Hur man hanterar misslyckande att starta syndrom

Tack vare ett förändrat ekonomiskt och socialt landskap, lever ett ökande antal unga vuxna med sina föräldrar väl i 20-talet och till och med 30-talet. Finansiella svårigheter, brist på motivation, och psykiska problem är bland de många orsakerna till detta "misslyckande att starta" fenomenet. Om ditt vuxna barn har tagit upp bostad i din källare efter avslutad högskola, eller om de aldrig lämnade i första hand, det finns några steg du kan ta för att hjälpa dem att bli oberoende. Först, kontrollera att de verkligen lider av misslyckande med att starta syndrom. Därefter, upprätta tydliga gränser och förväntningar, och hjälpa ditt barn att utveckla de färdigheter de behöver trivas på egen hand.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera misslyckande att starta syndrom
  1. Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 1
1. Skilja mellan normala och onormala unga vuxna kamp. Om ditt barn inte kan hålla ett jobb eller slutföra en examen, har du rätt att vara orolig. Å andra sidan är det normalt för en ung vuxen att tillfälligt återvända för att spara pengar eller få sina lager efter college. Om ditt barn verkar sätta bitarna av vuxen ålder tillsammans, är det förmodligen inget fel.
  • Men om ditt barn verkar kämpa i många utvecklingsområden, som skol, arbete, ekonomi och relationer, kanske du vill noga överväga om de upplever en "Underlåtenhet att starta."
  • Försök prata med vänner som också har unga vuxna barn att få en bättre uppfattning om normalt kontra onormalt beteende. Det som är normalt för unga vuxna kan nu vara väldigt annorlunda än vad du upplevde som en ung vuxen.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 2
    2. Utvärdera ditt barns ekonomiska situation. Fråga dig själv om ditt barn arbetar, sparar pengar och bidrar till hushållens kostnader.Om inte, överväga orsakerna till varför. Är de spendera pengar omedvetet? Eller förvärvar de onödig skuld? Även motiverade unga vuxna kämpar ibland för att landa sitt första jobb efter att ha avslutat skolan. Om ditt barn inte visar något intresse för att ansöka om jobb, kan det dock vara dags att prata med dem.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 3
    3. Lägg märke till om ditt barn har en dålig arbetsetik. Ett vanligt inslag i misslyckande att starta syndrom är en dålig arbetsetik och ovillighet att hjälpa till runt huset. Överväga om ditt barn har - eller aktivt söker efter - ett jobb eller praktik, och om de stiger in med hushållsarbeten.
  • Bild med titeln kommunicera med din tonåring om sex steg 12
    4. Var uppmärksam om ditt barn verkar ha tecken på en utveckling eller relaterad funktionshinder. Villkor som Autism / Asperger syndrom, ADHD, vissa genetiska förhållanden, och andra funktionshinder kan sakta ner aspekterna av ett barns mognad. Det betyder att ditt barn kan behöva lite mer tid hemma innan de är redo att vara på egen hand.
  • Ibland är funktionshinder felaktiga för "quirkiness" eller "lättja" Eftersom andra inte inser hur mycket av en kamp personen går igenom inuti som de försöker uppfylla förväntningarna. Känn inte dåligt om du inte märkte, för ibland är tecknen subtila.
  • Utvecklingsförseningar betyder inte alltid att ditt barn kommer att behöva dig för alltid. De kan bara behöva extra tid och stöd under övergången till självständighet.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 4
    5. Prata med ditt barn om sina långsiktiga planer. En ung vuxen med misslyckande att starta syndromet kommer att undvika att planera att flytta ut och bli oberoende. De kan bara ha vaga mål eller de kan ha stora mål med liten eller ingen aning om hur man ska uppnå dem. Om ditt barn sätter mål och tar en aktiv roll för att planera sin framtid, men deras vistelse med dig kommer förmodligen att vara tillfällig.
  • I stället för att sätta ditt barn i ett hörn med en skrämmande fråga som "Vad ska du göra med ditt liv?" höja ämnet försiktigt. Du kanske säger, "Jag märkte att vissa broschyrer kom i posten för olika universitet. Har någon av dem intresserat dig? Vilken major överväger du?"
  • Metod 2 av 3:
    Ställa in gränser med vuxna barn
    1. Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 5
    1. Kommunicera dina förväntningar. Låt ditt barn veta hur du förväntar dig att de uppträder och bidra medan de lever med dig. Berätta för dem vad du förväntar dig att betala för, vilka hushållsuppgifter de är ansvariga för, och vad din policyer är för gäster och utegångsförbud.
    • Till exempel kan du ange att ditt barn kan få vänner över, men de måste lämna före kl. 21.00.
    • Har det här samtalet så snart som möjligt, helst innan ditt barn ens rör sig hemma.
    • Var noga med att betona att dessa regler inte är avsedda att kontrollera ditt barn. De är avsedda att leva tillsammans enklare och bekvämare samtidigt som de hjälper dem att gå vidare med sina mål.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 6
    2. Utarbeta en plan för hushålls- och ekonomiska bidrag. Se till att dina husregler är tydligt definierade genom att skriva dem. Prata avtalet över med ditt barn för att vara säker på att du är på samma sida.
  • Överväga att inkludera en tidskomponent i dina regler. Du kan till exempel komma överens om att låta ditt barn leva hyresfria i tre månader, men förvänta dem att hitta ett jobb under den tiden och betala hyra efteråt.
  • Inkludera konsekvenser för att inte respektera husreglerna. Till exempel, om ditt barn driver din bil men inte fyller gastanken, kan de förlora sina bilbehörigheter.
  • Se till att du anger att du kan ändra reglerna när som helst.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 7
    3. Vara fast i din hållning på alkohol och droger. Om du inte vill att ditt barn dricker eller använder droger i ditt hus, gör det klart. Bestäm vad du ska göra om du upptäcker att de använder ämnen bakom ryggen.
  • Alkohol, marijuana och andra droger bidrar ofta till att misslyckas med att starta syndrom. Dessa ämnen kan försämra motivationen och göra psykiska problem värre.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 8
    4. Undvik säkerhetskopiering om dina barns gränser. Ditt vuxna barn kan försöka böja reglerna eller använda din känsla av skuld mot dig. Stanna fast och kom ihåg att det inte är ditt jobb längre för att hålla dem bekväma och skyddade. Du har rätt att göra reglerna i ditt eget hus.
  • Att ge i skickar meddelandet att du inte egentligen betyder vad du säger.
  • Till exempel, om du berättade för ditt barn att du inte betalar för sin mobiltelefon, ge dem inte pengar när de bröt en månad.
  • Var noga med att kommunicera reglerna till andra medlemmar i hushållet, till exempel till din partner, så att alla är på samma sida.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 9
    5. Tänk på vilka omständigheter som skulle garantera att ditt barn lämnar. Om ditt vuxna barn blir missbruk eller börjar engagera sig i olagliga aktiviteter är det inte en bra idé att låta dem leva med dig. Bestäm vilka beteenden du inte kommer att tolerera, och hålla fast vid dina vapen om du känner att din levande situation inte är frisk eller säker.
  • Om du bestämmer dig för att vända ditt vuxna barn från ditt hem, skulle du behöva ge dem ett formellt bevismeddelande. Du kan inte bara ringa till polisen och be dem borttagna.
  • Metod 3 av 3:
    Att hjälpa ditt barn att bli oberoende
    1. Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 10
    1. Undvik att skydda ditt barn från misstag och konsekvenser. Du kan hata att se ditt barn som kämpar, men glidningar är en del av inlärningsprocessen. Låt ditt vuxna barn göra sina egna misstag och sedan räkna ut hur man fixar dem. Detta kommer att förbättra sin motståndskraft och ge dem en känsla av byrå.
    • Det betyder inte att du inte kan vara där för att ge råd och hjälp. Det betyder bara att de måste göra jobbet själva och att du inte kommer att lösa ditt vuxna barns problem för dem.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 11
    2. Lär ditt barn bra ekonomiska färdigheter. Prata med ditt barn om att spara pengar, levande frugalt och undvika skuld. Börja göra det så tidigt som möjligt. Det är bäst att börja prata med ditt barn om dessa saker när de fortfarande är unga. Men om du inte gjorde det med ditt vuxna barn, så kan du göra saker för att hjälpa dem nu. Hjälpa dem att komma upp i veckovis eller månad budget så de kommer att vara beredda att hantera sina pengar när de flyttar ut.
  • Laddar ditt barn En rimlig mängd hyra är ett bra sätt att förbereda dem för att betala räkningar senare.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 12
    3. Hjälpa ditt barn att förbereda sig för hitta ett jobb. Erbjuda att titta över ditt barns CV, mocka intervjuer med dem, eller hjälpa dem att välja ut professionella kläder. Om du känner till personer som kan hjälpa till med nätverk, ge ditt barn deras namn och telefonnummer.
  • Undvik att göra något av det faktiska arbetet med jobbjakt. Till exempel, ring inte dina professionella kontakter själv - låt ditt barn göra det.
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 13
    4. Uppmuntra ditt barns ansträngningar. Om ditt vuxna barn arbetar hårt för att bli mindre beroende av dig, uppmanar dem på. Dålig självkänsla bidrar ofta till låg prestation hos unga vuxna, men äkta stöd och uppmuntran kan hjälpa till att ge ditt barn det förtroende de behöver för att göra det på egen hand.
  • Du kanske säger något, "Jag är så stolt över dig för att få den här stora jobbintervjuen. Även om du inte får jobbet, är det fortfarande en bra start!"
  • Bild med titeln Deal med misslyckande att starta syndrom Steg 14
    5. Överväga om terapi kan hjälpa ditt barn. Underlåtenhet att starta syndrom orsakas ofta av underliggande problem som psykisk sjukdom eller missbruk. Om du tror att ditt barn kan kämpa med depression, missbruk eller ett liknande problem, hjälpa dem att inrätta ett möte med en terapeut.
  • Söker hjälp för ditt barn kan till och med vara ett krav om de lever med dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande