attackera en motsatta spelare. Det är ett riskabelt drag, och det kan bara utföras av en enda (och modig) motverkande spelare. Om du motverkar, var snabb och gå till överraskningselementet.
    • Reserv mot när du bara har en enda boll på din sida.
    • Motverk är ett bra drag för att bryta ut efter att det varit en eliminering. Spelare kan vara distraherade, och det här är dags att slå till!
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball steg 24
    2. Dyk eller sidohopp för att dodge motverkande. Eftersom räknare handlar om hastighet, är de svåra att undvika. Du kanske inte kan hoppa snabbt eller tillräckligt högt rakt upp i luften för att komma undan den här bollen. Gör en bakdykning eller sidohopp för att undvika dessa tuffa kast.
  • Var extremt försiktig när du gör en bakdykning. Dessa farliga rörelser kan skada dig, speciellt om du slår på huvudet på marken. Försök och absorbera fallet på den köttiga delen av din botten och håll huvudet och nacken upp från golvet.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball steg 25
    3. Eliminera din motståndare genom att distrahera dem med två bollar. Detta knepiga drag kallas "Butterfly och Bee."Kasta en boll upp i luften för att förvirra dina motståndare. Medan deras uppmärksamhet är på den bollen, kasta en andra boll rakt på dem.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 26
    4. Lägg distraktioner till din spelplan. Dodgeball kan vara ett roligt och till och med quirky-spel. Om du är i en liga som tillåter cartwheels och samordnade hopp, gör dem! Du har kul med dessa lite konstiga strategier, och de kommer att förvirra dina motståndare.
  • Tid ett grupphopp eller ett vagnhjul genom att använda ett kodord.
  • Se till att dessa drag inte får dig att elimineras. Bara gör dem om du är säker på att du kan undvika bollar medan du distraherar det andra laget med dina oväntade färdigheter.
  • Bild med titeln vara bra på Dodgeball Steg 27
    5. Trick dina motståndare att kasta dig en boll du kan fånga. Detta kallas en droppfång. Håll bollen du har framför dig, inbjudande det andra laget för att rikta dig. Släpp bollen och ta en boll som har kastats på dig.
  • Gör bara det om det ser ut som om du kommer att kunna fånga en av de inkommande bollarna. Annars, fortsätt dodging bollarna, eller hålla fast vid bollen du måste blockera dem.
  • Tips

    Om det finns en annan person på ditt lag som är en bättre kastare än du är, ge dem bollen! Teamwork är nyckeln till Dodgeball.
  • Kontrollera alltid att dina skor är bundna före spel och praxis. Låt inte dina skor bli för gamla innan du byter ut dem, eftersom du behöver bra dragkraft för att spela Dodgeball.
  • Kom ihåg att värma upp och svalna före och efter spelen i ca 10-15 minuter.
  • Om du har svettiga händer, var inte blyg för att snabbt gå tvätta dem eller blåsa på dem. Det andra laget bryr sig inte.
  • Var snabb! Det spelar ingen roll om du är bra på Dodgeball eller inte, att kasta bollen snabbt, får dem mindre tid att tänka.
  • Varningar

    Var medveten om att du kan bli skadad när du spelar Dodgeball. Om du respekterar reglerna, kommer du dock, dina lagkamrater och dina motståndare att vara mindre benägna att bli allvarligt skadade.
  • Om en boll kommer för ditt huvud, anka för att skydda dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande