Hur man undviker vanliga cv-misstag

Att göra ditt resumé sticker ut i en folkmassa kan betyda skillnaden mellan att få en intervju och få ett "tack, men nej tack" e-post. Detta dokument är ditt första intryck, så det är viktigt att sätta din bästa fot framåt i både innehåll och layout. Genom att undvika några vanliga misstag kan du markera dina färdigheter och kvalifikationer som du ansöker om din nästa karriärflytta.

Steg

Metod 1 av 2:
Innehåll
  1. Bild med titeln Undvik vanliga CV-misstag Steg 1
1. Inkludera sökord som är relevanta för det specifika jobbet. Många företag använder datorprogram för att skanna ditt resumé och kontrollera det för information. Om du ser några ord i arbetsbeskrivningen som verkar super viktigt (kontrollera kvalifikationssektionen för några bra), var noga med att strö dem hela ditt resumé.
  • Till exempel kan ett jobb vilja att du ska ha "tidshanteringskunskaper", "uppmärksamhet på detaljer" eller "vara en lagspelare."Du kan lägga till dem i din" färdigheter "avsnitt eller lägga dem till en arbetsbeskrivning.
  • Att skicka ut samma resumé till varje arbetsgivare är för generisk, så du måste personifiera det för varje jobb du ansöker om.
  • Bild med titeln Undvik vanliga återupptagningsfel Steg 2
    2. Använd inte första person pronomen. Detta inkluderar "jag," "jag," "själv," och "min."I stället undviker Pronouns alla tillsammans. Anställningschefen kommer att förstå att all information handlar om dig.
  • Till exempel, istället för att säga, "på mitt jobb som detaljhandelschef, var jag ansvarig för 12 andra anställda."Försök säga," Retail Manager: Schemalagda anställningsskift, beställt lager och biträdd i kundtjänst."
  • Bild med titeln Undvik vanliga återupptagningsfel Steg 3
    3. Håll dig borta från buzz ord eller förvirrande jargong. Fraser som "synergi", tänker utanför lådan, "och" folk trevligare "kan låta bra, men de betyder inte faktiskt något. Försök fylla ditt resumé med riktigt innehåll som beskriver dig istället.
  • Du bör också hålla dig borta från akronymer om de inte är särskilt vanliga i ditt arbetsområde. Om anställningschefen är förvirrad när du läser ditt resumé, kommer du inte troligen att ringa tillbaka.
  • Bild med titeln Undvik vanliga återupptagningsfel Steg 4
    4. Hålla fast vid fakta, och försämra inte dina egna färdigheter. Det kan vara frestande att göra dig själv lite mer erfaren eller kvalificerad än du faktiskt är. Detta kan dock skada dig på lång sikt, och det kan leda till en besvärlig intervjuupplevelse.
  • Du bör alltid vara beredd att svara på frågor om informationen på ditt resumé. Om du inte kan, lägg inte det in!
  • Bild med titeln Undvik vanliga återupptagningsfel Steg 5
    5. Inkludera inte information om ditt personliga liv. Detta kan ha varit okej för resumés tidigare, men nuförtiden är det inte så vanligt. Om inte dina hobbyer matchar bra med arbetsbeskrivningen, oroa dig inte för att berätta för din potentiella arbetsgivare vad du gör på fritiden.
  • Plus, det kan faktiskt vara olagligt för din arbetsgivare att fråga saker om dig, som din ålder eller din religion. När du är i tvivel, lämna det ut.
  • Bild med titeln Undvik vanliga CV-misstag Steg 6
    6. Korrekturläsning innan du skickar den in. Grammatik och stavfel är ett surefire sätt att få ditt resumé kastat ut. Innan du träffar "Skicka", ge din resumé en sista en gång över för att kontrollera det för fel.
  • Det kan vara till hjälp att ha en vän eller familjemedlem att titta över en gång, också. Ett nytt par ögon kan fånga saker du kanske har missat.
  • Se till att du stavar företagets namn, också!
  • Metod 2 av 2:
    Layout
    1. Bild med titeln Undvik vanliga återupptagningsfel Steg 7
    1. Håll dig till 2 sidor högst. Du kanske har hört en "regel" om att montera ditt resumé på 1 sida, men det är inte nödvändigtvis fallet. Försök att passa all din information på en sida, men använd en andra om du behöver. Om ditt resumé går utöver 2 sidor är det dags att ta lite information.
    • De flesta anställningschefer spenderar mindre än 20 sekunder som tittar över ditt resumé. Om de inte kan skumma över det på den tiden, får de inte läsa det alls.
  • Bild med titeln Undvik vanliga CV-misstag Steg 8
    2. Lämna vitt utrymme i marginalerna på ditt resumé. Det kan vara frestande att använda hela sidan och få så mycket information som möjligt. Men det kan känna sig överväldigande, och det är inte särskilt hjälpsam. Se till att ditt dokument ser lätt att läsa och kan skummas för information.
  • I allmänhet, en 1 i (2.5 cm) Marginal på båda sidor är perfekt.
  • Bild med titeln Undvik vanliga CV-misstag Steg 9
    3. Välj en storlek 10 teckensnitt så det är inte svårt att läsa. Små bokstäver är irriterande för att läsa, och anställningschefen kanske inte tar tid till. Håll dig till en storlek 10 eller 12 teckensnitt så att din potentiella arbetsgivare inte behöver sänka när du läser om dig.
  • Även om du har mycket information att passa, är en liten typsnitt inte vägen att gå.
  • Bild med titeln Undvik vanliga återupptagningsfel Steg 10
    4. Använd vanliga, lättlästa teckensnitt. Calibri och Times New Roman är båda grundläggande och look professional. Håll dig borta från fancy cursive teckensnitt som kan vara svåra att läsa.
  • Bild med titeln Undvik vanliga CV-misstag Steg 11
    5. Inkludera inte en logotyp eller ett fotografi. Om du inte är en grafisk designer, kommer en logotyp eller en bild bara att ta upp utrymme. Din intervjuare behöver inte veta hur du ser ut när du ansöker om jobbet.
  • Om du är en skådespelare, inklusive en headshot är vanlig praxis, men det är separat från själva resumén.
  • Bild med titeln Undvik vanliga CV-misstag Steg 12
    6. Spara ditt resumé som PDF. Om en arbetsgivare inte kan öppna ditt dokument, kommer de inte att kunna läsa det. Inte alla datorer har samma dokumentsystem, så att spara ditt resumé i fel format kan dykas ner dina professionella drömmar. Försök att spara ditt dokument som PDF och ladda upp det så för att bevara utseendet och layouten av din information.
  • Du kan namnge resuméet något som "firstnameLastnameresume.Pdf "
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Personifiera ditt resumé för varje jobb du ansöker om.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande