Hur man överklagar en medicinsk faktura

De medicinska faktureringsförespråkarna för Amerika rapporterade att 9 av 10 sjukhusräkningar har fel i dem, varav de flesta gynnar sjukhuset. Om du får en faktura som verkar överdriven eller felaktigt, bör du omedelbart börja ta itu med den potentiella frågan. Detta börjar med att bestämma om det fanns ett fel eller en avsiktlig förnekelse av täckning, omdirigering av avgifterna och i slutändan antingen förhandla om betalningen av räkningen eller tilltalande försäkringsbolagets förnekelse. Även om det här är en tidskrävande och ofta frustrerande process, genom att framgångsrikt utmana en medicinsk faktura kan du kanske rädda dig en betydande summa pengar.

Steg

Del 1 av 3:
Ifrågasätter en överdriven räkning eller en förnekelse i täckning
  1. Bild med titeln vara skuldfri steg 3
1. Granska din proposition. Så snart du får en medicinsk proposition i posten är det viktigt att granska räkningen för felaktigheter, till exempel att de faktureras för ett förfarande som du inte fick eller för alltför stora kostnader (diskuterade nedan). Om räkningen är för tjänster som du fått och räkningen inte skickades till ditt försäkringsbolag, bör du omedelbart lämna in propositionen till ditt försäkringsbolag. Om du mottog räkningen eftersom ditt försäkringsbolag vägrade betalning, måste du granska din försäkring.
  • Om du inte har försäkring, bör du omedelbart begära en specificerad räkning, som diskuteras nedan.
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 1
    2. Granska din försäkring. Om du har försäkring och din försäkring vägrade att betala din medicinska faktura, måste du granska din policy för att bestämma vad din plan täcker. Vanligtvis kommer ett försäkringsbolag att meddela dig eller den medicinska leverantören som lämnar räkningen av anledningen till att täckningen nekades. Denna information kan överföras i den fakturan du fått, i ett brev från ditt försäkringsbolag, eller du kan behöva kontakta den medicinska leverantören och fråga vilken anledning de fick för förnekelsen. Du bör då granska din policy för att se om din medicinska behandling är täckt av försäkring.
  • Kontrollera om räkningen är för en medbetalning eller ett samförsäkringsbelopp som du måste betala under din plan. Till exempel, enligt vissa planer är individer skyldiga att betala för en procentandel av den totala kostnaden för förfarandet.
  • Bestäm om du har avdragsgilla att du måste träffas innan försäkringsbolaget börjar betala på fordringar. Vissa självrisker kan vara tusentals dollar och du skulle vara skyldig att betala det beloppet.
  • Bestäm huruvida läkaren eller förfarandet uteslutits under din försäkring. Till exempel kommer vissa försäkringsbolag endast att täcka behandling från medicinska leverantörer av nätverk. Om du ser någon utanför planen kan du vara ansvarig för hela kostnaden för behandlingen.
  • Bild med titeln Starta ett brev Steg 4
    3. Avgöra om det fanns ett misstag eller ett avsiktligt vägran att betala. När du har granskat din policy, bör du ha en ganska bra förståelse om din medicinska behandling borde ha blivit täckt av försäkring. Om du känner att du var felaktigt nekad täckning, måste du avgöra om din täckning nekades på grund av ett misstag, till exempel en felaktig faktureringskod, eller om försäkringsbolaget avsiktligt förnekar ditt krav. För att göra denna bestämning behöver du ytterligare information från din läkareleverantör.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 13
    4. Begär ett specificerat uttalande. I allmänhet, när Ywareceive A-faktura från ett sjukhus eller sjukvård, kommer din proposition att ange datum för förfarandet, behandlingsplatsen och den medicinska leverantören. För att utmana en medicinsk faktura måste du begära en proposition som beskriver varje avgift, individuellt. Detta kommer att innehålla avgifter för varje läkemedel ditt mottagna, test som kördes och tjänst som tillhandahölls.
  • Medicinska leverantörer är lagligt skyldiga att ge dig detta dokument.
  • Om uttalandet innehåller koder som du inte förstår, ring Billing Office för leverantören som skickade räkningen och begär en förklaring.
  • Du kan ofta hitta förklaringen till koder online genom att utföra en sökning efter faktureringskoden eller förkortning följt av "CPT."
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 21
    5. Granska det specificerade uttalandet för fel. När du har mottagit uttalandet och bestämmer vad varje kod betyder, måste du granska den specificerade propositionen för fel. Gå igenom varje objekt individuellt och markera allt som ser misstänkt ut. Några av de vanligaste faktureringsfelen inkluderar:
  • Dubbel fakturering, vilket innebär att du debiterades två gånger för samma tjänst eller behandling.
  • Typos i faktureringskoderna eller i dollarbeloppen.
  • En avgift för ett test, service eller behandling som beställdes men aldrig utförd.
  • Uppblåsta avgifter för mediciner eller tillbehör.
  • Ett misstag i mängden dagar du var på sjukhuset. De flesta sjukhus laddas för den dag du antogs men inte för den dag du släpptes.
  • Ett misstag med att fakturera dig för ett privat rum istället för ett gemensamt rum.
  • Bilden med titeln Få ett patentsteg 6
    6. Undersöka kostnaden för avgifter som verkar överdriven. Om du kom över kostnader som verkade mycket höga, borde du jämföra kostnaden för tjänsten på din proposition till andra leverantörer i ditt område. Det finns gratis webbplatser som gör att du enkelt kan jämföra kostnaden för tjänster.
  • Healthcare BlueBook erbjuder en gratis online kostnadsberäkare.
  • Del 2 av 3:
    Utmanar räkningen och förhandlar om tjänstekostnaden
    1. Bild med titeln Kontakta IRS-steget 17
    1. Kontakta den plats som skickade dig räkningen. När du har samlat din information, undersökte den detaljerade propositionen och undersökte de överdrivna kostnaderna, du borde ringa på kontoret som skickade dig räkningen. När du ringer på kontoret, be om att prata med faktureringskontoret och berätta för den person du har en fråga om din faktura.
    • När du är i telefon med faktureringskontoret, förklara att du ringer om en proposition som du fått.
    • Bekräfta om räkningen skickades till ditt försäkringsbolag, och om så är fallet, verifiera orsaken till att täckningen nekades.
    • Berätta den person som du granskade din specificerade faktura och har några frågor om avgifterna.
    • Om du hittade misstag, förklara de misstag du hittade.
    • Om en avgift var överdriven, be personen att förklara avgiften och förklara varför du tycker att det är överdrivet.
    • Oftast, om inte det fanns ett enkelt kodande misstag, kommer faktureringspersonen inte att kunna rätta ditt problem omedelbart.
    • Om det fanns ett kodande problem, be dem att rätta till problemet och skicka in räkningen till din försäkring. Om du inte har försäkring, be dem att skicka dig en korrigerad faktura.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 2
    2. Ta goda anteckningar av alla konversationer. Från det första telefonsamtalet som du gör om att bestrida räkningen måste du ta detaljerade anteckningar om: vem du pratade med, inklusive hans eller hennes namn och kontaktuppgifter, vad han eller hon sa - och vad, om någonting, han eller hon skulle göra nästa.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 12
    3. Följ upp med ett brev. Du vill följa upp din konversation med ett detaljerat brev som specifikt säger att du diskuterar räkningen. Ditt brev bör också referera till konversationen som du hade med faktureringskontor, inklusive datumet för samtalet, namnet på den person med vilken du talade och alla åtgärder som han eller hon planerade att ta. Du bör faxa brevet och maila det, återvända kvittot begärt, till faktureringskontoret som skickade dig räkningen. Genom att skicka ett brev, säkerställer du att om räkningen skickas till insamling, måste räkningen noteras som omtvistad. Ditt brev bör innehålla följande:
  • Ditt namn, adress och kontaktinformation.
  • Datumet för räkningen och eventuellt faktureringsidentifikationsnummer.
  • En detaljerad förklaring av varför du diskuterar räkningen. Om du bestrider ett faktureringsfel eller kod, ange den specifika koden och anledningen till att det är felaktigt. Om du utmanar en överdriven avgift, förklara vad kostnaden för jämförbara tjänster i området.
  • Detaljerar varje konversation som du redan har haft med faktureringskontoret.
  • Vara specifik om hur du vill att de ska rätta till situationen.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 6
    4. Förhandla det belopp du är skyldig. Om du efter att ha granskat din proposition, undersöka kostnaderna för jämförbara tjänster och din försäkringsskydd, känner du att du kan vara skyldig den medicinska leverantören en avgift för tjänster, du kan försöka förhandla om en lägre kostnad. Ibland kommer läkare att betala försäkringsbolag på ett högre utbud av kostnaden för vård men är villiga att acceptera mindre pengar för en patient. Oftast hanterar en läkare ingen av sin egen fakturering och därför bör du inte vara orolig för att förhandla kostnaden för tjänster kommer att påverka den medicinska vården som du får.
  • Tala med faktureringskontoret och förklara din ekonomiska situation och att du måste betala för vården ur fickan.
  • Fråga om de skulle vara villiga att minska räkningen.
  • Fråga om du kan betala din proposition på en betalningsplan.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 12
    5. Överväg att anställa en medicinsk fakturering specialist. Om du har en mycket stor proposition som du inte kan betala, kanske du vill överväga att anställa en medicinsk faktureringsförespråkare som kommer att förhandla om dina räkning med medicinska leverantörer. Dessa förespråkare kommer att bestrida räkningen, höja eventuella fel och förhandla om en lägre avgift. Generellt förespråkar dessa förespråkar $ 35 till $ 200 per timme. Vissa förespråkare tar en procentandel av det belopp som de sparar dig i räkningen.
  • Del 3 av 3:
    Tilltalande ett försäkringsbolagets fortsatta vägran att betala
    1. Bild med titeln Var lugn Steg 21
    1. Bestäm om man ska lämna in en överklagande. Om du efter att ha granskat den specificerade propositionen och talar med den medicinska leverantören bestämmer du att avgifterna inte var för ett fakturerings- eller bearbetningsfel utan snarare ett vägran av betalning av din försäkringsleverantör, måste du överklaga direkt till din försäkringsleverantör för att vända sitt beslut. Du måste då avgöra om du vill lämna in en överklagande. Om du tror att du har ett starkt argument att göras på varför ditt försäkringsbolag ska betala ditt påstående, kan du gå vidare med överklagandet.
    • Om din policy tydligt anger att förfarandet inte var täckt och du inte kan bevisa att förfarandet var medicinskt nödvändigt, kan din tid vara bättre att förhandla direkt med den medicinska leverantören för en reducerad kostnad för tjänster.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    2. Begär ett brev som förklarar varför betalningen nekades. Om du inte redan har fått ett brev från ditt försäkringsbolag som förklarar varför det nekade betalning, bör du kontakta försäkringsbolaget, be dem att granska ditt ärende och begära en skriftlig förklaring till varför täckningen nekades. Även om du kanske redan har denna information från att tala med din läkares kontor, vill du ha skrivit bekräftelse från din försäkringsleverantör.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 17
    3. Undersöka förnekningsbrevet. Denialbrevet kommer att förklara försäkringsbolagets särskilda skäl för varför täckningen nekades och bestämmelsen i din policy som stöder sin beslutsamhet. Brevet kan också ange vilken information försäkringsbolaget kan behöva vända sitt beslut. Slutligen bör brevet detaljera försäkringsbolagets överklagande och klagomål, inklusive det datum då du behöver skicka in din överklagande och var och hur man skickar din formella överklagande.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 15
    4. Prata med din medicinska leverantörs kontor för att låta dem veta att du planerar att överklaga förnekandet. Om du bestämmer dig för att gå vidare med överklagandet, bör du informera din läkareleverantör. Den medicinska leverantören är inte skyldig att vänta på resultatet av din överklagande. Han eller hon har rätt att kompenseras för utförda tjänster. Du har tre alternativ om hur du hanterar din enastående räkning.
  • Fördröjning betalar räkningen tills överklagandet har beslutats. Om du väljer det här alternativet, borde du fråga din medicinska leverantör att inte skicka räkningen till samlingar. Men din läkare kan välja att skicka saken till samlingar.
  • Upprätta en betalningsplan, där du betalar tillräckligt med räkningen så att den inte skickas till samlingar.
  • Betala din proposition och söka ersättning med din hälsoplan om du vinner överklagandet.
  • Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 16
    5. Fråga din plan för en kopia av allt de använde i deras förnekelse. Om du bestämmer dig för att gå vidare med överklagandet, begära att försäkringsbolaget ger dig all information som den åberopade för att göra sin förnekelse. Detta gör det möjligt för dig att skapa en starkare och mer skräddarsydd överklagande.
  • Bild med titeln skriva ett brev för bevis på inkomst Steg 4
    6. Utkast till ditt överklagningsbrev. Din överklagande brev bör vara välorganiserad, övertygande och faktum baserad. Du vill specifikt ta itu med anledningarna till att ditt påstående nekades och tillhandahålla specifika skäl och bevis på varför försäkringsbolaget var felaktigt.Du vill se till att du skickar din överklagande av tidsfristen och på det sätt som företaget etablerat för överklaganden. Specifikt bör ditt brev innehålla:
  • Ditt namn, adress och kontaktinformation.
  • Brevet ska adresseras till den specifika personen eller avdelningen som hanterar överklaganden och rätt adress.
  • Ge specifik information från din plan som stöder varför försäkringsbolaget bör vända sitt beslut.
  • Identifiera din plan, försäkringsnummer och ditt försäkringsansökningsnummer, om du tilldelades en.
  • Inkludera en kopia av ditt försäkringskort.
  • Ett uttalande som identifierar det beslut som du är tilltalande.
  • En beskrivning av var du befinner dig i överklagandet.
  • En beskrivning av hur du vill att fallet ska lösas.
  • En förklaring till varför du är tilltalande, inklusive alla relevanta fakta och stödjande information.
  • Ett artigt slutdeklaration och din signatur.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 4
    7. Överklagande tills alla överklaganden är uttömda. Generellt, när du skickar in ditt Appealthe Insurance Company, kommer det att ange hur lång tid det tar att granska och svara. Om de förnekar din överklagande, fråga om det finns en annan överklagande och vilken ytterligare information som de behöver. Du bör utöva alla dina överklagar alternativ tills försäkringsbolaget antingen betalar din faktura eller det finns inga andra överklaganden.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 1
    8. Överväg att lämna in en rättegång. När du har uttömt alla dina överklaganden är ditt sista alternativ att lämna in en rättegång mot försäkringsbolaget. Det är arvet typer av fordringar som människor gör mot försäkringsleverantörer. Den första är för överträdelse av kontrakt där du försöker bevisa att företaget inte följde villkoren i din policy. Den andra och svårare påståendet är att lämna in en rättegång som hävdar att försäkringsbolaget agerade i dålig tro. En tvist eller oenighet över täckningen kommer inte typiskt att stödja en dålig trosanspråk. Om du tänker lämna in en rättegång, ska du prata med en advokat.
  • Tips

    Håll skriftliga register över alla konversationer, inklusive namnet eller märkesnummeret för den person du talade, datumet och den tid du pratade såväl som vilket överenskommelse uppnåddes.
  • Skicka all korrespondens "Certifierat brev, återkommande kvitto begärt" Om du måste bevisa att du skickade i din överklagande med ett visst datum.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande