Så här hittar du ditt kreditkortkontonummer

Om du har ett kreditkort kan du behöva veta ditt kontonummer för att betala din faktura eller för att komma åt din information. Lyckligtvis är det enkelt att hitta ditt kontonummer med eller utan ditt kreditkort till hands.

Steg

Metod 1 av 2:
Att hitta kontonummeret på ditt kort
  1. Bild med titeln Hitta ditt kreditkort Kontonummer Steg 1
1. Hitta numret som finns på framsidan av ditt kort. Ditt kreditkortsnummer ska antingen skrivas ut eller präglas i höjda nummer över framsidan av ditt kort. Detta är vanligtvis ett 16-siffrigt nummer, även om det kan vara var som helst från 12 till 19 siffror.
  • Bild med titeln Hitta ditt kreditkort Kontonummer Steg 2
    2. Hoppa över de första 6 siffrorna på ditt kort. Detta är emittentidentifikationsnumret (IIN), även känt som bankidentifikationsnumret (BIN). Detta nummer berättar köpmän den typ av kort du har och vilken bank utfärdat ditt kort. Denna information anses inte vara en del av ditt kontonummer.
  • Det första numret på IIN beror på vilket större kreditkortsföretag utfärdat ditt kort. Till exempel börjar alla viseringar med nummer 4, medan MasterCards börjar med antingen 5 eller 2.
  • Bild med titeln Hitta ditt kreditkort Kontonummer Steg 3
    3. Utesluta det sista numret på ditt kort. Det sista numret på ditt kort är känt som en kontrollsiffra och ingår inte i ditt kontonummer. Kreditkortsprocessorer använder en särskild beräkning som kallas LUHN-formeln för att avgöra om ett kortnummer är äkta. Formeln innebär att du multiplicerar och lägger ihop antalet ditt kort, och kontrollsiffran tillsätts så att den slutliga summan är delbar med 10.
  • Bild med titeln Hitta ditt kreditkort Kontonummer Steg 4
    4. Skriv ner de återstående siffrorna för att hitta ditt kontonummer. När du har uteslutit IIN och kontrollsiffran, kommer de återstående siffrorna att vara ditt kontonummer. Om du har ett 16-siffrigt kortnummer ska ditt kontonummer vara 9 siffror.
  • Metod 2 av 2:
    Letar upp ditt kontonummer utan ett kort
    1. Bild med titeln Hitta ditt kreditkort Kontonummer Steg 5
    1. Kontrollera ditt kreditkortsutlåtande om du får en pappersräkning. Ditt kontonummer kan listas med din personliga information på toppen av räkningen. På grund av säkerhetsproblem inkluderar vissa kreditkortsföretag endast de sista 4 siffrorna i ditt kontonummer på ditt uttalande.
  • Bild med titeln Hitta ditt kreditkorts kontonummer Steg 6
    2. Få tillgång till ditt konto online om du har det alternativet. Många kreditkortsföretag använder nu online-banking som ett säkert och bekvämt alternativ för kunderna att hantera sin information.Besök ditt kreditkorts hemsida, logga in och navigera till din kontoinformation för att hitta ditt kontonummer.
  • Om du aldrig har använt ditt kreditkorts företags online-bankalternativ kan du behöva ange ditt kontonummer för att skapa en inloggning. Om så är fallet måste du ringa kreditkortsföretaget för att få den information du behöver.
  • Bild med titeln Hitta ditt kreditkorts kontonummer Steg 7
    3. Ring till kreditkortsföretaget. Om du inte har tillgång till ditt kreditkort och du inte hittar ditt kontonummer på ditt uttalande eller online, ring ditt kreditkortsföretag för att få ditt kontonummer. Antalet för ditt kreditkortsföretag ska vara placerat på din faktura, eller du kan se online för att hitta den.
  • När du ringer kommer du sannolikt att behöva tillhandahålla kundservicemagaren med att identifiera information som ditt personnummer eller moderns namn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande